Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Lynoptakt: Torsdagens etaper i Slovenien og Frankrig
13. juni 2018 20:42 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O. / Alex Broadway

Den kommende uge er kendetegnet ved et meget travlt program, hvor der afvikles hele tre store etapeløb, der traditionelt bruges som opvarmning til Tour de France. Udover det store WorldTour-løb Tour de Suisse gælder det Tour de Slovenie, hvor Primoz Roglic, Rafal Majka, Rigoberto Uran, Caleb Ewan, Marcel Kittel, Dylan Groenewegen og Mark Cavendish gør sig klar til juli, og det bjergrige La Route l’Occitanie, det tidligere Route du Sud, hvor blandt andre Alejandro Valverde vil teste Tour-benene. Hver dag vil vi have korte lynoptakter til etaperne i de to sidste løb i en samlet artikel, mens du kan finde selvstændige optakter til etaperne i Schweiz Rundt.

Grundet et stort arbejdspres i disse travle tider vil der være tale om ganske korte favoritoversigter og ikke den vanlige detaljerede begrundelse for, hvorfor den enkelte rytter nævnes som muligt vinderbud.

 

Torsdag gælder det 2. etape i Tour de Slovenie og 1. etape i La Route l’Occitanie.

 

Du kan læse overordnede optakter til  Tour de Slovenie og La Route de l’Occitanie.

 

Tour de Slovenie - 2. etape

Ruten

Det er ikke uden grund, at Tour de Slovenie i år har overtaget rollen som sprinternes foretrukne Tour-forberedelse efter aflysningen af Ster ZLM Toer. Også på 2. etape venter nemlig en god etape for de hurtige folk, der håber på atter at kunne slås om sejren. Denne gang byder ruten dog på betydeligt flere højdemeter samt ikke mindst en ganske stejl stigning ca. 50 km fra mål, hvilket måske kan bringe nogle af sprinterne i problemer.

 

Etapen fører feltet over bare 152,7 km fra Maribor til Rogaska Slatina. Fra start slår man en lille sløjfe i fladt terræn mod vest, inden man kører tilbage til Maribor. Herfra kører man mod syd forbi den første spurt, der kommer efter 51,1 km, inden man drejer mod vest forbi den anden spurt, der er placeret efter 77,1 km. Det går nu mod vest, sydvest og syd ned mod mere kuperet terræn, hvor det langsomt begynder at stige op mod forplejningszonen. Herefter fortsætter man op over kategori 3-stigningen Slanina pri Sevnici (2,2 km, 8,0%), der har top med 51,8 km igen.

 

Efter stigningen går det mod vest ned til en lille bakke, der indledes ved en special spurt, der køres med 41,1 km igen. Herefter går ned igen nedad mod vest, inden man sætter kursen tilbage mod nord gennem fladt terræn. Der venter herfra kun en mindre bakke samt den sidste spurt, der kommer med 26,5 km til mål. Efter 139,9 km krydses stregen for første gang, og etapen afsluttes nu med en omgang på en 12,8 km lang rundstrækning. Den indledes med en lille bakke, inden det falder ned mod en flad afslutning. De sidste 5 km er stort set helt flade og uden skarpe sving, idet vejen kun bugter sig let med en sidste kurve lige efter den røde flamme.

 

Etapen byder i alt på 1783 højdemeter.

 

Rogaska Slatina har ikke været vært for et stort cykelløb tidligere i dette årtusinde.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vejret

Der venter endnu en kedelig sommerdag med byger fra morgenstunden og en skyet, men tør eftermiddag. Temperaturen vil nå 21 grader, og der vil være en jævn til frisk vind fra nord. Det giver medvind stort set hele vejen frem til toppen af stigningen og derefter primært modvind frem til rundstrækningen. Her vil der være modvind på første del, så sidemedvind og derefter sidevind, indtil man får medvind på den sidste kilometer.

 

Favoritterne

Dagens styrtkaos betød desværre, at vi ikke fik den ventede generalprøve på det store Tour-spurter, men det gør vi forhåbentlig i morgen. Torsdagens etape er sidste chance for sprinterne, og dermed burde der være store interesse i at skabe samling. Igen må man formode, at Mitchelton, Katusha, LottoNL og Dimension Data vil tage kontrol, og denne gang vi de få hjælp af UAE, der har en trøje at forsvare

 

Der er en del vind tirsdag, men da der primært er modvind frem til rundstrækningen, bør det ikke spille en rolle. Den store fare for sprinterne er i stedet stigningerne. Bakken med 50 km er ganske slem, men omvendt er det svært at pege på et hold med en klar interesse i at gøre det hårdt. Det er formentlig kun Bahrain-Merida, der for alvor kan se en interesse i at lægge pres på. Det kan ikke udelukkes, at de vil gøre det, hvilket kan bringe særligt Marcel Kittel, Max Walscheid og Matteo Pelucchi i problemer, men også Mark Cavendish og Dylan Groenewegen kan være truet. Mest sandsynligt er det dog, at de alle klarer den. Den sidste bakke er måske en større trussel, fordi den kommer tættere på mål. Sandsynligheder taler stadig for, at alle mand er med hjem, men lidt udskilning kan ikke afvises.

 

Vi vil pege på Dylan Groenewegen som vores favorit. Den store hollænder har en topfart, der næsten kan måle sig med Kittels, men han er langt bedre til at positionere sig. Hans tog har fungeret godt på det seneste, også i dag, hvor han desværre blev fanget bag styrtet. Bakkerne kan blive en udfordring, men en formstærk Groenewegen burde kunne komme med hjem. Til slut tror vi, at han med sin hurtighed kan sætte sig igennem i en finale uden tekniske udfordringer.

 

Caleb Ewan styrtede i dag, netop som Mitchelton som ventet havde vist, at de har det stærkeste tog. Heldigvis er han sluppet uskadt og regner ikke med at være mærket i morgen. Han har klatret godt i år og burde derfor være mere frisk efter bakkerne. Samtidig har han stadig det bedste hold. Problemet er, at han i år ikke har spurtet optimalt, og i den ikke-tekniske finale kan han ikke drage samme fordel af sit hold. Med et godt lead-out kan han dog sagtens vinde, særligt hvis det har været hårdt.

 

Marcel Kittel blev sat tilbage af det andet styrt i dag. Indtil da sad han godt bag Dowsett og Zabel, men nu fik vi ikke at se, hvad han kunne. Desværre kan man frygte, at bakkerne i morgen bliver for meget for den store tysker, men sidder han med hjem, er han stadig den hurtigste. Den lette finale burde gøre det lettere at positionere sig, men vi frygter stadig, at hans relativt svage tog kan koste ham sejren.

 

Mark Cavendish tabte momentum efter Ewans spurt, og selvom han faktisk kom frem igen, lykkedes det ham aldrig at spurte. Han er dog klar til at tage revanche i morgen. Hans hold er fortsat meget svagt, men han har som bekendt næse for at positionere sig og kan støtte sig til Mark Renshaw. Også for ham kan bakkerne blive en udfordring, ligesom han ikke længere helt har samme fart som de bedste, men han er stadig god nok til at vinde, særligt i kraft af sin snilde og klogskab.

 

Bahrain-Merida gjorde det fremragende for Niccolo Bonifazio, hvilket viser, at de har toget til at udfordre de store. Bonifazio er ikke selv hurtig nok til at slå de rene sprintere, men kan der skabes lidt udskilning, har han en ganske god chance. Han klatrer bedre end de fleste, og får han et lead-out som i dag, er meget muligt.

 

Max Walscheid har i de seneste uger vist, at hans fart kan matche de bedstes, men her er han desværre alt for alene og helt uden tog. Samtidig er bakkerne et problem for den store tysker. Denne gang er finalen dog så enkelt, at selv en isoleret Walscheid måske kan sætte sig igennem med sin forrygende fart, hvis han altså kommer med feltet hjem

 

Matteo Pelucchi var tæt på i dag, men kom akkurat for sent. Han fik dog vist, at han fortsat er ganske hurtig. Morgendagens bakker kan dog meget let blive for meget for løbets allertungeste sprinter, men er han der til slut, kan han til gengæld glæde sig over løbets bedste lead-out man i Rudiger Selig.

 

I dag kom Sacha Modolo ikke frem, men i morgen har han endnu en chance. Hans tog med Tom Van Asbroeck og Dan McLay som de sidste folk er et af de bedste, men Modolo mangler til gengæld den sidste fart. Hans håb er stor udskilning, men sker det, vil han til gengæld miste sine bedste folk. Holdet kan også køre for McLay, der er hurtigere, men han får det formentlig for svært på bakkerne.

 

Endelig er der Simone Consonni, der i dag tog en meget overraskende sejr. Det vil være en overraskelse, hvis det gentager, for sejren kom først og fremmest på grund af de mange styrt, og han har fortsat ikke det bedste hold. Hvis der er udskilning, er han dog ikke uden chance, for han hører til blandt de mest holdbare sprintere.

 

Derudover er der grund til at holde øje med Manuel Belletti, Marko Kump, Rok Korosec og Marco Canola, der dog næppe er hurtige nok til at vinde. Også Gasper Kastrasnik, Sergey Shilov, Sondre Holst Enger, Ziga Jerman, Vojcech Hacecky, Alois Kanovsky, Josip Ruma og Paolo Toto kan tænkes at blande sig.

 

Feltet.dks vinderbud: Dylan Groenewegen

Øvrige vinderkandidater: Caleb Ewan, Marcel Kittel

Outsidere: Mark Cavendish, Niccolo Bonifazio, Max Walscheid, Matteo Pelucchi, Sacha Modolo,

Jokers: Simone Consonni, Manuel Belletti, Marko Kump, Dan McLay, Rok Korosec, Marco Canola

 

Route de l’Occitanie - 1. etape

Ruten

Det har været en næsten ubrydelig tradition, at løbet er startet med en sprinteretape, men det blev der lavet om på i 2017, hvor en mellemhård bjergetape skulle vise sig at blive grundstenen til Silvan Dilliers samlede sejr, da han var det af et afgørende udbrud. I år vender man imidlertid tilbage til traditionen, når det igen ventes at være sprinterne, der skal slås om den første førertrøje efter en etape, der dog ikke er helt flad, og som byder på en kort rampe op til mål.

 

I alt skal der tilbagelægges 168,0 km mellem Cap Découverte og Segala Carmaux, to nabobyer, der ligger bare få kilometer fra hinanden. Etapen har derfor af et sindrigt design, hvor man snor sig rundt i terrænet uden nogensinde at komme lang væk fra udgangspunktet. Fra start kører man via fladt terræn og en lille nedkørsel mod vest og nordvest, inden man kører gennem fladt terræn mod nordøst frem til kategori 3-stigningen Cote de Laparrouquial (2,5 km, 6,5%), der har top efter 27,9 km. Herfra fortsætter man gennem let kuperet terræn mod nordøst frem til det nordligste punkt, inden det går mod syd og nordøst frem til den første spurt, der kommer efter 53,5 km. Via en lille bakke kører man herefter mod sydøst frem til kategori 3-stigningen Cote de Montauriol (3,9 km, 4,4%), hvis top rundes efter 63,7 km på etapens højeste og østligste punkt.

 

Den følgende del er hovedsageligt faldende eller flad, når der køres mod sydvest og syd, inden fladt terræn leder mod vest frem til forplejningszonen, der ligger lige syd for startbyen. Herfra slår man en sløjfe ved at køre mod syd via en nedkørsel ned til det sydligste punkt. Her kører man atter mod nordvest op over kategori 3-stigningen Cote de Mascrabieres (1,5 km,  6,9%), der har top efter 104,9 km, og via fladt terræn forbi den sidste spurt, der kommer efter 113,9 km. Herfra er terrænet stort set helt fladt, mens man kører mod nordvest, nord og til slut nordøst og øst frem til den afsluttende rundstrækning. Efter 149,2 km krydser man stregen for første gang, og etapen afsluttes nu med en omgang på den 18,8 km lange runde. Den byder først på en lille bakke, når man kører mod syd og vest frem til startbyen Cap Decouverte, inden den sidste del er helt flad, når man kører mod nordvest og til sidst sydøst tilbage til målbyen. De sidste 5 km er stort set helt flade og byder på en lige vej frem til sving med 1000 og 700 m igen. Til slut rammer man den lille 200 m lange rampe, der med en stigningsprocent på 6 fører op til mål.

 

Etapen byder på i alt 1851 højdemeter.

 

Segala Carmaux har ikke været målby for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

 

Vejret

I år vil det ikke være varmen, der er en udfordring i det normalt glohede løb. Torsdag vil være skyet, men tør, og temperaturen vil nå 22 grader. Der vil være en jævn vind fra nordvest, hvilket giver vind fra alle mulige retninger på den kringlede rute. På rundstrækningen vil der først være sidemedvind, så modvind og til slut medvind, herunder på de sidste 3 km.

 

Favoritterne

Løbet byder sjældent på helt flade etaper, men dette er nogenlunde så fladt, som det bliver i denne del af Frankrig. Der er altid en del sultne franske sprintere til start, og det er også tilfældet denne gang. Derfor vil Cofidis, Vital Concept og FDJ formentlig kontrollere etapen og sikre, at det skal afgøres i en spurt i den tekniske finale, hvor den sidste lille bakke kræver lidt punch, der dog ikke vil være nogen udfordring for de hurtige folk, men favorisere specialister i stigende spurter. Det vil være en anelse blæsende, hvilket vil skabe nervøsitet, men det vil næppe være nok til at splitte feltet.

 

Efter lidt overvejelse vil vi pege på Nacer Bouhanni som favorit. Den franske stjerne er med fire sejre på en måned tilbage, og han var særligt imponerende i Boucles de la Mayenne, hvor han overlevede stigningerne og derefter spurtede sig til kongeetapen, ligesom han også vandt sidste etape. På papiret er han feltets hurtigste mand, og han har i Christophe Laporte en af de bedste lead-out men. Den stigende finale favoriserer ham ikke just, men Bouhanni er ganske god også på små bakker. Derfor tror vi på den formstærke franskmand.

 

Hans værste rival må være Bryan Coquard, der ganske vist ikke fik det ventede udbytte af Dauphiné, men generelt har lignet sit gamle jeg i de seneste uger, hvor han imponerede på kongeetapen i Belgien og har vundet etaper i Belgien og Dunkerque. Han er netop superspecialist i stigende spurter, hvilket netop sejren i Dunkerque viser. Han vil elske denne finale, men man kan frygte, at rampen er lidt for kort til, at den virkelig kan være en fordel. Han har til gengæld løbets bedste tog, og det er en stor fordel i den tekniske finale.

 

Marc Sarreau har cementeret sin status som en af Frankrigs hurtigste og slog i Dunkerque både Coquard og Bouhanni, ligesom han senest spurtede sig til to andenpladser i Mayenne, blandt andet bag Bouhanni. Han er ganske god i stigende spurter, men han har nok ikke helt samme styrke på en bakke som sine to rivaler. Hans største svaghed er dog et svagt tog, for han er i forvejen ikke en mester i positionering.

 

Sky stiller med unge Chris Lawless, der i Coppi e Bartali tog sin færste professionelle sejr. Siden da har han primært ageret hjælper, men her får han sin chance. Han har i Jon Dibben og Leonardo Basso et ganske fint tog, og en stigende spurt burde passe den råstærke brite.

 

En sand specialist i stigende spurter er Carlos Barbero, der i de mindre spanske løb har opnået et have af topresultater. Den stejle finale passer ham, men rampen er nok for kort til, at han for alvor kan sætte sig igennem, særligt fordi han er helt alene i finalen.

 

Clement Venturini er ligesom Barbero ikke hurtigt nok til at matche de tre favoritter i en flad spurt, men i en stigende finale har han chancer. Han er god til at positionere sig, men også for ham gælder, at stigningen nok er for kort.

 

Adrien Petit vandt som bekendt sølv ved U23-VM på Geels Bakke, og han har altid været glad for stigende spurter. Han har her et ganske

fint tog til at køre sig frem, men hans positionering er desværre ikke god. Samtidig er finalen nok for let til, at han kan vinde.

 

Jon Aberasturi havde en svær start på sæsonen, men er virkelig kommet efter det på det seneste, hvor han har har opnået flere topplaceinger. En stigende spurt passer ham som udgangspunkt ikke optimalt, men han har dog i de spanske løb vist, at han kan begå sig. Hans største problem er nok i virkeligheden, at han vil være alt for isoleret i finalen.

 

Manzana Postobons sprinter Sebastian Molano er ligeledes specialist i at spurte op ad bakke, som han blandt andet viste i Portugal sidste år. Han har længe været ude med en skade, men blev dog panamerikansk mester, hvorfor formen ikke kan være helt skidt. Desværre er han ret alene i finalen.

 

Endelig vil vi fremhæve Auber-duoen Kevin Le Cunff og Damien Touze. Begge er de holdbare og gode i stigende spurter, og særligt Le Cunff, der i en lignende finale vandt det hårde endagsløb Boucles de l’Aulne har været flyvende i de seneste uger. Begge havde de dog håbet på en længere rampe.

 

Andre spurtkandidater er Yevgeniy Gidich, Jeremy Leveau, Maxime Daniel, Pieter Vanspeybrouck, Steven Tronet, Lucas Carstensen og Jonathan Lastra, men det vil være en overraskelse, hvis de vinder.

 

Feltet.dks vinderbud: Nacer Bouhanni

Øvrige vinderkandidater: Bryan Coquard, Marc Sarreau

Outsidere: Chris Lawless, Carlos Barbero, Clement Venturini, Adrien Petit, Jon Aberasturi

Jokers: Sebastian Molano, Kevin Le Cunff, Damien Touze,, Yevgeniy Gidich, Jeremy Leveau, Maxime Daniel, Pieter Vanspeybrouck

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger