Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

EKSKLUSIVT

Mathias Norsgaard og den lange vej tilbage fra skadeshelvedet

Mathias Norsgaard og den lange vej tilbage fra skadeshelvedet

28. september 2020 08:45Foto: Photo Gomez Sport

Feltet.dk har taget en snak med den 23-årige Movistar-dansker Mathias Norsgaard. Vi bringer interviewet over to dele henholdsvis i dag og i morgen. Første del handler om den lange vej tilbage fra det skadeshelvede, som danskeren har været i siden en påkørsel 5. december sidste år.

Blækket havde knappest nået at tørre på den kontrakt danskeren havde indgået med WorldTour-holdet Movistar, inden katastrofen indtraf.

 

Mathias Norsgaard blev sidste december, under en træningstur i Girona i Spanien, påkørt af en bil, hvilket resulterede i et knust skinneben. Samtidig blev styrtet starten på et regulært skades- og smertehelvede. Selvom danskeren er tilbage igen og indtil videre har kørt syv løb siden august, er der stadig smerter, men Norsgaard er lykkelig for at være tilbage.

 

”Det har været en forløsning, men der er stadig mange ting, som jeg går over bøvler med. Hvis ikke det er relateret til benet, så gør det ondt et andet sted med relation til skaden i mit ben. Mine ankler gør sindssygt ondt, og jeg har ondt flere steder, hvor jeg aldrig har haft ondt før,” lyder det fra den plagede dansker. 

 

Det er ikke kun anklerne der smerter Norsgaard stort set alt, hvad der relaterer sig til højre ben, gør fra tid til anden ondt.

 

”Smerterne i anklerne er grundet, at skruerne er knækkede dernede. Der er to knækkede skruer og de irriterer mine ankler, og så har jeg ondt i skinnebenet, men det er af uforklarlige årsager. Det handler ikke om det sted, hvor det var brækket. Det gør ondt et sted på skinnebenet, og jeg ved ikke hvorfor og hvordan,” siger danskeren og fortsætter med at opremse steder, hvor han har ondt. 

 

”En gang i mellem har jeg også ondt i min lægmuskel, knæ og hofte - næsten alt, hvad der relaterer sig til det højre ben, gør på et eller andet tidspunkt i løbet af en uge ondt. Det er selvfølgelig ikke vildt og voldsomt, men nu synes jeg bare, at der er gået så lang tid,” lyder det fra Norsgaard. 

 

At situationen er, for at sige det på godt jysk, træls, forstås tydeligt på den to meter høje dansker, der ikke kan huske, hvornår alt sidst bare spillede, som det skulle. 

 

”Helt ærligt så kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har haft en god dag, hvor det bare spillede,” siger Norsgaard. 

 

Det mentale aspekt 

Norsgaard underskrev WorldTour-kontrakten sidste efterår og det var kulminationen på en lang drøm om at køre med og mod de bedste. Danskeren måtte dog vente helt indtil tredje august med at få debut for sit nye hold og efter den lange pause, skal der ikke meget til at slå danskeren ud af kurs.

 

”Der skal heller ikke meget til for at vælte min mentale energi, så det hele bare føles som noget lort. Selvom det har været en sindssyg stor forløsning [at køre løb], så har der bare været nogle dage, hvor det godt nok ser sort ud, og der har jeg bare lyst til at tage hjem og kalde det en off-season,” lyder det fra Norsgaard.

 

”Men samtidig kan jeg ikke se, hvad det skulle hjælpe at holde fri. Så det er lidt op og ned, og hvordan jeg har det, er meget dag til dag. Samtidig synes jeg, at selvom jeg har kørt mig op på et anstændigt niveau i træning og egentlig føler, at træningen går godt, så kan jeg godt mærke, at jeg i cykelløb er fuldstændig tømt efter fire timer, og det udmøntede sig i en ordentlig justering til DM,” siger danskeren, der ved DM blev nummer 40, tre minutter og 24 sekunder bag vinderen. 

 

Danskerens genoptræningsperiode endte med at falde sammen med Covid-19-nedlukningen af hele verdenssamfundet og dermed også cykelsporten. Det har også drænet danskeren for energi og han savner generelt bare at kunne hvide en uge ud af kalenderen.

 

”Specielt det mentale [har været hårdt]. Siden den 5. december har jeg kæmpet for at komme tilbage. Det har været en rigtig, rigtig lang sæson, selvom jeg ikke har været ude at køre cykelløb, så har jeg hver dag skulle forholde mig til at blive bedre. Jeg har savnet at kunne tage en uge ud af kalenderen og drikke et par øl og sige, at det var det,” lyder det. 

 

Årsagen til, at han ikke har gjort det, er simpel: Danskeren har hele tiden haft en tro på, at han kunne komme hurtigere tilbage, hvis han blot trænede og spiste sundt. 

 

”Jeg har altid haft en naiv tanke om, at jeg skulle tilbage i april eller maj. Set i bakspejlet kunne jeg nok aldrig være kommet tilbage før den 1. august, som det også blev tilfældet. Der kunne jeg godt have set realiteten mere i øjnene og sagt: ’okay, det kommer til at tage otte måneder. Det kommer ikke til at tage rekordkort tid, fordi jeg spiser sundt og går i styrkecenteret´. Det tager den tid, som det gør,” lyder det fra Movistar-rytteren. 

 

De sidste procenter

Selvom danskeren nu er tilbage i det professionelle felt og kører løb igen, er han dog ikke hundrede procent tilbage og det er specielt de sidste par procenter, der endnu jagtes. 

 

”Jeg synes, at det er hårdt at forholde sig til, at jeg bare ikke er bedre, og at det tager så lang tid at komme tilbage, selvom jeg egentlig føler, at jeg er på rette spor. De sidste par procenter er godt nok hårde,” siger danskeren. 

 

Ovenikøbet er danskeren også begyndt at være træt. Gennem pausen har han trænet hårdt for at komme tilbage og det mærker han nu.

 

”Trætheden begynder at melde sig. Min krop er ved at være træt, fordi jeg har trænet rigtig hårdt for at komme tilbage. Ligesom mange andre har jeg givet den et ordentligt skud under pausen. Jeg har virkelig gerne ville tilbage efter Covid-19-pausen. Så et eller andet sted er min krop ved at være træt,” lyder det fra Norsgaard.

 

På trods af den udprægede træthed er danskeren dog i stand til at køre cykelløb og når han gør det, tænker han kun på de to hjul og løbet, men ellers er han konstant plaget af smerterne. 

 

”Når jeg kører cykelløb, så kører jeg cykelløb, og så tænker jeg ikke så meget. Men når jeg går, så gør mit ben ret ondt, så jeg skal forholde mig til det hver eneste dag. Hver dag når jeg står op, er jeg bange for, at jeg ikke kan træne, fordi det gør så ondt,” siger han og fortsætter. 

 

”I Coppa Sabatini blev jeg nødt til at trække mig, fordi det blev for meget. Så bliver jeg lidt skudt tilbage igen til tanken om den lange genoptræning. Det er da underligt, at jeg skal så meget til fysioterapeut og alt muligt andet, som jeg ikke gider mere, fordi det ikke kommer nogen vegne,” lyder det fra Norsgaard. 

 

Danskeren er et sted i sin genoptræningsfase, hvor det er svært helt at definere, hvordan det går.

 

”Jeg synes lidt, at jeg er et underligt sted, hvor jeg hverken er skadet eller på toppen. Jeg er også bange for at lukke op og sige, at det bare er noget lort. For så ved jeg, at jeg ikke får lov at køre flere løb,” siger Norsgaard.

 

Lyset for enden

Der er dog også positive holdepunkter og lys for enden af den lange tunnel. Danskeren kan se frem til at være helt smertefri om et par år og ydermere er lægerne imponerede over, hvor langt Norsgaard allerde er nået.

 

”Om et par år vil jeg være helt smertefri, hvis jeg er ligesom alle andre mennesker, og det regner jeg da med, at jeg er. Jeg er kommet igennem det værste nu. I vinter var det jo helt galt. Det er heldigvis slet ikke på det niveau mere, men det er udmagrende på et eller andet punkt,” lyder det fra den to meter høje dansker.

 

”Lægerne var meget imponerede over, at jeg allerede kunne køre DM og den form for cykelløb. Det er meget positivt, men jeg har bare været skide uheldig,” slutter danskeren.

 

Læs med igen i morgen, hvor vi har talt med Norsgaard om sæsonplanen og hvilke løb danskeren kan se frem til at skulle køre. 

 

DEL
INFO
Mathias Norsgaard Jørgensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 05/11-10/11

Ceratizit Madrid Challeng...(2.WWT) 06/11-08/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

HOMETRAINER? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG SPAR MANGE PENGE