Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: 4. etape af Region Pays de la Loire Tour

Lynoptakt: 4. etape af Region Pays de la Loire Tour

05. april 2024 15:39Foto: Sirotti

I denne uge køres fra tirsdag til fredag det sprintervenlige Region Pays de la Loire Tour, der igen i år har en ganske fin startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den efterfølgende dags begivenheder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Løbet er ofte sluttet med en relativt kuperet etape, der har kunnet gøre forskelle i klassementet, men i tre af de seneste fem udgaver er man sluttet med en sprinteretape. En af de to undtagelser kom dog sidste år, hvor man sluttede på en kuperet rundstrækning i motorsportsbyen Le Mans, og her var to korte, men meget stejle mure nok til at sikre, at Alexander Kamp kunne stjæle den samlede sejr fra Bryan Coquard i allersidste øjeblik. Ruten var dog ikke så hård, at de holdbare sprintere var langt efter, og dermed er scenen sat til endnu en uforudsigelig afslutning, hvor de eksplosive puncheurtyper skal i offensiven, mens sprinterholdene drømmer om en spurt, da man i år runder løbet af på præcis den samme rundstrækning.

 

I alt skal der tilbagelægges 174,9 km, der fører feltet fra Marolles-les-Brault til Le Mans. Fra start er det helt fladt, når man kører mod nordvest og sydvest ad lige veje frem til den første spurt, som kommer efter 16,7 km. Det flade terræn fortsætter, når man herfra kører mod først syd og siden sydøst frem til en kategori 2-stigning (1100 m, 4,2%), der har top efter 31,8 km. Her rammer man mere kuperet terræn, som man følger mod først øst, inden det igen bliver fladt, når man kører mod først sydvest, så vest, nu syd og slutteligt sydøst frem til den anden spurt, der kommer efter 86,7 km på et let stigende stykke i udkanten af målbyen.

 

 

I stedet for at køre ind til mål kører man videre mod sydøst ad det stigende stykke, inden det går mod nordøst ad først et fladt plateau og siden en nedkørsel. Nu bliver det helt fladt, når man kører ad lige veje mod nordøst, syd og slutteligt vest ind til målbyen, hvor rammer man den afsluttende rundstrækning efter 120,2 km. Her skal man med det samme over kategori 1-stigningen Rue de Gzonfier (400 m, 13,5%), hvor der er en bjergspurt efter 120,4 km, inden man skal over den anden bakke, Cote de Vallée-Saint-Blaise (200 m, 10,2%), hvorefter man krydser stregen for første gang efter 126,8 km i forbindelse med dagens sidste spurt.

 

Etapen afsluttes nu som i 2023 med fem omgange på den 9,6 km lange runde, der både er teknisk og let kuperet. Efter en flad start skal man over kategori 1-stigningen Cote de Gazonfier (400 m, 11,3%), hvor der er bjergspurt på tredje omgang efter 139,2 km. Herfra resterer 6,5 km, som indledes med et kort fladende stykke, inden man skal over endnu Cote de Vallée-Saint-Blaise (200 m, 10,2%), der har top med 4 km igen. Herfra er det generelt let faldende frem mod de sidste 400 m, der er stiger med 4,5% i snit, idet der dog er en 200 m lang bakke frem til 2 km-mærket. Finalen er uhyre teknisk, da man skal dreje skarpt med 2300 m, 1900 m og 1200 m. Slutteligt er der hele tre sving på den sidste kilometer med hhv. 900 m, 400 m og 300 m igen.

 

Etapen byder på i alt 1191 højdemeter mod 1742 højdemeter i 2023.

 

Le Mans har flere gange i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb, alle gange i dette løb, der i årene mellem 2002 og 2009 altid sluttede i byen. Senest var det dog sidste år, hvor man benyttede samme rundstrækning, og hvor Fredrik Dversnes vandt en seksmandsspurt foran den samlede vinder, Alexander Kamp, og Jeremy Leveau. Forinden var det i 2009, hvor Jean-Eudes Demaret kørte alene hjem til en solosejr foran Julien El Fares og Benoit Vaugrenard. I 2008 vandt Geoffrey Lequatre en massespurt foran Stephane Bonsergent og Thierry Hupond, og det samme gjorde Chris Sutton i 2007 foran Markus Zberg og Mikhaylo Khalilov. I 2006 vandt Alessandro Bertolini en tomandsspurt mod Serhiy Honchar, mens Sutton spurtede sig til en 3. plads fra feltet, og i 2005 tog Sylvain Chavanel en solosejr foran Markus Fothen og Volodymyr Bileka. I 2004 gjorde Thomas Löfkvist det samme foran Kyrylo Pospyeyev og Robbie McEwen, mens Allan Davis i 2003 vandt en tomandsspurt foran Laurent Brochard, inden Michael Rogers sikrede sig tredjepladsen. Endelig vandt Massimo Strazzer i 2002 en massespurt foran Endrio Leoni og Olaf Pollack.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Efter tre blæsende dag lægger vinden sig en anelse på en helt overskyet fredag, der i stedet vil byde på varme med temperaturer på hele 16-18 grader, mens der vil være en beskeden bygerisiko på 15-30%. Det vil fra start stadig være blæsende med en frisk vind (24 km/t) fra sydvest, men den vil aftage til en styrke på 17 km/t i finalen, hvor den vil komme fra sydsydvest. Det giver indledende mod- og sidemodvind, indtil man får skiftevis sidemed- og sidemodvind på den zigzaggede tur ind til rundstrækningen. Her får man sidemodvind frem til første stigning, hvor der vil være medvind, og herfra vil der være med-og sidemedvind frem til toppen af anden bakke. Herfra vil der være sidemodvind næsten resten af vejen, idet der dog vil være to korte stykker med sidemedvind. Med 1200 m igen får man sidevind, hvorefter man får modvind med 900 m igen. Med 400 m igen får man igen sidevind, inden der vil være medvind over de sidste 300 m.

 

Favoritterne

Det lykkedes akkurat ikke for Marijn van den Berg at tage trøjen i dag, men han har stadig en chance for at detronisere Ewen Costiou. Det bliver dog vanskeligere nu. Endnu en sprinteretape havde været en fordel, men nu går han indtil en kongeetape, som sidste år viste sig for svær for ham.

 

Vi kender nemlig denne rundstrækning fra sidste år, og her så vi, at sprinterne meget vel kan blive snydt, da Fredrik Dversnes, Alexander Kamp, Jeremy Leveau, Kevin Vauquelin, Ben Healy og Valentin Ferron spurtede om sejren. Feltet med sprintere som Romain Cardis, Paul Penhoët, Marijn van den Berg og Bryan Coquard var dog kun 29 sekunder efter - men også reduceret til bare 17 mand! - og dermed er det en etape, der både kan gøre forskelle i klassementet og ende i en reduceret massespurt. Dermed er scenen sat til en åben etape, hvor førertrøjen som sidste år måske kan skifte ejermand til allersidst.

 

Løbet har to omdrejningspunkter, nemlig EF med Van den Berg samt Benoit Cosnefroy. Amerikanerne skal forsøge at holde det samlet til en spurt, mens Cosnefroy skal skabe scenariet fra sidste år - og ideelt set køre alene hjem. EF vil formentlig have en allieret i Cofidis, og nu står det viste ret klart, at kører 100% for Van den Berg. Inden løbet kunne man have givet Ben Healy, Darren Rafferty og Lukas Nerurkar chancen, men det vil være hovedløst nu - særligt efter at de ganske overraskende slet ikke var med fremme på muren i går.

 

Til gengæld kan de agere spielverderbere. Har Healy de ben, han ikke havde i går, kan han ødelægge det hele for Cosnefroy og sætte sig på hjul. EFs kollektive styrke øger chancen for, at vi får en spurt i et lille felt.

 

 

Udbruddet bør ikke have en chance. Cosnefroy, Van den Berg Bryan Coquard og Sam Watson bør alle drømme om at vinde løbet, og deres hold skal nok sørge for, at vi får samling. Måske vil EF dog trække sig, hvis de holder den samlet til den første spurt og sikrer sig trøjen allerede der, men sker det, vil de andre hold stadig jagte - og det vil Arkea så også pludselig gøre. Måske kan Van den Berg tage trøjen i den sidste spurt, hvis udbruddet er hentet tidligt, men i det tilfælde vil udbruddet jo så logisk nok være ude af billedet. Vi har også de seneste dage set, at vinden næppe vil spille en rolle, selvom de igen bliver relativt blæsende først på dagen.

 

Det bør altså blive afgjort på rundstrækningen, og her vil Cosnefroy angribe i ét væk. Han lider under et svagt hold, der ikke for alvor kan gøre det hårdt, og det bekymrer mig lidt, at de andre gode puncheurs var fraværende i går. Skal han holde EF bag sig, skal han formentlig bruge allierede, medmindre han først kommer væk til allersidst, og derfor var det bekymrende, at det stort set kun var sprinterne, der sad hos ham i går. Derudover har EF som sagt muligheder for at agere spielverderbere. Til gengæld er etapen også betydeligt hårdere med mange korte stigninger inden for relativt få kilometer.

 

Jeg vælger derfor også at gå med Benoit Cosnefroy, men sikker er jeg ikke. Som beskrevet er der mange ting, der taler imod ham, men vi så også i går, at han lykkedes med at have et lille hul på toppen til sidst. Det vidner om, at han formentlig på denne rute kan køre alene, og jeg ser således to chancer for at vinde. Hvis nogle af puncheurtyperne rejser sig efter i går, kan han køre væk i en lille gruppe, som vi så det sidste år, og herfra kan han enten køre alene til sidst eller vinde en spurt. Den anden - og nok mere realistiske model - er, at han kører alene på sidste omgang. Jeg er langt fra sikker på, at det vil lykkes, for han var ikke helt så stærk som ventet, men han var god nok til, at jeg tror på, at det kan lade sig gøre på denne rute. Og skulle det mislykkes, stiger finalen så meget, at han måske vil kunne vinde en reduceret massespurt. Får vi en spurt, har Ag2r også et ganske godt kort i Sam Bennett, for har han de ben, han havde i Paris-Nice - og ikke dem, han havde i slutningen af marts - sidder han med hjem, men han får i denne stigende finale svært ved at slå Van den Berg.

 

Den største trussel er vel Marijn van den Berg. Han imponerede på stigningerne i går, og han var så god, at han kan vinde på begge måder. Han kan være med i en lille gruppe til sidst, og han vil også være favorit i tilfælde af en massespurt. På denne hårdere rute er sidstnævnte nok det mest realistiske, og her har han som sagt god hjælp af sit meget stærke hold. Som nævnt kan Ben Healy, Lukas Nerurkar og Darren Rafferty også alle være med i små grupper, hvor de kan agere spielverderbere, og får de lov at sidde på hjul i en gruppe, der holder hjem, kan de snige sig væk i finalen - og Nerurkar kan endda også vinde en spurt.

 

Et andet godt bud er Clement Venturini. Hans flotte opkørsel i går vidner om, at han bør være med, hvis en lille gruppe kører væk. Som udgangspunkt skal han køre for Ewen Costiou, men sidder de begge i en gruppe, skal de samarbejde om at holde EF væk. Lykkes det, vil det være Venturini, der skal forsøge at vinde spurten og tage bonussekunderne, og selvom Cosnefroy slog ham i Camembert, vil han ikke være uden chance. Har Costiou tidligt mistet trøjen grundet bonus, vil han endda have total frihed til at køre sin chance. I den stigende finale vil han også kunne blande sig i en større spurt. Til gengæld er det svært at se Costiou vinde igen, for han vil denne gang ikke have frihed i det taktiske spil, og han så endda skidt ud på stigningerne i går. Til en større spurt har de også David Dekker, men jeg tvivler på hans holdbarhed.

 

I går viste Bryan Coquard også, at han er en af de stærkeste, men på denne rute bør han komme til kort mod Cosnefroy. Til gengæld vil han stå godt i tilfælde af en massespurt. Det stigende opløb passer ham som fod i hose, og selvom han igen i dag viste manglende fart, bør han have en bedre chance i denne form for spurt.

 

Et andet bud er Sam Watson. Også han imponerede på muren i går, men vi så også, at hans chance er i en større gruppe. Her mangler han som udgangspunkt lidt fart, men selvom vi har til gode at se ham spurte i så hårde finaler, vil jeg mene, at han har en bedre chance i en afslutning som denne.

 

En anden meget god kandidat til det hårde løb er Alexandre Delettre, der imponerede igen i går. Også han er hurtig, men jeg ser ham ikke slå Cosnefroy. Det samme kan siges om sidste års vinder, Fredrik Dversnes, der også skuffede i går. Andre, der kan sidde med i det hårde løb, er Johannes Kulset, Anthony Perez, Valentin Ferron, Loic Vliegen, Joris Delbove og Clement Braz Afonso, men jeg ser dem ikke vinde - enten som følge af manglende form eller manglende fart. Andre kandidater til en større spurt er særligt Alberto Dainese og Jon Aberasturi, der er holdbare og gode i stigende spurter, men Dainese har været skadet, og Aberasturi har ikke imponeret i år. Andre bud er Emilien Jeanniere, Lorrenzo Manzin, Julien Simon, Robin Froidevaux, Mark Stewart, Kristian Sbaragli, Matyas Kopecky, Luca Van Boven, Clement Alleno, Antonio Angulo, Angel Fuentes, Andoni Lopez de Abetxuko, Xabier Isasa, Kiko Galvan, Emmanuel Morin og Romain Cardis, men de finder næppe.

 

Feltet.dks vinderbud: Benoit Cosnefroy

Øvrige vinderkandidater: Marijn van den Berg, Clement Venturini

Outsidere: Bryan Coquard, Sam Watson, Sam Bennett, Ben Healy, Lukas Nerurkar

Jokers: Alexandre Delettre, Alberto Dainese, Jon Aberasturi, Fredrik Dversnes, Matyas Kopecky, David Dekker, Emmanuel Morin, Romain Cardis, Lorrenzo Manzin, Emilian Jeanniere, Loic Vliegen, Johannes Kulset

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Fredrik Dversnes’ sejr fra 2023.

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Benoit Cosnefroy
Marijn van den Berg, Clement Venturini
Bryan Coquard, Sam Watson, Sam Bennett, Ben Healy, Lukas Nerurkar
Alexandre Delettre, Alberto Dainese, Jon Aberasturi, Fredrik Dversnes, Matyas Kopecky, David Dekker, Emmanuel Morin, Romain Cardis, Lorrenzo Manzin, Emilian Jeanniere, Loic Vliegen, Johannes Kulset
Ewen Costiou, Darren Rafferty, Anthony Perez, Kiko Galvan, Clement Alleno, Antonio Angulo, Angel Fuentes, Andoni Lopez de Abetxuko, Xabier Isasa, Valentin Ferron, Joris Delbove, Clement Braz Afonso, Carl Frederik Bevort
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

OL - Herrer (Enkeltstart)(JO) 27/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger