Mere vil have mere: Drømmer om endnu et monument for kvinder

03. januar 2022 09:00Foto: Sirotti

Med den første udgave af Paris-Roubaix for kvinder skrevet ind i historiebøgerne er det nu kun de italienske monumenter, der mangler for de kvindelige ryttere. Nu ønskes der højt om at få et af disse på kalenderen.

Et af 2021 sæsonens mest imødesete løb var den første udgave af Paris-Roubaix for kvinder.

Pendanten til herrernes monument blev talt op i løbet af hele sæsonen, og med løbets tilbliven mangler der nu kun de italienske monumenter Milano-Sanremo og Lombardiet Rundt.

Står det til Marta Cavalli bliver førstnævnte snart en del af den kvindelige kalender. Det fortæller hun til Cyclingnews med et konkret forslag om hvordan ruten skulle lægges.

"Det ville være fantastisk at springe den første del (af mændenes rute fra Milano, red.) over og starte i Genova langs kysten. Det kunne blive et fantastisk løb. Jeg elsker San Remo, og jeg har brugt en masse tid på at træne der," fortæller Cavalli til mediet.

Italieneren fra FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope kender den afgørende Poggio stigning rigtig godt, og den 23-årige drømmer om at være med i fuld finale på stigningen en dag.

"Poggio er en af mine yndlingsstigninger, og jeg har kørt den 15 gange på en lejr sidste år. Jeg kender den godt. Jeg ville elske at udspille en stor kamp med alle rytterne fra Women's WorldTour på Poggio'en. Det ville være en drøm at vinde San Remo,” fastslår hun.

Tidligere har der været kørt en pendant til Milano-Sanremo, navnlig Primavera Rosa. Løbet blev kørt fra 1999 til 2005 med Trixie Worrack som sidste vinder. Cavalli kan dermed håbe på en genopstandelse af det løb.

I år håber holdkammeraten til Cecilie Uttrup Ludwig dog på at være med i to andre klassikere.

"Jeg vil vælge to store løb til forårsklassikerne: Strade Bianche og Flandern Rundt, dronningen af klassikerne. Jeg kan godt lide, at det er virkelig hårde løb, og at kun store ryttere med store styrker vil være i mål," fortæller hun.

Tidligere har Paris-Roubaix vinderen Lizzie Deignan ligeledes udtrykt ønske om et Milano-Sanremo for kvinder.