Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Ludvig Anton Wacker vender hjem til Synch-Giant

Ludvig Anton Wacker vender hjem til Synch-Giant

09. oktober 2020 13:00Foto: Team Sunweb | Vincent Riemersma

Ludvig Anton Wacker vender fra den kommende sæson hjem til Danmark. Karrierens næste skridt byder på en tid med det Amager-baserede Synch-Giant-hold, som dermed får lidt af en kapacitet ombord.

Artiklen fortsætter efter videoen.

En talentfuld herre vender snuden hjemad til 2021-sæsonen.

 

Team Sunweb Development-rytteren Ludvig Anton Wacker har nemlig indgået en aftale med Synch-Giant.

 

De seneste to år har den kun 20-årige Wacker kørt for Team Sunwebs udviklingshold og kørt mange UCI-løb, men nu skifter fokus for danskeren, og det bringer glæde hos Synch-Giant.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

”Ludvig er en fantastisk rytter for os, da han bringer international erfaring med sig fra tiden på Sunweb Development. Jeg tror han kan være med til at hæve hele holdets niveau,” siger manager Jesper Thiesen til Feltet.dk.

 

’Ville hjem igen’
For Ludvig Anton Wackers vedkommende handlede det om at få andre omgivelser i karrieren. Han har sat stor pris på de sidste to år, men savnet til hjemlige omgivelser har været stort.

 

”Jeg havde den klare overbevisning, at jeg gerne ville hjem igen. Jeg synes ikke, jeg har tacklet udenlandseventyret, som jeg selv havde håbet,” siger Ludvig Anton Wacker til Feltet.dk.

 

Foto: Ludvig Anton Wacker

 

Det betyder på ingen måde, at han ikke har været glad for at være en del af Team Sunweb og deres udviklingshold, som har givet ham et helt unikt indblik i et stort set-up.

 

”Der var selvfølgelig vildt mange fede ting ved det og et stort set-up med Team Sunweb, men jeg kunne godt mærke, at jeg gerne ville hjem igen,” siger Wacker.

 

”Det havde ikke så meget med Sunweb at gøre. Jeg kan mærke, at jeg trives bedre, og føler at jeg kan køre hurtigere, hvis jeg kørte i Danmark for et dansk hold,” siger Wacker.

 

Dertil kommer, at Wacker over det seneste stykke tid har lagt mærke til Synch-Giant og de resultater, som holdet har præsteret på den danske løbsscene i år.

 

”Jeg så samtidig med det, at Synch-Giant var begyndt at køre virkelig gode resultater hjem og lege med coloQuick og BHS-PL Beton Bornholm. De kunne køre lige op med dem. Det, synes jeg, var et spændende skifte, man kunne lave,” siger Wacker.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Synch-Giant er et DCU-hold med Konti-niveau
Synch-Giant meddelte tidligere på året, at man ikke valgte at søge UCI Kontinental-status i 2021. Det er dog ikke noget, der gør en synderlig forskel for Wacker.

 

”Det er et stærkt hold med mange stærke ryttere, når man er et DCU-hold. Det er et hold, som jeg tror næste år kunne være med helt fremme,” siger Wacker, der bliver holdkammerater med blandt andre Magnus Bak Klaris og Rasmus Bøgh Wallin på holdet.

 

”Jeg var glad for, at de også var interesserede i mig, da jeg begyndte at snakke med Jesper Thiesen. Det gik pludselig stærkt derfra,” siger Wacker.

 

Han kigger nemlig i stedet på de konkrete resultater og løb, som mandskabet har præsteret og kørt i. Blandt andet DEMIN Cuppen har været slagmark for kampen mellem de to konti-hold og Amager-holdet.

 

”Her i efterårssæsonen har jeg kørt mest i Danmark, og der har Synch-Giant været mest fremme sammen med UCI-holdene. De ligger og kører med om sejren i DEMIN Cuppen helt indtil sidste afdeling, hvor der ikke er nogen af de andre, som er lige så tæt på de to Konti-hold,” siger Wacker.

 

Det er han sikker på også kommer til at afspejle sig i den kommende sæson, hvor forskellene endda kan blive endnu mindre, mener han.

 

”Jeg synes, at det er et stærkt og rimeligt undervurderet hold. Jeg tror næste år, at de bliver lidt mindre undervurderede,” siger Wacker.

 

”Jeg tror, at der er mange, der gerne vil vise, at det lige så godt kunne være et kontinentalhold og ikke et DCU-hold,” siger Wacker.

 

Den store forskel ligger i, at holdet ikke kan udtages til PostNord Danmark Rundt, men så er der andre veje at gå.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

”Den eneste forskel (På Konti- og DCU-niveau red,) er, at man ikke er sikker på deltagelse i PostNord Danmark Rundt. Er man stærk nok, kan man dog køre for landsholdet dér. Det tror jeg, at der er mange, der drømmer om her på Synch-Giant," siger Wacker.

 

’Et drømmeskifte’
Selvom man kunne tænke, at det er et skridt ned på karrierestigen for Wacker, så ser han det slet ikke sådan selv. Skiftet passer derimod perfekt ind i Wackers ambitioner for nu.

 

”Der er nok ingen tvivl om, at på papiret er det et skridt tilbage. Personligt er jeg virkelig glad for skiftet. Da jeg først havde afklaret med mig selv, familie og manager, hvad jeg ville næste år, og hvilket niveau jeg ville køre på, så var det drømmeskiftet,” siger Wacker.

 

Nu går turen hjem til Danmark og København, hvor Wacker også skal tjene penge ved siden af sporten. Den mere afslappede tilgang er alfa omega for ham, når han skal kunne præstere.

 

”Det kan godt være, at man ikke er professionel på Sunweb, men man lever som om, man er det,” siger Wacker.

 

”Det var jeg bare lidt for ung til. Der var ting, jeg synes, jeg havde misset de sidste år, og det håber jeg, at jeg kan få på Synch-Giant med god holdånd, og at det er behageligt,” siger Wacker.

 

Foto: Jesper Skovbølle

 

Dertil kommer også, at presset er mindre, når holdet ikke skal køre UCI-løb hver eneste weekend. At få taget toppen af presset var ligeledes vigtig for Wacker.

 

”Det med at man ikke skal præstere 200 procent for at vide, at man skal køre løbet næste weekend, det havde jeg personligt brug for,” siger Wacker.

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

”Det har jeg afklaret med Jesper Thiesen. Jeg præsterer bare bedst, når jeg har det stille og roligt oppe i hovedet og ikke skal tænke på kontrakt,” siger Wacker.

 

Dertil kommer, at Wacker nu kan koncentrere sig om at køre, når han kører. Om det så er godt nok, må tiden vise, men danskeren har tidligere nydt fine præstationer i danske løb.

 

”Hvis det stadig ikke er godt nok, så er det ikke godt nok. Hvis det er godt nok, så er det fornemt, og så må man tage det derfra,” siger Wacker.

 

Ambitionerne er stadig til stede

Selvom det ikke bliver gennem Team Sunwebs udviklingsprogram, så fortæller Wacker, at han stadig gerne vil være professionel cykelrytter en dag. Vejen derhen bliver blot anderledes.

 

”Det skulle bare ikke være på Sunweb, for jeg er ikke sikker på, at jeg ville være klar om to år, når jeg ikke er U23-rytter længere,” siger Wacker.

 

Nu glæder Wacker sig til at komme hjem og prøve kræfter med de mindre danske løb. Her håber han at kunne jage succes både for ham selv og holdet.

 

”Jeg håber at køre lidt mindre løb og måske også få succes i de løb. Det behøver ikke være personlig succes, men at holdet kan køre med om sejren i de små danske løb,” siger Wacker.

 

”Jeg har savnet at vinde cykelløb og bare være med fremme for at køre et lead-out til allersidst eller ligge i udbruddet og hugge på skift,” fortæller Wacker drømmende.

 

Vil give international erfaring videre
Selvom presset har været stort, er det ikke sådan, at han har følt sig presset af sit snart tidligere hold. Det har været omstændighederne.

 

Læs også
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord

 

”Det er tit et pres, man sætter på sig selv. Sådan er det også for mig. Det var ikke sådan, at Sunweb sagde, jeg ikke havde en kontrakt, hvis jeg ikke gjorde sådan og sådan i et løb, men man ved bare, at der er mange U17-, U19- og U23-ryttere, som gerne vil køre på holdet,” siger Wacker om det internationale pres.

 

Med sig tager han værdifulde erfaringer, som han ikke vil være foruden. Et unikt indblik i livet som professionel cykelrytter skal fremover gives videre som erfaring hos Synch-Giant.

 

”Jeg har fået det her med i bagagen, så er det godt at tage et step ned. Jeg ved, hvordan det foregår at leve alene og leve professionelt,” siger Wacker.

 

Erfaringerne begrænser sig ikke kun til at være brugbare på cyklen, men også i livet generelt. En tilbagevenden til den levevis afvises ikke, men det er ikke lige foreløbig, at den bliver aktuel.

 

”Jeg ærgrer mig ikke et sekund over, at jeg tog derned. Det har været vildt at skulle bo alene i Holland, og jeg har mange oplevelser og erfaringer, som jeg har fået med til resten af livet,” siger han.

 

”Jeg ved bare, at det ikke er sådan, jeg skal leve lige nu i hvert fald,” siger Wacker.

 

Nu skal der mere tid og flere løb på den danske scene til. Wacker siger selv, at han skal blive ældre end sine nuværende 20 år, før der kigges videre. Hans nye manager Jesper Thiesen håber, at Synch-Giant kan blive en hjælp på vejen.

 

”Jeg skal være ældre og mere moden til at skulle gøre det på den hårde måde,” siger Wacker.

 

”Vi håber at kunne hjælpe Ludvig med at kickstarte hans professionelle karriere på ny,” siger Thiesen.

 

Ludvig Anton Wacker bliver én af de nye ryttere på Synch-Giant. Feltet.dk følger naturligvis op på, hvem holdet ellers kan præsentere til den kommende sæson.

DEL
INFO
Ludvig Anton Wacker
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Synch - Giant
Nyheder
Jesper Thiesen
Nyheder
Development Team Sunweb
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?