Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Ny Uno-X-nordjyde sætter kurs mod forårets store mål i Liège

Ny Uno-X-nordjyde sætter kurs mod forårets store mål i Liège

17. marts 2023 09:00Foto: Wordup Projects

Det 18-årige nordjyske talent er skiftet til Uno-Xs udviklingshold, men selvom det er Alfred Grenaaes første sæson på seniorniveau, så drømmer han om succes i en af de store klassikere. Til Feltet.dk fortæller han blandt andet om skiftet, fremtiden, samt hvad det er Uno-X, og Danmark for tiden lykkedes med.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Måske kender du navnet Alfred Grenaae. Den 18-årige nordjyde er ny mand på Uno-Xs udviklingshold, Uno-X Dare Development Team. Dermed bliver han en del af den nyeste generations seniorryttere, og en af fremtidens talenter.

 

Den unge rytter har fra denne sæson opgraderet tilstedeværelsen som junior til en plads i seniorfeltet. Men det er ikke lig med, at danskeren ikke har lagt store planer for sin første sæson på seniorniveau.

 

Det fortæller han i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Alfred Grenaae debuterer nemlig i en af cykelsportens helt store klassikere, når U23-udgaven af løbet køres den 15. april.

 

”Liège-Bastogne-Liège er det helt store mål for mit forår. Det er der, hvor jeg skal toppe formmæssigt.” 

 

”Det er U23 Liège-Bastogne-Liège, som ligesom passer mig. Meget som en Ardennerklassiker, både med lidt længere, men også de mange korte stigninger,” fortæller han.

 

Grenaae (anden fra højre) til junior DM i 2022, hvor det blev til en syvendeplads. Billede: Dorte Adelfred.

 

Det er ikke helt unaturligt, at Alfred Grenaaes karriere flyver mod nye højder. Danskeren har nemlig været juniorrytter i Herning Cykle Klub, præcis ligesom den tidligere topryttere som Bjerne Riis.

 

Men i år er juniortrikoten skiftet ud med den gule og råde trøje på Uno-X. Og det betyder, at danskeren nu skal måle sig med de bedste i sin aldersgruppe, når U23-feltet skal prøve kræfter med et af cykelsportens monumenter.

 

”Jeg er spændt på at se, hvordan det bliver, og hvor langt niveauet rækker. Det er noget jeg må se hen ad vejen.”

 

”Uanset hvad, så håber jeg på at præge løbet, så det bliver med om de sjove placeringer, man får lov at køre. Og jeg håber at være en del af finalen og virkelig prøve at præge løbet i Uno-Xs retning, om det så bliver for mig eller en anden,” udtaler danskeren.

 

Fremtiden kan både byde på brosten eller bakker

Alfred Grenaae er født i 2004, og den unge alder har også fordele, når fremtiden skal bestemmes. Grenaae har nemlig stadig mulighed for at påvirke, hvilken retning hans evner skal udvikle sig.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

”Jeg har egentlig en statur og en højde, der gør, at jeg kan bevæge mig lidt i nogle retninger, alt efter hvad jeg vil. Jeg kunne tage nogle kilo på og måske køre lidt mere efter klassikerne eller køre lidt mere kuperet løb, hvis holder mig på det, jeg er nu,” konstaterer han.

 

Men selvom, at han har mulighed for at blive både klassikerspecialist og puncheur, så betyder det ikke, at nordjyden ikke har en favorit type løb. Han vil nemlig helst køre cykelløb, der minder om Liège-Bastogne-Liège.

 

”Men det, der sådan passer mig allerbedst, det er sådan nogle små, korte og stejle stigninger. Sådan nogen, hidsige nogen, hvor man skal eksplodere over en kortere stigning på en kilometer eller to,” siger Uno-X-rytteren.

 

Uventet debut på Uno-X endte i succes

I sidste weekend, fik danskeren en uventet sæsondebut. En skadet holdkammerat betød nemlig, at danskeren pludseligt fik mulighed for at fremskynde sin sæsonstart.

 

Med to dages varsel skulle Grenaae til Frankrig og køre sit første løb iført Uno-X-tøjet.

 

”Allerede på førstedagen kom jeg afsted i morgenudbruddet. Så 150 kilometer, hvor vi blev hentet 20 kilometer før stregen,” fortæller han, hvorefter han fortsætter:

 

”Jeg lå med nogle af de develop-ryttere fra WorldTouren, så jeg synes egentlig, at det var en megafed oplevelse at komme i gang.” 

 

Alfred Grenaae rejste også tilfreds hjem fra Frankrig. I Le Tour des 100 Communes kunne hans norske holdkammerat Sebastian Kirkedam Larsen tage bronze, mens Sakarias Koller Løland blev nummer fem i Grand Prix de la Ville.

 

”Det var en super god sæsonstart for holdet, og det var godt at komme i gang med senior karrieren. Det har været lidt spændende med niveauet. Man hører altid fra juniorerne, at det er et kæmpe step op til de store drenge, så det var sjovt endelig at tage hul på seniorkarrieren,” siger han. 

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Danskeren har med sin sæsondebut taget næste skridt i retningen mod fremtiden. Og selvom det ikke i denne omgang blev til det store personlige resultat, så har danskeren taget noget lige så vigtigt med derfra.

 

”Men får ligesom en god indikation af, hvordan det er, hvor jeg ligger i forhold til de andre, og jeg får kørt mod nogle af de store kendte navne. Jeg synes helt sikkert, at det var en god oplevelse og fedt at kunne vise, at man kunne være med til at præge løbet. Det har helt sikkert givet motivation og tro på, at jeg kan være med, hvor det sker,” forklarer danskeren.

 

Sådan ser 2023-sæsonens Uno-X Dare Development-trup ud. Billede: Wordup Projects.

 

Det giver motivation, når Vingegaard flyver og Mads Pedersen spurter

Det er ingen hemmelighed, at Danmark lige nu befinder sig i en guldalder. De danske topresultater flyver ind fra alle retninger, og det faktum giver blot Grenaae yderligere gåpåmod.

 

”Det er sindssygt motiverende, så godt som det går for Danmark, med så gode ryttere. De danske ryttere motiverer hinanden hele tiden,” fortæller Grenaae.

 

Og når han vurderer, hvad Danmark gør særlig godt, så er der især to ting, der vægter højt.

 

”Der er sindssyg god talentudvikling, og der er godt styr på tingene i Danmark. Og man er god til at skabe en god stemning om hinandens ting. Det er med til at skabe den ting, der er om dansk cykling,” fremlægger Uno-X-rytteren.

 

Anthon Charming er en af de danskere, der har taget skridtet fra Uno-X Dare Development til Proteamet. Billede: WordUp Projects.

 

Uno-X for fremtiden?

Skiftet til Uno-X Dare Development Team betyder også, at danskeren nu er blevet holdkammerater med en masse nordmænd og tre andre danskere: Carl-Frederik Bévort, Simon Dalby og Mads Landbo.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Og når cyklen stilles i garagen og skoene stilles på hylden, så har de unge talenter på Uno-X det mindst lige så godt, som de har det på cyklen.

 

”Jeg er kommet sindssygt godt ind på holdet. Jeg synes, at det er nogle sindssygt flinke og professionelle fyre, der står bag holdet. Med rytterne, har vi det sindssygt godt socialt sammen, og med sportsdirektørerne, der er gode til generelt at have kommunikation med rytterne og snakke med dem,” fortæller han. 

 

Danskeren har fået en toårig kontrakt, og netop længden har en særlig betydning. Det betyder nemlig, at han ikke skal bruge sin første sæson på at jagte en ny kontrakt.

 

”Det hele bliver lidt mere stressende at køre, når man ved at man skal køre for en ny kontrakt allerede i sin første sæson som senior. De vil jo gerne have, at jeg bliver den bedst mulige cykelrytter. Og for mig, så giver det roen til at gøre det,” konkluderer Grenaae.

 

Danskeren lægger dog heller ikke skjul på, at drømmen er at blive professionel en dag. Og her har han et bestemt hold i tankerne.

 

”På sigt, så er drømmen selvfølgelig at blive professionel cykelrytter.”

 

”Det var det, jeg drømte om som knægt, da jeg startede. Det kunne være sindssygt fedt, hvis jeg kunne lykkedes med det på Uno-X,” siger Grenaae, da samtalen kommer ind på, hvad drømmene om fremtiden byder på.

 

Danskerens næste løb bliver fredagens Youngster Coast Challange. Her skal han op mod blandt andet Team DSM, Lotto Dstny og Soudal-Quick Steps udviklingshold.

 

 

 

DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?