Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lasse Norman vinder EM-sølv i Omnium

18. oktober 2019 21:32Foto: Simon Wilkinson/SWpix.com

Lasse Norman Hansen vandt her til aften EM-sølv i Omnium, da den tidligere olympiske mester svingede taktstokken i det afgørende pointløb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I dag blev Omnium kørt for både herrer og damer ved EM i Apeldoorn i Holland. Lasse Norman Hansen deltog hos herrerne og sikrede endnu en medalje til Danmark.

Franske Benjamin Thomas vandt fredag aften europamesterskabet i Omnium efter et hæsblæsende pointløbet, hvor danske Lasse Norman Hansen kæmpede sig til sølvmedaljen.

Norman avancerede fra fjerdepladsen
Omnium er delt op i fire discipliner, hvor Lasse Norman Hansen startede godt i de tre første discipliner Scratch (4. plads), Tempo-løbet (2. plads) samt Udskilningsløbet (8. plads). Danskeren var på en fjerdeplads efter de tre første discipliner, mens franske Benjamin Thomas var i front.

Det hele skulle dog afgøres i pointløbet, hvor den tidligere olympiske mester, Lasse Norman Hansen, viste, at han vil være Danmarks repræsentant til OL i Tokyo i 2020, når Omnium-disciplinen afvikles.

Danskeren kørte særdeles offensivt og kom med det ene angreb efter det andet.

Med godt 60 omgange igen angreb spanske Albert Torres og italienske Elia Viviani og fik slået hullet. Det så kritisk ud set med danske briller, men Lasse Norman Hansen lukkede hullet sammen med Benjamin Thomas og Oliver Wood. De tog en omgang og dermed var danskeren oppe på andenpladsen.

Det lykkedes Lasse Norman Hansen at tage endnu en omgang, og han vandt også næstsidste og sidste spurt, og dermed kunne danskeren juble over EM-sølv. Det var den anden medalje til Lasse Norman Hansen, da han i går også blev europamester sammen med det danske 4000-meter landshold.

Tidligere på aftenen blev Amalie Dideriksens sekser i kvindernes Omnium. Søndag kører Lasse Norman Hansen parløb sammen med Michael Mørkøv, mens Amalie Dideriksen skal forsøge at forsvare sit europamesterskab i parløb sammen med Julie Leth.