Opsamling på bane-VM dag 4

15. april 2017 17:17Foto: Simon Wilkinson/SWpix.com

Fem medaljesæt skulle uddeles under lørdagens konkurrencer ved VM i banecykling. Blandt dem det første VM i parløb for damer.

Dagens danske indslag var Casper Pedersen, der kørte sig til en sjetteplads i omnium, hvor franske Benjamin Thomas vandt. I morgen lukker Niklas Larsen og Casper Folsach det danske landsholds deltagelse, når de kører parløb.

Endelig var den der for Dmitriev

Ved de seneste fire VM'er samt sidste års OL har russisk Denis Dmitriev stået på podiet i herrernes sprint, men aldrig som guldvinder. I år skulle det endelig være for ham. I guldfinalen stod han over for VM-debutanten Harrie Lavreysen fra Holland.

Selvom hollænderen havde imponeret på sin vej mod finalen, så afgjorde Dmitriev det i to dueller med temmelig sikre sejrsmarginer og kunne endelig kalde sig verdensmester i sprint. Bronznen gik til New Zealands Ethan Mitchell, der sikkert besejrede britiske Ryan Owens i to dueller.

Af uransagelige årsager var det først i år, at damerne fik lov at konkurrere i VM i parløb. Her kunne de to stærke belgiere Lotte Kopecky og Jolien d'Hoore skrive sig i historiebøgerne som de første verdensmestre.

Parret vandt ingen omgange undervejs, men det var der heller ingen andre, der gjorde, og de 12 spurter blev derfor uhyre vigtige. Her kæmpede belgierne længe med britiske Elinor Barker og Emily Nelson, mens med sejre i de to sidste spurter blev det belgisk guld og britisk sølv. Australske Amy Cure og Alexandra Manly tog bronzen.

Amerikansk tempomaskine tog ny guldmedalje

Torsdag var Chloe Dygert med til at vinde holdforfølgelsesløbet for de amerikanske damer, og i dag vandt hun også guld i det individuelle forfølgelsesløb. Dugert havde i kvalifikationen været 6,6 sekunder hurtigere end sin finalemodstander, Australiens Ashlee Ankudinoff.

Det stod hurtig klart, at Akudinoff ikke kunne gøre noget mod Dygert, og det meste spændende var, om Dygert ville hente sine modstander. Det lykkedes ikke, men med 3.24,641 mod 3.31,784 var sejren meget klar. Anderledes spændende var bronzefinalen, hvor det også var Australien mod USA. USA vandt igen med Kelly Catlin, der efter helt lige halvvejs trak lidt fra til slut og slog Rebecca Wiasak med 0,8 sekund.

Russer vipper landskvinde af tronen

De seneste tor år har Ruslands Anastasiia Voinova vundet VM i 500 meter på tid, og havde man beholdt samme format var det også blevet guld i år. Men i år talte rytternes første løb kun som kvalifikation, hvor top 8 senere på dagen skulle køre et nyt løb, der 100% afgjorde deres idnbyrdes placering.

Voinova havde i kvalifikationen slået endnu en russer Daria Shmeleva med 33,325 sekunder mod 33,419, men i finalen gik det anderledes. Voinova kørte blot 33,454 og fik bronze, mens Shmeleva med 33,282 vandt guld. Tyske Mirian Welte klemte sig ind imellem de to med 33,382 sekunder og tog sølvet.