Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Oliver Knudsen vender hjem efter særligt år i Italien

Oliver Knudsen vender hjem efter særligt år i Italien

20. oktober 2020 12:00

Team IBT-Ridley Sydkysten har fra den kommende sæson sikret sig unge Oliver Knudsen, som vender hjem til Danmark efter et år hos italienske Zappi Racing Team.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det sjællandske IBT-Ridley-mandskab fortsætter oprustningen til den kommende sæson. Det seneste skud på stammen var 21-årige Oliver Knudsen, som atter skal køre på dansk grund.

 

”Det ser jeg frem til. Nu har jeg haft et år i udlandet, og det bliver godt at komme hjem igen,” siger Oliver Knudsen til Feltet.dk.

 

Coronaperioden kostede mange løb
Det skulle have været det helt store løbseventyr, som Oliver Knudsen begav sig ud på, da han skrev under med Zappi Racing Team, som både tæller junior- og U23-hold i Italien.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Desværre endte coronaperioden med også at stoppe mange løb i Italien, og det betyder også, at han ikke kommer derfra med den fulde løbspakke.

 

”Det endte med at blive et rimeligt specielt år. Jeg når ikke at køre så mange løb dernede, så det var svært at finde et hold dernede. Hvis jeg selv kunne have valgt, havde jeg nok taget et år mere i Italien,” siger han.

 

Dog er karrieren vigtigere, og derfor var han nødt til at træffe beslutningen om at vende hjem til den kommende sæson.

 

”Til sidst tog jeg selv en vurdering og tænkte, at hvis jeg skal slå igennem, så skulle jeg søge hjem og finde et hold, hvor jeg kunne prøve igen senere,” siger han.

 

Da først sæsonstarten endelig kom efter en lang vinter, blev det altså ikke til nogen løb alligevel. Derfor var det svært at vække interesse.

”Vi når ikke at køre alverdens løb til at vække nogen interesse i Italien, hvor de ikke kender mig i forvejen,” siger han.

 

IBT-Ridley var meget interesserede
Da først valget om at komme hjem igen var truffet, kontaktede han IBT-Ridley Sydkysten, som gav en positiv tilkendegivelse den anden vej.

 

”Da jeg skrev til dem og spurgte ind til holdet næste år, virkede de super interesserede fra starten af. Det virker som et super set-up, og der er en meget kompetent ledelse bagved,” siger han.

 

”Det virkede meget interessant for mig, og det var super fedt, at de viste stor interesse, da jeg søgte ind,” siger han.

 

Knudsen håber nu på, at 2021 kan blive det år, hvor han for alvor slår igennem og kommer helt frem i feltet.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

”Jeg håber, at det kan blive gennembrudsåret, hvor jeg kan slå igennem og vise potentiale. Jeg har haft et par okay resultater, og så håber jeg på, at vi kan bygge videre på det med holdets støtte,” siger han.

 

Det er klart, at man ikke får muligheden for at køre en kaptajnrolle i alle løb, da alle på holdet skal have muligheden for at vise sig frem, men også Knudsen får disse muligheder.

 

”Lederrollen på holdet vil blive fordelt fra løb til løb. Det er vigtigt for dem at vise alle rytterne frem og at alle får deres muligheder. Det er sådan, det er på alle hold,” siger han.

 

Tre måneders træningslejr på Etna
Selvom snuden nu vendes hjemad, og coronaperioden for alvor satte et præg på det seneste år, så betyder det langtfra, at han ikke tager noget med sig i rygsækken.

 

”Jeg tog ned til Italien i januar, og det var første gang, jeg boede ude. Efter noget tid vænner man sig til det, og det er en drengedrøm, man udlever,” siger han.

 

”Jeg skal lære et nyt sprog, selvom det foregik mest på engelsk, så det er utroligt spændende. Der skete en hel masse ting, da lockdown kom,” siger han.

 

Selve lockdownen skulle vise sig at blive en længerevarende oplevelse for Knudsen. Op til lockdown havde holdet planlagt en træningslejr.

Da først lockdown var indenfor øjesyn, tog nogle af holdkammeraterne hjem, men Knudsen besluttede at tage med.

 

”Holdet havde planlagt en højdetræningslejr, som nogle af os skulle på. Vi får at vide, at landet gik i lockdown om et par dage, og dagen før sagde holdet, at nu tager vi afsted,” siger han.

 

Da først mandskabet kommer frem, bliver Italien for alvor lukket ned, som hele verden berettede om. Derfra fik rytterne en stor og langvarende oplevelse på Sicilien.

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

”Vi tog til Sicilien på højdetræningslejr der, og jeg tror, at det var på dagen for lockdown. Vi vidste ikke, hvor lang tid det ville vare. Vi ender med at være fanget på vulkanen Etna i tre måneder,” siger han.

 

”Det var en god træningslejr, må man sige,” siger han.

 

Måtte lave en aftale med myndighederne
Som med andre sydeuropæiske lande måtte cykelryttere ikke forlade deres hjem heller i starten, selvom deres job var at træne.

Derfor startede de med at blive inden døre og dele én hometrainer mellem otte ryttere.

 

”Det var en enormt fed oplevelse i vilde omgivelser. I starten måtte vi selvfølgelig ikke træne, da alt var lukket ned. Vi var otte drenge, der måtte deles om én hometrainer,” siger han og understreger, at det ikke var helt nemt.

 

Dog fik de slået en aftale med de lokale myndigheder om, at de gerne måtte træne, hvis de holdt sig til et helt specielt område.

 

”Vi får lavet en aftale med politiet dernede om, at hvis vi holdt os på vulkanen, måtte vi gerne træne. Vi fik noget godt ud af situationen,” siger han.

 

Derefter kunne de tage videre til Cesena, hvor de kunne bo relativt isoleret i et klassisk italiensk hjem uden det helt store luksuriøse antrit. Det blev stedet at bo resten af sæsonen.

 

”Selvom det ikke er blevet til en masse løb, så har vi lært en hel masse. Man tager helt klart en masse erfaring med, man er blevet mere moden,” siger han og fortæller, at han er blevet en bedre rytter.

 

Knudsen nåede at køre en fire-fem løb, hvoraf han vandt ét gadeløb og blev nummer seks i et andet, inden en periode med ekstrem varme rullede ind over landet.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

”Så kommer der en periode med utrolig varme, hvor der er over de 40 grader. Det passer ikke lige mig så godt,” siger han.

 

”Det var en utrolig hård periode for mig, og det hjalp ikke helt på resultaterne i de få chancer, vi nu engang havde,” siger han.

 

Så overordnet set blev oplevelsen noget sat tilbage af den lange coronapause, men Knudsen vælger at fokusere på de gode sider.

 

”Det er ikke helt gået min vej. Resultaterne er udeblevet, men så er der kommet så meget andet, jeg kan tage med videre,” siger han.

 

Afviser ikke et udenlandseventyr i fremtiden
Da Feltet.dk spørger Knudsen, om perioden i udlandet har mættet ham fuldstændig med lyst til et udenlandseventyr senere hen, afviser han.

 

Det konstante fokus på cykelsporten og de mange oplevelser i et fremmet land byggede sig op til at være en rigtig god oplevelse.

 

”Den tid, jeg havde dernede, var mega fedt. Selvfølgelig vidste man godt, at det var hårdt at være hjemmefra. Det var noget af det, jeg endte med at nyde: At kunne fokusere 100 procent på cykling,” siger han.

 

”Det er helt klart noget, jeg håber på at kunne gøre igen,” siger han.

 

Om det så lige bliver i 2022 er slet ikke til at sige. 2020 har været hektisk, og derfor skal der ro på bagsmækken hjemme i Danmark.

 

”Jeg tager det, som det kommer. Lige nu er der ikke så meget ro i hovedet, jeg prøver bare at fokusere på at få kørt en god vinter, så jeg kan levere resultaterne, når sæsonen kommer,” siger han.

 

Næste år bliver desuden det sidste i U23-rækken, og i de hjemlige omgivelser skal det bruges til at præstere godt. Hvad fremtiden derefter byder på, holder Knudsen dørene åbne for.

 

”Det er mit sidste år som U23-rytter næste år, så det bliver utroligt vigtigt. Kan jeg gøre det godt, så vil jeg ikke sige, at det bliver umuligt at køre i udlandet igen,” siger han.

DEL
INFO
IBTIsolering-Ridley
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?