Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Twitter Nyhedsbrev VELOMIO

Mørkøv og Wulff besejret i fænomenal finale
06. februar 2019 00:03 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

Kenny De Ketele og Moreno De Pauw vandt det københavnske 6-dagesløb efter en perfekt kørt finalejagt. 

Par nummer 7 mistede deres føring i den absolutte finale af det københavnske 6-dagesløb, da et brølstærkt belgisk par nummer 16 tog en soloomgang og derefter viste sig som værende umulige at sætte af i en fantastisk finalejagt. 

 

Longest lap

Efter aftenens første jagt fortsatte programmet med longest lap, som igen i dag foregik uden deltagelse af løbets toppar. I stedet var det 8’ernes Adrian Teklinski, som både sikrede det bedste udgangspunkt og havde den hurtigste spurt - klar sejr til polakken.

 

Parudskilningsløb

I det efterfølgende parudskilningsløb var der hele 20 point på spil, hvilket ville sige, at 7’erne allerede her kunne runde de 300 point med en sejr.

 

Den plan var par nummer 1 dog ikke med på, da Yoeri Havik til sidst skulle spurte mod Oliver Wulff om sejren. Sidstnævnte virkede en smule overmodig og tog spurten fra spidsen, og det kostede ham i sidste ende, da hans hollandske konkurrent fik presset cyklen forbi hans på målstregen. Sejr til 1’erne, mens 7’erne nu var blot fem point fra bonusomgangen.

 

Derny grand prix - super-revanche

Efter gårsdagens derny-finale var der i dag mulighed for revanche, da løbets syv bedste par skulle ud på yderligere 60 omgange med skift halvvejs igennem.

 

Ordet ’revanche’ var særligt passende for Michael Mørkøv, der i går måtte se sig slået for første gang i løbet, og som med en bare hæderlig placering vidste, at han kunne sende sit par tilbage på 6-dagesløbets første plads. Hans makker, Oliver Wulff, sørgede da også for et pænt udgangspunkt inden skiftet, hvor 7’erne lå på fjerdepladsen. Her lå 16’erne på førstepladsen.

 

Med 15 omgange igen kom der så fart i Mørkøvs cykel, da han passerede først Moreno De Pauw og derefter Matias Malmberg. Sidstnævnte opgav dog ikke bare lige, og i mange omgange lå de side om side i en intens duel om førstepladsen.

 

Mens Malmberg og De Pauw måtte opgive, kom der pludselig et grønt lyn nede bagfra. Jesper Mørkøv fløj forbi konkurrenterne, og på den sidste omgang lå han side om side med storebror Michael. På de allersidste meter formåede han endda at presse cyklen forbi 7’eren, hvormed han for anden dag i træk tog sejren i derny.

 

Sejren betød tydeligvis mere for ham end blot de point, som fulgte med. Som Mørkøvs sejr blev udmeldt rakte han armene i vejret i et jubelbrøl, som også bar præg af en del lettelse. Og det var med tårer i øjnene, at han efterfølgende proklamerede, at han, trods sine skader, ville give alt for, at makkeren Christian Grasmann fik det perfekt afskedsløb.

 

Michael Mørkøvs andenplads betød imidlertid, at han og makkeren Oliver Wulff passerede 300 point og dermed var tilbage på løbets samlede førsteplads.

 

 

Udskilningsløb

Ingen af topparrene var med i aftenens andet udskilningsløb, hvor begge ryttere fra et par måtte være med, og som altså foregik uden skift. Vinderen blev Moritz Malcharek fra par nummer 5, som efter et Daniel Staniszewski-angreb kørte kontra og kom alene over målstregen for sidste gang.

 

Omgang på tid

Mens alle de par, der kunne have gavn af en bonusomgang, allerede havde taget den, var der lidt på spil i 6-dagesløbets sidste omgang på tid. Kampen om podiepladserne var nemlig i fuld gang, og i den kunne pointantallet bliver afgørende, hvis parrene ikke kunne deles på omgange ved enden af dagen.

 

Det var derfor også ganske gode tider, som blev sat, hvor først 1’ernes Matias Malmberg kom under 13 sekunder med tiden 12,973, hvorefter Oliver Wulff kom sig oven på gårsdagens lille skuffelse og kørte i 12,819.

 

Den tid skulle dog ikke holde længe, for de næste på banen var Bartosz Rudyk og makkeren Szymon Krawczyk. Rudyk var præcis så flyvende som i går, hvor han vandt disciplinen: 12,716 sekunder var nok til endnu en sejr til blandede reaktioner fra Ballerup Super Arena - ærgrelsen over 7’ernes nederlag blev hurtigt erstattet af respekt for polakkernes imponerende kørsel.

 

Gigant-spurt

Inden den afgørende jagt ventede blot gigant-spurten, som primært blev brugt til at få publikum oppe at stå. Vinderen blev 5’ernes Sebastian Schmiedel, mens topparrene sparede på kræfterne til den store prøvelse, som ventede dem.

 

Finalejagten

Rosinen i pølseenden af et fantastisk 6-dagesløb var Bilka-jagten over 60 minutter med fem indlagte spurter de sidste 40 omgange, som hver gav 10 point til den samlede stilling. Her gjaldt det kun point - skulle et par runde 100, 200 eller 300 point under jagten, ville det ikke længere give bonusomgange.

 

En tidligt vunden omgang fra 1’erne betød, at de rykkede op på andenpladsen og blev ét af de to par, som lå på omgangshøjde med 7’erne, med 16’erne som det andet.

 

De tre par fulgte derefter hinanden tæt i jagtens indledning, hvor de blandt andet sammen tog en omgang på feltet. 14’erne med Grasmann og Jesper Mørkøv meldte sig senere ind i den kamp ved at tage en omgang uden konkurrenterne, og så var spændingen endnu større: Fire par på omgangshøjde i 6-dagesløbets finalejagt er et meget sjældent syn.

 

Angrebene fortsatte, men for hver gang topparrene kørte virkede 14’erne lidt mere mærkede. Deres øjeblikkelige svar udviklede sig langsomt til forsinkede kontraangreb, og da topparrene kørte rundt uden svar fra det dansk-tyske par, lugtede de blod.

 

Topparrene fortsatte deres interne stridigheder, og det var tydeligt, at de, udover at køre for sejren, også kunne fornemme, hvor tætte de var på at sikre deres podiepladser. Sådan en stillede 16’erne sig dog ikke tilfredse med: Med 16 minutter tilbage kørte de nemlig solo, og få minutter efter kom de rundt. Nu lå de alene i spidsen af 6-dagesløbet.

 

Det næste par, som forsøgte sig på egen hånd, var 1’erne. De fik dog sværere vilkår, for kort tid efter rykkede 7’erne efter dem. Lige meget hjalp det dog for det danske par - med sig fik de nemlig Kenny De Ketele og Moreno De Pauw! Belgierne, som netop havde brugt en masse kræfter på at komme rundt alene, havde mere i tanken, og angrebet blev lukket ned.

 

Med 25 omgange igen kom forceringen så fra Michael Mørkøv. Det var sidste chance for danskeren at tage sejren, og det kunne tydeligt ses på hans kropssprog. Hverken han eller makkeren Oliver Wulff så sig tilbage, men havde de gjort det, ville de se et stålsat par nummer 16 føre feltet an i et drabeligt tempo.

 

Resultatet var et forfølgelsesløb, der varede lige indtil der resterede seks omgange - og udfaldet var ikke til dansk fordel. I deres direkte duel var belgierne ganske enkelt stærkest, men netop da de kørte 7’erne ind, angreb Matias Malmberg fra 1’erne.

 

Også det lukkede de flyvende 16’ere, og for ligesom at sætte det hele på plads, angreb de selv derefter. På den sidste omgang skiftede Moreno De Pauw til Kenny De Ketele, som med et ordentligt jubelbrøl kunne fejre både jagt- og klassementssejren.

 

 

Det samlede resultat af det københavnske 6-dagesløb 2019:

Position:

Par:

 

Nation:

Omgange:

Point:

1

16

Kenny de Ketele & Moreno de Pauw

Bel/Bel

0

246

2

7

Oliver Wulff & Michael Mørkøv

Dan/Dan

-1

341

3

1

Yoeri Havik & Matias Malmberg

Hol/Tys

-1

278

4

14

Christian Grasmann & Jesper Mørkøv

Tys/Dan

-2

159

5

15

Andreas Kron & Andreas Stokbro

Dan/Dan

-13

141

6

8

Daniel Staniszewski & Adrian Teklinski

Pol/Pol

-27

132

7

10

Bartosz Rudyk & Szymon Krawczyk

Pol/Pol

-28

99

8

3

Andreas Müller & Andreas Graf

Øst/Øst

-28

63

9

2

Melvin van Zijl & Roy Pieters

Hol/Hol

-31

82

10

6

Hans Pirius & Moritz Augenstein

Tys/Tys

-37

62

11

4

Anders Oddli & Sebastian Lander

Nor/Dan

-38

95

12

13

Raymond Kreder & Michel Kreder

Hol/Hol

-41

88

13

5

Sebastian Schmiedel & Moritz Malcharek

Tys/Tys

-42

117

 

DEL
INFO
Oliver Wulff Frederiksen
Nyheder
Ballerup 6-dagesløb
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 25/08

Schaal Sels(1.1) 25/08

Tour Poitou-Charentes(2.1) 27/08-30/08

Tour Poitou-Charentes(2.1) 27/08-30/08

Druivenkoers - Overijse(1.1) 28/08

Deutschland Tour(2.HC) 29/08-01/09

Great War Remembrance Race(1.1) 30/08

Tour de DMZ(2.NCUP) 30/08-03/09

GP de Plouay - Lorient Ag...(1.WWT) 31/08

Omloop Mandel-Leie-Scheld...(1.1) 31/08

Tour of Almaty(2.1) 31/08-01/09

Bretagne Classic - Ouest-...(1.UWT) 01/09

Grote Prijs Jef Scherens ...(1.1) 01/09

Boels Ladies Tour(2.WWT) 03/09-08/09

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger