Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Twitter Nyhedsbrev VELOMIO

Vos verdensmester for tredje gang - svensk sølv
28. september 2013 18:16 af Adam Aisen Foto: Sirotti

Et højdramatisk og hårdt kørt VM-løb for elite damer endte med solokørsel af sidste års verdensmester, som forsvarede sin titel. Svenske Emma Johansen vandt sølv, mens værtsnationen fik sin første medalje ved Rossella Ratto.

Det er snarere blevet reglen end undtagelsen, at elite damerne kører intense og meget seværdige internationale mesterskabsløb, og årets VM-løb for elite damer varbestemt  ingen undtagelse. Allerede inden løbet var halvvejs kørt, var feltet splittet til atomer, og en stærk frontgruppe sad forrest med de fleste af favoritterne.

Særligt amerikanerne og italienerne kørte aggressivt, men hollænderne lod sig ikke ryste, og da løbet i sin slutfase havde samlet en minimeret gruppe på omkring ti ryttere, så løbet ud til at være en duel mellem Holland og Italien, hvor storfavoritten og sidste års verdensmester, Marianne Vos, sad med og lod sin holdkammerat, Anna Van der Breggen, gøre det hårde arbejde.

Og med god grund, for på dagens sidste stigning satte Marianne Vos turboen til, og ingen kunne følge hende. Ind mod mål holdt hun en jagtende Emma Johansson bag sig. Svenskeren havde Rossella Ratto på hjul, men ikke fordi italieneren ikke ville tage føringer: hun kunne ikke. Og i spurten om sølv og bronze var hun ikke i stand til at true Emma Johansson.

Linda Villumsen, der nu repræsenterer New Zealand, var med i front af løbet til det sidste og sluttede som nummer seks. Julie Leth, den enlige danske deltager, gennemførte ikke.
 

Løbets udvikling

 

Elite damerne skulle køre akkurat samme rute som junior herrerne, hvilket betød start i Montecatini Terme og herefter 57 flade kilometer ind til rundstrækningen i Firenze, som skulle gennemkøres fem gange. Den var, ganske som de andre dage, 16,6 kilometer lang med stigningerne Fiesole (4,37 km, 5,2%) og Via Salvati (600 m, 10,2%) efter henholdsvis 6 og 11,5 kilometer af omgangen. I alt var ruten således 139,65 kilometer.


Rolig start
Hele 30 kilometer  af løbet skulle der køres, før dagens første angreb kom - fra en schweizisk rytter, som dog hurtigt blev hentet igen. Offensiven havde dog stukket hul på bylden, for adskillige nye angreb fulgte, blandt af ryttere fra Litauen og Frankrig.

Også disse blev dog neutraliseret, og feltet kom således samlet over målstregen første gang og tog nu fat på de fem omgange.

Her skete der straks ting og sagde, da USA satte sig frem og satte et hårdt tempo op ad Fiesole-stigningen.

Dramatisk udvikling
Og det amerikanske udspil splittede faktisk feltet fuldstændig ad. Feltet blev på kort tid reduceret fra at være på over 100 ryttere og til kun at bestå af omkring 40, og der var end ikke kørt halvdelen af distancen. Julie Leth, den enlige danske deltager i løbet, var desværre en af de mange, som var sorteret fra allerede her.

Den amerikanske offensiv blev overtaget af et udspil på Via Salvati fra blandt andre Schweiz og Italien. En helt uventet udvikling så relativt tidligt i løbet, hvilket viste sig også at koste for den ene af amerikanerne kaptajner, Mara Abbott.


Maaike Polspoel fra Belgien angreb på anden omgang, men atter var det USA, som satte hårdt tempo op ad Fiesole-stigningen, hvilket gjorde det klart, at Evelyn Stevens var stærkt kørende. Samtidig forholdt Hollænderne, med deres store favorit, Marianne Vos, sig ganske passive.
 

På toppen af Via Salvati lå italienske Scandalora forrest, men frontgruppen på 33 ryttere var ikke langt efter. Linda Villumsen fra New Zealand sad stadig med her.

Hollænderne i offensiven
Tredje omgang bød på noget, man havde set før: USA satte tempo, hvilket blev efterfulgt af et italiensk angreb. Det blev neutraliseret, men var oplæg til dagens første hollandske offensiv, da Lucinda Brand angreb på nedkørslen og fik Noemi Cantele fra Italien med sig. Feltet skrumpede samtidig yderligere ind.

Linda Villumsen viste sig også helt fremme, men efter adskillige nye angreb og samlinger, slap Lucinda Brand atter fri og fik denne gang Rossella Ratto (Italien) med sig, og de to havde fået et lille hul, da de kørte ud på næstsidste omgang af løbet.

På Fiesole-stigningen blev de to i front imidlertid hentet, og de italienske ryttere satte igen tempo. Atter skrumpede frontgruppen.

Med i den minimerede frontgruppe sad nu Rossella Ratto (Italien), Marianne Vos (Holland), Evelyn Stevens (USA), Elisa Longo Borghini (Italien), Anna Van der Breggen (Holland), Tatiana Guderzo (Italien), Emma Johansson (Sverige) og Tiffany Cromwell fra Australien, mens Linda Villumsen (New Zealand), Tatiana Antoshina (Rusland) og Claudia Häusler (Tyskland) kæmpede for at komme op.


Hollandsk-Italiensk duel
Men løbet havde hovedsageligt udviklet sig til en duel mellem Italien og Holland, hvilket betød, at der gik en smule taktik i løbet.

Så da rytterne kørte ud på den sidste omgang var Linda Villumsen, Tatiana Antoshina og Claudia Häusler nået op, og dermed var de 11 ryttere samlet i front. Med al sandsynlighed skulle medaljerne fordeles mellem disse 11.

Op mod Fiesole for sidste gang i dag var det primært Anna Van der Breggen og Tatiana Antoshina, som tog fronten. For Holland handlede det om at holde gruppen samlet så længe som muligt, så stærke og hurtige Marianne Vos kunne afgøre det til sidst.

Tempoet var stadig ikke skræmmende - det var stilhed før stormen. Og den lave fart betød, at også Elena Kuchinskaya (Rusland) og Pauline Ferrand (Frankrig) kom op, så der nu var 13 i front.


Ny udskilning
Så gik italienerne med Elisa Longo Borghini frem og skruede farten gevaldig op, og det kostede med det samme for den franske rytter. Tiffany Cromwell gik frem og fik Anna Van der Breggen med sig, men hullet blev lukket. Det fremkaldte nye angreb, og det var nu også slut for Claudia Häusler og begge de russiske ryttere, som røg fra.

Fortsat var det et taktisk spil mellem hollænderne og italienerne, mens ryttere som Evelyn Stevens og Emma Johansson ’blot’ sad med.

Amerikaneren satte sig imidlertid frem, og accelerationen rystede endnu flere, og da Anna Van der Breggen og Evelyn Stevens igen øgede farten skete dagens måske sidste udskilning. Kun fem ryttere var nu samlet helt forrest: Evelyn Stevens, Rossella Ratto, Emma Johansson, Marianne Vos og Anna Van der Breggen.
 

Bagved jagtede Linda Villumsen, Tatiana Guderzo og Elisa Longo Borghini for at bevare deres indflydelse på løbet. Og de nåede op kort inden dagens sidste stigning, som uden tvivl ville blive brugt som angrebsterræn.

Finalen
Stigningen kostede med det samme for flere af ryttere, og da verdens bedste damerytter, Marianne Vos, satte trumf på og gav den alt på stigningens stejleste stykke, kunne ingen matche det hollandske fænomen. På toppen havde hun 17 sekunder til Rossella Ratto og Emma Johansson, som jagtede hende hårdt ind mod mål.

Den svenske rytter tog hele slæbet, hvilket lignede taktisk passivitet fra den italienske rytter - skulle værtsnationens første medalje ved dette VM blive af sølv?

I ensom majestæt kørte suveræne Marianne Vos over målstregen som verdensmester for andet år i træk og for tredje gang i karrieren, og få sekunder senere skulle der spurtes om sølv og bronze. Her viste det sig, at italienerens passivitet alene skyldtes, at hun var færdig, og den svenske rytter havde ingen problemer med at sikre sig sit bedste VM-resultat, da hun tog sølvet. Rossella Ratto gav værtsnationen sin første medalje ved dette VM.

Julie Leth var som nævnt en af de mange, der tidligt blev udskilt, og da arrangørerne vurderede, at mange af disse ryttere var for langt efter, blev de taget ud af løbet. Dermed gennemførte Julie Leth ikke
 

Resultat

1 Marianne Vos - Holland 3.44.00
2 Emma Johansson - Sverige 0.15
3 Rossella Ratto - Italien
4 Anna van der Breggen - Holland 0.33
5 Evelyn Stevens - USA 0.46
6 Linda Melanie Villumsen - New Zealand 0.50
7 Tatiana Guderzo - Italien 0.52
8 Elisa Longo Borghini - Italien
9 Tiffany Cromwell - Australien 1.40
10 Tatiana Antoshina - Rusland
11 Elena Kuchinskaya - Rusland 2.41
12 Claudia Häusler - Tyskland 3.34
13 Pauline Ferrand Prevot - Frankrig 4.20
14 Megan Guarnier - USA 4.41
15 Annemiek Van Vleuten - Holland 5.03
16 Eleonora Van Dijk - Holland
17 Paulina Brzezna - Polen
18 Maja Wloszczowska - Polen 5.05
19 Elizabeth Armitstead - Storbritannien 5.28
20 Trixi Worrack - Tyskland
21 Eugenia Bujak - Polen
22 Ashleigh Moolman - Sydafrika
23 Flavia Oliveira - Brasilien
24 Francesca Cauz - Italien 5.30
25 Carlee Taylor - Australien
26 Giorgia Bronzini - Italien 5.35
27 Lucinda Brand - Holland 6.44
28 Valentina Scandolara - Italien 7.40
29 Jolanda Neff - Schweiz
30 Oxana Kozonchuk - Rusland
31 Shara Gillow - Australien
32 Kristin McGrath - USA
33 Karol-Ann Canuel - Canada
34 Edwige Pitel - Frankrig
35 Doris Schweizer - Schweiz 7.46
36 Tetyana Riabchenko - Ukraine 8.51
37 Mara Abbott - USA 9.40
38 Miriam Bjørnsrud - Norge 12.09
39 Liesbet De Vocht - Belgien
40 Eri Yonamine - Japan
41 Susanna Zorzi - Italien
42 Inga Cilvinaite - Litauen
43 Anastasiya Chulkova - Rusland 13.00
44 Andrea Dvorak - USA
45 Eivgenia Vysotska - Ukraine
46 Anna Sanchis Chafer - Spanien

Udgået
DNF Noemi Cantele - Italien
DNF Hanna Solovey - Ukraine
DNF Audrey Cordon - Frankrig
DNF Madelene Olsson - Sverige
DNF Joanne Kiesanowski - New Zealand
DNF Natalia Boyarskaya - Rusland
DNF Lorena Maria Vargas Villamil - Colombia
DNF Maaike Polspoel - Belgien
DNF Reta Trotman - New Zealand
DNF Enkhjargal Tuvshinjargal - Mongoliet
DNF Cecilie Gotaas Johnsen - Norge
DNF Paz Bash - Israel
DNF Uenia Fernandes Da Souza - Brasilien
DNF Aude Biannic - Frankrig
DNF Amanda Spratt - Australien
DNF Elise Delzenne - Frankrig
DNF Olivia Dillon - Irland
DNF Melanie Späth - Irland
DNF Ingrid Lorvik - Norge
DNF Julie Leth - Danmark
DNF Daiva Tuslaite - Litauen
DNF Diana Peñuela - Colombia
DNF Agne Silinyte - Litauen
DNF Špela Kern - Slovenien
DNF Malgorzta Jasinska - Polen
DNF Patricia Schwager - Schweiz
DNF Lex Albrecht - Canada
DNF Romy Kasper - Tyskland
DNF Lisa Brennauer - Tyskland
DNF Leah Kirchmann - Canada
DNF Ane Santesteban Gonzalez - Spanien
DNF Denise Ramsden - Canada
DNF Polona Batagelj - Slovenien
DNF Ursa Pintar - Slovenien
DNF Carolina Rodriguez Gutierrez - Mexico
DNF Amy Cure - Australien
DNF Gracie Elvin - Australien
DNF Christine Majerus - Luxembourg
DNF Annelies Van Doorslaer - Belgien
DNF Sofie De Vuyst - Belgien
DNF Esther Fennel - Tyskland
DNF Andrea Graus - Østrig
DNF Martina Ritter - Østrig
DNF Daniela Pintarelli - Østrig
DNF Sara Mustonen - Sverige
DNF Joelle Numainville - Canada
DNF Amy Pieters - Holland
DNF Minami Ueno - Japan
DNF Ana Fagua - Colombia
DNF Lilibeth Chacon Garcia - Venezuela
DNF Belen Lopez Morales - Spanien
DNF Vita Heine - Letland
DNF Katarzyna Niewiadoma - Polen
DNF Sari Saarelainen - Finland
DNF Ingrid Drexel - Mexico
DNF Jessie Daams - Belgien
DNF Kirsten Wild - Holland
DNF Katie Colclough - Storbritannien
DNF Nikki Harris - Storbritannien
DNF Loes Gunnewijk - Holland
DNF Lelizaveta Oshurkova - Ukraine
DNF Silvija Latozaite - Litauen
DNF Ivanna Borovychenko - Ukraine
DNF Katarzyna Pawlowska - Polen
DNF Lauren Kitchen - Australien
DNF Martina Ruzickova - Tjekkiet
DNF Ana Teresa Casas Bonilla - Mexico
DNF Edith Guillen - Costa Rica
DNF Diána Szurominé Pulsfort - Ungarn
DNF Nontasin Chanpeng - Thailand
DNF Jutatip Maneephan - Thailand
DNF Antonela Ferencic - Kroatien
DNF Clemilda Fernandes Silva - Brasilien
DNF Supaksorn Nuntana - Thailand
DNF Kathryn Bertine - Saint Kitts & Nevis
DNF Véronique Fortin - Canada
DNF Katazina Sosna - Litauen
DNF Christel Ferrier-Bruneau - Frankrig
DNF Emilia Fahlin - Sverige
DNF Jessica Kihlbom - Sverige
DNF Céline Van Severen - Belgien
DNF Svetlana Stolbova - Rusland
DNF Hanna Nilsson - Sverige
DNF Martina Thomasson - Sverige
DNF Elke Gebhardt - Tyskland
DNF Karen Doljak - Paraguay
DNF Carmen Small - USA
DNF Jade Wilcoxson - USA
DNF Lucy Garner - Storbritannien
DNF Emily Collins - New Zealand
DNF Tereza Trefná - Tjekkiet
DNF Lotta Lepistö - Finland
DNF Samah Khaled - Jordan
DNF Cindi Magali Dinatale - Argentina
DNF Dragana Kovacevic - Serbien

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ladies Tour of Norway - TTT(2.WWT) 22/08-25/08

Colorado Classic(2.HC) 22/08-25/08

PostNord Danmark Rundt(2.HC) 21/08-25/08

Veenendaal-Veenendaal Cla...(1.1) 21/08

Tour de Indonesia(2.1) 19/08-23/08

Tour du Limousin(2.1) 21/08-24/08

Ladies Tour of Norway - TTT(2.WWT) 22/08-25/08

Colorado Classic(2.HC) 22/08-25/08

Vuelta a España(2.UWT) 24/08-15/09

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 25/08

Schaal Sels(1.1) 25/08

Tour Poitou-Charentes(2.1) 27/08-30/08

Druivenkoers - Overijse(1.1) 28/08

Deutschland Tour(2.HC) 29/08-01/09

Great War Remembrance Race(1.1) 30/08

Tour de DMZ(2.NCUP) 30/08-03/09

GP de Plouay - Lorient Ag...(1.WWT) 31/08

Omloop Mandel-Leie-Scheld...(1.1) 31/08

Tour of Almaty(2.1) 31/08-01/09

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger