Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Mads Pedersen - Hvad kan vi forvente i 2022?

Mads Pedersen - Hvad kan vi forvente i 2022?

19. januar 2022 17:00Foto: Trek-Segafredo / rossbellphoto

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dks ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Mads Pedersen.

Annonce

Den tidligere danske verdensmester er klar til sin sjette sæson hos Trek-Segafredo i 2022 efter sit indtog på sportens højeste niveau tilbage i 2017.

 

Danskeren opnåede i 2021 ikke de resultater, han selv havde sat næsen op efter, dog kunne han alligevel notere sig for højdepunkter gennem sæsonen, fortæller Feltet.dks ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Desværre havde Mads Pedersen ikke en 2021-sæson, der levede op til hans egne store forventninger. I det lys siger det lidt om hans klasse, at han alligevel lykkedes med at vinde en semiklassiker, da han trods en hel dag på bagkant spurtede sig til sejr i Kuurne-Bruxelles-Kuurne,” siger eksperten.

 

”Dermed kan han prale af at have vundet et større endagsløb i de seneste tre sæsoner, og det er en statistik, mange vil kigge med misundelse på,” mener han.

 

Set i det lys er det klart, at Pedersen naturligvis håber at få mere succes på landevejen i den sæson, der venter.

 

”Pedersen håber at have mere tur i den i 2022 og i hvert fald undgå de mange styrt, der ødelagde flere af hans sæsonmål,” forklarer Axelgaard.

 

”Hans mål vil være de samme som i de seneste to sæsoner og i det hele minde meget om dem, vi ser hos alle de danske klassikerryttere. Det handler nemlig om de store endagsløb i foråret og senere om Touren, der som bekendt starter i Danmark.”

 

Den uopslidelige motor
Det er mere end retfærdigt at have stor forventninger til Trek-Segafredo-profilen i de tidlige brostensklassikere, mener Axelgaard.

 

”Det første fokus er klassikerne, og her har Pedersen vist, at han på sine store dage kan vinde også de største løb. Det vidner hans sejre ved VM samt i Gent-Wevelgem og Kuurne om, ligesom hans 2. plads i Flandern Rundt rangerer højt på hans liste over resultater.”

 

”Særligt præstationerne ved VM og i Flandern vidner om det, der er hans store force, nemlig en enorm motor, der gør ham helt uopslidelig over de lange distancer, når han rammer en af sine gyldne dage,” forklarer han.

 

En fuldbyrdet forårssæson med topresultater hele vejen igennem kræver dog, at topformen findes tidligt i det, der kan gå hen at blive en lang sæson for danskeren.

 

”Desværre har sæsonerne også vist, at hans motor skal bruge mange løb på at blive varm. Hans 2. plads i Flandern Rundt var fremragende, men derudover har han faktisk haft svært ved at toppe i foråret.”

 

”Sejrene ved VM og i Wevelgem kom i efteråret, og det er meget sigende, at 13 af hans 18 sejre er kommet i sæsonens anden halvdel. Pedersen plejer nemlig at være flyvende, når han har fået sin grand tour i benene, og hans bedste resultater ligger i overvejende grad sidst på sæsonen,” siger eksperten.

 

Mads Pedersen vandt Gent-Wevelgem i 2020.

 

Netop det at være i den absolutte topform konsistent over en hel sæson kan være en udfordring, og det er blandt andet det, han skal bedømmes på i 2022.

 

”Målet i 2022 må være at forsøge at finde en løsning på det problem, så han denne gang kan komme til brostensløbene med sit allerbedste niveau.”

 

”Det vil formentlig kræve en relativt hektisk løbsaktivitet i årets første måneder, og selvom han skipper åbningsweekenden, ser det også ud til, at han vil sørge for at komme til klassikerne med mange løb i benene,” fortæller han.

 

Disse løb passer Pedersen godt
Brostensløbene er dog ikke en kategori, der kan skære alle løb over én kam, og derfor er det værd at slå ned i kalenderen og pege på lige præcis de løb, der passer ham særligt godt.

 

”Finder han sit niveau, er det særligt Paris-Roubaix, der passer ham storartet. Her kommer hans uopslidelige motor over lange distancer for alvor til sin ret.”

 

”Derudover har han også vist, at han kan vinde i Wevelgem, der også er langt og opslidende og ofte belønner den gode spurt, Pedersen besidder,” mener eksperten.

 

Det betyder også, at mere klatrekrævende løb kan blive en udfordring for Pedersen, der dog har vist, at han er i stand til at kompensere med andre evner i sit store repertoire.

 

”Til gengæld tegner der sig et billede af, at hans klatreevner ikke helt til at matche fænomener som Wout van Aert og Mathieu van der Poel i de hårdeste flamske løb, nemlig E3 og Flandern Rundt, men som vi så i Flandern i 2018 og ved VM i 2019, kan han måske kompensere for det ved at anticipere og komme de største favoritter i forkøbet,” mener Axelgaard.

 

Til gengæld havde eksperten håbet, at Pedersen ville prøve sig af i Milano-Sanremo, hvis længde og finale, der kræver hurtighed, netop vil passe eks-verdensmesteren glimrende i ekspertens øjne.

 

”Det er en skam, at han igen ser ud til at skippe Milano-Sanremo. Det italienske monument burde passe ham storartet, efter at han i 2020 fandt en hurtighed, vi ikke tidligere har set,” siger han.

 

”Den hurtighed vil han til gengæld fortsætte med at dyrke i massespurterne, som igen må være et mål. I 2021 havde han ikke samme succes som i 2020, hvor han vandt to WorldTour-massespurter og fik to 2. pladser i Touren, men det var bestemt ikke ringe,” mener Axelgaard.

 

Mads Pedersen i PostNord Danmark Rundt 2021 | Foto: Feltet.dk | Mathias Høj.

 

2021 bød da også på spurtopgør, hvor Pedersen netop var med fremme og kæmpe om sejren blandt de allerbedste i verden i disciplinen.

 

”Hele to gange blev han nr. 2 på WorldTouren, og det vidner om, at det bestemt ikke er umuligt, at han kan vinde på højeste niveau igen,” fortæller Axelgaard og minder dermed om resultaterne i Paris-Nice og Benelux Tour.

 

”Nok er der folk, der er en anelse hurtigere end ham, men når hans stærke tog med Edward Theuns og ikke mindst Jasper Stuyven sætter ham rigtigt i scene, som de blandt andet gjorde i Paris i 2020, kan vi håbe, at det bliver til spurtsejre på WorldTouren i 2022,” fortæller han.

 

Gul trøje er en mulighed
Dertil kommer, at en del danske cykelfans med stor sandsynlighed, hvis Pedersen holder sig fri af styrt, vil få danskeren at se i en hovedrolle på dansk jord. Her er der igen fokus på danskerens hurtighed.

 

”Det vil også være en drøm, hvis det kunne lykkes i Touren, ikke mindst på de to danske etaper,” siger Axelgaard.

 

”Det er klart, at det meste af sprintereliten vil være samlet, og derfor skal alt flaske sig, hvis det skal lykkes.”

 

Et afgørende element, som ikke er helt utænkelig i dansk sammenhæng, vil øge Mads Pedersens chancer for at vinde på dansk jord markant.

 

”Skal han vinde i Danmark, vil det nok kræve noget sidevind, ikke mindst på Nyborg-etapen, men selv hvis det ikke skulle blive til den forløsende spurtsejr, kan den gule trøje alligevel komme inden for rækkevidde,” siger Axelgaard og peger på årsagen hertil:

 

”Den korte, flade enkeltstart passer ham, hvis han kører, som han tidligere har gjort i Tirreno, og kan han begrænse sit tidstab, har han fire flade etaper til at indhente det tabte,” fortæller eksperten.

 

Foto: Sirotti

 

Selv i Tour de France er der brosten at finde, og med udsigt til, at Trek-Segafredo med stor sandsynlighed ikke kommer med en klassementsprofil med chancer for et stort resultat, er der mere plads til danskerens ambitioner.

 

”Det skal ske via bonussekunder og ikke mindst på den prestigiøse brostensetape, som han i den bedste verden kan vinde, nu hvor Trek næppe har en klassementsrytter, han skal tage hensyn.”

 

”Også senere i løbet skal han forsøge at få sig en spurtsejr eller vinde fra et udbrud, men desværre byder Touren aldrig på specielt mange udbrudsetaper, der passer til de lidt tungere klassikerspecialister som den danske eksverdensmester,” fortæller Axelgaard.

 

Flere chancer på dansk jord
Det er ingen hemmelighed, at Mads Pedersen og VM er en fantastisk kombination for dansk cykelsport, hvilket hans verdensmesterskab i 2019 som bekendt beviste.

 

”Netop verdensmester vil han sikkert gerne være igen, men desværre ser det nok ud til, at den australske rute bliver for hård til, at det kan blive til en gentagelse af Yorkshire-triumfen - også selvom den præcise rute endnu ikke er kendt,” fortæller han.

 

”Alligevel plejer Pedersen altid at være god i efteråret,” påpeger Axelgaard.

 

Netop den stærke efterårssæson fik danskerne også syn for sagen om i 2021, hvor Mads Pedersen kom til PostNord Danmark Rundt og viste god form.

 

”Det kan han udnytte i Danmark Rundt, som han før har vundet, samt måske i endagsløbene i Hamburg og Bretagne, hvoraf særligt sidstnævnte kunne passe ham,” uddyber Axelgaard.

 

”Benelux Tour er også et etapeløb, der passer ham storartet, og hvor han før har haft succes, men det kræver nok, at ardenneretapen droppes, hvis han skal have den samlede sejr, han var tæt på i 2020,” forklarer eksperten.

 

”Endelig kunne man håbe, at han vil strække sæsonen hele vejen til Paris-Tours, der med sine grusveje burde være skabt til en ryttertype som ham.”

 

Mads Pedersen har qua sine tidligere resultater en stor løbskalender i sigte, hvor han kan vælge og vrage, og det bør udstyre ham med chancer for at udbygge en palmares, som langt størstedelen af feltets ryttere ville gå meget langt for at opnå ved karrierens afslutning.

 

”Om det bliver i Tours eller et andet sted, ved vi ikke, men lad os håbe, at Pedersen holder sin stime i live og for fjerde år i træk vinder et større endagsløb. Evnerne til at gøre det er ubestridelige, og selv ikke et ellers uheldigt 2021 kunne bryde stimen.”

 

”Med udsigt til en Tour, der starter i Danmark med en første uge, som passer ham, burde der være basis for, at den danske eksverdensmester i 2022 nok engang viser, hvorfor han allerede har opnået så mange store resultater,” mener Axelgaard.

DEL
INFO
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

RideLondon Classique(2.WWT) 27/05-29/05

Circuit de Wallonie(1.1) 26/05

Tour of Estonia(2.1) 26/05-28/05

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 26/05-29/05

Circuit de Wallonie(1.1) 26/05

Tour of Estonia(2.1) 26/05-28/05

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 26/05-29/05

RideLondon Classique(2.WWT) 27/05-29/05

Orlen Nations Grand Prix(2.NCUP) 28/05-29/05

Marcel Kint Classic(1.1) 29/05

Mercan'Tour Classic Alpes...(1.1) 31/05

Giro dell'Appennino(1.1) 02/06

Course de la Paix Juniors(2.NCUP) 02/06-05/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 04/06

La Classique des Alpes Ju...(1.1) 04/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIND JACQUES ANQUETILS CYKEL!