Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 18. etape af Tour de France
20. juli 2017 12:55 af Emil AxelgaardFoto:: Sirotti

Dagen efter George Bennetts exit reddede Primoz Roglic LottoNL-Jumbos Tour de France, mens en suveræn Chris Froome styrkede sin position som storfavorit på Col du Galibier. Briten skal nu bare overleve én bjergetape, inden han kan gøre arbejdet færdigt i Marseille på lørdag, men der er til gengæld tale om den vanskeligste afslutning i løbet, når feltet torsdag skal slutte på toppen af mægtige Col d’Izoard for første gang i Tour-historien.

Ruten

I de seneste to udgaver har bjergrytterne haft det sidste ord, idet løbets sidste bjergetape har fundet sted bare 24 timer før afslutningen i Paris. I år skal de lette folk imidlertid sætte point i banken på forhånd, idet deres sidste mulighed kommer allerede på 18. etape. Det sker, når man fra Tour-ledelsens side fortsætter den nylige tendens med at lade etaper slutte på toppen af legendariske stigninger, der tidligere blev betragtet som uegnede som etapemål. I 2007 var det Col d’Aubisque, der lagde asfalt til afslutningen på kongeetapen, i 2010 var det Col du Tourmalet, og i 2011 sluttede man endda på selveste Col du Galibier. Efter et par år uden lignende ikoniske afslutninger genoptager man i år trenden ved at lade løbets kongeetape slutte i det måneagtige landskab på mægtige Col d’Izoard, der vil være en passende ramme om det sidste slag mellem klatrerne i årets Tour de France.

 

Etapen byder på i alt 179,5 km mellem Briancon og toppen af Izoard, men der er ikke tale om en stor bjergetape med talrige stigninger på programmet. Tværtimod er udfordringerne koncentreret i den sidste halvdel, hvor begge de to store bjerge venter. Briancon ligger faktisk for foden af Izoard, og der er derfor kun ganske få kilometer mellem start og mål. Derfor består etapen af en stor sløjfe mod syd, hvor arrangørerne i første omgang har været nådige ved rytterne. Selvom der er høje bjerge overalt, foregår den første del af etapen således i dalen langs Durance-floden, der fører mod syd og siden sydvest, blandt andet forbi byen Embrun for enden af Serre-Poncon-søen. Derfor er terrænet næsten helt fladt, og det ændres kun kortvarigt, når man ved benævnte sø skal op over den lille kategori 3-stigning Cote des Demoiselles Coiffées (3,9 km, 5,2%), der har top efter 60 km. Derefter følger en lille nedkørsel, inden man drejer mod sydøst ved fortsat at følge søen og derefter floden Ubaye. Derfor fortsætter det flade terræn videre mod øst, selvom det begynder at stige ganske svagt. Det er også tilfældet ved den indlagte spurt, der kommer efter 91,5 km på toppen af en lille 2 km lang bakke, der ikke byder på sving. Det svagt stigende terræn langs Ubaye fortsætter videre mod nordøst og siden nord gennem byen Jausiers og helt frem til Saint-Paul-sur-Ubaye, der nås efter 121 km.

 

Med 58,5 km til mål ændrer etapen her karakter. Det sker, når man for første gang forlader dalen for at køre mod nordvest op af kategori 1-bjerget Col de Vars (9,3 km, 7,5%), der efter en relativt nem første halvdel, stiger med mellem 8,5 og 10,5% det meste af de sidste 4,3 km. Fra toppen resterer 50 km, som går mod nord via en nedkørsel, der først mod slutningen bliver mere teknisk. Dalen nås i byen Guillestre, hvorfra der resterer 31,5 km. De foregår først i nordøstlig retning ad en svagt stigende dalvej, indtil man drejer mod nordvest for at køre op ad HC-bjerget Col d’Izoard. Der er tale om en 14,1 km lang stigning, der stiger med 7,3% i gennemsnit, men dataene snydere. De første 7 km er således relativt lette med stigningsprocenter hovedsageligt på mellem 4 og 6, men den sidste halvdel er langt sværere med procenter på mellem 8,5 og 10. Kun ved det berømte månelandskab ved Casse Déserte knap 3 km fra toppen afbrydes den ellers konstant stejle stigning af en lille nedkørsel. Den sidste kilometer stiger med hele 10% i gennemsnit og byder på hele tre hårnålesving, inden et venstresving leder ind på den 130 m lange, 5,5 m brede opløbsstrækning.

 

Izoard er et hyppigt anvendt Tour de France-bjerg, men aldrig tidligere har der været mål på toppen af den legendariske stigning.

 

Etapen og vores live-dækning starter klokken 12.55.

 

 

 

 

 

 

Vejret

Siden etapen blev annonceret, har der været megen snak om, hvordan vinden vil være i det åbne landskab på Izoard. Ryttere, der håber på et hårdt løb, kan glæde sig over, at der er udsigt til medvind på den legendariske stigning. Således vil der være en let vind fra sydøst, og der vil dermed være sidemod- og modvind på det først stykke frem til kort efter første stigning, hvorefter der følger et stykke med sidevind. I Jausiers drejer man ind i sidemedvind, og derefter vil der være med- og sidemedvind på resten af etapen. Der er 50% risiko for, at det regner ved etapestart, hvor det vil være overskyet, men der ventes en hurtig opklaring og solskin i den sidste halvdel. Temperaturen i bunden af Izoard ventes at nå 26 grader.

 

Analyse af 17. etape

Sikke en forskel 24 timer kan gøre! I går lå LottoNL-Jumbos Tour de France nærmest i ruiner, da man helt uventet måttet sige farvel til en sygdomsramt George Bennett og dermed kunne opgive alle forhåbninger om en samlet top 10. I dag vendte de løbet fuldstændigt på hovedet, da Primoz Roglic fortsatte sin forrygende start på sin grand tour-karriere ved at triumfere på Galibier-etapen bare et år efter sin sejr på den lange enkeltstart i sin Giro-debut.

 

Det er endda meget sandsynligt, at LottoNL-Jumbo nu kan ende som et af Tourens succeshold. Roglic er tydeligvis i sit livs form, og meget tyder på, at lørdagens enkeltstart ender i en duel mellem ham og Chris Froome. Med Marcel Kittel ude af løbet er Dylan Groenewegen ovenikøbet måske nu favorit til at sejre i Paris, og derfor kan holdet måske vinde hele tre etaper i den sidste uge - sågar fire, hvis Groenewegen også kan sejre i den mulige massespurt på fredag. Det er en kolossal omvæltning for et mandskab, der tidligere måtte vinke farvel til en formstærk Robert Gesink og længe så ud til at ende som et af løbets mere anonyme hold.

 

Det er imidlertid det lange sigte, der må være mest interessant for hollænderne. At Roglic har været et stort talent, har været klart lige siden den flotte sejr i Slovenien Rundt tidligt i karrieren. Dengang så det imidlertid ud til, at han var ren klatrer, og hans enkeltstartsevner var stærkt begrænsede. Det ændrede sig dramatisk efter skiftet til LottoNL, hvorefter han udviklede sig til decideret specialist i disciplinen. Hans knusende sejre på enkeltstarterne i Baskerlandet og Romandiet har bragt ham op i den helt tunge liga på kuperede ruter, og han er naturligt en af favoritterne til den bjergrige enkeltstart ved VM i Bergen.

 

Det så imidlertid ud til, at det havde kostet lidt på bjergevnerne, at han havde satset så stærkt på sin nyopdagede favoritdisciplin, men den antagelse kan vi efter dagens præstation glemme alt om. Når man kan vinde en bjergetape, der går over Galibier og Croix de Fer - endda ved at køre fra Contador - kan man klare det meste. Endnu mere interessant er det, at det sker i løbets tredje uge, efter at han har været i form helt siden Ster ZLM Toer for en måned siden. Det vidner om en fabelagtig restitutionsevne, og dermed er der meget, der tyder på, at der måske kunne ligge en grand tour-vinder gemt i ham. Det var ikke, hvad LottoNL havde regnet med, da de hentede ham ind som bjerghjælper for holdets kaptajner, men efter denne præstation er der al mulig grund til, at han næste år vil få chancen som kaptajn i et tre uger langt etapeløb.

 

Det bliver imidlertid ikke i år, han kører om sejren i Tour de France. Den tog Chris Froome til gengæld et stort skridt imod med en knusende suveræn opvisning på dagens etape. Hvis nogen havde troet, at hans svaghedstegn på Peyragudes-etapen var udtryk for mere end en dårlig dag, blev de gjort grundigt til skamme. Tværtimod lignede han en mand i overskud, når han svarede på Bardets mange angreb. Helt som vi skrev i gårsdagens optakt, kørte han relativt defensivt og undlod at bruge unødige kræfter i en offensiv, der kunne have kostet mange kræfter i den hårde modvind forud for torsdagens kongeetape, men han så ud til at have haft et angreb i benene, hvis det havde været nødvendigt.

 

Det var det imidlertid ikke, og det er svært at se, hvem der skal kunne true ham. Selv hvis han mod forventning skulle tabe lidt terræn til Bardet eller Uran på Izoard, har han den sikkerhed, at han under normale omstændigheder vil tage minimum et minut på dem begge på den sidste enkeltstart. Dermed skal der nærmest et decideret kollaps til for at true briten, og det synes mere sandsynligt, at det i stedet er Sky-kaptajnen selv, der giver rivalerne en lektion i morgen.

 

Man må imidlertid tage hatten af for Romain Bardets vilje til at angribe. Franskmanden var utrættelig i sine mange forceringer, men hverken Uran eller Froome var til at ryste. Belønningen udeblev dog ikke helt, idet Fabio Aru tabte værdifuld terræn i kampen om podiet, og dermed fik vi bekræftet det, vi antydede i vores analyse efter 15. etape. Arus form har været aftagende i de seneste dage, og han ligner i skrivende stund ikke en podiekandidat. Naturligvis har han den fordel, at han normalt kører bedre enkeltstarter end både Uran og Bardet, men udsigten til yderligere tidstab i morgen gør det svært.

 

Selvom det har været til at ane længe, er det alligevel en overraskelse, at Aru er ved at gå ned. Han har ellers en helt fantastisk historik i den tredje uge af en grand tour - sidste år var det jo kun én dårlig dag, der ødelagde et ellers fornemt comeback mod slutningen - men denne gang er det ikke gået hans vej. Om det skyldes hans meget specielle optakt, hvor han desperat kæmpede for at finde formen i tide, skal være usagt, men det er nærliggende at tro, at han nu betaler prisen for et meget kompliceret forår.

 

Arus nedtur var godt nyt for Rigoberto Uran, der heller ikke i dag havde den halvdårlige dag og dermed foreløbig har kørt sin hidtil mest stabile grand tour. Som omtalt flere gange tidligere er enkeltstarten stadig en stor udfordring for en mand, der ellers tidligere var specialist i disciplinen, men han kan glæde sig over at være oppe mod rivaler, der selv har det svært. I dag var han aldrig i vanskeligheder, og intet tyder på, at han er ved at tabe niveau. Til gengæld blev det også klart, at det næppe er fra ham, vi skal vente et stort angreb på Froome. For Uran vil en podieplads være et stort resultat, og han synes at have stillet sig tilfreds med at være blandt de bedste 3 i Paris.

 

Mikel Landa viste igen i dag, at han sammen med Froome sandsynligvis er løbets stærkeste rytter. Selvom han flere gange skulle føre i den hårde modvind, mistede han kun kortvarigt terræn i forbindelse med angrebene, og der er en reel mulighed for, at Sky kan sikre sig to mand på podiet. Hovedprioriteten kan der ikke være tvivl om, men kan man få det til at flaske sig på Izoard - eksempelvis ved at tage en dobbeltsejr - vil briterne helt sikkert have et halvt øje på muligheden for for anden gang at slutte med to mand i top 3 - samtidig med at man vinder holdkonkurrencen.

 

Til gengæld var der svaghedstegn at spore hos andre del af Sky-mandskabet. Michal Kwiatkowski kørte som vanligt som en motorcykel, men igen i dag blev det tydeligt, at Mikel Nieves form går den forkerte vej. Sergio Henao har som bekendt aldrig været i nærheden af sit topniveau, og det kan i sidste ende være det, der koster Landa muligheden for at gå efter podiet. Heldigvis kan man glæde sig over, at morgendagens etape først for alvor bliver svær til sidst, og dermed kan man spare på det lette kavaleri til finalen.

 

Dan Martin må være frustreret. Ireren kørte igen en flot etape, hvor han ikke var bange for at satse i et stort angreb i modvinden. Han bekræftede igen, at han har taget endnu et skridt op i hierarkiet, og derfor må det være frustrerende at miste tid på nedkørslen. Normalt er han ellers glimrende også i den disciplin, men for anden dag i træk endte smed han dum tid. Benene er der til at være podiekandidat, men uheld og dumme fejl har kostet for dyrt.

 

Som vi skrev i går, ville kampen om ungdomstrøjen sandsynligvis blive tættere på dagens etape. De lange stigninger og den tredje uge passer dieselmotoren Louis Meintjes langt bedre end den eksplosive Simon Yates, og derfor var det forudsigeligt, at sydafrikaneren i dag ville vinde tid. Yates forsvarede sig imidlertid fornemt i det, der kunne have været en meget farlig situation på nedkørslen, og han er stadig i pole position forud for Izoard-etapen. Her er der udsigt til endnu et tidstab, men hans buffer er fornuftig. De to rivaler er nogenlunde lige gode i kampen mod uret, og det kan meget vel ende i en ret tæt kamp i Marseille.

 

Helt som ventet lancerede Alberto Contador sin storslåede offensiv på Croix de Fer, men der er ikke altid belønning for mod. Man må tage hatten af for spanierens vilje til at sætte alt på et bræt, og præstationen var faktisk flottere, end resultatet umiddelbart afspejler. Ikke alene kørte han alene stort set hele vejen op af Croix de Fer, han var endda ramt af uheld undervejs. Det kostede til sidst for mange kræfter i kampen mod de friskere folk, der havde haft en lettere vej til finalen. Naturligvis er det ikke den gamle Contador, der er til start i år, men han gør bestemt sig selv ære. Vi ser frem til akt 2 af mission Alpeoffensiv torsdag.

 

En offensiv skal vi imidlertid ikke vente fra Nairo Quintana. Colombianeren forsøgte sig ellers på modig vis, men benene kan slet ikke matche ambitionerne. Quintana fik sig ganske enkelt en klatrelektion af Contador, og hans håb om etapesejr og top 10 er nu definitivt knust. For Quintana kan Paris ikke komme hurtigt nok - og det kan juli 2018 heller ikke. Der er lagt op til et stort revancheforsøg næste år, hvor det vil handle 100% om verdens største cykelløb.

 

Quintana når dog trods alt Paris, hvilket er mere, end man kan sige om Marcel Kittel. Selvom han mistede yderligere 20 point af sit forspring i dag, var tyskeren stadig den store favorit til at sikre sig sit livs første - og måske eneste? - pointtrøje. Det fik et ellers uskyldigt styrt fuldstændig forpurret, og dermed er det nu næsten sikkert, at Michael Matthews vil indfri hans livs helt store drøm: at køre til Paris iført den grønne trikot. Desværre for ham vil sejren dog nok altid blive husket mere for Kittels og Sagans alt for tidlige exits end for Matthews’ egne kvaliteter. Men man kan som sagt ikke slå flere end dem, der rent faktisk fuldfører løbet…

 

Favoritterne

Der udestår nu blot én bjergetape i årets Tour de France, men det betyder ikke, at det værste er overstået. Ganske vist er 18. etape samlet set slet ikke så svær som 9., 12. og 17. etape, men den byder til gengæld på den i særklasse sværeste afslutning. Col d’Izoard er et modbydeligt bjerg, der både byder på høje højder og meget vanskelige stigningsprocenter til allersidst, og der er dermed tale om en stigning, der kan gøre langt større skade end klatreudfordringerne hidtil i løbet.

 

Forud for Touren var det klart, at både 17. og 18. etapes udfald ville blive bestemt meget af vinden. Både Galibier og Izoard er meget åbne stigninger, hvor modvind kan knuse enhver initiativlyst. Det blev tydeligt på dagens etape, hvor det som forudsagt i går var udskilning bagfra og ikke angrebene, der gjorde forskellen.

 

Det vil det ikke nødvendigvis være torsdag. Heldigvis vil der være medvind på Izoard, og det forandrer situationen markant. Denne gang kan man faktisk gøre en forskel - også relativt langt udefra - og derfor kan vi forvente langt større tidsforskelle end i dag,

 

Det helt store spørgsmål er, om det bliver en dag for et udbrud eller for favoritterne. Det afhænger meget af, hvor store risici Chris Froome er villig til at tage for at vinde den etape, der stadig mangler. Hvis ikke Sky holder udbruddet i snor, misser han muligheden, men herved forsvinder også bonussekunder, som kan falde i de forkerte hænder, hvis han ikke kan gøre arbejdet færdigt. Er han villig til potentielt at risikere en samlet Tour-sejr for en etapesejr? Det skal Sky afklare på morgenens taktikmøde.

 

Vi tror det. Froome ligner en mand, der har været i overskud og har stor tiltro i egne form og evner. Der er næppe tvivl om, at det piner ham at være eneste mand i top 4, der endnu er uden etapesejr, og selvom han har en god chance også på lørdag, er der næppe tvivl om, at en sejr på Izoard vil været et stort øjeblik i hans karriere. Sky har hidtil kørt med meget stor ærgerrighed - de var endda villige til at kontrollere 12. etape, der ellers var både lang og hård, samt at jagte holdkonkurrencen - og da dette er sidste dag, hvor Froome får alvor for brug for de letteste af sine folk, formoder vi, at han vil gå efter etapesejren.

 

Hvis ikke Froome vil, vil Bardet sikkert. Franskmanden er på hjemmebane og ligner en mand, der stadig tror på, at han kan vinde samlet. Han tror utvivlsomt på, at han rent faktisk kan slå Froome i en direkte duel, og samtidig har han brug for bonussekunderne, hvis han skal øge sine chancer. Hvis ikke Sky kontrollerer etape, tror vi, at Ag2r vil tage ansvaret. Dermed er der interesse i etapesejren fra mindst et af de to stærkeste hold, og derfor bliver det svært for et udbrud.

 

Det betyder imidlertid ikke, at der ikke vil blive kørt aggressivt. Som sagt er det en dag, hvor Sky kan vælge at lade det hele sejle, og hvis Bardet alligevel ikke går efter sejren, er døren åben for endnu en udbrudssejr. Derfor vil vi igen være vidne til en hektisk indledning med mange angreb, men den flade start gør det lettere for Sky og Ag2r at kontrollere, at udbruddet ikke bliver for stort eller for stærkt. Det betyder samtidig, at der er en større grad af tilfældighed involveret, og at det er sværere for de lette klatrere at komme fri.

 

Der er ingen tvivl om, at Alberto Contador vil forsøge igen, og da han er på jagt efter en sejr, som folk kan huske, vil det formentlig ske med en offensiv allerede på Col de Vars. Igen vil han forsøge at få folk med i udbruddet, så de kan hjælpe i dalen, og det er endda sandsynligt, at Trek vil føre i feltet for at holde gruppen i snor, hvis ikke Sky eller Ag2r tager ansvar. Derfor kan vi meget vel ende med et scenarium som i dag, hvor feltet jagter et udbrud med Contador på vejen op af Izoard.

 

Favoritterne derimod vil sandsynligvis vente med at spille ud til den sidste stigning. Den er svær nok til at gøre en stor forskel, og udover Contador er det umuligt at få øje på en rytter, der har interesse i at gamble stor allerede på Col de Vars. Derfor venter vi, at klassementsrytterne skal slås om det på Izoard, og da vi formoder, at Sky vil jagte Contador, tror vi også, at de ender med at køre om etapesejren.

 

Det får os til at pege på Chris Froome som vores favorit. Som skrevet i analysen er der meget, der tyder på, at hans tidstab på Peyragudes-etapen vitterligt skyldtes en lille sukkerkrise. På alle andre etaper har han lignet en mand i stort overskud, men han har hidtil grundet fraværet af svære bjergafslutninger ikke haft grundlag for selv at satse alt i et stort angreb. Tværtimod har han kørt kontrolleret, men han synes stadig at have et ekstra gear, han endnu ikke har vist. Husk på, at han bad sit hold jagte udbruddet på etapen til Peyragudes. Det ville han kun gøre, hvis han på de foregående etaper havde haft fornemmelsen af, at han var stærkeste mand. Ellers var det en unødig risiko at løbe. Også hans flotte kørsel på 15. etape, hvor han kunne have tabt det hele, vidner om styrke. Froome ligner stærkeste mand, og vi tror, at han reelt sikrer sig Tour-sejren ved at sejre på Izoard.

 

Hans værste rival er uden tvivl Romain Bardet. Franskmanden bliver altid stærkere og stærkere som løbet skrider frem, og intet tyder på, at det forholder sig anderledes denne gang. I dag var han igen enormt velkørende, som det har været tilfældet på samtlige bjergetaper, og disse etaper med lange stigninger passer ham samtidig bedre end terrænet tidligere i løbet. I dag var han ikke i stand til at ryste Froome, men i morgen betyder medvinden, at han har en reel mulighed, hvis han vitterligt er stærkere. Vi tvivler stadig på, at det er tilfældet - hvis man ser vort fra Peyragudes, er det Bardet, der har haft problemer med at følge Froome, ikke omvendt - men hvis nogen kan bringe briten i krise, må det være den selvtillidsfulde franskmand.

 

I dag blev det igen tydeligt, at Mikel Landa er i forrygende form, og som vi læser det, er det kun Froome, der kan matche baskeren i bjergene. I morgen vil medvinden betyde, at han ikke i samme grad skal betale dyrt for det føringsarbejde, han utvivlsomt vil skulle udføre, og vi vil bestemt ikke udelukke, at Landa og Froome viser sig at være et niveau over rivalerne. Holdet har før taget dobbeltsejre i bjergene med Froome og Richie Porte, men i 2013 og 2015 skete det så tidligt i løbet, at Froome var nødt til at køre fra sin hjælperytter. Denne gang vil man næsten kunne vide sig sikker på den samlede sejr, hvis Froome og Landa vitterligt kører fra, og derfor er der mere rum til gaver. Landa kan sagtens bruge bonussekunder i kampen for podiet, og derfor kan det bestemt ikke udelukkes, at Froome giver sejren væk, hvis de to Sky-ryttere er stærkere end rivalerne.

 

Rigoberto Uran bliver ved med at imponere. Kun på La Planche des Belles Filles har han vist svaghedstegn, og i dag gav han aldrig hverken Froome eller Bardet en millimeter. Det er også værd at huske, at han var den eneste, der aldrig slap Porte og Froome på Mont du Chat på 9. etape, og i dag viste han, at formen bestemt ikke er blevet ringere. Højderne passer en colombianer som ham, men han er måske ikke helt så god på lange stigninger som Bardet og Froome. Det kunne man imidlertid ikke se i dag, hvor han kørte fremragende. Bardet og Froome vil helt sikkert være de to mest aggressive, men hvis de slider silken af, vil Uran være stærk nok til at slå til.

 

Hvis det ender i en favoritafgørelse, har vi svært ved at forestille os andre vindere end de fire ovennævnte. Er der en, der kan overraske er det måske Dan Martin. Ireren betalte i dag prisen for, at han stod for det meste af føringsarbejdet i modvinden, og alligevel var han med hele vejen til toppen. Det vidner om, at han er stærkere, end resultatet afspejler, og han er måske endda god nok til at følge de bedste. Han har den fordel, at han ikke er en umiddelbar trussel mod podiet, og han kan derfor få lidt frihed, hvis de stærkeste kigger på hinanden.

 

Igen i dag er den mest sandsynlige udbrudsvinder naturligvis Alberto Contador. Vi har allerede beskrevet, hvordan vi forventer, at han vil forsøge sig på Col de Vars og herefter udnytte holdkammerater fra det tidlige udbrud. I dag var han ikke i stand til at gøre det færdigt, men han var også undervejs ramt af uheld og modvind, der bestemt ikke gjorde det nemmere. Contador bliver altid bedre og bedre, som løbet skrider frem, og han er i stand til at restituere efter dagens hårde indsats. Det bliver ikke let, men Contador har en mulighed for at vinde det, der kan ende som hans sidste Tour-bjergetape nogensinde.

 

Kan Primoz Roglic gøre det igen? Hvorfor ikke? Sloveneren var brølstærk i dag, og hvis han er kommet sig, er der ingen grund til ikke at forsøge sig igen. Naturligvis kan det være, at han vælger at spare sig til enkeltstarten, men hvis han følger sig godt kørende, bør han give det et skud. Hans power på det flade og friskhed betyder, at hans muligheder for at ramme udbruddet er gode, og hvis han kører lige så stærkt som i dag, er det svært at se, hvem der skal slå ham.

 

Det kan måske Bauke Mollema. I dag valgte hollænderen at ofre sig for Contador, men han imponerede igen stort ved at køre som en motorcykel i modvinden på Telegraphe. I morgen kan han meget vel igen ende som hjælper for sin kaptajn, men modsat Contador har han frihed til også at forsøge sig i det tidlige udbrud. Skulle Contador ikke være i stand til at komme op, vil Mollema få frihed til at køre sin egen chance, og med den form, han har vist siden søndag, vil han med stor sandsynlighed være udbruddets stærkeste mand.

 

Vi tror som sagt, at Ag2r satser på en etapesejr til Bardet, men et led i den plan kan være at sende en rytter med i udbrud. Vi har været dybt imponerede over Alexis Vuillermoz i dette løb, hvor franskmanden har klatret bedre end nogensinde. Normalt er disse stigninger ellers for lange for ham, men i dag sad han alligevel med bedste meget længe. Hvis han bliver sendt ud som forpost, kan han måske få chancen for at køre efter sejren, og han virker stærk nok til at kunne gøre det færdigt.

 

Det samme gør Serge Pauwels. Belgieren viste igen i dag, at han hører til blandt feltets bedste klatrere, men i sidste ende var han oppe mod en, der var stærkere. Der er en vis risiko for, at han ender med at betale prisen for dagens indsats, men i den tredje uge er det som regel de samme, der forsøger sig igen og igen. Pauwels har stadig den nødvendige friskhed og klatrebenene til rent faktisk at vinde.

 

Hidtil er det ikke lykkedes Emanuel Buchmann at ramme udbruddet, selvom han har forsøgt sig igen og igen. Han har været hæmmet af altid at have dårlige bene i starten af etaperne, inden det bliver bedre mod slutningen. Det gør det bestemt ikke nemt for ham at ramme udbruddet på en dag, hvor starten ikke er ideel. Han vil dog helt sikkert forsøge, og lykkes det, kan han faktisk vinde etapen.

 

Det samme kan Darwin Atapuma. Efter styrtet i foråret har han ledt efter formen gennem hele sæsonen, men i dag kom den helt ud af det blå. Med det samme vi ramte højderne var Atapuma i sit es, og han har helt sikkert fået styrket selvtilliden, inden Izoard, der passer ham som fod i hose. Det svære bliver at ramme udbruddet i den flade start, men lykkes det, synes han nu endelig at have en form, der kan give ham den grand tour-etapesejr, han har været så tæt på et utal af gange.

 

Andre gode udbrudskandidater er Daniel Navarro, Brice Feillu, Tiesj Benoot, Tony Gallopin, Diego Ulissi, Alessandro De Marchi, Amael Moinard, Guillaume Martin og Carlos Betancur, men det er usandsynligt, at de kan vinde etapen.

 

 

Feltet.dks vinderbud: Chris Froome

Øvrige vinderkandidater: Romain Bardet, Mikel Landa

Outsidere: Rigoberto Uran, Alberto Contador, Daniel Martin

Jokers: Primoz Roglic, Bauke Mollema, Alexis Vuillermoz, Serge Pauwels, Emanuel Buchmann, Darwin Atapuma

 

HVER DAG UNDER TOUREN GIVER UNIBET DIG MULIGHED FOR AT VINDE 50.000 KRONER - ENDDA GRATIS! UNIBET KALDER DET BETTIME, ALT MAN SKAL GØRE ER AT GIVE SIT BUD PÅ VINDERTIDEN PÅ EN ETAPE. HOS FELTET.DK GÆTTER VI MED OG TROR, AT VINDERTIDEN BLIVER: 04.24.23. LÆS MERE OM KONKURRENCEN OG DELTAG I UNIBETS BETTIME!

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

51ème tour cycliste inte...(2.1) 22/02-24/02

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger