Larsen og Schmidt blev overlegne danske mestre

08. oktober 2017 15:20Foto: Feltet.dk

Niklas Larsen og Trine Schmidt blev i går danske mestre i individuelt forfølgelsesløb efter overlegne sejre i begges guldfinaler, mens de også hentede sejrene hjem i scratch-løbet.

En blanding af nuværende og kommende stjerner på banen stillede i går op til DM i individuelt forfølgelsesløb, hvor der trods højt niveau desværre ikke blev den store spænding om podiepladserne.

I herrernes såvel som damernes løb var der således allerede klare forskelle på de startende under den indledende tidskørsel, som i begge tilfælde også var identisk med den endelige resultatliste. Niklas Larsen var hos herrerne to sekunder hurtigere end konkurrenten Casper Folsach, men da de to skulle dyste om guldet i finalen, forbedrede han sin tid med hele syv sekunder og tilbagelagde de fire kilometer på 4.17,40 - små ni sekunder bedre end Folsachs tid og ny dansk rekord på dansk jord. Til sammenligning kørte Lasse Norman i 4.22,239 til VM i Ballerup i 2010.

I bronzefinalen var det de senere års dominerende skikkelser i amatør-6-dagescuppen, Julius Johansen og Kristian Kaimer Eriksen, der skulle lægge samarbejdet til side og dyste mod hinanden om den sidste plads på skamlen. I tidskørslen var førstnævnte bedst, og sådan gik det også til i finalen - altså endnu en medalje til en formstærk Johansen.

Hos damerne var der imidlertid kun fire ryttere til start, og det var derfor klart, at alle fik mulighed for at køre finale. I den indledende tidskørsel skulle det så bestemmes, hvilken finale de hver især skulle køre, og her var der igen klar niveauforskel.

En bomstærk Trine Schmidt lagde nemlig ud ved at sætte dansk rekord på dansk jord - 3.36,44 tilbagelagde hun de tre kilometer på. Det var hele 10 sekunder hurtigere end Julie Leth, som kom ind i næstbedste tid, mens lokale Amalie Winther Olsen var tredjebedst, fire sekunder bedre end Amager-rytteren Tusnelda Svanholmer.

I guldfinalen blev der så igen sat dansk rekord, da Trine Schmidt kørte ind i tiden 3.34,76, mens Julie Leths forbedring på cirka to sekunder stadigvæk kun var nok til en klar andenplads. I kampen om bronzemedaljen sejrede Winther Olsen, da hun skar fem sekunder af sin kvalifikationstid og slog talentet Svanholmer på overbevisende vis.

Dobbeltsejre til Schmidt og Larsen

Også i scratch-løbet viste Trine Schmidt og Niklas Larsen sig som værende Danmarks bedste, da de begge sikrede deres anden DM-guldmedalje på én dag. Se resultaterne derfra i bunden af artiklen.