Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
”Meget spændende” - Eksperten analyserer det nye danskerhold

”Meget spændende” - Eksperten analyserer det nye danskerhold

25. december 2022 08:00Foto: Dorte Adelfred

Feltet.dk's ekspert, Emil Axelgaard, giver her sit besyv på det spritnye, professionelle Tudor Pro Cycling Team, der ledes af ingen ringere end Fabian Cancellara.

Artiklen fortsætter efter videoen.

2023 bliver året, hvor cykelfans for første gang skal stifte bekendtskab med Fabian Cancellaras nye projekt. Den tidligere Bjarne Riis-stjerne har dannet det professionelle hold Tudor Pro Cycling med base og licens i Schweiz.

 

Ligesom tidligere i karrieren har den schweiziske stjerne igen tråde til Danmark, da både stortalentet Sebastian Changizi og den mere erfarne Alexander Kamp har skrevet kontrakt med det helt nye mandskab for 2023-sæsonen.

 

Hvad skal man så mene, om det nye projekt, der er søsat med store ambitioner? Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard, er ikke i tvivl om, at der er pæne udsigter for det nye mandskab.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

”Det er meget spændende. Det virker seriøst. Udover Cancellara har de fået Ricardo Scheidecker kapret fra Quick-Step. Han var angiveligt mastermind bag Remcos (Evenepoel, red.) Vuelta-sejr,” lyder det fra Axelgaard, der dog alligevel ser en udfordring for Cancellaras nye tropper.

 

”Holdet er på nuværende tidspunkt ikke det stærkeste. De er ikke så mange, og der er ikke så mange profiler. Der er mange unge ryttere. Men det er en udmærket start, og jeg er spændt på, hvad det kan udvikle sig til på sigt.”

 

”I første omgang forventede jeg måske lidt flere profiler, men til det første år i en ny satsning er det meget pænt. De er bedre end mange andre ProTeams, så det ser ikke helt skidt ud.”

 

Læs også: Axelgaards analyse af Kamp og Changizis skifte til Tudor Pro Cycling Team

 

Artiklen fortsætter under billedet

Alexander Kamp skal i næste sæson køre i Tudor Pro Cycling Teams udgave af dannebrogstrikoten. Foto: Dorte Adelfred

 

Kampen om wildcards

Som det ofte er med spritnye cykelhold, skal schweizerne i første omgang ud at vise, at de er noget værd, når det gælder. Inden da kan ur-holdet have svært ved at få invitationer til de vigtige løb, som de i høj grad er afhængige af.

 

Derfor er der særligt to løb, som Tudor Pro Cycling Team kommer til at placere særdeles højt på den årlige prioritetsliste. Romandiet- og Schweiz Rundt er begge World Tour-etapeløb, som ligger i alpelandet, hvorfor Cancellaras hold sandsynligvis vil få en invitation derfra.

 

”Som jeg forstår det på dem, skal de bruge det første år på at vise, at de er berettiget til at køre store løb. Så det lyder ikke til, at de har Grand Tour-ambitioner i første omgang. Det lyder til, at det primært er de to schweiziske WorldTour-etapeløb, som de af gode grunde gerne vil køre. Det vil undre mig, hvis de ikke er med i de to løb. De har trods alt otte schweiziske ryttere.”

 

Holdets danske stjerne, Kamp, viste i 2022, at det særligt var ved endagsløbene, at danskeren kunne hive de sjove placeringer hjem. En femteplads i Amstel Gold Race, en tredjeplads i Bretagne Classic samt titlen som dansk mester var Kamps helt store meritter fra årets sæson.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Derfor skal rytteren, der i år repræsenterede Trek-Segafredo, håbe på, at det nye mandskab kan få hevet nogle klassiker-invitationer i hus.

 

”På Kamps vegne håber jeg, at de har ambitioner om at komme med i nogle af klassikerne. Der er relativt mange wildcards derude,” fortæller Axelgaard og fortsætter:

 

”I forhold til Amstel Gold Race har Kamp i hvert fald et argument for, at de er værd at udtage. Omvendt er han den eneste på holdet, der har lavet resultater i klassikerne. Så på den måde er de ikke så attraktive for arrangørerne, og i mange af klassikerne er de oppe mod nationale hold, belgiske og italienske.”

 

I klassikerne har arrangørernes normalt fem wildcard at uddele til diverse ProTeams, og i Amstel Gold Race gik invitationerne i 2022 til B&B Hotels-KTM, Bardiani-CSF-Faizané, Bingoal Pauwels Sauces WB, Sport Vlaanderen-Baloise og TotalEnergies.

 

Førstnævnte er som bekendt ikke en faktor i den kommende sæson, men alligevel ser Axelgaard det bestemt ikke som nogen selvfølge, at Tudor Pro Cycling Team får adgang til mange af de store klassikere.

 

”Konkurrencen bliver hård, men jeg håber da, at de byder ind på nogle af klassikerne.”

 

”Ellers regner jeg med, at de kommer til at køre en masse ProSeries-løb og kategori 1-løb, hvor de skal gøre opmærksom på sig selv. Vi ved allerede, at de har fået adgang ved Volta ao Algarve,” forklarer eksperten.  

 

Artiklen fortsætter under billedet

Fabian Cancellara vandt både Paris - Roubaix og Flandern Rundt tre gange i løbet sin karriere. Foto: Sirotti

 

Kan de komme på World Touren?

Den nye satsning har fået en af Schweiz helt store kommercielle succeser med på vognen. Tudor er et ur-mærke med stor succes i sig selv, men som i realiteten er en lillebror til det måske mest kendte ur-brand i verden, Rolex.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Derfor har holdet naturligvis også høje ambitioner inden for cykelsportens verden. Det schweiziske projekt har et mål om på sigt at komme helt op på øverste hylde, nemlig på World Touren.

 

”Som sagt virker det ret seriøst med Cancellera og Scheidecker på holdet, og det virker også som om, at de sponsormæssigt og økonomisk er godt på plads,” lyder det fra Axelgaard, der dog også ser store udfordringer i at komme på World Touren.

 

”Kampen om at komme på WorldTouren er hård. Både Uno-X og TotalEnergies, som blev forbigået i år, har indikeret, at de går efter at komme med næste gang. Så er der så Lotto og Israel, der er rykket ned, og som jeg regner med er relativt langsigtede projekter. Til sidst er der Q36.5, som også kan have WorldTour-ambitioner.

 

”Det er fem hold, som de skal kæmpe med, og med deres nuværende trup bliver det begrænset, hvor mange point de kommer til at score i 2023. Så det kan blive svært at komme i top-18, men hvis det er et langsigtet projekt, som de har udtrykt, så kan de gå efter det om seks år. Det er den første realistiske milepæl.”

 

Der er dog flere delmål for schweizerne inden den ultimative drøm om World Touren kan indfris. Delmål, der allerede inden for de næste par år kan blive realistiske.

 

”Men indenfor de seks år kan de jo komme til at køre en masse WorldTour-løb. Man skal jo bare i top to blandt ikke-WorldTour-hold - det kommer de ikke i 2023 - men hvis de får oprustet i løbet af de næste år, så er det noget, de kan kæmpe for.”

 

Se også: Oversigt over alle Axelgaards optakter og analyser frem mod den kommende sæson

 

Artiklen fortsætter under billedet

Sebastian Changizi, der her jubler over sin etapesejr på første etape af 2022-udgaven af Fredsløbet, rykker i 2023 op som professionel på Tudor Pro Cycling Team. Foto: Barbora Reichova

 

Kamp blandt profilerne

I Axelgaards øjne har mandskabet endnu ikke helt profiler nok til at kæmpe med, hvor det virkelig er sjovt.

Der er dog tre navne på det nye hold, som skiller sig en smule ud fra mængden, hvoraf det ene af dem naturligvis har dansk pas.

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

”Kamp og (Sébastien, red.) Reichenbach er blevet nævnt af Scheidecker som de to store profiler, der skal løfte holdet. Kamp bliver manden til endagsløbene, og jeg regner med, at Reichenbach skal satses på i Romandiet og Schweiz, hvor han kan køre klassement.”

 

”Så har de Arvid de Kleijn, som jeg tænker, at de skal bygge nogle massespurter op om. Det er lidt svært at se, at de har noget særlig godt tog til ham.”

 

Det er dog ikke kun de tre profiler, som eksperten glæder sig til at følge.

 

Lucas Eriksson, der de seneste par sæsoner har været udslagsgivende for danske Riwal Cycling Teams succes på landevejene, bliver ifølge Axelgaard interessant at følge, mens de også har flere talenter, man skal holde øje med.

 

”Jeg er lidt spændt på, om Lucas Eriksson kan tage næste skridt, og så har de nogle spændende talenter som Maikel Zijlaard og Yannis Voisard,” slutter eksperten.

 

Tudor Pro Cycling har også etableret et U23-hold, hvor danske Frederik Lykke er blandt rytterne i 2023.

DEL
INFO
Tudor Pro Cycling
Nyheder
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?