Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 3. etape af Vuelta Asturias

Lynoptakt: 3. etape af Vuelta Asturias

30. april 2023 14:10Foto: Sirotti

I denne uge køres det lille og bjergrige Vuelta Asturias, der typisk bruges som Giro-forberedelse for flere af klatrerne. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE ROMANDIE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Vuelta Asturias er et bjergløb, og man har som regel sørget for, at klassementet også kan blive ændret på sidste etape. Det vil også være tilfældet i år, men hvor man i de fleste af de seneste udgaver har benyttet finalen med den stejle Violeo-stigning efterfulgt af en nedkørsel til målet i Oviedo, forsøger man sig i år med en anderledes, men tilsvarende finale. Her har man fundet en ny og næsten identisk mur i udkanten af samme by, men denne gang med top lidt længere fra mål og til gengæld en lang og blødere stigning efterfølgende. Det kan gøre det vanskeligere at holde de forskelle, der måtte være skabt, men det ændrer ikke på, at klassementskampen igen i år vil fortsætte til sidste fløjt.

 

I alt skal der tilbagelægges bare 146,5 km mellem Cangas del Narcea og regionens hovedby Oviedo. I de seneste år har det meste af etapen været ganske let, men i år skruer man op for de indledende vanskeligheder. Starten er dog ganske let, idet man lægger ud med at køre mod sydøst ad en lang og let faldende vej, inden første udfordring melder sig, når man kører mod nord op ad kategori 2-stigningen Tineo (8,3 km, 5,7%, der efter 3 lettere kilometer med 2-5% stiger med 5-8% frem mod toppen, som rundes efter 27,8 km. Herfra går det mod nordøst ad et let faldende plateau, inden en relativt let nedkørsel fører mod øst ned til dalen og dagens første spurt, der kommer efter 58,2 km.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Herfra drejer man mod nordøst for at køre op og ned ad en lang bakke, inden det går mod sydøst igennem let kuperet terræn frem til byen Trubia. Her drejer man mod nord for at køre op ad kategori 3-stigningen El Escampiero (2,9 km, 5,6%), der er en jævn stigning med top efter 95,2 km, hvorefter en nedkørsel leder mod sydøst. I bunden begynder det med det samme at stige frem til udkanten af Oviedo, hvor det slutter med en bakke (1,0 km, 9,1%) med top efter 105 km.

 

I stedet for at køre ind til centrum vender man imidlertid rundt for at køre mod sydvest og vest igennem let faldende terræn tilbage til Trubia, hvor dagens anden spurt køres efter 115,4 km. Denne gang kører man ikke mod nord, men mod syd ad en let stigende vej frem til dagens hovedudfordring. Den melder sig, når man kører mod nordøst op ad kategori 2-stigningen Alto Tenebreo (3,5 km, 9,1%), der er en meget ujævn stigning, som efter 1 km med 11,0% flader ud med 1 km med 4,0%, inden den stiger med 11,3% over de sidste 1500 m.

 

Toppen rundes efter 128,5 km, hvorfra der resterer 18,0 km, som indledes med en let nedkørsel, der fører mod nordøst og nord. Herefter drejer man mod nordøst for at køre ad en stigning (4,3 km, 4,1%), der leder frem til udkanten af Oviedo og har top bare 4 km fra mål. Herefter er det fladt i en kilometer, inden de sidste 3 km er let faldende, den sidste kilometer med 1,2%. Det går ad en let snoet vej frem til et sving med 1400 m igen, hvorefter der er to bløde sving med 1000 m og 600 m igen.

 

Etapen byder på i alt 2441 højdemeter, hvilket er ca. 750 flere end i 2022, hvor man brugte finalen med Violeo-stigningen.

 

Finalen er som sagt ny, men den gamle finale med Violeo-stigningen er blevet brugt flere gange de senere år. I 2022 kørte Simon Yates fra alt og alle, og han sejrede med 37 sekunder ned til en gruppe på 14 mand, hvis spurt blev vundet af Vincenzo Albanese foran Kevin Vauquelin. I 2019 holdt Edgar Pinto hjem med 4 sekunder ned til 14 mand, hvis spurt blev vundet af Carlos Quintero foran Jonathan Lastra. I 2018 lykkedes det Ricardo Mestre og Alexander Evtushenko at holde hjem fra det tidlige udbrud, mens en favoritgruppe på 14 mand spurtede om 3. pladsen med Benjamin Prades som den hurtigste. I 2017 tog Raul Alarcon den samlede sejr ved at køre alene hjem i en finale, hvor også Oscar Sevilla, Joao Benta, Mikel Bizkarra og Nairo Quintana kørte væk fra favoritgruppen. I 2016 slog Daniel Moreno i en tremandsspurt Sergio Pardilla og Hugh Carthy. Året forinden vandt Jesus Herrada etapen til Oviedo, mens de øvrige vindere i storbyen i dette årtusinde er Victor Cabedo (2011), Constantino Zaballa (2010), Angel Vicioso (2009), Pablo Urtasun (2008), Rodrigo Garcia (2007), Ruben Plaza (2006), Mikhaylo Khalilov (2005), Miguel Angel Martin Perdiguero (2004), Angel Edo (2003), Pedro Lopes (2002), Igor Bonciucov (2001), Angel Edo (2000) og Fabio Roscioli (1999). Finalerne har imidlertid været forskellige fra år til år, og El Violeo har kun været benyttet mellem 2015 og 2019 samt i 2022.

 

 

 

 

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

 

 

 

 

STREAM TOUR DE ROMANDIE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det ustabile vejr fortsætter, men det er bedre. Søndagen starter nemlig tørt med en temperatur på 14 grader, men efterhånden, som de nærmer sig Oviedo vil der være en lille risiko for regn. Mod slutningen vil der imidlertid igen være tørt, måske endda med lidt sol, samt med en temperatur på 17 grader. Vinden vil være svag til let (4-9 km/t) og komme fra nord. Det giver sidemod-, side- og sidevind frem til den kringlede rute omkring Oviedo. Her vil der være modvind på næstsidste stigning og sidemodvind på sidst stigning. Derfra vil der være mod- og sidemodvind resten af vejen, indtil man får sidevind med 1000 m igen og sidemedvind med 600 m igen.

 

Favoritterne

Med dagens sejr har Lorenzo Fortunato kurs mod den samlede sejr, men intet er afgjort endnu. Ganske vist har vi til gode at se, at Oviedo-etapen har ændret klassementet, men det virker ikke umuligt, at det kan ske denne gang.

 

Finalen er som sagt ny, men den minder om den, vi kender, og den, vi havde på 1. etape. Muren er ganske brutal, og her bør det være muligt at køre alene hjem, som vi så sidste år med Simon Yates i den gamle finale. Afstanden til mål er denne gang dog ganske lang, men til gengæld er terrænet med den lange, bløde stigning hårdere. Jeg vil tro, at vi får en mere selektiv finale, end vi havde tidligere, og det kan gøre den svær at kontrollere, hvis en lille gruppe er samlet. Det er altså en etape, der kan afgøres både af de bedste ben, i en spurt i en lille gruppe og via taktik.

 

Udbrud har før holdt hjem, men det tvivler jeg på, at vi vil se denne gang. Jeg tror gerne, at Eolo vil have bonussekunderne ud af spillet, selvom de har Vincenzo Albanese, men jeg vil forvente, at Movistar, Kern Pharma og Q36.5 vil skabe samling. Herefter skal Movistar angribe på muren, så de kan isolere Fortunato og angribe ham på skift med Ivan Ramiro Sosa og Einer Rubio. Som på 1. etape er der næppe nogen, der er eksplosive nok til at køre alene hjem. Skal det lykkes, skal det formentlig være Fortunato selv, for det bedste forsvar kan være et angreb.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Mest af alt tyder det dog på, at vi efter stigningen får en gruppe i stil med den, vi fik på 1. etape, og så er døren åben for angreb. Dengang kunne Eolo ikke kontrollere, og det kan blive svært igen denne gang, selvom de formentlig vil have Fortunato, Fernando Tercero og Albanese langt fremme. De kan meget vel være tvunget til at ofre Albanese og dermed etapesejren for at holde styr på tingene.

 

Det kan gøre det hele meget tilfældigt. Jeg tror, at det kan blive endog meget svært at holde det samlet til en spurt, og derfor kan etapen blive vundet af alle, der kan overleve muren og den efterfølgende bløde bakke. Kandidatlisten er derfor relativt langt, og man skal ikke nødvendigvis være hurtig for at vinde.

 

Jeg prøver at pege på Roger Adria. Næst efter Albanese er han hurtigste mand, og han vil være en af de stærkeste i dette terræn. Han har både en chance for at angribe i den taktiske finale og for at satse på sin spurt. Jokeren er, at han styrtede i dagens spurt, og Kern Pharma har ikke meldt ud, hvordan han har det. Det skaber noget usikkerhed, men havde det været alvorligt, plejer de at skrive det. Jge vælger derfo at tro, at han er klar.

 

Det andet gode bud er Gianluca Brambilla, der har fundet noget form og sad med igen i dag. Han er ikke så hurtig som i gamle dage, men han viste i går, at han stadig er en af de hurtigste. Til gengæld var han så skidt kørende i Alperne, at jeg ikke føler mig sikker på, at han vil sidde med hjem.

 

Naturligvis kan det også blive Vincenzo Albanese. Der er ingen tvivl om hans fart. Hans store tidstab i dag skaber lidt usikkerhed, men det kan med stor sandsynlighed forklares med, at han sparede sig til denne etape. Problemet er bare, at det kan være lidt svært at se, at han ikke må ofres, hvis Fortunato udsættes for en byge af angreb.

 

Det er svært at se, at andre kan vinde på fart. Bedste bud er nok Steff Cras samt den i dag genfødte Jose Felix Parra og Jose Manuel Diaz, der var overraskende hurtige i dag. De øvrige skal vinde via angreb i en taktisk finale, og her er Damien Howson vel i kraft af sin power igen det bedste bud, måske sammen med Cras. Movistar håber, at det kan lade sig gøre med Einer Rubio og Iva Ramiro Sosa, men de vil ikke få skyggen af frihed. Deres bedste chance er nok at komme væk sammen med Fortunato i en trio, men kan de slå Fortunato i en spurt, når han sidder på hjul? Det har Rubio nok den bedste chance for at gøre. Derfor er bedre bud nok Diaz, Parra, Cras, Mikel Bizkarra, Joaquim Silva, Antonio Pedrero, Ander Okamika, Abel Balderstone, Joan Bou, Pablo Castrillo, Luis Angel Maté, Pelayo Sanchez, Txomin Juaristi og Jon Agirre, der alle vil have en chance for at overleve. En joker er hurtige Orluis Aular, der ikke var langt fra at overleve i går, men den bør være for hård, som den også er det for en stadig for formsvag Julien Simon, Alex Molenaar og en ikke godt kørende Mark Stewart. Og så er det som sagt ikke umuligt, at Lorenzo Fortunato måske kan køre alene hjem igen.

 

Feltet.dks vinderbud: Roger Adria

Øvrige vinderkandidater: Gianluca Brambilla, Vincenzo Albanese

Outsidere: Damien Howson, Steff Cras, Jose Manuel Diaz, Mikel Bizkarra, Lorenzo Fortunato

Jokers: Einer Rubio, Antonio Pedrero, Ivan Ramiro Sosa, Joaquim Silva, Orluis Aular, Ander Okamika, Abel Balderstone, Joan Bou, Julien Simon

 

STREAM TOUR DE ROMANDIE UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Roger Adria
Gianluca Brambilla, Vincenzo Albanese
Damien Howson, Steff Cras, Jose Manuel Diaz, Mikel Bizkarra, Lorenzo Fortunato
Einer Rubio, Antonio Pedrero, Ivan Ramiro Sosa, Joaquim Silva, Orluis Aular, Ander Okamika, Abel Balderstone, Joan Bou, Julien Simon
Pablo Castrillo, Luis Angel Maté, Pelayo Sanchez, Txomin Juaristi, Jon Agirre, Fernando Tercero, Ivan Moreno, Ibai Azurmendi, Alex Molenaar, Mark Stewart
DEL
INFO
Vuelta Asturias
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?