Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Mathiesen fire på enkeltstarten - toer samlet

01. juni 2019 17:49

Pernille Mathiesen kørte en flot enkeltstart i Lotto Thüringen Ladies Tour, hvor hun blev firer og forsvarede ungdomstrøjen. Det lykkedes dog ikke danskeren at snuppe førertrøjen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Solen stod højt på en skyfri himmel, da rytterne i dag tog hul på femte etape af årets Lotto Thüringen Ladies Tour, der bød på en 18 kilometer lang enkeltstart omkring byen Meiningen. Indenfor rutens første fem kilometer var der indlagt en to kilometer lang stigning med en gennemsnitligt stigningsprocent på lidt over seks, hvorfor det var vigtigt at dosere kræfterne korrekt undervejs.

Første interessante rytter på ruten var tyske Mieke Kröger (Team Virtu Cycling). Den tempostærke tysker var den fjerde rytter på startrampen, og Virtu-rytteren var en af dagens største favoritter til en sejr. Kröger kørte sig også i hot seat med tiden 27 minuter og 51 sekunder, der var over ét minut hurtigere en hollandske Eva Jonkers (Rogelli-Gyproc U23) på den foreløbige andenplads.

Det varede dog ikke længe inden britiske Alice Barnes (Canyon SRAM) krydsede målstregen i en ny bedste tid ét minut og 19 sekunder hurtigere end den tyske Virtu-rytter.

Dagens store tempo maskine Ellen van Dijk (Holland) var dog flyvende på enkeltstarten og kørte i tiden 25 minutter og 35 sekunder, hvilket var 21 sekunder hurtigere end den tidligere verdensmester Lisa Brennauer.

Mathiesen med fart i cyklen og forsvarede ungdomstrøjen
Pernille Mathiesen startede næstsidst og kørte en flot enkeltstart og sluttede 54 sekunder efter Ellen van Dijk, hvilket rakte til en fornem fjerdeplads. Desværre for Mathiesen kørte løbets førende rytter Kathrin Hammes (WNT-Rotor) også en god enkeltstart og sluttede på sjettepladsen.

Det betød, at det ikke lykkedes Pernille Mathiesen at snuppe førertrøjen, da danskeren fortsat er toer før sidste etape i morgen. Kathrin Hammes (WNT-Rotor) fører med otte sekunder. Lourdes Oyarbide (Movistar) er på tredjepladsen et minut og 19 sekunder efter.

Pernille Mathiesen fører dog ungdomskonkurrencen suverænt i etapeløbet. Danskeren er mere end tre minutter foran nærmeste konkurrent.

Sidste etape køres i morgen over 102,2 kilometer med start og mål i Altenburg.