Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Ny aftale: Mulig dansk World Cup i 2024 og UCI-løb fra 2022

Ny aftale: Mulig dansk World Cup i 2024 og UCI-løb fra 2022

06. maj 2021 16:00Foto: UCI

En ny stor aftale mellem Holbæk Kommune, DCU og en række cykelinteressenter sikrer dansk cyklecross et fast elitecenter i Holbæk, UCI-crossløb på dansk jord og en ansøgning om dansk WorldCup i 2024.

Annonce

Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema og resten af verdensliten i cyklecross kan muligvis ses til et WorldCup-brag på et nybygget anlæg i Holbæk i 2024.

 

Danmarks Cykle Union har sammen med en række cykelfællesskaber og Holbæk Kommune indgået en aftale, der sikrer brugen af en udbygning af Holbæk Sportsby til gavn for både bredde og elite i dansk cykelcross.

 

Ambitionerne spiller ind i en langsigtet plan om et løft af den danske CrossCup, så den når et internationalt niveau.

 

Det fortæller formand for DCUs Crossudvalg, Anders Gudnitz, til Feltet.dk i forbindelse med offentliggørelsen af aftalen.

 

”Jeg håber for det første, at der kommer lidt flere ind i sporten, så det ikke bare bliver en vinterdisciplin, men så vi får deciderede crossryttere, der kører cyklecross,” fortæller Gudnitz.

 

”Og så håber jeg, at vi får flere børn og unge ind i sporten,” fortsætter han.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA HER OG KÆMP MED OM PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER.

 

Glæden over aftalen er også udtalt i pressemeddelelsen fra Holbæk Kommune, hvor DCU-direktør Martin Elleberg Petersen ligeledes bekræfter, at aftalen kommer til at gavne dansk cykelsport.

 

”Vi er glade for, at Holbæk Kommune har taget initiativet til at skabe cykelalliancen med tiltag, der også vil medvirke til at styrke cykelsporten. Sammen med vores medlemsklubber og frivillige har vi i de kommende år blandt andet stort fokus på at rekruttere og fastholde børn og unge i cykelsporten,” fortæller han.

 

”Initiativet og samarbejdet bakker rigtig godt op om den strategi, Danmarks Cykle Union har for udvikling af cykelsporten,” slutter Martin Elleberg Petersen.

 

UCI-løb allerede fra 2022
Aftalen er af større karakter og er indgået med fokus på tre målgrupper: Børn og unge, motionisterne og cykelcrosseliten. Aftalen vil være centreret om det kommende crosscenter, som bygges i Holbæk Sportsby og allerede er vedtaget.

 

Mens DCUs udviklingsafdeling arbejder med børn- og ungedelen sammen med Holbæk Cykelsport, har den lokale cykelklub fokus på udvidede initiativer på motionistfronten.

 

På eliteplan er der dog ligeledes flere spor i aftalen, fortæller udvalgsformanden.

 

”Den måde vi kom i det er, at Holbæk Kommune har fået en pose penge til at udvikle cyklingen ude omkring Holbæk. De har de her tre forskellige spor. Der er noget bredde, noget for børn og unge og så cyklecrossen.”

 

Sådan så det ud sidst, da verdenseliten dystede på dansk jord ved VM i Bogense i 2019.

 

Ambitionen i projektet har hele tiden været, at der hos UCI skulle ansøges om en dansk WorldCup i Holbæk i 2024. Barren for de ambitioner er dog blevet hævet en lille smule med udgangspunkt i erfaringerne fra VM i Bogense i 2019.

 

”For at undgå, at det blev ligesom Bogense, det var jo en succes for Bogense og UCI, men det bidrog ikke til udviklingen af dansk cross, snakkede vi om, at der skulle komme to UCI-løb,” fortæller Gudnitz og fortsætter:

 

”Det er et C2-løb i 2022 og et C1-løb i 2023, som dels kunne være forberedelse for dem i Holbæk til WorldCup, men som også kan komme ind i den danske CrossCup og være med til at udvikle CrossCuppen,” siger han.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

Allerede fra denne sæson er der flere løb på kalenderen end tidligere, og fra i år bygges der ovenpå med internationale dimensioner. C2-løbet i Holbæk er starten.

 

”Vi har en målsætning om at udvikle CrossCuppen, så den på sigt bliver noget ala ToiToi-cuppen i Tjekkiet, hvor man har en crosscup, der er nationel, men det er UCI-løb med UCI-point, og det er første skridt på vejen,” siger Gudnitz.

 

”Vi vil gerne have nogen udenlandske ryttere til Danmark for at udvikle sporten, men det kræver også, at der er nogle løb at køre efter. Det var det, vi havde tænkt på,” siger han.

 

Derfor tilpasses CrossCuppens klasser også sådan, at der ikke længere køres med samlet start for U19-, B- og A-ryttere, men med adskilte klasser med UCI-løbene som forbillede. På den måde kan et dansk UCI-løb indgå i CrossCuppen på lige fod med løb, der endnu ikke er UCI-løb.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA HER OG KÆMP MED OM PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER.

 

Ligeledes har der fra Crossudvalget været følere ude i klubberne for at undersøge potentialet for flere UCI-løb end det, aftalen i Holbæk sikrer, og Gudnitz er optimistisk, når snakken falder på netop det.

 

”Vi har holdt nogen møder med de klubber, der skal holde CrossCuppen i den her sæson, og de er alle sammen med på, at det er den retning, vi arbejder hen imod. De er også friske på at afholde UCI-løb, så vi måske i 2022 og 2023 har flere UCI-løb i den danske CrossCup,” fortæller han.

 

Danish Cross Academy og landsholdet får ekstra hjemmebane
De nye faciliteter i Holbæk bliver med både lys- og vaskefaciliteter og på mange måder bliver det en sjællandsk tilføjelse til såvel breddesatsningen Danish Cross Academy og landsholdet. Sidstnævnte holder normalvis en del til i Aarhus.

 

”Jeg kan også sige, at crosslandsholdet nærmest har Aarhus som hjemmebane, men med det her sted, som man bygger i Holbæk, bliver det et nyt samlingssted for landsholdet på Sjælland,” siger han og henviser også til, at Aarhus Cyklebanes fremtid og fredningsplaner er til debat i disse tider.

 

Uagtet hvad beslutningen om Aarhus bliver, glæder han sig over, at sporten nu har to steder at kunne samles.

 

”Det er tit sådan, at hvis man er mange crossryttere samlet på ét sted, sætter det lidt nogle spor, og der er mange steder, hvor det ikke er så velset. Det at have et fast sted er en stor forbedring,” siger han.

 

Sebastian Fini og resten af de danske ryttere får meget snart mulighed for at køre UCI-løb på dansk jord | Foto: Egopromotion

 

Allerede sidste år lancerede DCUs Crossudvalg Danish Cross Academy, som havde til formål at samle crossrytterne i Danmark til fællestræning til gavn for det samlede niveau, hvor også landstræner Benjamin Justesen er med inde over.

 

”I det oprindelige aftaleudkast var der lagt op til, at det skulle være et elitecenter, men vi har fået tilføjet, at det udover at være elitecenter skal være samlingssted for træninger for Danish Cross Academy, såfremt vi kan få nogle kompetente trænere, der kan køre træningen derude,” siger Gudnitz.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL GIRO D'ITALIA HER OG KÆMP MED OM PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER.

 

Blandingen af elitedelen under ledelse af Justesen og Danish Cross Academy under ledelse af udvalget giver udvalgsformanden håb om, at rekrutteringsgrundlaget i sporten bliver endnu bredere i fremtiden.

 

”Han tager sig af elitedelen og vi bruger Danish Cross Academy til at få flere ind i sporten, også de yngre, så der er et bredere rekruteringsgrundlag. CrossCuppen bliver ryggraden i dansk cyklecross,” siger han.

 

Åbner for WorldCup med jævne mellemrum
Mens de danske C2- og C1-løb i 2022 og 2023 er relativt opnåelige med villighed til lidt kalenderfleksibilitet i forhold til UCI, så skal der ansøges om WorldCuppen, som skal godkendes hos UCI, når den kabale går op.

 

Aftalen mellem parterne gælder til og med 2024, men UCI-løb skal der være på dansk jord hvert år. WorldCuppen vil der blive ansøgt om med jævne mellemrum.

 

”WorldCuppen kan måske godt være en stor mundfuld [hvert år red.}, men at man har et fast UCI-løb på en kendt rute i Holbæk, er i hvert fald en ambition,” siger han.

 

”Ligesom man i Stockholm har et fast sted med en tilbagevendende begivenhed, så kunne det være den danske tilbagevendende begivenhed,” fortæller Gudnitz, der på spørgsmålet om en eventuel fremtidig VM-ansøgning i Holbæk ikke virker afvisende overfor idéen, selvom der ikke ligger konkrete planer lige nu.

 

For de unge danske cyklecross-ryttere er der således en del at arbejde med frem mod 2024, hvor motivationen ikke bør mangle.

 

”Det kunne være et projekt for de unge ryttere på hjemmebane at lave et dansk topresultat på hjemmebane,” siger han.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D'ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

Annonce

DEL
INFO
DCU
Nyheder
World Cup - Cross
Nyheder Profil Resultater
Cyklecross
Nyheder
PostNord Cross Cup
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-18/06

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Gran Premio Eccellenze Va...(1.1) 19/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro di Basilicata(2.1) 24/06-27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR