Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Matti Breschel: Savner at vinde cykelløb

Matti Breschel: Savner at vinde cykelløb

17. december 2011 11:56Foto: Cor Vos

Feltet.dk har mødt den danske Rabobank rytter til en snak om den forestående sæson – og lidt om den forgangne.

”Er man ikke altid lidt småsyg?”, spøger han med et skævt smil, da det foreslås, at vi foretager interviewet udendørs. Ganske vist er temperaturen godt tyve grader, men Matti Breschel ser nu faktisk lidt beklemt ud og lyner vindjakken op.

Den er koboltblå og orange, og der står Rabobank på det venstre bryst. Feltet.dk møder den danske stjernerytter på holdets træningslejr på den kanariske ferieø, Fuerteventura. Her er størstedelen af det hollandske mandskab samlet for, som holdets enlige dansker fortæller, ”stille og roligt” at komme i gang med vintertræningen. Og det foregår med daglige ture på tre-fire timer – efterfulgt af hygge, sjov og lej i bl.a. swimmingpoolen. Det er ”ikke så alvorligt endnu”.

Glæder sig til at komme i gang
Men det bliver det. Og Matti Breschel kan dårligt vente. Selvom han ved, at motivationen – og den er stor! – skal tøjles, træningen struktureres og planen følges. Derfor har han, trods den lange skadespause og skuffelsen over at have misset VM på hjemmebane, ikke ændret på sine vintertræningsrutiner og har trænet godt de sidste to-tre uger.

”Selvfølgelig har jeg været ude i lang tid, og så kunne man tænke, at man skal tidligere i gang. Men det er næsten det værste, man kan gøre. For du er så motiveret og skal bare fremad i verden. Og så flyver du rundt i januar måned. Det giver ingen mening. Så er det bedre at gøre, som du plejer, slappe af og lade løbene komme til dig”, fortæller han.

”Men jeg glæder mig jo først og fremmest til at komme i gang – jeg savner jo at køre nogle cykelløb. Jeg savner at vinde nogle cykelløb.”  

2011 var et mareridtsår
Det kan man godt forstå. 2011 var noget nær en mareridtssæson for den hurtige og sejrsvante rytter. Forventningerne var store, men en knæskade spolerede fuldstændigt foråret. Og da formen atter indfandt sig i sensommeren med flotte placeringer i først Danmark Rundt og siden på de indledende etaper af Vuelta’en, steg de i forvejen store forhåbninger til hans muligheder ved VM med mål på Geels Bakke. Årets store målsætning.

Men ak, et styrt og to brækkede fingre på Vuelta’ens sjette etape gjorde en ende på løbet, forberedelserne, drømmene og VM deltagelsen. Dermed forblev årets højdepunkt, da Rabobank rytteren efter anden etape af Danmark Rundt kunne iklæde sig løbets førertrøje. Ikke så ringe endda. Men altså ingen sejre siden august 2010 – og en 2011 sæson, som har været hård at affinde sig med for den ambitiøse rytter.

”Ja, der er ikke så mange ting, man kan tage med fra det år”, bemærker den 27-årige dansker og ser nu frem til atter at få gang i karrieren og topplaceringerne i forårets løb.

Amstel et mål i 2012
Først og fremmest i klassikerne Flandern Rundt og Milano-San Remo samt i de lidt mindre prestigefyldte, men stadig barske prøvelser i E3 Prijs Vlaanderen – Harelbeke og Gent-Wevelgem. Alle løb hvor Matti Breschel er en af Rabobank holdets trumfkort. Derimod indgår Paris-Roubaix, hvor han ellers tidligere har vist sig stærk, ikke umiddelbart i programmet.

Dog kun for at give en kort løbspause: I 2012 skal der nemlig gøres et forsøg i Amstel Gold Race. Et løb, han ikke har tidligere erfaringer med, men som både han selv og holdets sportsdirektør, Erik Breukink, mener passer godt til ham.

Men kan man overhovedet regne med at være kaptajn på et af de store professionelle mandskaber, når man har været ude af spillet i de store løb og helt uden sejre i over et år?

”Det kommer jo an på, hvor hurtigt jeg kører”, lyder svaret kvikt. ”Det er lidt åndssvagt at være kaptajn og så blive sat efter 100 kilometer. Så nu må vi se.”

Stadig kaptajn
Som udgangspunkt er danskerens status dog uforandret. Der satses på ham, hvilket bekræftes af Erik Breukink, som udover Matti Breschel også peger på Lars Boom som de to ryttere, der primært satses på i forårets løb. Den danske klassikerrytter nævner selv sidste års nummer tre i Paris-Roubaix, Maarten Tjallingii, som et yderligere kort at spille på. I det hele taget mener han, at holdet er godt rustet til denne vigtige del af løbssæsonen.

Skal de personlige ambitioner indfries, skal der ses fremad, hvad Matti Breschel også gør. Den forrige sæsons nedture er blevet bearbejdet – en øvelse han efterhånden har en del træning i.

”Jeg har været meget skadet, har været syg og har prøvet at styrte og været ude i længere tid, siden jeg startede, så det er sådan noget, man lærer hen ad vejen. Det kan man sgu bare ikke stresse over. Det tager den tid, det tager. Man kan ligeså godt læne sig tilbage og få slappet af. Og finde ud af, hvad problemet er. Kræver det hvile, ja så må det være det”, forklarer han.

Netop den indstilling er en stor styrke hos danskeren, mener en af holdets massører, som Feltet.dk talte med dagen forinden.

En vigtig brik
Erik Breukink er enig i den opfattelse. Også han synes, at Matti Breschel har grebet det helt rigtigt an og ikke forceret tingene. Det har kun styrket tiltroen til holdets danske es.

”Man kan se hans selvtillid vokse. Sidste år var han konstant fyldt med tvivl – der var mange problemer, og han kunne ikke træne ordentligt. Men siden oktober har han kunnet træne stabilt, og han har nået et godt niveau. Han er en ung fyr, så han bliver kun stærkere fremover”, lyder Erik Breukinks analyse over for Feltet.dk.

Forårets program og målsætninger ligger således klar for Matti Breschel. Han indgår som en vigtig brik i den kerne af forholdsvis unge ryttere, som Rabobank mandskabet fortsætter med. Der har kun været få udskiftninger – med den tidligere tredobbelte verdensmester Oscar Freire Gómez’  afgang og den tidligere ’lead-out man’ for Mark Cavendish, den 29-årige Mark Renshaw, som de mest bemærkelsesværdige.

Netop Mark Renshaw kan få betydning for Matti Breschels rolle på holdet, når forårets løb er overstået. Eksempelvis som led i lanceringen af den lynhurtige australier i de massespurter, Mark Renshaw er indhentet til at køre og sejre i. Den rolle er Matti Breschel naturligvis villig til at påtage sig.

”Ja selvfølgelig. Hvis det er ham, vi kører for, så er det ham, vi kører for”, fastslår han.

Tour de France
Det bliver næppe den indstilling alene, som kan sikre Matti Breschel en af de forjættede pladser i Rabobanks Tour de France trup. Men den skader på den anden sige heller ikke. Og drømmen om at køre sig i truppen lever i danskeren, som prøvede kræfter med den franske rundtur i 2010.

Men selvom Erik Breukink ikke lægger skjul på, at Matti Breschel er blandt de ryttere, som indgår i brutto-truppen, så lufter den danske rytter selv et dilemma i den henseende. Han vil satse benhårdt på OL linjeløbet i London, og i den sammenhæng er det spørgsmålet, om Tour de France fungerer som den optimale forberedelse.

”Du kører ikke Tour’en for at forberede dig til et andet cykelløb. Tour’en er Tour’en”, siger han og mener ikke, at det kan sammenlignes med at køre Vuelta’en som forberedelse til VM. To andre løb, den ambitiøse rytter håber på i 2012.

Rolig formopbygning
I første omgang handler det dog om at tage det skridt for skridt og bygge formen op. Der skal stille og roligt lægges på cykelturenes længde og intensitet. Lidt styrketræning og udstrækning skal der også til. De gode gamle rutiner, med andre ord – trods fortvivlelse har han ikke været desperat, og der har ikke været grund til at gå helt nye veje. Heller ikke med yoga, som det ellers har været skrevet.

”Neeej”, smiler Matti Breschel. ”Jeg tror, det må have været en skrivefejl. Det har jeg godt nok aldrig lavet.” Og det må vi jo så stole på. Det samme gælder den motivation, den stærke rytter bedyrer. Men den stråler faktisk ud af ham.

Da Feltet.dk’s udsendte en håndfuld timer senere er på vej i bil mod lufthavnen på Fuerteventura, på vej hjem de kolde nordiske juletemperaturer, overhaler bilen den danske Rabobank rytter. Han er alene ude på landevejen – på grund af sine helbredskvaler, sin ’småsygdom’, er han ikke kørt tidligere med resten af holdet.

Men han har heller ikke kunnet blive på hotellet.
 

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Famenne Ardenne Classic(1.1) 02/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 02/10

Tour de Vendée(1.1) 02/10

Famenne Ardenne Classic(1.1) 02/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 02/10

Tour de Vendée(1.1) 02/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 04/10

Paris - Bourges(1.1) 06/10

Tour de Romandie(2.WWT) 07/10-09/10

Il Lombardia(1.UWT) 08/10

La Philippe Gilbert juniors(2.1) 08/10-09/10

Memorial Rik Van Steenbergen(1.1) 09/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger