Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Magtdemonstration af Quaade

26. juni 2014 20:32Foto: Feltet.dk

På forhånd var Rasmus Quaade, Martin Toft Madsen og Michael Mørkøv de umiddelbare favoritter til elitens DM-enkeltstart, og Rasmus Quaade leverede også en sikker præstation og vandt uden problemer, mens der var et par overraskelser på de nederste podiepladser.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Til DM i Faaborg skulle herre eliten ud på en 45 lang kilometer rute, som før løbet var blevet beskrevet som en ”tonser-rute”. Der var ikke mange højdemeter på dagens rute, men der var trods alt et par små knolde undervejs.

Løbets udvikling:

Allerede fra løbets start var én af de største favoritter ude, da Martin Toft Madsen fra Bornholm Pro Cycling - der måske lidt overraskende ikke var blandt de 25 seedede - men han startede stille og roligt ud, eller havde ikke dagen, for ved første mellemtid var han kun nummer tre.

Første mand i mål var Andreas Rasmussen, som kørte de 45 kilometer i en tid, der ikke blev nogen trussel for sejren overhovedet. Den første tid, favoritterne nogenlunde kunne måle sig var Lars Carstensens fra Bornholm Pro Cycling, der lød på 52.53.

Allerede på det tidspunkt stod det dog hurtigt klart, at han ikke ville forblive i kampen om dannebrogstrøjen, da flere ryttere havde slået ham på mellemtiden der - blandt andet Lasse Bøchman og Søren Kragh Andersen, der kom ind forbi mellemtiden i 17.39.

Første favorit over stregen
Som ventet tog Martin Toft Madsen førstepladsen, da han kom over stregen. Han var 20 sekunder hurtigere end holdkammeraten Lars Carstensen i tiden 52.32, og i det hele taget var top ti præget af flere ryttere fra Bornholm Pro Cycling, på det tidspunkt.

Hans tid på mellemtiden blev dog slået af flere ryttere - heriblandt Asbjørn Kragh, som var klart hurtigst på den, da der kun manglede at komme fem ryttere forbi den første mellemtid. Til gengæld var Michael Mørkøv 17 sekunder langsommere end Kragh, hvilket på det tidspunkt tydede på, at Asbjørn Kragh havde kørt rigtig stærkt.

Den mellemtid holdt dog ikke særlig længe, da Rasmus Quaede tog 17 sekunder på Asbjørn Kragh. Der tegnede sig altså et billede af, at han skulle tage endnu en DM-enkeltstartstriumf.

Anden mellemtid
Ved anden mellemtid havde Asbjørn Kragh dog sat tid til i forhold til konkurrenterne, da han var otte sekunder langsommere end Christopher Juul Jensen, der altså havde kørt sig op fra den første mellemtid.

Dernæst kom Michael Valgren og Lasse Bøchman i mål, som lagde sig som nummer et og to. Dermed var Martin Toft Madsen nede på tredjepladsen, og allerede her var det afgjort, at det ikke blev til favoritsejr. Til gengæld så det godt ud for en anden favorit, Rasmus Quaade, der havdede klart bedste mellemtider.

Den næste rytter over målstregen var Christopher Juul Jensen, som slog sin holdkammerat Michael Valgren med  syv sekunder i tiden 51.46. Her manglede der at komme ni ryttere over stregen, men man skulle hele tiden huske at tænke Rasmus Quaade ind i billedet.

Vinderen er …
Asbjørn Kragh var den næste rytter, vi skulle se over målstregen, men det viste sig, at han havde lagt alt for hårdt ud. Han gik nemlig død på de sidste kilometer, og han kom ind over stregen som nummer fire.

Derfor kunne vi strege endnu en rytter af fra listen af kandidater til sejren, og der var endnu en væk fra den liste, da Michael Mørkøv kom over stregen. Han var nemlig heller ikke hurtig nok til at tage en podieplads - han var ikke engang at finde i top ti til slut.

Martin Mortensen kom ind en enkelt placering foran Michael Mørkøv, og Lasse Norman sneg sig mellem dem. Alex Rasmussen kom heller ikke ind blandt medaljerne, og han måtte nøjes uden for top fem.

Meldingerne gik på, at Rasmus Quaade havde overhalet hans navnebror Rasmus Sterobo, og derfor var den næste rytter, vi skulle have over målstregen Rasmus Quaade. Han kom også ind i en supertid, da han kom ind i tiden 50.36, som var 50 sekunder hurtigere end Christopher Juul Jensen, der blev nummer to.

Dermed kunne Rasmus Quaade tage et nyt dansk mesterskab i enkeltstart, mens Christopher Juul Jensen tog sig af sølv og Michael Valgren bronzen.