NTT-stjerne er italiensk mester

24. august 2020 15:25Foto: Sirotti

Giacomo Nizzolo slog Davide Ballerini og Sonny Colbrelli i kampen om at blive italiensk mester. NTT-stjernen fortsætter derved sin gode stime.

Giacomo Nizzolo (NTT) forsætter sin glimrende sæson, da han i går vandt det italienske mesterskab i landevejsløb.

Efter 253 hårde kilometer skulle en mindre gruppe spurte om sejren. Her var Nizzolo hurtigere end Davide Ballerini (Deceuninck-Quickstep) og Sonny Colbrelli (Bahrain-Mclaren), og han er derfor italiensk mester for anden gang i karrieren.

“Jeg håber, at jeg kan nyde tiden i den italienske trøje under Tour de France og resten af året,” forklarer Nizzolo.

Nizzolo vandt det italienske mesterskab for første gang i 2016.

Ruten lå i den norditalienske Ventoso-region, hvor rytterne skulle over en stigning tidligt, hvorefter de slutteligt skulle ud på 12 omgange af 12,5 kilometer, med en bakke der steg seks procent i gennemsnit over to kilometer. På sidste omgang skulle rytterne ind på en smal vej, der gik over en 13,5 procent stigning på 850 meter, stigningen var belagt med brosten. Den hårde rute skabte udskilning 25 kilometer udefra, og kun 13 ryttere nåede i mål sammen.

Colbrelli åbnede spurten langt ude fra med Ballerini på hjul. Ballerini lignede en sikker vinder, men Nizzolo åbnede en stærk spurt fra venstre side meget sent, hvilke var nok til at vinde.

NTT Pro Cycling havde kun to ryttere med til løbet, da U23-verdensmesteren Samuele Battistella var enlig støtte for Nizzolo. Det lykkedes dog Battilisella at sidde med kaptajnen hele dagen, da han også var en del af den reducerede gruppe, der kom samlet i mål.

”Han (Battistella, red.) gjorde det perfekt, vi kørte et perfekt løb, og jeg er så glad for at få trøjen igen,” siger Nizzolo.

Nizzolo har fået lidt af et comeback denne sæson, da han både har vundet etaper i Paris-Nice og i Tour Down Under, hvilket var hans første WorldTour-sejre siden 2012.

Desuden har italieneren kørt en række gode placeringer i store løb, hvor femtepladsen i Milano-SanRemo og andenpladsen i Kuurne-Bruxelles-Kuurne er værd at bemærke.