Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 3. etape af 4 Jours de Dunkerque

Lynoptakt: 3. etape af 4 Jours de Dunkerque

18. maj 2023 12:54Foto: Sirotti

I denne uge køres det (logisk nok) seks dage lange ProSeries-løb 4 Jours de Dunkerque, der i år har tiltrukket det bedste felt i mange år og har dansk storfavorit. I disse Giro-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM 4 JOURS DE DUNKERQUE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

I gamle dage var det ganske normalt, at løbets vigtigste etape var en kort enkeltstart. Den har imidlertid været fraværende siden 2009, men i år vender den tilbage, formentlig igen som løbets vigtigste etape. Det sker endda over et relativt langt format, når der skal tilbagelægges 15,9 relativt flade kilometer omkring byen Saint-Quentin. Her vil specialisterne glæde sig over muligheden for at træde mange watt, men en relativt teknisk rute stiller også krav til andet og mere end bare den rene power.

 

Som sagt skal der tilbagelægges 15,9 km omkring byen Saint-Quentin. Allerede med det samme er der et sving på næsten 180 grader, men derefter er der kun ét hurtigt sving, inden lange, lige og hovedsageligt flade veje leder mod nordøst ud til etapens nordligste punkt. Her drejer man skarpt til højre for nu at køre mod sydøst og syd, hvorefter der venter en ret kringlet vej med ét skarpt sving, en rundkørsel og to skarpe kurver, der leder frem til mellemtiden, som tages efter 7,95 km.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Umiddelbart efter mellemtiden er der endnu et sving, men derefter bliver det mere enkelt, når man rammer en lang og relativt lige vej, som snor sig mod syd og kun afbrydes af to rundkørsler. I det sydligste punkt rammer man en teknisk fase, hvor man drejer mod vest for kort efter at dreje mod nord. Umiddelbart herefter følger to sving i rap, inden man kører mod nordvest frem til endnu et skarpt sving. Herefter er der et blødt sving, inden en lige vej leder frem til et sidste sving mindre end 100 m fra stregen. Den sidste kilometer stiger let med 1,2% i snit.

 

Etapen byder på i alt 129 højdemeter.

 

Saint-Quentin var senest målby i 2019, hvor Dylan Groenewegen vandt en massespurt foran Timothy Dupont og Roy Jans, i 2017, hvor Arnaud Demare sejrede i en spurt foran Jens Debusschere og Rudy Barbier, og i 2008 var Kenny Dehaes hurtigere end Thor Hushovd og Gerald Ciolek. Tour de France var forbi i 2012, hvor André Greipel vandt en spurt foran Matthew Goss og Juan Jose Haedo, og i 2006, hvor Robbie McEwen spurtsejrede foran Isaac Galvez og Oscar Freire. I 2002 vandt Michael Sandstød såmænd en Tour de Picardie-etape i byen, da han slog Jacky Durand og holdkammeraten Olivier Asmaker i en tremandsspurt.

 

 

 

 

 

STREAM 4 JOURS DE DUNKERQUE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Vejret

Det solrige og blæsende veje fortsætter. Efter en overskyet formiddag ventes masser af sol med kun få skyer og en temperatur på 16 grader. Det vil være mindre blæsende end de foregående dage med en let til jævn vind (15-16 km/t) fra nordnordøst. Det giver næsten ren modvind på den lange, lige vej ud til det nordligste punkt, hvorefter der hovedsageligt vil være sidemedvind, dog afbrudt af et kort stykke med sidemodvind. Man får igen sidemedvind på den lige vej frem til det sidste sving, hvorefter der vil være sidemodvind på den ultrakorte opløbsstrækning.

 

Favoritterne

Selvom jeg var overrasket over, at dagens etape blev vundet af Romain Gregoire, for hvem jeg havde troet, at målbakken var for let, fik den som ventet ikke skabt forskelle mellem de bedste. Derfor er det fortsat kun bonussekunder, der adskiller de bedste inden løbets klart vigtigste etape, enkeltstarten, der er tilbage efter 14 års fravær.

 

Undervejs finder man 129 højdemeter over 15,9 km, hvorfor det ikke er helt fladt, men det er ganske bløde procenter og ingen rigtige bakker. Det ligner mest af alt specialistterræn, hvor særligt etapens første del lægger op til, at specialisterne kan træde mange watt, men senere bliver det også en smule mere teknisk kompliceret. Det ændrer dog ikke på, at det bør være en etape, som de store specialiser vil elske. Heldigvis får alle lige vilkår på en dag med tørvejr, sol og en vind med konstant styrke.

 

Det er svært ikke at have Kasper Asgreen som den store favorit. I dette felt bør han være den i særklasse bedste temporytter, også selvom det for ham er en lidt kortere etape end ønsket. Han har dog i betydeligt skrappere selskab præsteret over langt kortere distancer end denne, og det synes kun at være formen, der kan true ham. Her er han tydeligvis ikke helt på toppen, hvad ingen heller havde ventet, for den bedste angreb havde siddet langt fremme i dagens finale, hvor han risikerede at miste sekunder. Han sad dog stadig i forreste halvdel af feltet, og det vidner om, at han ikke er kommet ud af pausen i horribel form. I dette felt bør formen være god nok til at vinde.

 

Største trussel er nok hans eget hold, og det er vel Jannik Steimle . Hans 12. plads i skrapt selskab i Dauphiné vidner om evnerne på flade enkeltstarter, og her hjælpes han af en kortere distance og en mere teknisk rute. Han har desværre skuffet hele året, hvilket skaber bekymring, men han sad så pænt med hjem i dag, at jeg vil forvente at se ham helt fremme.

 

Den anden interne trussel mod Asgreen er Ethan Vernon. Han viste storform både i Romandiet og i dag, og han bekræftede sine tempoevner på prologen i Romandiet. Denne enkeltstart er desværre nok lidt for lang til at passe ham ideelt, men med den form, han viste i dag, kan han formentlig godt være med over denne distance.

 

Det er nu, Cofidis’ nye cykel skal stå sin prøve. Sidste år så vi, at skiftet til Cofidis knuste tempoevnerne for Benjamin Thomas og Max Walscheid , og de vil formentlig tabe på deres materiel. Den nye cykel skaber imidlertid håb i en sæson, hvor vi ikke har mange pejlemærker end det, vi så fra en formsvag Thomas i Besseges. Kører de enkeltstarter, som de gjorde inden skiftet, er de blandt de absolut bedste på en rute som denne.

 

Materiellet er anderledes godt hos Total. Maciej Bodnar er ikke den temporytter, han engang var, men han viste livstegn ved EM og VM. Med det niveau kommer han langt i dette felt på en rute, der passer ham, men han er netop kommet tilbage efter en skadespause, hvilket tilsiger, at formen kan være for ringe. Efter i dag er der vel også håb om, at Peter Sagan måske kan gøre det hæderligt igen, ligesom Anthony Turgis og Paul Ourselin før har kørt pæne enkeltstarter.

 

Hos Uno-X kan vi tillade os at tro på Lasse Norman. Kører han som i Danmark Rundt og ikke mindst Tour of Belgium, kommer han langt i dette felt, og efter en svær sæsonstart viste han fin form i dag. Niklas Larsen viste også i Danmark Rundt, at han stadig kan gøre det pænt i dette selskab, og vi så også i Algarve, at Anthon Charmig  kan forsvare sig.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Bolton kommer med to meget gode kandidater i Aaron Gate og Logan Currie. Særligt sidstnævnte virker meget formstærk, men kan betale en pris for dagens udbrud. Med benene fra U23-VM, hvor han blev nr. 4, kommer han langt. Gate er også specialist og blev nr. 4 til Commonwealth Games, men skuffede til gengæld i et tilsvarende felt i Luxembourg. Han synes desværre ikke helt på toppen. Også Tom Sexton er en udmærket temporytter.

 

Jumbo kommer med Mick van Dijke, der i dette felt bør komme langt, selvom vi ikke rigtigt har set ham på mange enkeltstarter af denne type på dette niveau. Han var fin i Danmark sidste år, men ikke skræmmende, og hans form er efter skaderne heller ikke på toppen, som vi så i dag. Et bedre bud burde være Jos van Emden, men efter de mange skuffelser, senest ved EM og i Romandiet, er det svært efterhånden at tro meget på ham. Det bliver også spændende at se kometen Per Strand Hagenes i dette selskab, ligesom Timo Roosen tidligere har kørt gode enkeltstarter.

 

Hos FDJ bliver det spændende at se Romain Gregoire, der har lille erfaring i disciplinen, men ikke synes skabt til den. Også Sam Watson, Lewis Askey, Paul Penhoët og Olivier Le Gac kan forsvare sig i dette selskab. Hos Arkea har Anthony Delaplace og Laurent Pichon kørt gode enkeltstarter, og hos Intermarché kan Julius Johansen og Loic Vliegen gøre det pænt. Med sin nuværende form bør Greg Van Avermaet og måske heller ikke Benoit Cosnefroy ende helt ringe, ligesom Cees Bol godt kan køre denne slags enkeltstarter, særligt med den fornemme form, han viste i dag. Chad Haga er en skygge af sig selv, men kan gøre det hæderligt i dette felt. Andre navne er Urko Berrade, Gage Hecht, Brent Van Moer og Sebastien Grignard

 

Feltet.dks vinderbud: Kasper Asgreen

Øvrige vinderkandidater: Jannik Steimle, Ethan Vernon

Outsidere: Benjamin Thomas, Max Walscheid, Maciej Bodnar, Lasse Norman, Aaron Gate

Jokers: Jos van Emden, Logan Currie, Mick van Dijke, Per Strand Hagenes, Cees Bol, Timo Roosen, Anthony Delaplace, Julius Johansen, Peter Sagan, Anthony Turgis, Niklas Larsen, Anthon Charmig, Chad Haga, Romain Gregoire

 

Starttider

Du finder starttiderne her.

 

STREAM 4 JOURS DE DUNKERQUE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Kasper Asgreen
Jannik Steimle, Ethan Vernon
Benjamin Thomas, Max Walscheid, Maciej Bodnar, Lasse Norman, Aaron Gate
Jos van Emden, Logan Currie, Mick van Dijke, Per Strand Hagenes, Cees Bol, Timo Roosen, Anthony Delaplace, Julius Johansen, Peter Sagan, Anthony Turgis, Niklas Larsen, Anthon Charmig, Chad Haga, Romain Gregoire
Sam Watson, Brent Van Moer, Paul Ourselin, Paul Penhoët, Olivier Le Gac, Tom Sexton, Lewis Askey, Laurent Pichon, Loic Vliegen, Greg Van Avermaet, Benoit Cosnefroy, Dmitriy Gruzdev, Urko Berrade, Gage Hecht, Sebastien Grignard, Guillaume Van Keirsbulck, James Oram
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
4 Jours de Dunkerque
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?