Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 2. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Lynoptakt: 2. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

23. marts 2022 15:10Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Volta a Catalunya og brostensklassikerne til halv pris

 

Ruten

Det første slag mellem klatrerne kommer altid på 2. etape, der plejer at slutte med et par omgange på en rundstrækning omkring byen Sogliano al Rubicone. Sådan bliver det kun delvist i år, da man denne gang finder nye veje til det første klassementsslag. Den traditionelle finale i den gamle målby forsvinder nemlig for første gang i mange, mange år, og i stedet står klassementsopgøret på en anden og knap så svær rundstrækning, hvor det hele meget vel kan blive afgjort på den 900 m lange mur, der leder op til målet i Longiano.

 

Med en distance på 165,9 km er der igen tale om en kort etape, der fører feltet fra Riccione til Longiano. Starten går helt ude ved Adriaterhavet, hvorfra rytterne kører mod sydvest væk fra vandet igennem fladt terræn, som byder på to småbakker med toppe efter hhv. 8,2 km (1,5 km, 5,9%) og 18,0 km. Derfra går det mod nordvest tilbage mod kysten ad en helt flad vej, men umiddelbart inden man når vandet, vender man rundt for at køre mod nord og nordvest ind mod bakkerne.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Dem får man lov at smage, når man kører mod nordvest og syd op til Roncofreddo (5,4 km, 4,2%), idet man midtvejs oppe ad stigningen rammer den afsluttende rundstrækning og runder toppen efter 57,0 km. Her kører man nu mere end en halv runde, hvilket betyder, at man skal over den ikke-kategoriserede Bivo Monteleone (2,3 km, 6,6%) med top efter 62,6 km samt ad finalemuren (800 m, 11%), der ender 300 m fra den første passage af stregen, som finder sted efter 74,7 km.

 

Etapen afsluttes nu med fire omgange på den 22,8 km lange runde. Den indledes med, at man fra muren fortsætter hele vejen op ad kategori 3-stigningen Roncofreddo (7,0 km, 3,5%), idet kun den sidste del bruger samme vej, som da man tidligere kørte op ad bakken. Kun første kilometer med 7,3% er svær, og ellers er der tale om en helt blød stigning uden stejle procenter. Toppen rundes efter hhv. 79,8 km, 102,6 km, 125,4 km og 148,2 km, idet der er en bjergspurt ved de første tre passager, inden man kører mod vest ad en kort nedkørsel og siden op ad Bivio Monteleone (2,3 km, 6,6%), hvis top rundes efter hhv. 85,4 km, 108,2 km, 131,0 km og 153,8 km.

 

Efter sidste passage resterer 12,1 km, der først følger en lidt småsnoet og faldende vej mod nordøst, inden man kortvarigt kører fladt mod syd frem til finalemuren (800 m, 11%, max. 15%). Den slutter 300 m fra mål, hvorefter det falder over 100 m på en brostensagtig belægning, inden de sidste 200 m er let stigende. Finalen er relativt enkel, idet man efter et sving med knap 5 km igen følger en lige vej frem til et blødt sving med 1500 m igen og et skarpt sving med 1400 m igen, hvorefter vejen kun bugter sig let.

 

Etapen byder på i alt 2673 højdemeter.

 

Longiano har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

 

 Livestream Volta a Catalunya og brostensklassikerne til halv pris

 

Favoritterne

Ineos udnyttede deres overtal første gang, de fik muligheden, og selvom UAE var stærke med hele fire mand i den meget lille forfølgergruppe, der blev etableret på en overraskende selektiv åbningsdag, var det ikke nok til at forhindre en lille tidsgevinst til Eddie Dunbar og Mauro Schmid allerede inden det første lille klassementsslag onsdag. Her bliver der nemlig den første rigtige chance for at vinde nogle sekunder, og selvom det vil være i småtingsafdelingen, vil det give en første ide om styrkeforholdet.

 

Denne gang regner jeg med, at det kan kontrolleres. Rundstrækningens lange stigning er nem, og selvom den sidste bakke er vanskeligere, bliver det svært at angribe fra distancen. Jeg regner med, at UAE og Alpecin begge vil føre gå benhårdt efter etapesejren, og med en let start kan de sikre, at udbruddet bliver ufarligt. De vil naturligvis få hjælp af Quick-Step, hvis det er nødvendigt for at forsvare trøjen, og et tidligt udbrud bør derfor ikke have den store chance.

 

På rundstrækningen er det muligt, at der bliver kørt aggressivt igen, men hvis UAE kaster sig helt ind i kampen med deres stærke hold, burde det ikke så stærke Alpecin-hold kunne holdet samlet, også fordi der modvind på det lange, faldende stykke ned mod muren. Jeg regner derfor med, at et decimeret felt skal afgøre det her.

 

Det er en klassisk murfinale. Afslutningen kan minde om Fleche Wallonne, men den er lidt lettere. Stigningen er 400 m kortere, og selvom den er en anelse stejlere, har den ikke det samme maksimum som i Huy. Derudover er det væsentligt, at toppen kommer 300 m fra mål. Det kan give en lidt hurtigere rytter en chance for at slå en mere eksplosiv puncheur, selvom man naturligvis skal være med helt fremme på toppen for at have en chance.

 

Jeg vælger at pege på Mathieu van der Poel, men det er ikke med sikkerhed. Vi ved, at hollænderen er i god form, men han er ikke 100%. Denne mur kan sagtens være en anelse for stejl for ham, og jeg ville aldrig regne ham som topfavorit i Fleche Wallonne. Han har dog vist evner på den slags mure i Tirreno, og det hjælper ham meget, at den kun er 800 m, og at det flader ud på toppen. Er han ikke sat her, bør han vinde, og jeg vælger at tro, at formen rækker. Også formstærke Floris de Tier, der er holdets klassementsrytter, bør være god i denne finale.

 

Det undrer mig dog ikke, hvis Marc Hirschi vinder. Som vinder af Fleche Wallonne er han utvivlsomt den rytter, der passer bedst til denne finale. Vi har også set, at formen er fin trods pausen, men på toppen kan han ikke være endnu. Spørgsmålet er, om han allerede er stærk nok til at slå et fænomen som Van der Poel. Det er ikke umuligt med den dedikerede højdetræning, men det skal bevises. UAE har også Diego Ulissi, der er blevet nr. 3 i Huy. Jeg vil tro, at han ender meget tæt på de bedste, men han har været skuffende i år.

 

Den er nok en anelse for svær for Ethan Hayter. Omvendt vandt han på den stejle brostensmur i Andalusien sidste år, og selvom konkurrencen var knap så skrap der, vidner det om, at det er en finale, han kan håndtere. Til gengæld er formen slet ikke i top, men baseret på det, vi så i Algarve, kan han godt stramme ballerne sammen til en 800 m lang mur. Kommer han over toppen, er han hurtig, men jeg vil nok tro, at formen mangler lidt for meget. I det hele taget bør Ineos klare sig godt. Er den for svær for Hayter, vil jeg tro, at Geraint Thomas har en god chance, da han kan spurte på flad vej. Ben Tulett har også gjort det godt i Fleche, men med en flad afslutning får han svært ved at vinde. Det samme gælder for Eddie Dunbar.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Det burde også være en god afslutning for den førende Mauro Schmid, der er i flyvende form. Det er i hvert fald i eksplosivt terræn, han hidtil har vist sig frem, men jeg vil også tro, at denne kan være en smule for stejl. Til gengæld vil han dage fordel af, at det flader ud efter toppen.

 

Jeg regner som bekendt med, at Tobias Foss vil være en af de stærkeste, men selvom han ikke er helt uden punch, tvivler jeg på, at han kan vinde i denne finale. En spændende joker er Natnael Tesfatsion, der burde være perfekt til denne form for finale, men han er helt uprøvet på dette niveau. Muren bør være god for Gianluca Brambilla, der er ved at finde noget form, men næppe nok til at vinde, og det samme kan siges om Matteo Sobrero, der også har punch, og til dels Simon Carr. Cian Uijtdebroeks er ikke eksplosiv, men han ligner en af de stærkeste og bliver spændende at følge, og det burde også være en afslutning, hvor Nicola Conci og Cristian Scaroni kan gøre det pænt. Jeg glæder mig til at se den stadig mere spændende Thomas Pesenti, der synes at have noget fart og dermed måske også punch. Endelig vil BikeExchange sikkert prøve med Dion Smith, men den bør være for stejl.

 

Feltet.dks vinderbud: Mathieu van der Poel

Øvrige vinderkandidater: Marc Hirschi, Ethan Hayter

Outsidere: Diego Ulissi, Geraint Thomas, Mauro Schmid, Ben Tulett, Tobias Foss

Jokers: Natnael Tesfatsion, Gianluca Brambilla, Eddie Dunbar, Floris de Tier, Cian Uijtdebroeks, Matteo Sobrero, Cristian Scaroni, Simon Carr, Nicola Conci, Thomas Pesenti

 

 Livestream Volta a Catalunya og brostensklassikerne til halv pris

Mathieu van der Poel
Marc Hirschi, Ethan Hayter
Diego Ulissi, Geraint Thomas, Mauro Schmid, Ben Tulett, Tobias Foss
Natnael Tesfatsion, Gianluca Brambilla, Eddie Dunbar, Floris de Tier, Cian Uijtdebroeks, Matteo Sobrero, Cristian Scaroni, Simon Carr, Nicola Conci, Thomas Pesenti
Vincenzo Nibali, Antonio Tiberi, James Shaw, Dion Smith, Jan Polanc, Jefferson Cepeda, Remy Mertz, Marco Tizza, Tony Gallopin, Andres Ardila, Omer Goldstein
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Coppi e Bartali
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?