Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 2. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Lynoptakt: 2. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

22. marts 2023 14:52Foto: Sirotti

I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG CLASSIC BRUGGE-DE PANNE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Ruten

Det første slag mellem klatrerne kommer altid på 2. etape, der plejede at slutte med et par omgange på en rundstrækning omkring byen Sogliano al Rubicone. Sådan blev det kun delvist sidste år, da man her fandt nye veje til det første klassementsslag. Den traditionelle finale i den gamle målby forsvandt nemlig for første gang i mange, mange år, og i stedet stod klassementsopgøret på en anden og knap så svær rundstrækning, hvor det hele blev afgjort på den 900 m lange mur, der ledte op til målet i Longiano, og hvor Ethan Hayter sejrede. Tilsyneladende var man begejstrede for etapen, for i år genbruges den i et format, der er en næsten tro kopi med kun et par små og ligegyldige modifikationer på etapens allerførste del.

 

Med en distance på 172,5 km er der igen tale om en kort etape, der fører feltet fra Riccione til Longiano. Starten går helt ude ved Adriaterhavet, hvorfra rytterne kører mod sydvest væk fra vandet ad en let stigende vej, inden det begynder at falde mod nordvest. Et fladt stykke leder nu mod nord og sydvest, inden man kører mod vest op ad en bakke. En kort nedkørsel leder mod nord, hvorefter det går mod nordvest ad en flad vej og senere op og ned ad en bakke. Efter bakken rammer man efter 25 km sidste års rute, og herfra går det mod nordvest og nord tilbage mod kysten ad en helt flad vej, men umiddelbart inden man når vandet, vender man rundt for at køre mod syd og sydvest ind mod bakkerne.

 

Dem får man lov at smage, når man kører mod nordvest og syd op til Roncofreddo (5,4 km, 4,2%), idet man midtvejs oppe ad stigningen rammer den afsluttende rundstrækning og runder toppen efter 63,6 km. Her kører man nu mere end en halv runde, hvilket betyder, at man skal over den ikke-kategoriserede Bivo Monteleone (1,8 km, 7,8%) med top efter 69,2 km, samt ad finalemuren (800 m, 11,0%), der ender 300 m fra den første passage af stregen, som finder sted efter 81,3 km.

 

Etapen afsluttes nu med fire omgange på den 22,8 km lange runde. Den indledes med, at man fra muren fortsætter hele vejen op ad kategori 3-stigningen Roncofreddo (6,8 km, 3,5%), idet kun den sidste del bruger samme vej, som da man tidligere kørte op ad bakken. Kun første kilometer med 7,3% er svær, og ellers er der tale om en helt blød stigning uden stejle procenter. Toppen rundes efter hhv. 86,4 km, 109,2 km, 132,0 km og 154,8 km, idet der er en bjergspurt ved de første tre passager, inden man kører mod vest ad en kort nedkørsel og siden op ad Bivio Monteleone (1,8 km, 7,8%), hvis top rundes efter hhv. 92,0 km, 114,8 km, 137,6 km og 160,4 km.

 

Efter sidste passage resterer 12,1 km, der først følger en lidt småsnoet og faldende vej mod nordøst, inden man kortvarigt kører fladt mod syd frem til finalemuren (800 m, 11%, max. 15%). Den slutter 300 m fra mål, hvorefter det falder over 100 m på en brostensagtig belægning, inden de sidste 200 m er let stigende. Finalen er relativt enkel, idet man efter et sving med knap 5 km igen følger en lige vej frem til et blødt sving med 1500 m igen og et skarpt sving med 1400 m igen, hvorefter vejen kun bugter sig let.

 

Etapen byder på i alt 2786 højdemeter mod 2673 højdemeter i 2022.

 

Longiano har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var på den næsten identiske etape i 2022, hvor Ethan Hayter sejrede foran Matteo Sobrero og Ben Tulett, og hvor 17 mand fik samme tid som vinderen.

 

 

 

 

 

 

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG CLASSIC BRUGGE-DE PANNE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Vejret

Det smukke vejr fortsætter på en perfekt onsdag. Det vil være lidt skyet fra start, men det vil hurtig klare op, og til sidst vil det være helt skyfrit med en temperatur ved målet på 17 grader. Der vil bare være en let vind (7-13 km/t) fra øst, hvilket giver sidemed- og sidevind frem til rundstrækningen, hvor der vil være sidemedvind på første stigning, siden medvind på den anden stigning og derefter sidemod- og sidevind frem til bunden af muren, hvorfra der vil være sidemodvind frem til stregen.

 

Favoritterne

Efter dagens kup har Remi Cavagna taget et stort skridt mod den samlede sejr, men det er stadig et helt åbent spørgsmål, om torsdagens etape viser sig at være for hård. I første omgang skal han overleve morgendagens muretape, hvor stigningerne ikke bør være et problem, men hvor han risikerer at tabe nogle sekunder til mere eksplosive folk.

 

Da det nu er anden gang, etapen køres, ved vi også, hvad vi kan forvente. Sidste år samledes ca. 40 mand til sidst, inden de mest eksplosive klassementsryttere dystede på muren, hvor de dog blev slået af Ethan Hayter. Man skulle mene, at feltets murspecialister her får mulighed for at vinde de første sekunder i kampen om den samlede sejr, men det vil være i småtingsafdelingen, da hele 17 mand sidste år sluttede i samme tid som Hayter, og med modvind i finalen øges chancen for, at mange får samme tid. Det er derudover værd at bemærke, at det flader ud til sidst, og at selve spurten altså foregår på flad vej.

 

Dagens etape skabte pæne forskelle, og det burde i teorien åbne døren for et udbrud. Soudal vil have det fint med, at bonussekunderne forsvinder, og da flere favoritter skuffede i dag - mest markant Thomas Gloag og Brandon Rivera - og da Giovanni Aleotti er ude af løbet, er der færre hold til at tage ansvar. Jeg vil dog stadig tro, at EF og Trek vil sikre, at der bliver samling, da det er en af deres bedste chancer for at vinde en etape.

 

Mit gæt vil altså være, at vi får en spurt på muren, og det bliver formentlig i et felt af nogenlunde samme størrelse som sidste år. Rundstrækningen er ikke vanvittigt svær og stiller ikke alt for store krav til klateevnerne, men sidste år smed den førende Mauro Schmid stadig 16 minutter. I år er feltet dog svagere, og vi har ikke det samme uovervindelige Ineos og stærke UA-hold til at gøre det hårdt. Etapen kan derfor måske blive lidt lettere og dermed mere eksplosiv end sidste år. Grundlæggende handler det om punch på en kort mur og derefter en god spurt på flad vej, og medmindre Gloag havde en offday, er vinderen formentlig blandt de ryttere, der var med i front i dag.

 

Jeg synes, at det er en uhyre åben afslutning, men jeg prøver at gå med Mauro Schmid. Schweizeren kom helt til kort på denne etape sidste år, men nu er han meget stærkere. Sygdommen fra Paris-Nice og en svag sæsonstart skaber stadig usikkerhed om formen, men han vandt da i hvert fald feltets spurt i dag. Etapen er som sagt heller ikke voldsomt svær, og det bør være en finale, der passer ham. Han har punch på bakker, og i dag viste han, at han er en af de hurtigste. Min bekymring kan være, at han ender med at skulle føre for Remi Cavagna, men det er andre hold, der skal hente udbruddet, og i dag sad James Knox og William Junior Lecerf med hjem. For Cavagna handler det om at holde sig til og undgå et tab, og der burde være styrke nok til, at de kan gå efter sejren med Schmid. Jeg tror, at han fortsætter succesen.

 

Jeg peger på Natnael Tesfatsion som nr. 2. Sidste år blev han nr. 5, og det er da også en finale, der passer ham. Han er eksplosiv på korte bakker, og i dag bekræftede han, at han er en af de hurtigste på flad vej. Det er også en god finale for Tony Gallopin, men han vil formentlig være hjælper, og det vil Mathias Vacek nok også være på procenter, der er lidt for voldsomme.

 

Heller ikke i dag var Sean Quinn med fremme, men han bør stadig være en af de hurtigste på flad vej. Denne eksplosive stigning passer ham virkelig også, og han har vist form i optakten. Han ledsages endda af et af de stærkeste hold, der måske kan sætte ham i scene hele vejen op ad muren, som Ineos gjorde med Hayter sidste år. Et alternativ er James Shaw, der også kan spurte, mens finalen ikke passer Ben Healy, Stefan De Bod og Mark Padun, der viste livstegn i dag.

 

Det burde også være en perfekt finale for Walter Calzoni. Han viste sine evner på eksplosive stigninger i søndags, hvor han var bedste mand, og han har også i Rwanda vist sin fart. Efter hans spurter i dag og i søndags kan jeg dog frygte, at han mangler den sidste fart i den flade finale. Han ledsages af Gianluca Brambilla, der også har farten til at vinde i denne finale, men nok havde stået stærkere med mål på toppen.

 

Jumbo bør have to gode bud. Det bedste er Loe van Belle, der i dag bekræftede, at farten på flad vej rækker. Han er stadig et ubeskrevet blad, men en mand, der kører top 10 i l’Avenir bør nok have en god chance for at være blandt de bedste på en mur som denne. Alternativet er Milan Vader, der er skabt tiul muren, og i dag bekræftede, at han også har lidt fart på flad vej, men han er nok ikke helt hurtig nok. Finalen passer ikke til Johannes Staune-Mittet, Gijs Leemreize og Tijmen Graat, mens Thomas Gloag nu må være hjælper.

 

Jayco har Felix Engelhardt, der også burde passe perfekt til denne slags finaler. Vi så hans fart i søndags, og han er også god på eksplosive stigninger, som vi så i U23-klassen. Han har helt sikkert farten på flad vej, men positionskampen frem mod muren er et problem. I dag var han nemlig alene med hjem, og det kan koste ham sejren.

 

Tudor har Rick Pluimers. Han viste i dag mere fart, end jeg havde regnet med, og han har før vist punch, blandt andet i Danmark Rundt og med en 2. plads i Liege. Bakken kan være for stejl, men han ligner en reel vinderkandidat. Det samme er hans holdkammerat Luc Wirtgen, men han er nok ikke helt hurtig nok.

 

Astana har Christian Scaroni, der passer godt til denne slags bakker og i dag bekræftede sin fart. Jeg tror dog, at han mangler lidt på begge parametre for at vinde, og han lider under, at han formentlig er alene til sidst.

 

Bingoal har Marco Tizza, der har været påfaldende passiv i spurterne. Han bør dog fortsat være en af de hurtigste på flad vej, og han er god på eksplosive stigninger. Jeg kan dog frygte, at han mangler lidt for meget på bakken og lider under et svagt hold. Lidt af det samme kan for Bardiani siges om Davide Gabburo, der nok også mangler lidt fart på flad vej. Han har dog mere støtte.

 

Derudover er der en række klatrere, der kan ende langt fremme, men grundet den flade finale ikke kan vinde. Det gælder hos Ineos for Leo Hayter, der stadig ikke giver antydninger af broderens fart. Den hurtige mand er Brandon Rivera, men han skuffede i dag. Andre klatrere er Thomas Pesenti, Ben Zwiehoff, Alex Martin, Fernando Tercero, Alessio Martinelli, Luca Covili, Domenico Pozzovivo, Marco Frigo og Alessandro Monaco. En joker er Mark Stewart, men da han ikke sad med hjem i dag, gør han det næppe heller i morgen.

 

Feltet.dks vinderbud: Mauro Schmid

Øvrige vinderkandidater: Natnael Tesfatsion, Sean Quinn

Outsidere: Walter Calzoni, Loe van Belle, Felix Engelhardt, Rick Pluimers, Christian Scaroni

Jokers: Marco Tizza, Davide Gabburo, Milan Vader, Gianluca Brambilla, James Shaw, Tony Gallopin, Luc Wirtgen, Leo Hayter, Bandon Rivera

  

Tidligere udgaver af etapen

 

Du kan gense Ethan Hayters sejr fra 2022.

 

 

STREAM VOLTA A CATALUNYA OG CLASSIC BRUGGE-DE PANNE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

Mauro Schmid
Natnael Tesfatsion, Sean Quinn
Walter Calzoni, Loe van Belle, Felix Engelhardt, Rick Pluimers, Christian Scaroni
Marco Tizza, Davide Gabburo, Milan Vader, Gianluca Brambilla, James Shaw, Tony Gallopin, Luc Wirtgen, Leo Hayter, Bandon Rivera
Mathias Vacek, Remi Cavagna, Stefan De Bod, Johannes Staune-Mittet, Thomas Pesenti, Ben Zwiehoff, Alex Martin, Fernando Tercero, Alessio Martinelli, Luca Covili, Domenico Pozzovivo, Marco Frigo, Alessandro Monaco Gijs Leemreize, Ben Healy, Mark Padun, Floris De Tier, Valerio Conti, Lennert Teugels, Mark Stewart, Remy Mertz, Thomas Gloag, James Knox, William Junior Lecerf, Tijmen Graat
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Coppi e Bartali
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06

Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06

Asiatiske mesterskaber(CC) 07/06

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 08/06-11/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 09/06

Tour of IRAN (Azarbaijan)(2.1) 10/06-14/06

Tour de Suisse(2.UWT) 11/06-18/06

Elfstedenronde Brugge(1.1) 11/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger