Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Adriatica Ionica Race

Optakt: 1. etape af Adriatica Ionica Race

15. juni 2021 14:06Foto: Sirotti

For tre år siden åbnedes det nye italienske etapeløb med et holdløb, men i årets forkortede og bare tre dage lange udgave er der ingen tidkørsel. I stedet bliver det sprinterne, der får det første ord, når en flad etape på Po-sletten ventes at lægge op til et brag af en massespurt i det nordøstlige Italien som åbning på den tredje udgave af det nye løb.

Annonce

Ruten

Den første udgave blev indledt med et holdløb, mens man i 2019 skød løbet i gang med et aftenkriterium, der ikke talte med i det samlede klassement. Begge etapetyper er taget ud af årets løb, og i stedet skydes festen i gang med en helt klassisk sprinteretape på Po-sletten, hvor det stort set aldrig blæser. Dermed skulle det undre, om ikke en massespurt vil afgøre, hvem der skal have den første førertrøje.

 

I alt skal der tilbagelægges 185,3 km, der fører feltet fra Trieste til Aviano. Startbyen er altid med i løbet og er en havneby helt over i Italiens østligste hjørne på grænsen til Slovenien. Herfra følger man den relativt flade kystvej mod nordvest, inden man fortsætter mod nord ind i landet frem til dagens eneste stigning, San Michele del Carso (3,2 km, 4,8%), der er en helt jævn opkørsel med top efter 37,6 km i bakkerne nær grænsen til Slovenien. En kort nedkørsel fører mod sydvest tilbage til den flade Po-slette, der nu følges mod nordvest og nordøst op langs grænsen frem til byen Cividale, som nås efter 73,7 km.

 

Herfra sætter man kursen mod vest, og man fortsætter hen over sletten frem til dagens første spurt, der kommer efter 110,0 km i Moruzzo på toppen af et ganske lille højdedrag lige nord for storbyen Udine. Derfra snor man sig videre mod vest hen over den flade slette frem til målbyen Aviano, hvor man krydser stregen efter 172,3 km i forbindelse med dagens anden spurt.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på en 13,0 km lang og helt flad rundstrækning i området sydøst for målbyen. Den er næsten trekantet og indledes med tre hurtige sving ud gennem byen, inden det går ad en lige vej mod sydøst og siden nord. Med 4,4 km igen skal man lige igennem en stor rundkørsel, og derefter går det ad en let bugtende vej mod sydvest hele vejen tilbage til Aviano, hvor eneste udfordring er to bløde sving med hhv. 2200 og 2000 m igen samt en rundkørsel bare 100 m fra stregen.

 

Etapen byder på i alt 1242 højdemeter.

 

Aviano har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

Vejret

Det er sommer i Italien, og det kan rytterne nyde gode af denne tirsdag. Der vil kun være få skyet og en temperatur på 28 grader. Vinden vil bare være let (10-13 km/t) og komme fra sydvest, hvilket først giver sidevind og siden sidemodvind frem mod Aviano. På rundstrækningen vil der først være sidevind, så sidemedvind og slutteligt direkte modvind over de sidste 4,4 km.

 

Favoritterne

Årets Adriatica Ionica Race kan bestemt ikke byde på det stærkeste felt, men lidt stjernestøv kastes der over løbet. Det italienske landshold er nemlig til start med Elia Viviani, der af sit hold har fået lov at droppe Touren og bruger dette løb som sidste landevejsoptræden inden en højdetræningslejr frem mod OL på banen.

 

Det kan han gøre med ambitioner. Den italienske landstræner Davide Cassani har valgt at bygge udtage et decideret sprinterlandshold til dette løb, hvor Viviani får selskab af to topsprintere i form af Alberto Dainese og Davide Cimolai samt to af hans baneholdkammerater, Francesco Lamon og Michele Scartezzini. Det er med god grund, for selvom der er grusveje på den sidste etape i løbet, synes en spurt at skulle afgøre to af de tre etaper.

 

Der bør i hvert fald ikke være tvivl om, at vi får en spurt på tirsdagens åbningsetape. Landsholdet vil være skrupsultne efter at sikre dette, og de bør få god hjælp af Vini Zabu, der primært er her for at spurte med Jakub Mareczko. Det er ganske vist tvivlsomt, om de vil få megen hjælp, men det er trods alt to hold til at føre i et ret svagt felt, hvor særligt landsholdet er et af de stærkeste mandskaber.

 

Jeg regner derfor med en helt klassisk sprinteretape, hvor de mange små hold sikkert vil kæmpe for at ramme udbruddet. Derefter vil landsholdet og Vini sikre, at vi får samling frem mod den ventede spurt, da den begrænsede vind gør etapen helt ufarlig.

 

Selve spurten er ret enkel. Der er ingen sving over de sidste 4,4 km, men med en rundkørsel bare 100 m fra stregen vil der ikke være megen plads til at passere på den sidste del af opløbsstrækningen. Det bliver derfor stadig vigtigt at sidde rigtigt, og timing i den direkte modvind bliver ligeledes essentiel. Heldigvis er der meget få sprintere i løbet, og det bør gøre det mindre hektisk.

 

Feltet har to topsprintere, og jeg vælger at pege på Elia Viviani. Ganske vist afslørede Giroen, at det fortsat kniber med at finde den gamle fart, men i dette felt er det stadig kun Mareczko, der kan matche ham. Han har dog et tog, der med Alberto Dainese og ikke mindst Davide Cimolai, som er en af feltets bedre lead-out men, et tog, der er i særklasse. Det kan meget vel være det, der gør forskellen i kampen mod Mareczko, og derfor tror jeg, at Viviani tager sejr nr. 2 efter en frustrerende Giro.

 

Den værste rival er Jakub Mareczko. Hans indledende 2. plads i Ungarn viste, at han stadig er lynhurtig, men til gengæld viste resten af det ungarske løb og senest Belgium Tour, at hans positionering stadig er en katastrofe. I dette tog mangler der dog sprintere, finalen er enkel, og hans tog med Liam Bertazzi og Riccardo Stacchiotti ligner det næstbedste. Sidder han rigtigt, synes han at have farten til at true Viviani, som han viste ved at vinde 1. etape af Coppi e Bartali foran den genfødte Mark Cavendish.

 

Det har været et skidt år for Luca Pacioni, der har fået det meste af året ødelagt af en skade. Han kom i gang igen i Ungarn, men her var han stadig rusten og fik blot en 9. plads i en af de fire massespurter. Nu har han haft yderligere en måned til at forbedre formen, og hans fart bør bringe ham langt i dette felt, hvor han kan drage fordel af at have Lica Wackermann som lead-out man.

 

Gazprom har Marco Canola, der bestemt ikke er klassisk sprinter og ikke er blevet hurtigere med alderen. Han har dog god erfaring i positionskampen, og i dette svagt besatte løb bør det sikre ham et hæderligt resultat. Han er trods alt lige blevet nr. 8 i feltets spurt i Aargau og har god hjælp af Simone Velasco.

 

Astana kan både spurte med Davide Martinelli og Fabio Felline, men det er usikkert, om de gør det.  Jeg vil dog tro, at de giver Martinelli chancen, som de gjorde på sidste etape i Slovenien og i Ungarn. Her endte han hver gang lige uden for top 10, men et styrt på 3. etape gav ham en fin 4. plads. I dette sprinterløse felt kan han med hjælp fra Felline gøre det pænt, selvom han mangler fart.

 

Androni har et hold nærmest udelukkende af klatrere, men de vil sikkert give chancen til Natnael Tesfatsion. Han er bestemt ikke sprinter, men han har god erfaring fra afrikanske massespurter. Hans spurter i Coppi e Bartali, Alperne og Per Sempre Alfredo viser, at han bør kunne gå i top 10 i dette felt.

 

Bardiani vil køre spurten for unge Enrico Zanoncello, men han har hverken som U23 eller professionel store resultater. Senest havde han det meget svært i Slovenien, og han hjælpes ikke meget af et hold bestående af klatrere. En 11. plads i spurten på Mallorca giver dog håb om et pænt resultat.

 

Novo Nordisk vil spurte med Andrea Peron, der bør kunne stræbe efter årets første top 10. Han var tæt på flere gange i Tyrkiet, hvor feltet var betydeligt stærkere end her. Han har flere top 20-resultater i ret stærkt besatte løb, og det bør føre langt her, hvis han er kommet sig over et styrt, der har hæmmet ham på det sidste.

 

Den bedste kontinentalsprinter kan være Stefano Gandin. I 2019 var han stabilt med fremme i mange 2.2-løb og også i år har han to gange været i top 10, endda i 1.1-løbet Per Sempre Alfredo. Hvor han står er dog usikkert, da han stort set ikke har kørt løb i år.

 

En af de mest spændende unge italienske sprintere er Cristian Rochhetta, der blandt andet var tæt på at vinde en etape i Baby-Giroen sidste år. I år er han blevet nr. 7 i massespurten i Coppi e Bartali, og han har altså vist sig frem på dette niveau. Han støttes af Matteo Bassegio, der også har vist nogen hurtighed.

 

En anden spændende ung sprinter er Samuele Zambelli, der blev nr. 3 i Per Sempre Alfredo tidligere i år. Det løb var dog martret af et slemt styrt, og hans spurter som U23-rytter har været knap så prangende. Eksempelvis imponerede han ikke i den nyligt overståede Baby-Giro.

 

En spændende kandidat er Davide Persico. Den unge italiener har ikke megen erfaring på dette niveau, men sidste år blev han nr. 5 i massespurten i Coppi e Bartali i et felt, der minder om dette. Til gengæld har han ikke vist meget i år.

 

Også Riccardo Carretta kan tænkes at blande sig i spurten, ligesom det er tilfældet for erfarne Federico Burchio og Giacomo Garavaglia, der dog begge mere er udbryder- end sprintertypen, samt Florian Gamper

 

Feltet.dks vinderbud: Elia Viviani

Øvrige vinderkandidater: Jakub Mareczko, Luca Pacioni

Outsidere: Marco Canola, Davide Martinelli, Natnael Tesfatsion

Jokers: Enrico Zanoncello, Andrea Peron, Fabio Felline, Stefano Gandon, Cristian Rocchetta, Samuel Zabelli, Davide Persico

Elia Viviani
Jakub Mareczko, Luca Pacioni
Marco Canola, Davide Martinelli, Natnael Tesfatsion
Enrico Zanoncello, Andrea Peron, Fabio Felline, Stefano Gandon, Cristian Rocchetta, Samuel Zabelli, Davide Persico
Alberto Dainese, Davide Cimolai, Riccardo Stacchiotti, Matteo Bassegio, Riccardo Carretta, Federico Burchio, Giazomo Garavaglia, Florian Gamper

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Adriatica Ionica Race
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Donostia San Sebastian Kl...(1.UWT) 31/07

Circuito de Getxo - Memor...(1.1) 01/08

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 31/07

Johan Museeuw Classic(1.1) 31/07

Circuito de Getxo - Memor...(1.1) 01/08

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 04/08-15/08

La Coupe du President de ...(2.1) 05/08-08/08

Sazka Tour(2.1) 05/08-08/08

Aubel-Thimister-Stavelot(2.1) 06/08-08/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 07/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 08/08

Tour de Pologne(2.UWT) 09/08-15/08

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger