Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Lynoptakt: Prolog til ZLM Tour

Lynoptakt: Prolog til ZLM Tour

07. juni 2023 19:45Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM ZLM TOUR OG CRITERIUM DU DAUPHINÉ UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Med 2011- og senest 2022-udgaverne som de markante undtagelser er løbet startet med en prolog hvert eneste år siden 2007, og det vil igen være tilfældet i 2023. Ruten har været ændret lidt fra år til år, og efter et par år i byen Goes flyttede man i 2017 til Westkapelle. I forbindelse med genskabelsen og nytænkningen af løbet i 2019 fandt man en serie nye værtsbyer, og siden dengang er løbet startet et nyt sted hvert eneste år. I år er det Heinkenszand, der får lov at skyde festen i gang med den klassiske aftenprolog, der med sin distance på 6,6 km har den for løbet helt klassiske længde og som altid er pandekageflad, og da der denne gang er meget få tekniske udfordringer, er der lagt op til sandt guf for wattmonstrene på denne for løbet altid meget afgørende etape.

 

Som sagt skal der tilbagelægges 6,6 km, der har både start og mål i Heinkenszand. Fra starten i byens centrum drejer men med det samme til venstre, hvad man gør igen efter 300 m, men derefter går det ad en lang og lige vej mod syd og sydøst. Først umiddelbart efter det sydligste punkt er der efter 3,2 km et ganske blødt venstresving, hvorefter den flade vej leder mod nordøst. Efter 4,2 km er der dernæst endnu et blødt sving, hvorfra det går mod nordvest og nordøst frem til en hovedvej, hvor man efter 4,8 km drejer til venstre. Nu går det ad den lige og flade hovedvej mod nordvest tilbage til værtsbyen, hvor man slutteligt drejer til venstre i en rundkørsel med 400 m igen.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Etapen byder på i alt bare 5 højdemeter.

 

Heinkenszand har kun én gang tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i dette løb i 2019, hvor Dylan Groenewegen vandt 1. etape i en massespurt foran Emils Liepins og Caleb Ewan.

 

 

 

 

 

STREAM ZLM TOUR OG CRITERIUM DU DAUPHINÉ UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Hele Nordeuropa slikker solskin i disse dage, og det vil rytterne også gøre denne onsdag aften. Det ventes at være helt skyfrit med en temperatur, der under etapen vil falde fra 18 til 16 grader. Det vil være blæsende med en frisk vind fra nord, der under etapen vil aftage fra en styrke på 24 til 21 km/t. Det giver med- og sidemedvind på etapens første halvdel og mod- og sidemodvind på hjemturen.

 

Favoritterne

Efter sidste års undtagelse er det en helt klassisk åbning på løbet. Deres prologer har stort set altid en længde på ca. 6 km, men de har haft varierende tekniske udfordringer. Denne gang bliver det dog ikke meget enklere. Bare fire skarpe sving og to ganske bløde sving findes på en rute med beskedne fem højdemeter. Dette er wattmonstrenes paradis og en gave til dem, der specialiserer sig i korte, flade enkeltstarter. Sprintere kører typisk gode prologer, men denne er nok til den lange side, når der er så få tekniske udfordringer. Det ligner mere en dag, hvor specialisterne skal slås om sejren.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Vejret kan spille en rolle. Det bliver blæsende, men som det er typisk ved aftentide, lægger vinden sig undervejs. Det bør give en fordel for de sidst startende, der skal slås mindre med den brutale modvind på hjemturen. Desværre kender jeg i skrivende stund ikke startrækkefølgen, hvorfor det er umuligt at inddrage det aspekt i vurderingen.

 

Tempomæssigt er årets felt svagt, hvilket ikke er mærkeligt i et løb, der stort set udelukkende består af lead-out men og sprintere. I gamle dage havde Jos van Emden været storfavorit, men efter senest at have set ham i Dunkerque skal vi nok se i en anden retning.

 

Jeg går i stedet med Cees Bol. Hollænderen har altid været en af de sprintere, der kørte pæne enkeltstarter, men det tog han til et helt nyt niveau i Dunkerque, hvor han i betydeligt skrappere selskab blev nr. 5 på en ensartet ute. Denne kortere distance bør passe en sprinter endnu bedre, og hvis han kører, som han gjorde i Frankrig, vil jeg forvente, at han tager karrierens første enkeltstartssejr.

 

Han er imidlertid ikke alene på Astana. Mark Cavendish er en af de sprintere, der altid har kørt gode enkeltstarter af denne type, og han kommer jo ud af Touren som en genfødt rytter. Jeg tror dog ikke, at han er så tempostærk, som da han var bedst, men med Astana materiel og sin form bør han komme langt. Det bør også Gleb Syritsa, der var chokerende god på en tilsvarende rute i Tirreno og bør være endnu bedre over denne distance.

 

Jeg tror, at største trussel kommer fra DSM, der synes at have forbedret sig meget på materiellet i år. Nils Eekhoff er også en af de sprintere, der har været tempostærk, blandt andet i BinckBank Tour og Belgium Tour. Han viste endelig livstegn i Tro-Bro Leon, og det giver håb om en stærk præstation. Det bliver også spændende at se Alex Edmondson, der i gamle dage havde været en af topfavoritterne, men hans enkeltstart har været stærkt aftagende på det sidste. Spændende bliver det også med Sam Welsford, der er ubeskrevet i disciplinen, og som bør hjælpes af sin banebaggrund, men jeg tror, at den er for lang til en mand, der i dag er en meget ren sprinter. Endelig kan også John Degenkolb og Nils Eekhoff forsvare sig.

 

Jumbo er selvsagt også farlige. Bedst chance har nok Tim van Dijke, der er specialist. Han har ikke kørt mange enkeltstarter af denne type som professionel, men en 11. plads i Danmark Rundt i 2021 viser, at han vil være helt fremme i dette felt. Naturligvis skal vi heller ikke afskrive Jos van Emden, men han blev slået klart af Bol i Dunkerque. Her var Olav Kooij ikke meget ringere, og han vil formentlig gøre det endnu bedre over denne distance. Endelig vil Timo Roosen normalt også være god, men han skuffede i Dunkerque, og også Lars Boven er en god temporytter.

 

Tudor har også et spændende navn i Maikel Zijlaard , der har en banebaggrund og har mange gode prologresultater, senest i Mayenne. Han har dog slet ikke samme resultater på denne type enkeltstart, der nok handler lidt for meget om power.

 

Det er svært at se andre hold blande sig i kampen om sejren. Hos Alpecin vil jeg holde øje med Senne Leysen og Robbe Ghys , mens Bardiani har Riccardo Lucca. Q36.5 er spændende med Szymon Sajnok, Jack Bauer og Antonio Puppio samt måske også med Nickolas Zukowsky og Alessandro Fedeli. Hos Eolo har Samuele Rivi og Simone Bevilacqua visse tempoevner, mens Bingoal har den tidligere specialist Guillaume Van Keirlsbulck, der dog var helt væk i Dunkerque. Hos Burgos er det interessante navn Jesus Ezquerra samt måske Jetse Bol og Sebastian Mora, mens det hos Flanders er Vincent Van Hemelen og i mindre grad Gilles De Wilde. Hos Corratec er det efter Giroen særligt værd at holde øje med Charlie Quarterman samt måske Alexander Konychev og Veljko Stojnic.

 

Kontinentalholdene får det typisk svært. Mest spændende er Miguel Heidemann, der jo tidligere var at regne som specialist og har været stærk i år Også Coen Vermeltfoort, Tim Marsman, Nick van der Lijke, Rick Ottema, Andreas Stokbro og Mads Østergaard kan køre hæderlige prologer, ligesom man kan håbe, at Harry Tanfield kan vise lidt af fordums tempostyrke.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

BEMÆRK: Der kan være en vindmæssig fordel for de sidst startende, men da jeg endnu kender startrækkefølgen, er der ikke taget hensyn til dette aspekt.

 

BEMÆRK OGSÅ: Den endelige startliste plejer at være svær at få fingre i. Optakten opdateres forhåbentlig inden den sene prologstart onsdag aften.

 

OPDATERING: Den endelige startliste er tirsdag aften fortsat ikke kommet, men der har allerede været en del ændringer. I forhold til prologen er det relevante, at hverken Boven, Märkl, Zukowsky, Fedeli eller Stokbro kommer ikke til start. Jeg håber fortsat at opdatere med den endelige startliste inden onsdag kl. 18.30.

 

OPDATERING 2: Den endelige startliste er langt om længe kommet. Quarterman og Van Hemelen kommer ikke til start. Tudor har til gengæld udtaget Tom Bohli, der er tidligere prologspecialist. Han blev nr. 8 i Mayenne, men på denne powerprolog får ah det svært, som vi så det i Romandiet. Derudover havde jeg overset den hollandske U23-mester i enkeltstart, Axel van der Tuuk, men hans resultater tilsiger ikke, at han vil være med helt fremme.

 

Feltet.dks vinderbud: Cees Bol

Øvrige vinderkandidater: Nils Eekhoff, Tim van Dijke

Outsidere: Jos van Emden, Gleb Syritsa, Olav Kooij, Mark Cavendish, Alex Edmondson

Jokers: Maikel Zijlaard, Sam Welsford, Miguel Heidemann, Timo Roosen, Lars Boven, John Degenkolb, Jack Bauer, Szymon Sajnok, Harry Tanfield, Guillaume Van Keirsbulck, Tom Bohli, Senne Leysen

 

Starttider

Du finder starttiderne her.

 

STREAM ZLM TOUR OG CRITERIUM DU DAUPHINÉ UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Cees Bol
Nils Eekhoff, Tim van Dijke
Jos van Emden, Gleb Syritsa, Olav Kooij, Mark Cavendish, Alex Edmondson
Maikel Zijlaard, Sam Welsford, Charlie Quarterman, Miguel Heidemann, Timo Roosen, John Degenkolb, Jack Bauer, Szymon Sajnok, Harry Tanfield, Guillaume Van Keirsbulck, Vincent Van Hemelen, Senne Leysen
Samuele Rivi, Antonio Puppio, Nick van der Lijke, Mads Østergaard, Robbe Ghys, Alexander Konychev, Veljko Stojnic, Simone Bevilacqua, Gilles De Wilde, Riccad Lucca, Jesus Ezquerra, Sebastian Mora, Jetse Bol, Coen Vermeltfoort, Tim Marsman, Rick Ottema
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?