Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Mørkøvs store drøm gik i opfyldelse

10. februar 2016 07:54Foto: Feltet.dk

Jesper Mørkøv har længe drømt at vinde et 6-dagesløb og især det i København. Nu hvor det lykkedes, er det svært for ham at fatte.

Artiklen fortsætter efter videoen.

For første gang var han en del af par nummer 7, og inden finalejagten førte de løbet. Nu skulle de blot holde konkurrenterne fra at vinde en omgang til dem. Der gik dog lang tid af finalejagten, før Jesper Mørkøv var sikker på sejren.

”Da De Ketele slog op i banen med seks omgange tilbage, løftede jeg hånden i jubel. Jeg kunne godt se på omgangstælleren, at de ikke ville kunne nå det længere,” fortalte han efter løbet til Feltet.dk.

6-dagesløb har altid betydet noget specielt for familien Mørkøv. I 1996 var Jesper Mørkøv for første gang til 6-dagesløb i Forum. 20 år senere står han nu som løbets vinder.

”Det er sindssygt. Det er det, jeg har drømt om hele karrieren. 6-dagesløbet og par nummer 7 er grunden til, at vores familie startede med at cykle. Det er i det her løb og i den her trøje, at jeg vil vinde. En gang vil jeg gerne prøve at vinde med Michael. Hvordan det er at vinde her med Alex i par nummer 7 finder jeg nok først ud af om en uge eller 14 dage,” sagde Jesper Mørkøv.

Stor empati med Hester

Midt i glæden sendte Mørkøv også stor empati af sted mod konkurrenten Marc Hester. Hesters måtte trække sig ud af løbet inden finalejagten, da hans makker, Otto Vergaerde bukkede under for sygdom. Mandag havde Hester mistet sin oprindelige makker, Jasper De Buyst, der også blev syg - på et tidspunkt hvor de ellers førte løbet.

”Jeg er rigtig ked af det på Marcs vegne, for jeg ved, hvor meget han gerne vil det her. Jeg havde været grædefærdig, hvis det var mig. Marc tog det rigtig flot. Der er ikke noget at gøre ved det. Jeg har virkelig ondt af ham. Jeg havde set frem til en duel mod ham og tror helt sikkert, at vi havde kunnet byde dem op til dans,” forklarede Mørkøv.

VM kan blive alt eller ingenting

6-dagesløbet i København var sæsonens sidste, men VM i parløb venter den 6. marts. Her skal Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen igen køre sammen, men det bliver en anden type løb.

”VM bliver rigtig hård power. Jeg skal på træningslejr med Riwal Platform og køre nogle højere gear og køre i bjerge. Der skal jeg nok få nogle gedigne køreture, så jeg kan komme i VM-form. Jeg tror på, at vi har en chance, men det kan også blive ingenting,” lød Jesper Mørkøvs vurdering.

Det er anden gang, at Mørkøv skal til VM. Han kørte også i 2013 i Minsk, hvor han deltog i pointløb og parløb med Mathias Møller som makker. Den gang blev det til en 10.-plads i parløb og 12.-plads i pointløb.