Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

O.B. Wiik-profil om DEMIN-sejr: Den har betydet alt

O.B. Wiik-profil om DEMIN-sejr: Den har betydet alt

31. juli 2021 12:00

Når DEMIN Cuppen i morgen fortsætter, vil 19-årige Rasmus Søjberg Pedersen være i fokus. O.B. Wiik-Dan Stillads-rytteren vandt den seneste afdeling af cuppen og ligger samlet nummer to med kun to afdelinger tilbage, og sejren i seneste afdeling har da også stor betydning for den unge rytter.

Annonce

Med 30 point og kun seks op til den førende Joshua Gudnitz, er Søjberg Pedersen en rytter, der skal holdes øje med i kampen om den samlede DEMIN Cup-sejr, når rytterne søndag ruller ud på tredje afdeling af løbsserien.

 

Med sig i bagagen har han en sejr i den seneste afdeling, den første seniorsejr i karrieren, og den har stor betydning for den unge rytters udgangspunkt.

 

Det fortæller han i anden halvdel af et længere interview med Feltet.dk.

 

”Den har betydet alt. Jeg går fra at køre på et DCU-hold, som ikke har en stor sejr i A-klassen som sådan, og lige pludselig vinder jeg der,” fortæller han om sejren i Ørbæk i sidste afdeling.

 

”Det har åbnet rigtig mange døre i den forstand, at der er rigtig meget opmærksomhed på mig. Jeg synes jo bare, at det var fedt, at jeg vandt, men andre synes, at det er ekstremt vildt, og det er det jo sådan set også,” fortæller han.

 

”Det har åbnet virkelig mange døre i alle mulige retninger, så det har helt klart været en rigtig god ting, at jeg vandt i DEMIN Cuppen,” siger han.

 

Tog løbet situation for situation
Et tilbagekig på sejren i Ørbæk giver et indblik i den mentalitet, som Rasmus Søjberg Pedersen har lagt an på cyklen. Hans første fokus var nemlig at dække alle udbrudsforsøg ind, så han ikke gik glip af sin chance.

 

”Jeg var egentlig med i alle udbrud, der var den dag fra starten af. Da den knækker, jeg kan ikke huske for hvilken gang, der er jeg med, og der har jeg det sådan, at nu er jeg i hvert fald sikret en top-10,” fortæller han.

 

Derfra knækkede gruppen yderligere engang, hvor de efterfølgende sad otte ryttere tilbage, og det var jo et endnu bedre udgangspunkt for Søjberg Pedersen. Da først rytterne igen begynder at rykke, opstår der efter stilstand en mulighed med CO: Play-Giants Magnus Bak Klaris.

 

”Der stopper de med at træde, der lå en bornholmer i en tomandsgruppe, der var kørt med Bak Klaris, og der var ret langt ned, så jeg kørte op, og så tænkte jeg, at nu var jeg pludselig i top-3,” fortæller han.

 

”Bak Klaris kører igen, bornholmeren bliver sat, og jeg kører med ham, og så nu var det sejren, jeg kørte om, og podiet var rimelig sikkert,” fortæller han om udviklingen.

 

I rykket med Magnus Bak Klaris måtte der tænkes over taktikken, hvis en hurtig rytter skulle slås. Han havde derfor en plan på målstregen, som skulle eksekveres.

 

”Jeg har altid troet, at Bak Klaris var stærk i en spurt, det har jeg fået at vide, så jeg prøver at køre på ham. Han kører på mig indenfor en kilometer af målstregen, og så kører jeg kontra på ham, og så bliver han bag mig ind mod spurten i højresvinget,” siger han.

 

”Den eneste chance, jeg har, er bare at åbne i svinget og tage ham på overraskelsen,” fortæller han.

 

Selvom han på ingen måde havde regnet med at vinde i Ørbæk, var det alligevel en stor lettelse for Søjberg Pedersen, der før det ikke havde en sejr i eliterækkerne.

 

”Så vandt jeg, og det var en kæmpe forløsning, selvom jeg ikke havde regnet med, at jeg skulle køre om podieplaceringerne. Det var stadig en kæmpe forløsning at vinde, det er det altid, men jeg har kun haft én sejr før i mit liv, og det var i juniorrækkerne til et lille og almindeligt løb med 20 mand til start,” siger han.

 

”Det er en kæmpe omvæltning.”

 

Klør på i alle situationer
En omvæltning der allerede startede med denne sæson, som er hans første på DCU-mandskabet O.B. Wiik-Dan Stillads, som han skiftede til efter to år i Give.

 

”Jeg gik ind til A-sæsonen med et fokus på bare at køre med. Jeg har altid kørt stærkt, og jeg har også kørt godt junior. Jeg kørte hos Give, som jo faktisk bare er en klub,” fortæller han.

 

”Jeg havde ikke prøvet at have et større setup, så jeg gik ind med tanken om, at nu skulle jeg ud at køre med A-drengene. Første løb gik fint nok, og så blev jeg femmer i mit andet løb nogensinde i A-klassen,” fortæller han om licensløbet i Sydkysten.

 

Derfra startede den mentalitet, hvor Rasmus Søjberg Pedersen har taget løbene én ad gangen, og gjort sit bedste for at vise sig frem i hvert enkelte løb.

 

”Der var man sådan: ’Det var sgu egentlig meget godt det her’, og så har jeg bare fortsat. Jeg tager tingene én dag ad gangen og tænker ikke så meget fremad,” siger han.

 

”Jeg har egentlig bare haft fokus på næste løb hver gang. Så har jeg kløet på, selvom det måske har set sort ud til løbene,” siger han.

 

At han kører med i toppen, har sandsynligvis været en overraskelse for nogen. For hovedpersonen selv er overraskelsen dog langt fra komplet.

 

”Både og. Det er klart, at det overrasker mig, det jeg præsterer. Det, jeg præsterer, er ikke normalt for en førsteårs. Det er slet ikke fordi, jeg skal prale. På den anden side følger jeg bare med,” siger han.

 

”Jeg har ikke nogen watttal, der totalt overrasker mig selv. Jeg følger egentlig bare med i cykelløbene. Jeg har gjort det samme som i juniorklassen, men det går så bare bedre her,” siger han.

 

At det så fører til de resultater, som det gør, er en anden sag. Han er glad for, at det har kastet en sejr og over en håndfuld top-5-placeringer med sig, og at hans tilgang virker.

 

”Det er klart, at det har overrasket mig. Det havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle køre sådan allerede nu og så tidligt på sæsonen. Jeg gør dog, hvad jeg plejer at gøre på en eller anden måde,” siger han.

 

Fokus er også på DEMIN Cuppen
Sideløbende med succesen har Søjberg Pedersen fået nyt at koncentrere sig om. Landstræner Anders Lund har udtaget O.B.Wiik-rytteren til PostNord Danmark Rundt, og det kommer til at fylde i den kommende tid.

 

”Der er mest fokus på PostNord Danmark Rundt, men der er stort set lige så meget fokus på DEMIN Cup. At være nummer to med to afdelinger tilbage er rimelig lovende, især hvis man holder sig til i pointene,” fortæller han.

 

”Der er altid nogen, der falder fra, og så ender man pludselig med mange point. Det er det samme, der skete sidste år i juniorcuppen, hvor jeg blev ved med at holde på, og ligesom at køre top-10, og der blev jeg to’er samlet uden at vinde noget,” siger han om sin tilgang.

 

Da PostNord Danmark Rundt ligger kort tid efter DEMIN Cuppens tredje afdeling betyder det også, at Søjberg Pedersen får rigeligt at se til i den kommende tid.

 

”Der er fuldt fokus, og der er mere fokus, end der plejer. Det er også det, min træner Søren Lilholt og jeg har arbejdet hen imod,” siger han.

 

Og når fokus skal være på plads, er det vigtigt at benene også reagerer, som de skal. Direkte adspurgt om formen, svarer Søjberg Pedersen fortrøstningsfuld:

 

”De har det sgu godt. Jeg blev student i år lige efter DM, og det er klart, at der lige er lidt pause der, men så kløede jeg bare på med træningen efter,” siger han.

 

Derfor tog han til U6 Cycle Tour i Sverige, som skulle bruges til lige at få hul igennem igen. Det blev dog mere end hul igennem i benene, da han blev treer samlet.

 

”Det var det, Søren og jeg snakkede om, at jeg havde haft lidt pause, haft lidt ferie, og så skulle jeg bare i gang igen. Det var egentlig bare for at træne,” fortæller han.

 

”Jeg blev ti’er på prologen, og pludselig var jeg nummer tre samlet, jeg førte, og så kørte jeg efter det. Det var egentlig bare en træning, men det gik jo meget godt alligevel,” siger han.

Annonce

DEL
INFO
Rasmus Søjberg Pedersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team O.B Wiik - Dan Stillads
Nyheder
DEMIN Cup
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

Omloop van het Houtland M...(1.1) 23/09

Greek Monuments Tour(2.1) 23/09-26/09

Omloop van het Houtland M...(1.1) 23/09

Greek Monuments Tour(2.1) 23/09-26/09

VM - U23 Herrer(CM) 24/09

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - Herre Junior(CM) 25/09

VM - Kvinder(CMW) 25/09

VM - Herrer(CM) 26/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 26/09

Cro Race(2.1) 28/09-03/10

Giro di Sicilia(2.1) 28/09-01/10

LVM Saarland Trofeo(2.NCUP) 30/09-03/10

La Route Adélie de VItré(1.1) 01/10

Tour of Fuzhou(2.1) 01/10-07/10

Paris-Roubaix Femmes(1.WWT) 02/10

Classic Loire Atlantique(1.1) 02/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger