Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Ombejlet dansk profil forklarer sit skifte

Ombejlet dansk profil forklarer sit skifte

12. oktober 2022 17:58Foto: Dorte Adelfred

En af de absolut bedste ryttere på den danske A-scene i 2022 forklarer her, hvorfor han har valgt at skifte til Jonas Vingegaards tidligere hold.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Et succesfuldt comeback til den danske A-scene gjorde Nicklas Amdi Pedersen til en ombejlet herre forud for 2023-sæsonen.

 

Den 29-årige Demin Cup-vinder tiltrak sig interesse fra sit tidligere hold BHS - PL Beton Bornholm, men Amdi ville gerne prøve noget nyt, hvorfor valget i sidste ende stod mellem Riwal og ColoQuick.

 

Tidligere i dag blev det officielt, at det valg faldt på midtjyderne.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

”Jeg har forhandlet med lidt forskellige hold. Det var det, der gav mest mening sportsligt. Hvad de kunne tilbyde af program, og hvilke ryttere der var på holdet. Det var ud fra det, og ud fra hvad de så i mig,” siger Amdi til Feltet.dk og fortsætter:

 

”Jeg følte ikke, at de andre hold så lige så meget. De (coloQuick, red.) ville mig virkelig. De anerkendte mine præstationer og det, jeg kan - også som menneske og leder. Det var fedt. Det ville jeg gerne prøve.”

 

Konkret var det coloQuicks tidligere ledende og nu assisterende sportsdirektør Brian ’Hellerup’ Petersen, som gav Amdi dette indtryk.

 

”Jeg synes bare, at ColoQuick udviste mest ægte interesse. Altså der er mange, der lige ringer rundt og siger: ”Hvad så?”. Brian blev ved. Også selvom jeg sagde vent og vent og vent. Det er rart at mærke, at der er nogen, som virkelig vil have en. Så blev det dem,” forklarer Amdi og præciserer, hvad Hellerup fortalte ham.

 

”Hellerup ringede og sagde tingene, som de var. At de godt kunne bruge mig, både som en vindertype og til at lære fra sig. Han var meget ærlig om, at de i år måske har manglet sådan en til at styre tropperne. Han sagde, at han ville gå langt for at få mig med. Det var fedt at få den anerkendelse.”

 

Kombinationen af familie og cykling

Amdi begyndte sin UCI-karriere i 2014 hos Team Designa Køkken, som året efter, uden Amdi på holdkortet, blev til Team coloQuick. I 2017 vendte han tilbage på UCI-niveau hos Team Giant - Castelli og dernæst BHS - Almeborg-Bornholm.

 

Ved udgangen af 2019 indstillede Amdi dog landevejskarrieren for at fokusere på sin familie. Han havde både børn og arbejde, men konkurrenceelementet hev stadig i ham. I starten af 2020 begyndte han at køre e-løb på Zwift, hvilket kulminerede i december med en VM-bronzemedalje.

 

Zwift-løb byder dog hverken på skubben i feltet, ture med gutterne eller den samme form for mental og taktisk spil som landevejen. De savn skulle blive for store for Amdi.

 

Nicklas Amdi Pedersen vandt den 2. oktober den samlede Demin Cup med en sejr i Mørkøv. Foto: Team Bache - JS.dk.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

I slutningen af marts 2022 vendte han derfor tilbage til nogle af de træningsløb i Aarhus, han tidligere havde kørt. Derefter startede han atter med at køre licensløb, hvor han hurtigt både skulle sikre Aarhus-holdet Team Bache - JS.dk stribevis af topresultater og give sine erfaringer videre til holdets unge drenge.

 

Det har imidlertid været svært for Amdi at lære Bache-talenterne, hvordan man vinder cykelløbene.

 

”Der har været lidt stor niveauforskel på Team Bache. Det er svært at lære fra sig, når niveauforskellen er så stor. Det er mere jævnt på coloQuick, hvor jeg kan lære nogle af drengene at køre finalerne rigtigt og sidde rigtigt,” beskriver han.

 

Efter DM i Aalborg fortalte Amdi, at han nød den frihed, som herskede på et DCU-hold. På Bache kunne han altid melde afbud til et løb, hvis familien kaldte. Det mente han var sværere på et UCI-hold, hvor lønnen afkrævede en anderledes dedikation fra rytteren.

 

Så hvorfor er familiefaren alligevel endt med at vende tilbage til et kontinentalhold?

 

”Hellerup var meget åben overfor, at jeg har et privatliv, børn og arbejde. Han sagde, at det ikke skal være en hindring for at være en god cykelrytter. Hvis jeg har nogle weekender, hvor jeg står med dem, så vil de ikke tvinge mig til noget.”

 

”Hvis vi kommunikerer og planlægger langt frem, så burde det ikke være et problem. Det er det, der er lagt op til. Det synes jeg er fedt. Der er ikke nogen forventninger om, at jeg er der hver eneste weekend. Det vil jeg selvfølgelig gerne selv, men hvis der er noget, jeg skal tage mig af derhjemme, så er der forståelse for det.”

 

Den manglende sejr

Amdi rundede i august 29 år, og selvom han tidligere har kørt fire sæsoner på UCI-niveau og i år dominerede den danske A-klasse, er der én særlig ting, som skiftet til coloQuick skal give ham.

 

”Jeg mangler jo stadig min UCI-sejr, selvom jeg er en gammel mand. Så den skal jeg have. Det har man brug for et hold til. Nu kørte jeg både GP Herning og Fyen Rundt (i 2022, red.), hvor jeg sad alene i finalen mod tre ryttere fra alle kontiholdene og landsholdet. Så kommer man altså bare til kort. Jeg har brug for nogen til at bakke mig op i finalerne.”

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Amdi sluttede henholdsvis som nummer fem og ni ved de to danske UCI-endagsløb. I 2019 blev han toer i Fyen Rundt, hvilket han allerede var blevet i Tobago Cycling Classic og Scandinavian Race in Uppsala.

 

”Personligt skal jeg vinde nogle løb, helst nogle UCI-løb. Hver gang man snakker med nogen, der har vundet et UCI-løb, så kan man føle, at man har opnået mere, men alligevel mangler den der UCI-sejr. Den betyder bare meget,” siger Amdi, der ser frem til at kombinere egne ambitioner med rollen som vejkaptajn hos midtjyderne.

 

Skridtet op fra DCU- til UCI-hold betyder dog ikke, at Amdi fortsat går med ambitioner om at blive professionel.

 

”Jeg har børn. Dem vil jeg gerne bruge tid sammen med. Jeg lægger meget tid i cyklingen nu, så er det også bare med at få det bedste ud af det. Efter Danmark Rundt med den der femteplads (på 4. etape, red.) var jeg sådan lidt: ”Det kunne fandeme være sjovt”, men jeg er også bare et sted i livet, hvor det ikke rigtig giver mening.”

 

”Så hvis jeg kan køre Danmark Rundt og køre med i den sjove ende ligesom i år og køre en masse 1.2-løb, så tror jeg, at det er nok for mig. Jeg skal ikke ud at have 200 rejsedage om året. Det har jeg ikke brug for.”

 

Amdi på enkeltstarten ved årets PostNord Danmark Rundt. Foto: Dorte Adelfred.

 

Frihed i egen træning

Sammenlignet med tidligere i karrieren har Amdi forklaret, at han nu træner meget mindre struktureret. I år har han kørt, når vejret, motivationen og tiden har været til det, og det vil skiftet til coloQuick ikke lave om på.

 

”Hvis det regner, så er det måske bedre at køre halvanden time på Zwift. Så det ikke bliver den der tunge træning med hård hånd fra en træner. For det har jeg prøvet, og det virker også. Det er der også mange af de unge, der har brug for.”

 

”Men når man har lidt mere at jonglere med i hverdagen, så er det godt at kunne droppe det den ene dag og så køre lidt mere den anden dag,” siger Amdi, som dog samtidig er bevidst om, at Hellerup og ledende sportsdirektør Christian Moberg vil være jævnlige gæster på hans TrainingPeaks.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

”Selvfølgelig holder de øje. Hvis jeg holder for meget fri, så skal de nok stå klar.”

 

I de kommende uger og måneder vil Amdi vende tilbage til Zwift, hvor han satser på atter at skulle give den virtuelle regnbuetrøje et skud til februar.

 

I slutningen af september offentliggjorde FUSION, at de er gået sammen med Team coloQuick i et nyt e-cyklingssamarbejde, hvor de Zwift-vante coloQuick-ryttere skal repræsentere holdet, der vil gå under navnet Fusion-ColoQuick ECT (tidligere Fusion ECT). Her er Amdi utvivlsomt en oplagt kandidat.

 

De første coloQuick-ryttere på det nye Fusion-ColoQuick ECT forventes offentliggjort i den kommende uge.

DEL
INFO
Nicklas Amdi Pedersen
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?