Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 4. etape af Region Pays de la Loire Tour

Lynoptakt: 4. etape af Region Pays de la Loire Tour

07. april 2023 15:44Foto: Sirotti

I denne uge køres det sprintervenlige Region Pays de la Loire Tour, der igen i år har en ganske fin startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM ITZULIA BASQUE COUNTRY OG PARIS-ROUBAIX UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Ruten

Løbet er ofte sluttet med en relativt kuperet etape, der har kunnet gøre forskelle i klassementet, men i tre af de seneste fire udgaver er man sluttet med en sprinteretape. Det gør man måske også i år, men denne gang er der krydderi på den afsluttende rundstrækning i motorsportsbyen Le Mans. Her skal man nemlig over to korte, men meget stejle mure, hvor det synes givet, at løbets puncheurtyper vil gribe deres bedste chance for ikke blot at tage etapesejren, men også stjæle den samlede sejr fra sprinterne til allersidst.

 

I alt skal der tilbagelægges 177,8 km, der fører feltet fra Sable-sur-Sarthe til Le Mans. Fra start er det helt fladt, når man kører mod øst og syd frem til den første spurt, som kommer efter 13,5 km. Det flade terræn fortsætter, når man herfra kører mod først sydøst og siden nordøst frem til kategori 2-stigningen Route de l’Armenaudiere (1600 m, 4,4%), der har top efter 59,2 km. Her rammer man mere kuperet terræn, som man udnytter ved at slå en sløjfe mod øst igennem lidt småbakker, hvoraf den ene er kategori 3-stigningen Dauvert (800 m, 5,4%), der har top efter 73,7 km.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Efter sløjfen er man tilbage i fladlandet, når man kører mod nord, nordvest og sydvest frem til den anden spurt, som kommer efter 96,8 km i udkanten af målbyen. Man kører dog ikke den direkte vej ind til centrum, men snor sig igennem fladlandet mod først nordvest, så nord, siden øst, så nordøst og slutteligt nordvest. Inde i byen rammer man den afsluttende rundstrækning efter 122,8 km, inden man krydser stregen for første gang efter 129,8 km.

 

Etapen afsluttes nu med fem omgange på den 9,6 km lange runde, der både er teknisk og let kuperet. Efter en flad start skal man over kategori 1-stigningen Cote de Gazonfier (400 m, 11,3%), hvor der er bjergspurt på tredje omgang efter 152,1 km. Herfra resterer 6,5 km, som indledes med et kort faldende stykke, inden man skal over endnu en bakke (200 m, 10,2%), der har top med 4 km igen. Herfra er det generelt let faldende frem mod de sidste 400 m, der er let stigende. Finalen er uhyre teknisk, da man over de sidste 2 km skal dreje først to gange i skarpe sving og siden to gange i rundkørsler, inden man slutter med to sving lige i rap på de sidste 400 m.

 

Etapen byder på i alt 1742 højdemeter.

 

Le Mans har flere gange i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb, alle gange i dette løb, der i årene mellem 2002 og 2009 altid sluttede i byen. Det var senest i 2009, hvor Jean-Eudes Demaret kørte alene hjem til en solosejr foran Julien El Fares og Benoit Vaugrenard. I 2008 vandt Geoffrey Lequatre en massespurt foran Stephane Bonsergent og Thierry Hupond, og det samme gjorde Chris Sutton i 2007 foran Markus Zberg og Mikhaylo Khalilov. I 2006 vandt Alessandro Bertolini en tomandsspurt mod Serhiy Honchar, mens Sutton spurtede sig til en 3. plads fra feltet, og i 2005 tog Sylvain Chavanel en solosejr foran Markus Fothen og Volodymyr Bileka. I 2004 gjorde Thomas Löfkvist det samme foran Kyrylo Pospyeyev og Robbie McEwen, mens Allan Davis i 2003 vandt en tomandsspurt foran Laurent Brochard, inden Michael Rogers sikrede sig tredjepladsen. Endelig vandt Massimo Strazzer i 2002 en massespurt foran Endrio Leoni og Olaf Pollack.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

 

 

 

STREAM ITZULIA BASQUE COUNTRY OG PARIS-ROUBAIX UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

 

Vejret

Efter den lidt kedelige torsdag vender det gode vejr tilbage til finalen. Fredagen byder kun på få skyer, mens temperaturen gennem etapen vil vokse fra 12 til 15 grader. Der vil bare være en let vind (8-10 km/t) fra nordøst. Det giver sidemodvind stort set hele dagen frem til rundstrækningen. Her vil der først være modvind og derefter generelt medvind, indtil man gennem de to sving på de sidste 400 m først får sidevind og siden modvind på opløbsstrækningen

 

Favoritterne

Ikke helt uventet endte de tre første etaper i massespurter, men det kan ændre sig nu. Det er her, puncheurtyperne får deres chance. De to stigninger er måske nok korte, men de er ganske stejle, og samtidig er rundstrækningen yderst teknisk og meget svær at jagte på. Det lægger op til en medrivende finale, hvor sprinterholdene vil komme under pres på de stejle mure, og hvor det bestemt ser ud til at være muligt måske at forhindre det, der dog stadig kan ende som en massespurt og dermed den fjerde af slagsen.

 

Når jeg læser meldinger fra løbet, lyder sprinterne ikke optimistiske. Erlend Blikra sagde i hvert fald i går, at Uno-X regner med at køre klassement med Fredrik Dversnes, mens Total har Valentin Ferron som deres klassementsrytter. Sandt er det da også, at stigningerne virkelig er stejle, men de er også meget, meget korte. Særligt den sidste er så kort, at sprinterne kan komme over alene på deres punch, og den længste af de to kommer trods alt relativt tidligt.

 

Til gengæld skal de også køre rundstrækningen næsten seks gange, hvorfor de altså skal over i alt 12 mure inden for de sidste små 60 km. Lægger man dertil, at rundstrækningen er så teknisk, at det bliver svært at organisere en jagt, tror jeg, at det kan blive svært at sikre en spurt. En reduceret massespurt er bestemt en mulighed med så korte bakker som disse, men jeg tror på, at vi får gjort forskelle, særligt når det forlyder, at de fleste hold vil angribe.

 

Jeg regner med, at de får styr på udbruddet denne gang. Forskellene er stadig små, så Cofidis skal i hvert fald jagte, og mon ikke de kan regne med hjælp fra Arkea, Tudor, Total og FDJ? Det er dog ganske sandsynligt, at den første spurt kommer i spil. Det kunne være EF, men også Cofidis selv, der kunne have en interesse i at vinde nogle sekunder, men alene det forhold, at udbruddet næppe er kørt så tidligt betyder, at vi kan få action allerede fra start. Herefter vil jeg forvente, at de nævnte hold kan skabe samling frem mod rundstrækningen.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Her forventer jeg, at der åbnes tidligt, særligt fra EF. De har Marijn van den Berg i en god position, men skal han vinde løbet, skal han have et hårdt løb. EF har nogle formstærke og klatrestærke folk i James Shaw og ikke mindst Ben Healy, og jeg vil derfor tro, at vi vil offensiver allerede på nogle af de første omgange. Det bør give en både ret animeret og en ret hård finale, hvor spørgsmålet er, om de bedste holder hjem, eller om det alligevel bliver samlet til en reduceret massespurt i den uhyre tekniske finale.

 

Jeg hælder til det første, og derfor går jeg med Bryan Coquard. Som han er kørende lige nu, vil han formentlig også være mit bedste bud i en større spurt, for selvom han normalt har det svært i positionskampen, vil han klare stigningerne så godt, at det i et lille felt vil være let for ham at sidde fremme, som han har gjort det så flot i dette løb, særligt fordi han har Benjamin Thomas som lead-out man, selvom Davide Cimolai kan få svært ved at overleve.

 

Jeg tror dog, at han vinder via et hårdt løb. Med de ben, han havde i Vitré, kører han formentlig med de bedste på disse meget korte bakker. De er endnu kortere end den mur, hvor han på samme procenter slog Mads Pedersen i Besseges sidste år, og det vidner om, at han er meget stærk på disse procenter, når bare bakkerne er korte nok. Problemet er selvfølgelig, at bakkerne her er mange, og det ikke bare handler om én spurt. Derfor kan det sagtens ende med at blive for hårdt, men når finalen ikke er vanskeligere, end den er, bør han blive så svær at sætte, at han kan vinde en spurt i en lille gruppe, hvor han bør have Thomas til at hjælpe med at holde det samlet. Thomas er også selv et godt vinderbud, for han vil formentlig få til opgave at dække nogle udbrud, hvor han kan sidde på hjul og derefter bruge sin gode spurt.

 

Egentlig havde jeg nok peget på Kevin Vauquelin, hvis ikke han var styrtet to dage i træk. Han er syet og derfor ikke på toppen, men siden han er levet i løbet, og Arkea valgte at jagte i dag, må han stadig tro på det. Han har været uhyggeligt stærk i år, senest i Vitré, og denne eksplosive rute passer ham perfekt, da han også er hurtig i en flad spurt. Han må derfor fortsat regnes som en god vinderkandidat. Holdet har et alternativ i Laurent Pichon, men han synes ikke at have den gode form, han havde for nogle uger siden.

 

Det er også en stor chance for Alexander Kamp. Hans form er stadig svær at vurdere, fordi terrænet har været så let, men han så stærk ud i gårsdagens udbrud. Vi så alle, hvor gode Amstel-ben han tog med hjem fra Colombia sidste år. Har han taget de samme ben med hjem denne gang, bliver han meget svær at sætte i dette terræn, og vi ved, hvor hurtig han er. Tudors alternativ er Lucas Eriksson, men han har intet vist i år.

 

Ender det i en stor spurt, står Arnaud Demare stadig stærkt. Han kan her næppe regne med sit tog og er normalt positioneringssvag, men måske er det netop et mindre felt, han skal bruge for endelig at sidde rigtigt. Han bør stadig have den højeste topfart, hvis endelig han klarer positionskampen. Bedst chance kan han dog have i et hårdt løb. Den bedste Demare kan sagtens være med i angrebene på disse bakker, men han har i år ledt meget efter formen. Han siger dog, at benene føles gode i denne uge, og på bakker af denne længde er han bestemt en kandidat til at følge de bedste. Det er også muligt, at FDJ bruger Paul Penhoët i den rolle, og selvom der er bedre folk end ham, er det ikke umuligt, at han kan være med i terræn som dette.

 

EF har også flere kort. Skal de vinde etapen, skal det nok stadig være med Marijn van den Berg. Vi ved, at han ikke kan slå Coquard og Demare i en spurt, men med de klatreben, han havde i Portugal, kan han vinde et hårdt løb - og i en spurt kan måske endda vinde på sin positionering. Holdet har også brølstærke Ben Healy, der ikke er helt langsom, men skal af med folk som Vauquelin og Kamp for at vinde. Det kan han imidlertid også komme med de ben, han havde i Italien, særligt nu hvor Vauquelin er svækket. Alternativet er den hurtigere James Shaw, men også han skal af med de hurtigste. Jeg vil tro, at Georg Steinhauser er hjælper.

 

Total har Valentin Ferron til det hårde løb. han er relativt hurtig, men jeg ser ham ikke komme af med de hurtigste på ren styrke. Alternativet er Julien Simon, der har farten, men formentlig ikke formen. Han er i hvert fald ikke deres erklærede klassementsrytter. Til en spurt har de Lorrenzo Manzin , der dog ikke vinder.

 

Uno-X har chokvinderen fra Vitré, Fredrik Dversnes, men det er svært at se en relativt spurtsvag mand som ham vinde. Størst chance har de nok i en spurt, hvis Erlend Blikra klarer sig bedre, end han regner med. Ellers Stian Fredheim et aldeles kapabelt og mere holdbart alternativ.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Burgos har Cyril Barthe, der har en chance for at være med i et hårdt løb og er hurtig, mens Manuel Penalver måske kan overleve til en spurt, han dog næppe vinder. Den kan Rudy Barbier vinde, men det er svært at se ham overleve. Bedre chance burde Matteo Malucelli have, men han smed næsten seks minutter i dag. Til et hårdt løb kunne en formstærk Antonio Soto i kraft af sin fart være en kandidat, men det kræver, at han har en form, vi ikke har set i nogen tid. kandidater til et hårdt løb er Lennert Teugels, Alexis Guerin, Mikel Azparren, Thomas Gachignard og Kamil Bonneu, men det er svært at se dem vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Bryan Coquard

Øvrige vinderkandidater: Kevin Vauquelin, Alexander Kamp

Outsidere: Arnaud Demare, Marijn van den Berg, Benjamin Thomas, Ben Healy, James Shaw

Jokers: Valentin Ferron, Paul Penhoët, Fredrik Dversnes, Erlend Blikra, Lorrenzo Manzin, Stian Fredheim, Laurent Pichon, Cyril Barthe, Julien Simon, Antonio Soto, Rudy Barbier, Matteo Malucelli

 

STREAM ITZULIA BASQUE COUNTRY OG PARIS-ROUBAIX UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

SE FELTET.DK'S SPECIALTILBUD PÅ DISCOVERY+

Bryan Coquard
Kevin Vauquelin, Alexander Kamp
Arnaud Demare, Marijn van den Berg, Benjamin Thomas, Ben Healy, James Shaw
Valentin Ferron, Paul Penhoët, Fredrik Dversnes, Erlend Blikra, Lorrenzo Manzin, Stian Fredheim, Laurent Pichon, Cyril Barthe, Julien Simon, Antonio Soto, Rudy Barbier, Matteo Malucelli
Romain Cardis, Manuel Penalver, Emmanuel Morin, Georg Steinhauser, Lennert Teugels, Kamil Bonneu, Maxime Bouet, Mikel Azparren, Alexi Guerin, Kevin Ledanois, Thomas Gachignard, Mika Heming, Lucas Eriksson, Donavan Grondin, Tom Devriendt, Nicolas Dalla Valle, Norman Vahtra, Rait Ärm, Thomas Boudat
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?