Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Mattias Skjelmose - Hvad kan vi forvente i 2022?

Mattias Skjelmose - Hvad kan vi forvente i 2022?

14. januar 2022 19:00Foto: TREK-Segafredo / samneedham_photo

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dks ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Mattias Skjelmose.

Annonce

Cykeldanmark er også i den kommende sæson beriget med et væld af ryttere på WorldTouren, og talentmassen på tværs af hele spektret er umulig at overse. Blandt disse ryttere er Mattias Skjelmose.

 

Den unge dansker er igen at finde på Trek-Segafredo i 2022, akkurat som han var det sidste år, som var hans første hele år i cykelsportens absolutte top. Tilvænningen til toppen af sporten får rosende ord med på vejen af Feltet.dks ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Mattias Skjelmose havde en på alle måder fremragende debutsæson. Med sin beskedne løbskalender i 2020 kom han stort set direkte fra juniorklassen, men han vænnede sig hurtigt til det højeste niveau.”

 

”Først blev det til en imponerende 6. plads på WorldTouren i UAE Tour, og selvom det resultat primært skyldtes opmærksomhed i sidevinden, satte det en retning,” fortæller Axelgaard og fortsætter:

 

”Senere blev han nr. 15 i Romandiet og nr. 21 i Dauphiné, hvilket vidner om, at han også kan være med i de allerstørste WorldTour-løb, inden han rundede sæsonen af med flotte top 10-placeringer i de lidt mindre etapeløb i Ain, Danmark og Norge.”

 

Potentiale til at blive meget stærk
Koger man alle resultaterne sammen er der i stor grad grund til at være tilfreds, hvis man er Mattias Skjelmose. Perspektiverne for karrieren er kun blevet bedre, og udgangspunktet var lovende fra start.

 

”En sådan debutsæson er for en nu 21-årig særdeles lovende og vidner om, at han har potentiale til at komme ganske langt i etapeløb.”

 

”I 2022 må målet da også være at gøre det en tand bedre på det område. Med andre ord skulle han gerne omsætte de flotte placeringer i de mindre løb uden for WorldTouren til podiepladser, ligesom han gerne skulle nærme sig top-10 i et af de store ugelange løb på WorldTouren,” analyserer Axelgaard.

 

Udvikling har været et erklæret mål for Skjelmose i en lang periode, og det bliver da også fortsat den overordnede overskrift, mener Axelgaard, der peger på det næste skridt for Trek-danskeren.

 

”Det burde ikke være helt umuligt. Han har fortsat manglet noget i bjergene, men hans udvikling var ganske tydelig og må forventes at bringe ham tættere på de bedste i den kommende sæson. Vigtigere er det, at han igen fik styr på enkeltstarten, der ellers haltede en anelse i den første del af sæsonen,” siger eksperten.

 

”Ikke mindst imponerede han stort med 3. pladsen i Luxembourg, og da vi i forvejen vidste, at han havde evner på det område, er det et klart billede på, at han kan blive en ganske fremragende temporytter,” mener Axelgaard.

 

Foto: Trek-Segafredo / samneedham_photo

 

Netop enkeltstarten i kombination med evnerne i bjergene er som bekendt den helt ideelle opskrift, hvis man vil til tops i klassementerne i de længere etapeløb.

 

”Det er særligt vigtigt i de ugelange løb. Her spiller enkeltstarten nemlig ofte en ganske stor rolle, og derfor er det meget muligt, at han kan sikre det store top-10-resultat, også selvom han fortsat skulle halte lidt efter i bjergene,” forklarer Axelgaard.

 

”Netop den kombination af klatre- og tempoevner gør, at han har potentiale til på sigt at blive en af de meget stærke i netop de kortere etapeløb.”

 

Målene for den kommende sæson skal ses i forlængelse af ovenstående, og selvom de konkrete løb at sætte mål efter endnu ikke er helt klare, så rækker Skjelmoses nuværende evner til store ambitioner.

 

”I skrivende stund er det stadig uklart, hvilke løb han skal satse på, men han burde være i stand til at stræbe efter top-15 og måske top-10 i stort set alle de ugelange WorldTour-løb i sæsonens første halvdel,” siger Axelgaard.

 

Og hvad med Grand Tours?
Kongerne af etapeløbene er naturligvis de tre Grand Tours, og det mere end ligger i kortene, at Skjelmose får debut i denne løbskategori i 2022.

 

”Det ligger også i kortene, at han skal have sin Grand Tour-debut, men da vi talte med ham i december, var det endnu uklart hvor,” siger eksperten og refererer til dette interview med Skjelmose.

 

”Selvom Touren starter i Danmark, er det nok for meget at tro på, at han får debut i det største løb, og det står nok snarere mellem Giroen og Vueltaen.”

 

Antages det at en Grand Tour-debut i Tour de France på hjemmebane er en lige vild nok start på en forhåbentlig lang karriere i den slags løb, er der to løb tilbage, og der er fordele for danskeren i begge løb, mener Axelgaard.

 

”Begge løb har deres fordele. Set fra et personligt synspunkt kunne Vueltaen være mest interessant. Her ventes Trek nemlig at komme helt uden klassementsambitioner og formentlig med en ung trup uden kaptajner,” siger eksperten.

 

”Det kunne betyde, at han kunne få masser af frihed til at jagte etaper og måske endda se, hvor længe han kan holde sig til i klassementet - alt sammen som del af en spændende duo med Juan Pedro Lopez, der sidste år imponerede i Vueltaens bjerge.”

 

Foto: Trek-Segafredo

 

Dog er der andre faktorer, der ligeledes kan spille ind i valget af Grand Tour. Løbets placering på året har betydning for temperaturerne i løbet, hvilket Axelgaard mener har betydning.

 

”Skjelmose har imidlertid selv udtrykt, at han har det svært i varmen, og derfor foretrækker han måske Giroen. Her vil hans rolle blive en anden. Trek kommer nemlig med store klassementsambitioner med Giulio Ciccone, og derfor vil han her blive mere låst,” siger Axelgaard.

 

”Der kan dog også være megen læring af en rolle som en af de vigtigste hjælpere for en podiekandidat, og Trek ventes trods alt ikke at være så styrende, at han ikke kan få en chance for at jagte udbrud,” mener eksperten, der siger:

 

”Den opgave får Bauke Mollema allerede, og på visse dage kunne Skjelmose måske også få chancen for at jagte et topresultat.”

 

I spil til hård VM-rute
Grand Tours bliver sandsynligvis dog ikke det eneste højdepunkt på sæsonen. Axelgaard mener, at Trek-Segafredo kan få brug for danskeren til en afgørende del af første halvsæson.

 

”Det er også muligt, at han skal kastes ud i Ardennerne, men det vil mest være for at lære. Her vil Mollema og Ciccone være kaptajnerne, men Skjelmose kunne sagtens vise sig at være en af holdets vigtigste hjælpere.”

 

”På papiret burde de kuperede løb passe ham ganske udmærket, selvom han i første omgang mest af alt ligner en etapeløbsrytter,” siger han.

 

Bliver det tilfældet kan perspektiverne sågar strække sig til endnu mere end blot Ardennerklassikerne. VM 2022 finder sted på australsk jord, og rutens beskaffenhed må man ikke tage fejl af, mener eksperten.

 

”Den erfaring kunne han måske også bruge til at blive en del af VM-truppen. Ruten i Australien er hårdere end først antaget, og særligt hvis de ender med at køre mange omgange på den svære rundstrækning, kunne han måske komme i spil.”

 

”Også der vil det være som hjælper, men det vil også være en vigtig erfaring for fremtiden. Den vil han kunne tage med videre til Italien, hvor han sagtens kunne ende sæsonen med at være hjælper for Mollema og Ciccone i de italienske klassikere,” siger han.

 

Foto: Sirotti

 

Der er altså masser af optimisme på Skjelmoses vegne fra Feltet.dks ekspert, og Trek-rytteren kan blive den næste store etapeløbsrytter på de danske cykelfans’ læber.

 

”Det er dog ikke endagsløbene, der vil være hans fokus. Det vil være etapeløbene, og det er her, han har vist sit største potentiale. Heldigvis kører han på et hold, der efter tabet af Vincenzo Nibali har meget gå klassementsryttere, og det burde betyde, at han kan få masser af plads til at køre sin egen chance.”

 

”Med tanke på den flotte debutsæson er der al mulig grund til at tro, at Skjelmose i 2022 vil vise, hvorfor han ligner den næste spændende danske etapeløbsrytter,” siger han.

DEL
INFO
Mattias Skjelmose Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Trofeo Calvia(1.1) 26/01

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 27/01

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger