Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 2. etape af 4 Jours de Dunkerque

Lynoptakt: 2. etape af 4 Jours de Dunkerque

17. maj 2023 12:23Foto: A.S.O. / Aurelien Vialatte

I denne uge køres det (logisk nok) seks dage lange ProSeries-løb 4 Jours de Dunkerque, der i år har tiltrukket det bedste felt i mange år og har dansk storfavorit. I disse Giro-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM 4 JOURS DE DUNKERQUE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Løbet kan af og til godt være en smule monotont med en endeløs serie af sprinteretaper, men det forsøger man i år at ændre på. Det kommer til udtryk på andendagen, hvor der bydes på puncheurfest på en rute, der i finalen først byder på en kort, stejl mur og derefter en lang og blødere bakke op til mål. Dermed får de eksplosive afsluttere, der også ventes at være i spil på lørdagens kongeetape, allerede her en chance for at jagte vigtige bonussekunder - hvis altså ikke den altid farlige vind kommer på tværs.

 

I alt skal der tilbagelægges 169,9 km, der fører feltet fra Compiegne til Laon. Fra start går det igennem helt fladt terræn mod først øst og siden syd, inden man skal over den lille Mont Berny (2,4 km, 3,3%), der har top efter 16,7 km. Herfra går det mod sydvest og sydøst op og ned ad en bakke, inden man kører dagens første spurt efter 22,5 km. Nu går det mod øst og nordøst frem til Mortefontaine (1,5 km, 3,5%), der har top efter 28,4 km

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Herfra bliver det til gengæld ganske fladt, når man zigzagger sig mod først øst, siden sydøst, så nordøst, nu igen sydøst og slutteligt atter nordøst frem til dagens anden spurt, der er placeret efter 80,0 km. Det markerer starten på et mere kuperet stykke, hvor man næsten med det samme kører mod nord op ad La Hameau du Mont Hussard (2,3 km, 4,0%), der har top efter 84,3 km. Derfra går det mod nordøst og sydøst frem Longueval Barbonval (1,7 km, 5,4%), der har top efter 96,5 km, hvorfra man snor sig mod nordøst frem til Beaurieux (2,4 km, 3,6%), der har top efter 110,3 km.

 

Den markerer afslutningen på den kuperede zone. Herfra går det nemlig mod først nordøst og siden vest, nord og vest igennem stort set fladt terræn med kun én lille bakke frem til dagens sidste spurt, der kommer efter 137,7 km. Herfra fortsætter man igennem fladlandet mod vest, inden det kortvarigt går mod først nord og siden vest, hvorefter lange, lige og flade veje leder mod nord og nordøst ind til målbyen.

 

Her indledes den eksplosive finale, når man i byens udkant kører mod sydøst op ad Laon (600 m, 9,8%), der har top efter 164,2 km. Derfra resterer bare 5,7 km, der indledes med en kort nedkørsel, som fører mod øst, inden et kort, fladt stykke fører frem til målbakken, der over 1,9 km stiger med 4,1% i snit, herunder med 3,6% over den sidste kilometer. En lige vej leder frem til et skarpt sving med 2,4 km, hvorefter stigningen byder på ikke færre end fem hårnålesving, det sidste med 400 m igen, inden der er en relativt skarp kurve med 200 m igen.

 

Etapen byder på i alt 1734 højdemeter.

 

Laon har tre gange i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var senest i Tour de l’Avenir i 2021, hvor Holland vandt et holdløb i byen foran Spanien og Norge. Forud for det skal vi tilbage til Tour de Picardie i 2007, hvor Janek Tombak tog en udbrudssejr foran Alessandro Proni og Martin Elmiger, mens Jeremy Hunt i 2003 vandt en massespurt i samme løb foran Stefan van Dijk og Julian Dean.

 

 

 

 

 

Læs også
Startlisten til Giro d'Italia tager form - 5 danskere på

 

 

 

 

 

 

STREAM 4 JOURS DE DUNKERQUE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Vejrudsigten er stort set den samme for alle ugens etaper, men der skrues gradvist op for vinden dag for dag. Onsdagen bliver også solrig med kun få skyer med en temperatur på 15 grader ved starten og 16 grader i mål. Det vil være blæsende med en jævn til frisk vind (17-21 km/t) fra nordnordøst. Det giver forskellige former for sidevind sort set hele dagen, indtil man kort efter den sidste spurt får sidemodvind det sidste stykke ind til målbyen. Her vil der være sidevind på muren, derefter kortvarigt modvind, inden man få medvind frem til svinget med 2,4 km igen. Derefter vil der være mod- og sidemodvind hele vejen.

 

Favoritterne

Man må applaudere arrangørerne for opfindelsen af denne etape. Det er en herlig variation i et ellers monotont sprinterløb, og den er bestemt ikke helt let at greje. Normalt er en spurt på ad 4,1% ikke for voldsomt for sprintere, men denne gang har bakken en længde, der kan gøre det svært, hvis der køres hårdt på. Det åbner i hvert fald døren for puncheurs, selvom de på en kortere bakke nok ville finde procenterne for bløde.

 

Klassementet er jo stadig helt tæt, og derfor bør et udbrud ikke have en chance. Jumbo vil naturligvis kontrollere, men jeg er lidt spændt på, hvem der vil hjælpe. Lotto er jo nu ude af billedet, da Arnaud De Lie plejer et brækket kraveben, men jeg vil tro, at Soudal er friske på at hjælpe. Det bør også være en etape, både Ag2r og FDJ satser på, og det burde derfor ikke være et problem at neutralisere et udbrud.

 

Læs også
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

 

Det skyldes også vinden. Denne gang ser den ud til måske at være stærk nok, og selvom der er modvind det sidste stykke ind til målbyen, vil der være forskellige former for sidevind det meste af dagen. Mine erfaringer med sidevind i dette løb er ikke alt for gode, men det er bestemt ikke uset med sidevindskørsel. Jeg anser det bestemt ikke som umuligt, at vi får et sidevindsdrama, og det vil i hvert fald blive meget nervøst. Det kan gøre det svært for de mindre hold. I dette felt vil det være overraskende, hvis ikke de store hold holder sig til, men det er sandsynligt, at de små hold vil falde fra - og det kan sikre, at løbet bliver meget, meget hårdere.

 

En spurt på bakken bør vi dog få. Den sidste mur er nok for kort til et angreb og til at skabe megen udskilning, og det skal nok have været et hårdt sidevindsræs, hvis den skal bruges offensivt. Jeg kan dog godt se Ag2r lægge pres på, for de har brug for et hårdt løb.

 

I sidste ende forventer jeg en spurt på bakken, hvor vi meget vel kan se netop Ag2r forsøge at gøre det hårdt. Måske kan et sent angreb lykkes, hvis vi har haft et sidevindsræs, men næppe i det fulde felt, der er det mest sandsynlige.

 

Så er spørgsmålet, om vi går i retning af en puncheur eller en holdbar sprinter. Det kan for mig gå begge veje, og jeg er virkelig i tvivl. Jeg havde De Lie som gigantisk favorit, men nu hvor han er ude af billedet, anser jeg det som ret åbent. Procenterne og ikke mindst modvinden taler måske mere for sprintertyper, mens længden taler for puncheurs.

 

Jeg prøver at gå med Olav Kooij, men den kan sagtens være for hård. Vi har ikke set ham spurte i denne slags finaler, men han imponerede mig med sin holdbarhed i klassikerne. Modvinden bør hjælpe en tungere fyr som ham, og han har vel det stærkeste hold til at sætte sig i scene, hvad der er vigtigt i den kringlede finale. Procenterne tipper nok balancen i hans retning, særligt i lyset af vinden, og derfor går jeg med ham. Bliver det for hårdt, kan jeg dog sagtens se Tosh van der Sande vinde, hvis han er i form. Normalt er Mick van Dijke en bedre plan B, men hans form er usikker efter den lange skadespause, og endelig kan Timo Roosen også vinde, hvis han finder de puncheurevner, han engang havde.

 

Lige så usikker er jeg på Tim Merlier. Egentlig tænkte jeg, at den var for lang, men med modvind ser det godt ud. Han har et meget stærkt hold til at holde sig fremme, og hans positioneringsproblemer er knap så udtalte i en hård finale. Han skal dog bruge god form for at vinde her, og jeg er usikker på, om han er langt nok fremme efter en pause. Normalt er en spurt på 3-4% dog perfekt for ham, hvis altså ikke bakken er for lang. Som alternativ har holdet Ethan Vernon, hvis form er mere sikker, men han er uprøvet i denne slags finaler. De har også de mere holdbare Jannik Steimle og Stan Van Tricht, men de vinder næppe, og det gør Kasper Asgreen næppe heller, selvom han faktisk er god i en spurt som denne.

 

Jeg er spændt på FDJ. Paul Penhoët har en meget stor chance for at vinde her efter sin sejr i puncheurspurten i Finistere. Den var på en kortere, men stejlere bakke, og det får mig til at tro, at han har en god chance for at slå både Kooij og Merlier her, selvom han vi stadig er ved at lære ham at kende. Han har også et fremragende hold. Det er også en spurt, hvor Romain Gregoire vil blande sig, men procenterne bør være for bløde. Bedre er den for Samuel Watson og måske også Lewis Askey, men efter lørdagens sejr vil de formentlig køre for Penhoët.

 

Mit bedste bud på en puncheurvinder er Benoit Cosnefroy, men jeg frygter, at den er for let. Er han i form, er han dog så uhyggelig en puncheur, at han har en chance. Efter de flotte spurter, han kørte i weekenden, bør Greg Van Avermaet også have en reel chance på en finale, der passer ham perfekt, mens Oliver Naesen vil være hjælper.

 

Total har naturligvis Peter Sagan, der burde være storfavorit, men jeg tror ikke, at han i dag har farten til så hård en finale, slet ikke efter en pause. Jeg tror meget mere på Anthony Turgis, der burde have en reel chance her. Hans form var ikke på toppen forrige weekend, men han gik efter bonussekunder i dag og er altså motiveret. Er Sagan for tung, kan det også være, at Lorrenzo Manzin blander sig.

 

Læs også
Quintana kører Giroen i en ny rolle

 

Hos Lotto vil man formentlig nu køre for Cedric Beullens, der passer fint til denne spurt. Arkea har Hogo Hofstetter, men han har skuffet med sin holdbarhed, og den er nok for let for Louis Barré, selvom han spurtede fint i lørdags. Hos Cofidis er det ikke en ringe finale for Piet Allegaert, og jeg vil også forvente at se Benjamin Thomas og måske også Alexis Renard og Victor Lafay holde sig til, mens den er for svært for Max Walscheid . Hos Intermarché kan Loic Vliegen lave et resultat. Hos Astana vil jeg tro, at den bliver for hård for Cees Bol, selvom han er genfødt i år. Hos Flanders er det vel Aaron Van Poucke , der er bedste bud, mens det hos Bingoal må være den i søndags overraskende Luca Van Boven. Human Powered Health vil vel prøve med Pier-André Coté, men han er nok ikke formmæssigt langt nok fremme efter skaden. Hos Uno-X må det handle om Anthon Charmig , for hvem den er for let, og det er den hos Kern Pharma også for Urko Berrade. Hos Bolton er jeg ret spændt på Mark Stewart, der burde komme langt i denne finale, mens jgjege på Auber har stor fidus til Romain Cardis på baggrund af det, han lavede i Morbihan. Måske kan Samuel Leroux, Jean-Louis Le Ny og Nolann Mahoudo blande sig for de øvrige kontinentalhold.

 

Feltet.dks vinderbud: Olav Kooij

Øvrige vinderkandidater: Tim Merlier, Paul Penhoët

Outsidere: Benoit Cosnefroy, Greg Van Avermaet, Anthony Turgis, Tosh van der Sande, Ethan Vernon

Jokers: Samuel Watson, Mick van Dijke, Peter Sagan, Piet Allegaert, Hugo Hofstetter, Romain Cardis, Timo Roosen, Jannik Steimle, Stan Van Tricht, Kasper Asgreen, Mark Stewart, Lewis Askey, Romain Gregoire, Louis Barré

 

STREAM 4 JOURS DE DUNKERQUE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Olav Kooij
Tim Merlier, Paul Penhoët
Benoit Cosnefroy, Greg Van Avermaet, Anthony Turgis, Tosh van der Sande, Ethan Vernon
Samuel Watson, Mick van Dijke, Peter Sagan, Piet Allegaert, Hugo Hofstetter, Romain Cardis, Timo Roosen, Jannik Steimle, Stan Van Tricht, Kasper Asgreen, Mark Stewart, Lewis Askey, Romain Gregoire, Louis Barré
Luca Van Boven, Cees Bol, Cedric Beullens, Benjamin Thomas, Lorrenzo Manzin, Anthon Charmig, Alexis Renard, Oliver Naesen, Victor Lafay, Loe van Belle, Urko Berrade, Aaron Gate, Arjen Livyns, Julian Mertens, Pier-André Coté, Julius Johansen, Pau Miquel, Aaron Van Poucke, Samuel Leroux, Jean-Louis Le Ny og Nolann Mahoudo, Matteo Malucelli
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
4 Jours de Dunkerque
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?