Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Mikkel Bjerg - Hvad kan vi forvente i 2022?

Mikkel Bjerg - Hvad kan vi forvente i 2022?

28. januar 2022 17:00Foto: UAE Team Emirates

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dk’s ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Mikkel Bjerg.

Annonce

Den tidligere danske U23-verdensmester i enkeltstart, Mikkel Bjerg, er endnu engang at finde som en vigtig brik på UAE Team Emirates i 2022.

 

Danskeren opnåede i sidste sæson en plads på det Tour-hold, der var med til at gøre Tadej Pogacar til vinder af verdens største etapeløb endnu engang.

 

At køre på et Tour-vindende hold som en del af Tour-truppen er en stor oplevelse for en ung rytter.

 

Det fortæller Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Det er de færreste cykelryttere, der får lov at være del af et Tour de France-vindende hold, men de få, der gør, betegner det ofte som et af karrierens store højdepunkter,” siger han.

 

”Det kan godt være, at man ikke selv er hovedperson, når den gule trøje skal fejres på Champs-Elysees, men det skaber som regel en enorm stolthed at have bidraget til at tage sejren i verdens største cykelløb,” fortæller han.

 

Derfor betragter eksperten det som lidt af en bedrift for Bjerg, at han var en del af den succes. Han kæmpede sig da også til pladsen på fineste vis.

 

”Forud for sæsonen var det nok de færreste, der havde troet, at han reelt var i spil til en plads ved siden af den forsvarende vinder, Tadej Pogacar, men det varede ikke mange måneder, inden det stod klart, at en Bjerg-udtalelse var sandsynlig.”

 

”Danskeren gav da også sig selv det bedst mulige udgangspunkt ved at fragte sin kaptajn sikkert gennem sidevinden på 1. etape af UAE Tour - et løb, der som bekendt betyder ufatteligt meget for det arabiske hjemmebanehold,” fortæller Axelgaard.

 

Imponerede stort i Touren
Da først udtagelsen til Tour de France blev offentliggjort skulle det vise sig, at Bjerg påtog sig en rolle i løbet, der på ingen måde placerede ham i periferien.

 

”Bjerg blev ikke blot udtaget til Touren. Han imponerede også undervejs. I en trup, der mest udgjordes af klatrere, var han sammen med Vegard Stake Laengen manden, der skulle tage det tidlige slæb, og det gjorde han til UG med kryds og slange, nærmest som en anden Tim Declercq eller Tony Martin,” fortæller Axelgaard.

 

Det betyder også, at han har kanoneret sig selv helt til toppen af hjælperytterkorpset på WorldTouren.

 

”Dermed har han også allerede i en alder af 23 år vist, at han kan være en af verdens bedste hjælperyttere, og han var derfor også et naturligt valg for Anders Lund, da landstræneren skulle finde en mand til at føre ved et VM, hvor det stærke danske hold ventedes at skulle tage en del ansvar,” siger han.

 

Den præstation kommer naturligvis til at trække tråde helt ind i 2022. Det er ikke usandsynligt, at Pogacar, der igen går efter en Tour-sejr, ønsker Bjerg som en del af sit hold.

 

”Med den præstation i bagagen kan Bjerg også tillade sig at tro på, at han vil være at finde i København, når Touren skydes i gang til sommer,” fortæller han.

 

”Konkurrencen på UAE er ellers bestemt ikke blevet mindre hen over vinteren, hvor der er blevet oprustet markant, og derfor er tilstedeværelsen på så stærkt et hold naturligvis en risiko, hvis man gerne vil opleve en historisk dansk Tour-start,” siger han dog.

 

Foto: Sirotti

 

Selvom konkurrencen er blevet større, bør det dog ikke i første omgang føre til udpræget bekymring hos Bjerg.

 

”Lige nu ligner Bjerg imidlertid holdets bedste bud på manden, der kan føre solen sort, når Pogacar har en førertrøje at forsvare, og derfor taler meget for, at sæsonens måske største opgave for Bjerg igen vil blive at hjælpe sin slovenske kaptajn til sejr i Frankrig til sommer,” siger Axelgaard.

 

Dertil kommer, at danskeren kan få lejlighed til igen at fokusere lidt på en disciplin, han er relativt god til, når løbets to enkeltstarter ligeledes skal afvikles.

 

”Heldigvis burde han også kunne få lov at satse på de to enkeltstarter i løbet, og de vil utvivlsomt være et stort mål. Det gælder naturligvis særligt 1. etape i København, men desværre passer ruten ikke helt ideelt til Bjerg, der er bedre over længere distancer,” fortæller han.

 

”En sådan får han på Tourens sidste enkeltstart, men hvis alt går vel for UAE, har han formentlig ført så meget i dagene forinden, at han kan have givet sig selv et betydeligt handicap,” siger Axelgaard dog.

 

Og hvad med enkeltstarten?
Som tidligere U23-verdensmester i enkeltstart er det kun naturligt, at forventningerne til netop Bjergs enkeltstart er relativt høje.

 

”Man kan dog håbe, at Bjerg alligevel kan levere store resultater. Forventningerne til hans enkeltstarter har naturligvis været helt enorme, men som de fleste andre U23-verdensmestre har han haft lidt svært ved helt at indfri dem,” siger eksperten.

 

”Potentialet er der dog stadig, som vi så på den sidste Tour-enkeltstart, hvor han blev nummer syv, i UAE Tour, hvor han blev nummer tre, og i Polen, hvor han blev nummer fire,” siger han og nævner dermed eksempler på Bjergs evner.

 

Det store fokus på at få kørt sig selv i stilling som vigtig hjælperytter har dog sandsynligvis gjort, at Bjerg ikke i samme grad jagter enkeltstarterne.

 

”Mønsteret har snarere været, at han har været lidt for svingende på sine enkeltstarter, og i første omgang må det være et mål for 2022 at være stabilt i top-10 i de formentlig ganske mange enkeltstarter, han får lov at satse på i det kommende år,” fortæller eksperten.

 

”Allerhelst vil han gerne være med helt fremme i København, men forhåbentlig kommer der topresultater på WorldTouren, som dem han leverede i Emiraterne og Polen - også selvom han lige nu synes at mangle det sidste for faktisk at tage en sejr på højeste niveau,” påpeger han.

 

Foto: A.S.O. / Charly Lopez

 

Det kunne dog ligne, at enkeltstarten bliver det store fokusområde i den kommende sæson. Det ændrer dog ikke på, at Bjerg rummer mange flere egenskaber end blot den.

 

”Bjerg er imidlertid mere end tempo- og hjælperytter. Det så vi U23-tiden, hvor han med sin råstyrke leverede fornemme resultater, og det så vi i Giroen i 2020, hvor han imponerede med nogle flotte udbrud,” pointerer Axelgaard.

 

”Den frihed havde han ikke meget af i 2021, men den burde han få mere af i foråret i 2022,” fortæller eksperten.

 

Her bliver der gensyn med et løb, der i 2022 bragte stor succes til danskeren og ikke mindst UAE Team Emirates. Ydermere er løbet vigtigt for holdet.

 

”Her bliver det første mål - sammen med enkeltstarterne naturligvis - nemlig brostensklassikerne, og det er de eneste løb, hvor UAE faktisk ser ganske svage ud. Bag Matteo Trentin, der er den klare kaptajn, burde der være plads til, at Bjerg kan få noget frihed,” mener eksperten.

 

Friheden i klassikerne
Efter UAE Tour nærmer en, for Bjerg, interessant del af sæsonen sig. Her får han nemlig chancen for at vise, hvad han kan på klassikerne.

 

”Derfor bliver 2022 også en chance for at få en fornemmelse af hans potentiale som klassikerrytter. Han har vist, at hans motor kan føre ham rigtigt langt, og dermed burde han have gode chancer i de længste løb,” fortæller Feltet.dk’s ekspert.

 

”Til gengæld mangler han nok noget punch til at matche de bedste på de flamske hellingen, men han er typen, der kan komme rigtigt langt, hvis han kommer favoritterne i forkøbet.”

 

Det er dog én af de helt store klassikere, der især bør passe godt til Bjerg.

 

”Som type burde han passe endnu bedre til Paris-Roubaix, især hvis han også her kan foregribe begivenhederne. Forårsløbene på brosten bliver i hvert fald en stor chance for at jagte lidt personlige resultater og udvide sit repertoire,” mener han.

 

Efter en deltagelse i Tour de France kan han igen lade kræfterne op, og så må den danske landstræner have ham i kikkerten til deltagelse i VM, mener Axelgaard.

 

"I efteråret vil han formentlig geare det meste af sin kalender efter VM, hvor han har sat det som et mål at komme i top-10 på enkeltstarten. Det mislykkedes i både 2020 og 2021, men hvis hans fokus kan give de ønskede resultater, burde det være en realistisk ambition,” fortæller han.

 

”Han vil sikkert også kunne være en del af truppen til linjeløbet, men her vil han på det stærke danske hold formentlig mest være hjælper.”

 

Foto: Sirotti

 

Dertil kommer en række chancer på firmaholdet, han kører på til dagligt.

 

”Til gengæld kunne det være interessant at se ham forsøge i klassementet i Benelux Tour, der burde passe ham glimrende, ligesom det kunne være interessant at se ham søge sin egen chance i Bretagne Classic, der er et løb, som kunne ligge godt til den danske dieselmotor,” fortæller Axelgaard.

 

Det bliver dog næppe det springende punkt, når Bjergs sæson skal evalueres i bagklogskabens klare lys efter årsskiftet.

 

”Det er dog ikke endagsløbene, der vil definere Bjergs sæson. Det vil i høj grad være enkeltstarterne og ikke mindst den hjælperrolle, han allerede har udfyldt så fabelagtigt.”

 

”Kan han i løbet af det kommende år igen være med til at vinde Touren - denne gang med start i Danmark - og samtidig tage endnu et skridt mod den absolutte tempoelite, har 2022 allerede været lige så stor en succes, som 2021 var det,” fortæller Axelgaard.

 

Det vil dog uden tvivl være glimrende perspektiver for danskeren at tage med sig på det hold, han kører for.

 

”Kan han derudover levere nogle lovende klassikerresultater vil det blot være lidt ekstra flødeskum på et år, der forhåbentlig cementerer ham som en af verdens mest slidstærke hjælperyttere og bringer ham tættere på toppen af enkeltstartshierarkiet,” siger han til slut.

DEL
INFO
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

RideLondon Classique(2.WWT) 27/05-29/05

Circuit de Wallonie(1.1) 26/05

Tour of Estonia(2.1) 26/05-28/05

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 26/05-29/05

Circuit de Wallonie(1.1) 26/05

Tour of Estonia(2.1) 26/05-28/05

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 26/05-29/05

RideLondon Classique(2.WWT) 27/05-29/05

Orlen Nations Grand Prix(2.NCUP) 28/05-29/05

Marcel Kint Classic(1.1) 29/05

Mercan'Tour Classic Alpes...(1.1) 31/05

Giro dell'Appennino(1.1) 02/06

Course de la Paix Juniors(2.NCUP) 02/06-05/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 04/06

La Classique des Alpes Ju...(1.1) 04/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIND JACQUES ANQUETILS CYKEL!