Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 3. etape Tour de Hongrie

Lynoptakt: 3. etape Tour de Hongrie

12. maj 2023 14:00Foto: Sirotti

I denne uge køres det fem dage lange ProSeries-løb Tour de Hongrie - eller Ungarn Rundt - der er i kraftig vækst og har tiltrukket et fremragende felt af særligt sprintere. I disse Giro-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE HONGRIE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Årets løb byder på to og ikke som normalt én bjergetape, og det betyder, at der denne gang allerede skal klatres på tredjedagen. Her venter en ganske kuperet dag med ca. 2500 højdemeter, hvor der primært skal køres på en rundstrækning. Det hele slutter med en relativt eksplosiv finale, hvor det første klassementsslag skal udkæmpes på en 2 km lang bakke, der starter med en brutal første kilometer, inden den flader ud, og dermed lægges der op til, at det er puncheurtyperne og murspecialisterne mere end klatrerne, der vil komme bedst fra det første af de to klassementsslag.

 

I alt skal der tilbagelægges 179,9 km, der fører feltet fra Kaposvar til byen Pecs, hvor målet er placeret et stykke oppe ad stigningen Allatkert. Startbyen ligger i fladlandet, og man lægger ud med at køre en omgang på en helt flad og næsten rektangulær rundstrækning i området nord for byen. Efter 14,5 km er man tilbage i byens centrum, hvor man kører dagens første spurt, og derefter går det mod øst og sydøst igennem fladlandet, idet man dog undervejs skal op og ned ad en lille bakke. Efter 46,9 km drejer man mod syd og siden øst for at fortsætte igennem fladt terræn med en ganske lille bakke frem til rundstrækningen, som rammes efter 57,4 km.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Her kører man først to fulde omgange på den 47,9 km lange runde. Først går det mod sydøst og øst ad let stigende veje, inden man drejer mod syd for at køre op ad kategori 3-stigningen Manfa (4,1 km, 4,7%), der er en jævn stigning med top efter hhv. 70,1 km og 118,0 km. En meget let nedkørsel leder nu mod syd ned til målbyen, hvor man kører mod sydvest ind til centrum.

 

Her kører man en spurt på begge omgange efter hhv. 80,1 km og 128,2 km, inden man kører mod nord og nordvest op ad kategori 2-stigningen Pecs (5,1 km, 6,8%), der starter med en kilometer med hele 12,9%, men derefter stiger med 4-7% frem mod toppen, som rundes efter hhv. 86,7 km og 134,6 km. Slutteligt leder en periodevist lidt teknisk nedkørsel mod nordvest, nord og nordøst ned til fladlandet, hvor man kører mod nordøst op og ned ad en lille bakke og siden ad let stigende veje frem til rundstrækningens udgangspunkt.

 

Efter anden omgang tager man hul på en tredje. Det betyder, at man efter 165,9 km igen når toppen af Manfa og derefter kører ad nedkørslen ned til målbyen, hvor der denne gang dog ikke køres en spurt. Man tager også igen hul på stigningen Pecs, men denne gang fortsætter man ikke hele vejen op. I stedet skipper man et sving for at køre frem til målet ved zoologisk have. Igen er der tale om en kategori 2-stigning, der her stiger med 8,6% over 2,3 km. De første 400 m er relativt lette, men derefter følger en kilometer med hele 12,9%, hvorefter den flader ud med 200 m med 7,1% efterfulgt af 400 m med 4-5% og slutteligt 300 m med bare 2,1%. Der er sving med 3600 m, 2700 m og 2300 m igen, hvorefter en lige vej leder frem til en kurve på 90 grader med 800 m igen.

 

Etapen byder på i alt 2583 højdemeter.

 

Stigningen har ikke tidligere i dette årtusinde været brugt som mål for et større cykelløb, men i 2007 va byen Pecs mål for en etape i løbet Szekszard-Pecs, hvor Erik Mohs vandt en massespurt foran Zoltan Madaras og Antoliy Varvaruk. I 2000 var byen vært for de ungarske mesterskaber, hvor Laszlo Bodrogi tog en solosejr.

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

 

 

 

STREAM TOUR DE HONGRIE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Det dårlige vejr fortsætter på en meget kedelig fredag. Her vil der være en nedbørsrisiko på 70-85%, størst i finalen. Temperaturen vil fra start være 13 grader og 15 grader i bunden af målstigningen, og det vil igen være relativt blæsende med en jævn vind (15-20 km/t) fra øst. Det giver efter den indledende rundstrækning sidemodvind ned til rundstrækningen, hvor der vil være sidemodvind frem til toppen af første stigning og derefter sidevind og medvind frem til den lange stigning. Her vil der være sidevind på den nedre del og derefter sidemedvind, indtil man får sidemodvind på den sidste del af rundstrækningen. Når man kører finalestigningen til sidst, vil der være sidevind på den nedre del, men direkte modvind over de sidste 800 m.

 

Favoritterne

Efter de to sprinteropgør venter nu det første slag mellem løbets favoritter i denne spritnye finale. Det er umiddelbart en finale, der appellerer mere til eksplosive typer end til klatrere. Den består af en brutal mur, der over 1 km stiger med 12,9%, inden den er lettere med 5,4% over den sidste kilometer, og til slut er den næsten helt flad.

 

Det er så stejlt, at en murspecialist kan køre alene hjem, men det kan også være et par mand, der når den sidste kilometer samlet. Herefter vil den let gå i stå, særligt fordi der er kraftig modvind over de sidste 800 m. Det kan give en regruppering og en spurt, men det åbner også døren for en taktisk finale, hvor man kan snige sig væk, for der vil ikke være mange hjælpere i et løb, der næsten udelukkende består af sprintertog. Modvinden hjælper til gengæld en ensom rytter, der kan være kørt væk, fordi samarbejdet bag ham vil være ringere. Løbets bedste murspecialist kan tage en solosejr, men det kan altså koges ned til en spurt på lidt blødere procenter eller taktik.

 

Jeg vil forvente, at favoritterne skal afgøre det til sidst. Efter lidt kamp om at ramme udbruddet - måske kan der være samling til en kamp om sekunder i den første spurt - vil jeg forvente, at Soudal tager kontrol. De kan ikke forsvare trøjen, men man må formode, at UAE, Ineos og DSM, der er de tre i særklasse stærkeste klassementshold, nok skal sørge for at få skabt samling. Vinden er ikke kraftig nok til at skabe splittelse. Tredjesidste stigning kommer for tidligt til at kunne bruges til angreb, mens næstsidste stigning er for let. Da Egan Bernal er svækket, regner jeg heller ikke med, at Ineos vil gøre det hårdt, og de andre hold er ikke stærke nok til det.

 

Jeg vil derfor vente mig et relativt stort felt i bunden af muren. Herefter bliver det meget eksplosivt på den stejle del, hvor murspecialisterne skal se, om de kan komme væk. Måske kører bedste mand væk, men ellers skal det afgøres i en spurt, grundet modvinden måske efter en pæn regruppering, eller i en taktisk finale.

 

Læs også
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument

 

Nedenstående byder på en del gentagelser fra den store optakt, da de første dage ikke har givet nye informationer.

 

Jeg prøver at gå med Marc Hirschi. Schweizeren skulle ikke have kørt løbet, men er i sidste øjeblik udtaget, formentlig fordi han endelig er ved at finde sin form. Vi så det i Liege, hvor han kørte i top 10, og senest i Frankfurt, hvor det var hans angreb, der endte med at afgøre løbet. Som vinder af Fleche Wallonne burde han elske muren, hvor han ligner en mand, der måske kan køre alene hjem, og i hvert fald gøre det færdigt i en spurt. Selvom han ikke har samme fart som tidligere, må han også, måske sammen med Oscar Onley, regnes som den hurtigste klassementsrytter, og han har Finn Fisher-Black som afgørende hjælper til at kontrollere efter toppen, hvis ikke han er kørt alene. Jeg tror på en sejr til løbets bedste puncheur.  UAEs alternativ er Finn Fisher-Black, der jo er i glimrende form, som vi så på Sicilien og Romandiet. Han er ikke dårlig på denne slags stigninger eller langsom, men han må som udgangspunkt stå svagere end Hirschi, da muren er for stejl. Skal han vinde, skal det være via taktik, men det er med hans form bestemt ikke umuligt, hvis vi får en større regruppering.

 

Jeg tror, at DSM er værste konkurrent. Jeg går med Oscar Onley som nr. 2, ganske enkelt fordi han formentlig er den hurtigste af de øvrige - også selvom holdet har udnævnt Max Poole som kaptajn. Det har vi set flere gange, blandt andet da han duellerede med Jonas Vingegaard i de eksplosive finaler i Kroatien, på 1. etape i Tour of Britain og senest med det flotte lead-out for Romain Bardet i Romandiet, hvor han selv endte helt fremme. Det er til gengæld klart, at han ikke har imponeret endnu i år, og i Romandiet var han tydeligt svagere end både Max Poole og Egan Bernal. Hans føring, der var så hård, at Juan Ayuso blev sat, var dog imponerende, og han synes at være i fremgang. Dertil skal lægges, at denne meget eksplosive etape burde passe ham som fod i hose. Jeg tror, at han skal vinde løbet på overlevelse og spurtstyrke, og mens han risikerer, at stærkere folk kører væk, hjælpes han af modvinden. I det taktiske spil har han også en overhånd sammen med Poole, ligesom han har en tophjælper til at kontrollere, hvis de ender med at gå efter en spurt.

 

Alternativet er naturligvis Max Poole. Baseret på det, vi så i Romandiet, er han måske feltets stærkeste mand, men han synes ikke så hurtig som Onley. Vi er stadig ved at lære ham at kende, men selvom han viste en smule fart på sidste etape i Tjekkiet sidste år, bør han være langsommere end sin holdkammerat og Hirschi samt med nogen sandsynlighed Bernal. Til gengæld er han sammen med Hirschi vel manden med den største chance for at køre alene hjem på muren, ligesom DSM kan lege med deres overtal i en taktisk finale.

 

Hos Ineos er bedste bud nu Jhonatan Narvaez. Det kan meget vel blive for hårdt, men den relativt eksplosive stigning passer ham jo faktisk fremragende. Han klatrede bedre end nogensinde i februar, men havde ikke helt samme niveau i Romandiet. Han var dog god nok til, at det er ganske realistisk, at han med modvind i finalen kan overleve her. Gør han det begge dage, er det nok kun Hirschi, der måske slår ham i en spurt. Holdet har også Ben Tulett, der ligeledes skal vinde via taktik, men han har skuffet fælt helt året og er en ubekendt efter en lang pause. Han har heldigvis et fint punch, men er spurtsvag.

 

Så er der Egan Bernal. Han viste i Romandiet, at han er tilbage på sporet, og holdet vil helt sikkert gøre meget for at give ham en sejr. Løbet passer ham ikke ideelt, men Bernal har en del punch og er bestemt heller ikke langsom. Hirschi og Onley er som udgangspunkt hurtigere, men det er bestemt ikke givet i en hårdefinaler som disse, og han kan meget vel være i stand til at sætte skotten og schweizeren. Har han forbedret sig yderligere siden Romandiet - og det har han antageligvis - er det sandsynligt, at han slet og ret kører fra alt og alle, særligt på muretapen. Problemet er naturligvis hans styrt, der har efterladt ham i stærkt forslået tilstand, og selvom det kun er slagene, kan han næsten umuligt være på toppen.

 

Q36.5 har miste Damien Howson, men har stadig Gianluca Brambilla, der passer storartet til disse finaler, hvor han vil være en af de hurtigste. Han viste klar fremgang i Asturien, men feltet her er stærkere, og han var lidt for langt væk i Alperne til, at jeg for alvor tro på ham. Det andet kort Matteo Badilatti, der som ren klatrer desværre passer meget dårligt til løbet. Han har tillige været formsvag, og selvom der var lidt håb en enkelt dag i Alperne, er det svært at tro meget på ham.

 

Israel-PT kommer med en god kandidat i Ben Hermans. I gamle dage havde han været en af de store favoritter til dette løb, som han også har været tæt på at vinde. Problemet er den lange eftervirkning af corona, men nu er der hul igennem. Det så vi med stærk kørsel i Frankfurt, men han har stadig til gode at bevise sig på lidt stejlere og sværere stigninger som denne. Han er god på eksplosive stigninger, men han mangler punch og skal vinde via taktik Han ledsages af Jakob Fuglsang , men han gør comeback efter en lang skadespause og har på forhånd meldt ud, at forventningerne er små.

 

Tudor har Yannis Voisard , der har imponeret meget i både Romandiet og på Sicilien. Med de ben kommer han ganske langt i dette felt, men han har desværre ikke megen punch. Derfor er det ingenlunde en ideel finale for ham, og han er også helt alene, hvorfor det er vanskeligere at vinde via taktik. Han ledsages af Roland Thalmann¸ men han er stadig helt ved siden af sig selv.

 

Læs også
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt

 

Lotto kommer med Sylvain Moniquet, der stadig leder efter sin form. Det var dog meget bedre i Romandiet, og han bør klare sig ganske pænt i dette felt. Han har dog ikke vist nok til at være med helt fremme, og den eksplosive finale er ikke ideel. Det er de bestemt heller ikke for Edoardo Sepulveda. Han var faktisk bede end Moniquet i Romandiet, hvor han viste hæderlig form, men i denne slags finale bør han være den svageste af de to.

 

Bahrain kommer med et næsten rent sprinterhold med Hermann Pernsteiner som deres mand til klassementet. Han så jo ganske stærk ud som arbejdsmand i Baskerlandet, men i Alperne skuffede han. Han har heller ikke punch eller spurtstyrke, og derfor skal han være pokkers heldig for at vinde. Han havde endda et grimt styrt i Frankfurt og missede et par dages træning.

 

Også Soudal kommer med et sprinterhold med bare én klatrer. Det er Fausto Masnada, der jo desværre selv afgav sin plads i Giro-truppen grundet ringe form. Det gør det svært at være voldsomt optimistisk, når han har været så langt fra sit niveau siden kyssesygen. Håbet skabes af, at han trods alt har trænet hårdt frem mod Giroen, men det hjælper heller ikke, at ruten ikke passer ham.

 

Bora er et andet hold med næsten fuldt fokus på spurterne. Deres klatrer er Matteo Fabbro, men her er det svært at være optimistisk. Siden 2001 har han været en skygge af sig selv, og heller ikke i år har han vist takter. Han er også uden punch og spurtstyrke.

 

Andre navne er Kamil Bonneu, Abel Balderstone, Asbjørn Hellemose, Alex Martin, Davide Piganzoli, Paul Double, Sebastian Schönberger, måske Axel Laurance, samt Rudy Porter og Jakub Otruba

 

Feltet.dks vinderbud: Marc Hirschi

Øvrige vinderkandidater: Oscar Onley, Max Poole

Outsidere: Jhonatan Narvaez, Ben Tulett, Egan Bernal, Finn Fisher-Black, Gianluca Brambilla

Jokers: Ben Hermans, Yannis Voisard, Sylvain Moniquet, Hemann Pernsteiner, Edoardo Sepulveda, Fausto Masnada, Matteo Fabbro, Kamil Bonneu, Abel Balderstone

 

STREAM TOUR DE HONGRIE OG GIRO D’ITALIA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Marc Hirschi
Oscar Onley, Max Poole
Jhonatan Narvaez, Ben Tulett, Egan Bernal, Finn Fisher-Black, Gianluca Brambilla
Ben Hermans, Yannis Voisard, Sylvain Moniquet, Hemann Pernsteiner, Edoardo Sepulveda, Fausto Masnada, Matteo Fabbro, Kamil Bonneu, Abel Balderstone
Asbjørn Hellemose, Matteo Badilatti, Jakob Fuglsang, Alex Martin, Paul Double, Sebastian Schönberger, Jakub Otruba, Davide Piganzoli, Rudy Porter, Axel Laurance, Thibau Nys, Andrea Garosio, Eduard Prades, Fernando Barcelo, Filippo Baroncini, Silvan Dillier, Jan Maas, Peter Kusztor, Alessandro Fancellu, Niccolo Buratti, Marton Dina
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Hongrie
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?