Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 2. etape af Boucles de la Mayenne

Lynoptakt: 2. etape af Boucles de la Mayenne

27. maj 2023 12:13Foto: Sirotti

Fra torsdag til søndag køres det fire dage lange ProSeries-løb Boucles de la Mayenne, der med sin prolog, puncheuretape og to sprinteretaper som altid er et knivskarpt opgør på sekunder mellem sprintere og puncheurtyper. I disse Giro-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM BOUCLES DE LA MAYENNE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Løbet afviklede tidligere altid sin kongeetape om lørdagen, men sådan var det ikke sidste år, og sådan bliver det heller ikke i år. Her kan sprinterne i stedet vente at komme til fadet på løbets næstsidste etape, der ikke byder på mange terrænmæssige udfordringer og er løbets letteste. Vinden kan måske være en trussel, hvad der dog sjældent er tilfældet i løbet, og derfor lugter det af et stort sprinteropgør i en ganske enkel og let stigende finale

 

I alt skal der tilbagelægges 181,3 km, der fører feltet fra Saint-Berthevin til Meslay-Du-Maine. Startbyen er en forstad til løbets hovedby, Laval, hvorfra man kører mod syd igennem fladlandet ned til den lille kategori 2-stigning Cote de Nuillé (900 m, 3,7%), der har top allerede efter 4,6 km. Her drejer man med sydvest for at køre ad lige og flade veje, inden man kører mod skiftevis sydøst, nordøst og sydøst igennem fladlandet, idet man undervejs skal over den lille kategori 2-stigning Cote de Houssay (1,0 km, 4,2%), der har top efter 25,5 km. Nu kører man igen skiftevis mod sydvest og sydøst ned til etapens sydligste punkt, hvor man kortvarigt kører mod øst frem til dagens første spurt, der er placeret efter 40,8 km.

 

Læs også
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner

 

Efter spurten sætter man kursen mod nordøst, hvorefter man kører skiftevis mod nordøst og nord frem til etapens nordligste punkt, der nås efter 76,9 km. Herfra går det kortvarigt mod sydøst, inden man kører mod nordøst op ad kategori 2-stigningen Cote de Saulges (1,1 km, 3,5%), der har top efter 89,4 km. Kort efter går det mod syd ned gennem fladlandet, inden man kortvarigt kører mod sydvest og så igen syd forbi dagens anden spurt, der er placeret efter 118,1 km. Efter 127,0 km drejer man mod nordvest for at køre frem mod målbyen, i hvis udkant man slår en sløjfe ved at køre først mod nordøst, siden nordvest og slutteligt sydvest ind til byen. Efter 155,3 km rammer man den afsluttende rundstrækning, inden man 1,4 km senere krydser stregen for første gang i forbindelse med dagens sidste spurt.

 

Etapen afsluttes nu med to omgange på den 12,3 km lange runde, der er stort set helt flad. En teknisk passage leder mod sydvest ud gennem byen, men derefter går det ad lige og flade veje mod først sydvest og siden sydøst ned til det sydligste punkt. Her drejer man mod nordøst, inden det slutteligt går mod nord tilbage til målbyen. Man drejer skarpt med hhv. 2400 m og 1400 m igen, hvorefter en lige vej leder frem til stregen, idet den sidste kilometer stiger let med 0,8% i snit.

 

Etapen byder på i alt 1359 højdemeter.

 

Meslay-Du-Maine har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

STREAM BOUCLES DE LA MAYENNE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Vejret

Det sommerlige vejr fortsætter. Lørdagen bliver helt skyfri med en temperatur, der vd starten vil være 22 grader og toppe på 24 grader. Vinden vil være let til jævn (15-16 km/t) og komme fra østnordøst. Det giver generelt forskellige former for modvind på etapens første del og derefter skiftevis sidevind og forskellige former for medvind frem til rundstrækningen. Her vil der være sidemedvind og så sidemodvind, indtil man få sidemedvind over de sidste 1400 m.

 

Favoritterne

Efter dagens helkikser bør de store hold havde lært lektien. Denne etape er meget let, og da der ikke er udsigt til væsentlig vind, burde den forløbe som en klassisk sprinteretape. Med sit store forspring har Oier Lazkano også mere eller mindre lukket løbet, og dermed vil de fleste hold koncentrere sig om etapesejren.

 

Jeg regner således med et udramatisk forløb, hvor et tidligt udbrud vil blive kørt ind af FDJ, Arkea, Lotto og Tudor, men det er også muligt, at der kommer hjælp fra Q36.5, Total og Cofidis. Det vil derfor være en overraskelse, hvis ikke det ender i en massespurt.

 

Spurten er ganske enkel med en 1800 m lang opløbsstrækning. Der er mange sprintere og små hold, så det ender helt sikkert i kaos, hvorfor positionering er vigtig, men næppe altafgørende. Derudover er det værd at bemærke, at det stiger let, og at det bliver en medvindsspurt, hvorfor man kan åbne tidligt, hvis man er fanget for langt tilbage.

 

Jeg prøver at gå med Arvid De Kleijn. Han er ikke hurtigst, men han er ikke langt fra, som vi har set med særligt sejren i Torino. Vigtigst af alt har han dog et uhyggeligt godt tog med Sebastian Changizi og ikke mindst Maikel Zijlaard, der serverede sejren i Torino på et sølvfad. Jeg regner med en kaotisk spurt, men kører Tudor op til det, de har gjort i år, kan De Kleijn vinde på positionskampen kombineret med sin fart.

 

Jeg vil stadig trods et skuffende forår regne Arnaud Demare som hurtigst, men hans positionering er altid et problem. Toget med Laurence Pithie, Miles Scotson og Bram Welten ser stærkt ud, men det har ikke rigtigt fungeret i år. Den let stigende spurt passer ham perfekt, og derfor bør han vinde, hvis han kan spurte frit, men sporene skræmmer. Jeg frygter, at Tudor slår dem i positionskampen

 

Nacer Bouhanni overraskede positivt i dag. Han er altså endelig ved at være i form, og så bør han også køre godt på en let etape som dette. Han viste i Torino, at han trods sine mange problemer fortsat bør have farten til at vinde i dette felt. Problemet er et meget svagt hold, og derfor skal han trods sine gode positioneringsevner nok have lidt held i positionskampen.

 

Alvaro Hodeg har manglet noget efter sin lange pause, men der var klar fremgang i Ungarn. Han har næppe samme fart og rutine endnu, men han ligner stadig en af de hurtigste i dette felt. Vigtigst er det, at hans tog med de to Oliveira-brødre og Felix Gross ligner et af de allerstærkeste.

 

Matteo Moschetti har farten til at vinde, men han har et svagt hold. Derfor skal han have lidt held. Det samme gælder for Matteo Malucelli, selvom han har skuffet lidt i årets spurter. Max Walscheid kørte en overraskende god spurt i Dunkerque, hvilket giver håb, men der bør være flere, der er hurtigere end ham. Heldigvis har han forbedret sin positionering. Jeg er meget spændt på den lovende Stian Fredheim, der har vist gode positioneringsevner og fart. Hans hold er lovende, men mangler erfaring. Jason Tesson har et af de bedste tog, ligesom han burde have farten, men han har skuffet i år. De bør dog stadig køre for ham og ikke formstærke Sandy Dujardin. Endelig har Pierre Barbier farten og positioneringen til at komme langt, mens Milan Menten har skuffet meget på sin fart i denne slags spurter, hvor det ikke stiger tilstrækkeligt.

 

Læs også
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

 

Andre, der kan ventes at blande sig, er Marc Sarreau, Axel Zingle, Gonzalo Serrano, Manuel Penalver, Miguel Angel Fernandez, Sasha Weemaes, Tord Gudmestad, Pier-André Coté, Kiko Galvan, Alex Jaime, Jules Hesters, Daniel Babor, Tomas Barta, Anthony Maldonado, Thomas Boudat, Paul Hennequin og Jonathan Couanon, men jeg ser dem ikke vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Arvid De Kleijn

Øvrige vinderkandidater: Arnaud Demare, Nacer Bouhanni

Outsidere: Alvaro Hodeg, Matteo Moschetti, Max Walscheid, Stian Fredheim, Matteo Malucelli

Jokers: Jason Tesson, Pierre Barbier, Milan Menten, Marc Sarreau, Axel Zingle, Sasha Weemaes, Daniel Babor

 

STREAM BOUCLES DE LA MAYENNE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Arvid De Kleijn
Arnaud Demare, Nacer Bouhanni
Alvaro Hodeg, Matteo Moschetti, Max Walscheid, Stian Fredheim, Matteo Malucelli
Jason Tesson, Pierre Barbier, Milan Menten, Marc Sarreau, Axel Zingle, Sasha Weemaes, Daniel Babor
Sandy Dujardin, Gonzalo Serrano, Tord Gudmestad, Manuel Penalver, Miguel Angel Fernandez, Pier-André Coté, Kiko Galvan, Alex Jaime, Jules Hesters, Tomas Barta, Anthony Maldonado, Thomas Boudat, Paul Hennequin, Jonathan Couanon, Edvald Boasson Hagen, Maikel Zijlaard, Bram Welten, Clement Venturini, Rui Oliveira, Rasmus Søjberg, David Gonzalez, Alex Colman
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?