Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

LIVESTREAM: 1. afdeling af Feltet.dk Race Series

LIVESTREAM: 1. afdeling af Feltet.dk Race Series

18. februar 2020 20:00

Nu er ventetiden (næsten) forbi! I aften køres 1. afdeling af Feltet.dk´s spritnye E-sportsløbsserie Feltet.dk Race Series på Zwift, og her har du vores optakt til løbet. Husk, at du stadig kan nå at tilmelde dig, og hvis du ikke selv kører løbet, har du naturligvis stadig mulighed for at følge med, når vi livestreamer her på Feltet.dk og på vores forskellige sociale platforme fra klokken 20.00.


Kommentarer på livestreamingen på Feltet.dks Facebook-profilTwitch-profil og Youtube-kanal.
 

TILMELD DIG LØBET HER.

Over 400 ryttere har allerede tilmeldt sig aftenens 1. afdeling af Feltet.dk Race Series, som finder sted klokken 20.15 på Zwift.

 

Løbet bliver det første af i alt syv, som køres over de kommende tirsdage indtil finaleaftenen den 31. marts.

 

I løbet af serien kommer rytterne igennem fem forskellige verdener i Zwifts univers, og således vil ruterne variere kraftigt fra gang til gang.

 

Deltagerne vil her ikke blot kæmpe om etapesejre men også den samlede triumf, som vil blive afgjort af et pointsystem. Tidsforskelle i de enkelte afdelinger har dermed ingen betydning for klassementet.

 

Løbsserien vil have flere løb i løbet, da fire styrkebaserede kategorier (og en klasse forbeholdt kvinder) vil give alle deltagere chancen for at komme først over målstregen og finde vej til toppen af resultatlisten, som hver uge publiceres på Feltet.dk.

 

For at blive registreret i resultatlisten skal du opfylde visse kriterier, og dem kan du finde i reglerne herunder.

 

For alle kategorier vil det være muligt at stille sig op på startstregen 30 minutter før start, og de forreste pladser uddeles efter først til mølle-princippet, så det kan være en god idé at være tidligt på den.

 

Vi dækker naturligvis løbet tæt med livestream, kommentering, referat og resultater.

 

Aftenens løb vil blive livestreamet på Feltet.dk samt på vores Facebook-profilTwitch-profil og Youtube-kanal fra klokken 20.00. Løbet vil desuden også kunne ses på DBR Lives Facebook-side.


Det er Zwift-ambassadør Alex Rasmussen og Feltet.dk-ejer Jesper Johannesen, som sidder bag mikrofonerne, og de vil selvfølgelig være klar til både at guide seerne gennem løbet og svare på spørgsmål undervejs.

 

Referat og resultater vil offentliggøres her på Feltet.dk i de kommende dage.

 

Gør dig helt klar til i aften med Alex Rasmussens bedste løbstips.

 

Ruten

I alt skal der tilbagelægges 35,1 kilometer i Zwifts New York-verden anno 2120.

 

Vær derfor beredt på udsigten til spektakulære glasveje, flyvende biler og bygninger, som du aldrig har set før - hvis du ellers har overskud til at lægge mærke til den uhyggelige detaljegrad, som dette univers er blevet skabt med.

 

Ruten byder på et kort og fladt åbningsstykke på et par hundrede meter, før det går løs med tre omgange af den 11,5 kilometer lange rundstrækning kaldet Astoria Line 8.

 

Rundstrækningen foregår udelukkende i Central Park og byder på 140 højdemeter.

 

Efter en hovedsageligt faldende start rammes den første reelle bakke efter godt 2,8 kilometer (400 m á 5 %, max 8 %). Herfra følger en stejl nedkørsel, der leder ned til rundstrækningens lavest beliggende punkt efter fire kilometer.

 

Her venter to bakker med blot 300 meters mellemrum. Først 300 meter med 7,6 % og et max på 10 %, hvorefter man drejer til venstre ind på 500 meter med 3,2 %, max 6 %. 

 

Fra toppen køres kun en meget kort nedkørsel, inden to mindre bakker, igen kun adskilt af et kort faldende stykke, sender rytterne op på rundstrækningens højeste punkt efter 6,6 kilometer.

 

Herfra går det først stejlt og siden kun svagt ned ad, før der tages hul på rundstrækningens sidste fire kilometer, som uden at byde på reelle bakker eller nedkørsler består af konstante små skift i stigningsprocent.

 

Den største klatrermæssige udfordring på de afsluttende kilometer starter ved den indlagte spurt med godt 1,5 kilometer til stregen (200 m á 4,5 %, max 5 %). Toppen er med 1,3 kilometer til mål, og herfra venter et hurtigt faldende stykke, som leder ind på den sidste kilometer.

 

Denne er hovedsageligt flad indtil de sidste par hundrede meter, hvor en målbakke på 250 meter á 5,5 % (max 9 % 75 meter fra mål) skal afgøre det første løb i Feltet.dk Race Series.

 

Løbet har i alt 422 højdemeter og forventes at blive kørt på omkring 44 minutter for A-rytterne.

 

Den kuperede rute mangler måske de store bakker, men de relativt mange højdemeter på ganske få kilometer betyder, at de hurtige afsluttere kommer på hårdt arbejde, før de potentielt kan lade sprinterbenene tale i den stigende finale.

 

Samlet set er der således lagt op til en åben affære, hvor både de stærke motorer og sprinterne kan nære forhåbninger om at tage en tidlig føring i Feltet.dk Race Series.

 

Du kan her se ruten og højdeprofilen for henholdsvis rundstrækningen og hele løbet.


Alex Rasmussens dom
Jeg tror, at det bliver en spurt fra en reduceret gruppe, fordi det er en semihård rundstrækning. Det er svært at køre alene hjem på den her rute.

Det kan blive fra alt mellem 20 mand og det meste af feltet, der skal spurte, afhængigt af om der er nogle hold, der beslutter sig for at holde kæden stram på en af de små bakker. Det går hele tiden op og ned med 2-3 %. Det er aldrig fladt. 

 

Reglerne

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes.


- Kører man over sin kategoris øvre grænse i watt pr. kilo eller kører i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat heller ikke godkendt.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil ikke være til rådighed.


- Der køres med separate starter, men alle kategorier kører samme distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E.


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest to dage efter løbet.


- Tjek dit resultat på Zwiftpower.com for at sikre, at du ikke har overtrådt din kategoris grænser for watt pr. kilo. I så fald SKAL du rykke en kategori op til den kommende afdeling.


Styr på det praktiske? Vi har rådene parat.
 

Kategorierne (inddelt i FTP)

A-klassen: 3,99 < W/kg            Løbsstart: 20.15


B-klassen: 3,20-3,99 W/kg       Løbsstart: 20.16    


C-klassen: 2,50-3,19 W/kg       Løbsstart: 20.17


D-klassen: 2,50 W/kg            Løbsstart: 20.18


E-klassen: Kvinder                   Løbsstart: 20.19

 

Pointsystemet

Det samlede klassement vil for samtlige kategorier blive baseret på et pointsystem.

 

Etapevinderen i hver kategori vil modtage 35 point, nummer to 30, nummer tre 28, nummer fire 27 og så fremdeles ned til 30. pladsen, som får to point. Alle øvrige gennemførende ryttere får et enkelt point.

 

Er der færre end ti ryttere i en kategori, vil den dårligst placerede rytter modtage to point, den næstdårligste tre point og så videre.

 

Undervejs vil der være point til de tre bedst placerede ryttere ved hvert sprint- og KOM-banner. Førstepladsen modtager fem point, andenpladsen tre og tredjepladsen ét. Det er de første ryttere over stregen, som får spurtpointene. Hurtigste segmenttid alene betyder dermed ingenting.

 

Vær opmærksom på, at der ved 1. afdeling ikke er noget KOM-banner undervejs. Der er til gengæld point på spil ved samtlige tre passager af rundstrækningens enlige sprintbanner.

 

Løbsserien vil også inkludere en holdkonkurrence, hvor pointene til hvert mandskabs tre bedst scorende ryttere ved den enkelte afdeling vil tælle i den samlede stilling.

 

Er du ikke med på et hold endnu, kan du let tilmelde dig et eller oprette et selv under ”Teams” på Zwiftpower.com.

 

Samtlige syv afdelinger vil tælle i det samlede pointregnskab, hvilket gælder for både det individuelle og holdklassementet. Rykker man som rytter op i kategori undervejs i serien, vil man ikke få sine point med over i sin nye kategori.

Ovenstående pointsystem og regler gælder for samtlige klasser.

Favoritterne
I A-klassen er det svært ikke at pege på Casper Folsach som en af de absolut største favoritter. Den 26-årige måtte stoppe landevejskarrieren sidste år på grund af hjerteproblemer, men det forhindrer ham ikke i at køre stærkt på Zwift, hvor han har hentet stribevis af topplaceringer i de seneste par vintre. 

Folsachs holdkammerat på Team Poauto Anders Moustgaard er et andet godt bud. Moustgaard har feltets tredjebedste rangering på Zwiftpower og har ligesom Folsach adskillige A-sejre på CV´et. Generelt møder Poauto-holdet stærkt op, da mandskabet også har Martin Hammer Larsen, Nicklas Pedersen og Kristian Sobota blandt startlistens 16 bedste rangerede ryttere på Zwiftpower.
 

De får dog hård kamp til stregen af Fusion ECT, der kommer med både Simon Nielsen og Jeppe Tolbøll. Nielsen er med sine over 26.000 kilometer på Zwift blandt feltets mest rutinerede, og begge ryttere har gode chancer for at udnytte deres store spurtstyrke ved aftenens løb.

 

Også Fusions udviklingshold, Fusion Development, er til start i A-klassen, da Nikolaj Hebsgaard og Kristian Nøhr har meldt deres ankomst. Førstnævnte har et af løbets højeste FTP i watt pr. kilo, men spørgsmålet er, om ruten vil være hård nok for Hebsgaard til at udnytte dette.

 

Det er imidlertid langtfra sikkert, at det er en dansker, som løber med sejren. Flere stærke nordmænd er nemlig til start.

 

Særligt at det værd at holde øje med Brage Bergeng, Stian Lersveen og Kjetil Farup fra Vikings-holdet. Bergengs Zwiftpower-rangering er kun overgået af Folsach, og hans registrerede 15 sekunders power pr. kilo er bedst af alle, hvilket kan vise sig at være altafgørende i en eventuel spurtafgørelse på de sidste stigende meter.

 

Derudover møder også den norske bjergged Morten Vaeng op. Nordmanden vejer blot 59 kilo og har startlistens suverænt højeste 20 minutters watt pr. kilo med hele 5,8. Vaeng har dog ikke feltets bedste spurt og skal dermed forsøge at gøre forskellen på rutens små bakker.

 

Vaeng kører for det norske Kalas-hold, som også tager Ole Christian Fagerli og Odd Erlend Hansen Berg med til aftenens løb.

 

Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at Danish Bike Riders (DBR) møder talstærkt op med hele 17 ryttere alene i A-klassen. Fusion Development tæller otte ryttere, Poauto syv, Vikings fem, Fusion ECT tre og Kalas tre. 

 

I alt har foreløbigt 84 ryttere tilmeldt sig A-klassen tirsdag aften.

 

 

I B- og C-klasserne vil vi ikke fremhæve nogen navne, men vi vil glædeligt konstatere, at flere hold er tilmeldt med over tre ryttere, hvorfor holdkonkurrencen tegner sig til at blive en særdeles spændende affære.

 

I B-klassen må DBR påtage sig favoritværdigheden med 33 ryttere til start, men også Fusion Development med 17 er godt repræsenteret.

 

De to mest talstærke hold skal dog ikke undervurdere KST, CycleChat og eCKD med henholdsvis seks, fem og fire ryttere i B-klassen.

 

I alt har foreløbigt 158 ryttere tilmeldt sig B-klassen tirsdag eftermiddag.

 

I C-klassen er det igen DBR med 26 ryttere, der er i overtal, mens eCKD med otte, CycleChat med fire og Team Poauto med tre skal forsøge at skabe overraskelsen.

 

I alt har foreløbigt 126 ryttere tilmeldt sig C-klassen tirsdag eftermiddag.

 

 

Da der indtil videre kun er tilmeldt henholdsvis 30 og fem ryttere i D- og E-klassen, vil der efter planen ikke være noget holdklassement i disse klasser.  
 

*Favoritlisten vil blive opdateret løbende, efterhånden som flere deltagere tilmelder sig i løbet af i dag.


OPDATERING: Siden udarbejdelsen af optakten har også Joakim Lisson (Fusion Development) meldt sig til løbet. Kun Folsach har en bedre Zwift-rangering end Lisson af de øjeblikkeligt tilmeldte pr. tirsdag middag.

OPDATERING: Tom Frømling (Fusion ECT), Martin Steen Thomsen (Fusion Development), Dennis Lock (Fusion Development) og Haavard Gjeldnes (Vikings) har nu også meldt sig til løbet.

OPDATERING: Svenskerne Johan Wigforss (SZ) og Alexander Wetterhall (SZ) har meldt sig til løbet. Wigforss har startlistens fjerdebedste rangering på Zwiftpower, mens Wetterhall er nummer 12. Hold desuden et vågent øje med japaneren Tsuyoshi Sakuma med feltets næstbedste 20 minutters watt pr. kilo.

 

MELD DIG TIL AFTENENS 1. AFDELING AF FELTET.DK RACES SERIES HER.

Du finder samtlige informationer om Feltet.dk Race Series lige her.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Healthy Ageing Tour(2.NCUPJW) 10/04-12/04

Itzulia Basque Country(2.UWT) 06/04-11/04

Circuit Cycliste Sarthe -...(2.1) 07/04-10/04

Healthy Ageing Tour(2.NCUPJW) 10/04-12/04

Ronde van Vlaanderen(1.NCUP) 11/04

Paris-Roubaix(1.UWT) 12/04

Klasika Primavera de Amor...(1.1) 12/04

Paris-Camembert(1.1) 14/04

GP Beiras e Serra da Estrela(2.1) 17/04-19/04

Tour du Finistère(1.1) 18/04

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NYE SKO? GUIDE, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER