Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Baloise Belgium Tour

Optakt: 1. etape af Baloise Belgium Tour

12. juni 2024 15:25Foto: Kjetil Birkedal Pedersen, sykkelfotografen/Uno-X Pro Cycling

Enkeltstarten har ofte været den absolutte nøgleetape i løbet, hvad den også er i år, og derfor handler det om at være særligt skarp fra start denne gang. For første gang siden 2016 åbnes der nemlig med løbets ensomme kamp mod uret, der i år består af 12 km fladbanetons på lange, lige veje, og dermed vil vi allerede efter førstedagen have fået skabt de første og meget væsentlige tidsforskelle i kampen om den samlede sejr.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele tre store etapeløb bliver der i denne optakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

I årevis har det været helt fast, at løbet er blevet indledt med sprinteretapen til Knokke-Heist, men det gør det ikke længere. Tværtimod har det været kutymen at lægge hårdt ud med brostensetapen, men i år bliver åbningsdagen endnu vigtigere. For første gang siden 2016, hvor man senest havde en prolog, starter man nemlig med den måske vigtigste etape, enkeltstarten, der ellers oftest er kommet om fredagen. Den er altså i år 12,0 km lang og henlagt til Koersel, der er en forstad til Beringen. Med bare 91 højdemeter er der igen i år tale om en flad tonserrute, og med 10 sving er der ikke tale om væsentlige tekniske udfordringer: altså igen i år en sag for specialisterne.

 

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Mange enkeltstarter i år er ødelagt af vejret, men det sker ikke med denne. Der venter en overskyet, men tør onsdag med kun meget lidt sol og en temperatur på 14-16 grader. Der vil være en let vind (13-14 km/t), der vil være konstant og komme fra nordvest. Det giver stort set sidevind på hele ruten, men der vil være et modvindsstykke på første del. Til slut får man kortvarigt sidemedvind med 1100 m igen, inden der vil være sidemodvind over de sidste 400 m.

 

Favoritterne

Der er sjældent meget hokuspokus over enkeltstarterne i dette løb. De er typisk helt flade og sjældent meget tekniske. Det gælder også i år. Med 10 sving er der måske lidt flere sving, end man normalt ser det, men grundlæggende er det en sag for specialisterne, der har mange lange, lige stræk, hvor de kan åbne for gassen.

 

Derfor er det også meget enkelt. Det handler om de klassiske elementer: watt og aerodynamik. Den anden vigtige faktor er distancen. Vi taler om 12,0 km, og dermed skal vi se i retning af de ryttere, der specialiserer i korte, flade enkeltstarter som dem, vi også ser i Renewi Tour og Tirreno. Heldigvis kommer vejret ikke til at spille nogen rolle. Den kølige sommer fortsætter, men forholdene bør være ens for alle, og vi får heldigvis tørre veje.

 

De seneste par år har tempofeltet været ret svagt, men i år er der flere specialister end vanligt. Derfor tegner der sig en relativt åben konkurrence med flere vinderbud. Nedenstående er i nogen omfang en gentagelse af pointerne fra den store optakt, da enkeltstarten er den i særklasse vigtigste etape i løbet.

 

Som man kan gætte fra den store optakt, går jeg Søren Wærenskjold. Han blev nr. 2 sidste år, hvor han vandt enkeltstarten med 11 sekunder ned til Yves Lampaert, 12 sekunder ned til Alexander Edmondson og 15 sekunder ned til Mathieu van der Poel. Som vi lige har set i Schweiz, er det en bedrift at slå Lampaert på en enkeltstart som denne, og det siger noget om hans evner, selvom han ”kun” blev nr. 2 bag Pedersen i Danmark sidste år. Nogen garanti for sejr viser den danske enkeltstart, at der ikke er, og han blev også ”kun” nr. 2 bag en relativt formsvag Bruno Armirail i Poitou-Charentes. Jeg er ikke helt overbevist om hans form, for han så ikke flyvende ud i Bruxelles og Hageland, men han endte trods alt som nr. 5 i sidstnævnte. Formen er i fremgang, og han har vist nogenlunde lige så meget i optakten som sidste år. Derfor tror jeg, at han gentager sejren. Uno-X har også Rasmus Tiller, der til gengæld virker flyvende. Hans enkeltstart er bare ikke alt for god, men den er i fremgang. Han blev trods alt nr. 13 sidste år. Brølstærke Jonas Abrahamsen har aldrig vist skyggen af tempoevner og blev nr. 97 på sidste års enkeltstart.

 

 

Jeg skal vel også rangere Remi Cavagna som nr. 2. Normalt ville han være topfavorit til denne enkeltstart, men han har ikke kørt én eneste god enkeltstart hos Movistar, hvor han har været en skygge af sig selv. I dette felt bør han dog være med fremme, og hvis han pludselig finder sit niveau, er han jo sammen med Kasper Asgreen den førende specialist i dette felt. Jeg er også pokkers spændt på Ivan Romeo, der blev nr. på tonserruten i UAE Tour.  Movistar har også Alex Aranburu, der kørte gode enkeltstarter hos Astana, men ikke hos Movistar. Holdets sprinter, Carlos Canal, viste storform i Mercan’Tour og har en god enkeltstart, men kommer ikke hele vejen. Mathias Norsgaard skal vel også give den et skud, men det har knebet med enkeltstarterne på det sidste.

 

Jeg er nødt til at rangere Josef Cerny meget højt. På sine gode dage er han nemlig fremragende på korte, flade enkeltstarter, som vi så, da han sidste år vandt i Romandiet. Han genfandt sine tempoevner i Giroen, hvor han lagde benhårdt ud, indtil de blev for lange. Det gør de ikke denne gang. Soudals største temponavn er dog Kasper Asgreen, men han er et stykke fra fordums styrke. I formsvag tilstand blev han dog nr. 6 i BinckBank Tour sidste år, og en 18. plads i regnvejr i Tirreno vidner også om, at han er en af topkandidaterne, selvom han ikke synes flyvende. Martin Svrcek er en fin temporytter, men specialist er han ikke.

 

Efter at have genfundet sin enkeltstart i Giroen er Edoardo Affini en af favoritterne til denne etape. Han blev nr. 10 på den flade enkeltstart i Giroen, hvor han blandt andet slog Cerny. Han vil nok have foretrukket en længere distance, men vi husker hans forrygende 2. plads bag Stefan Bissegger på en lignende enkeltstart i Renewi Tour, da han var allerbedst. En spændende kandidat er kometen Per Stand Hagenes, men selvom han i Algarve viste, at han kan køre enkeltstart, er han ikke tempostærk nok til at vinde. Mick van Dijke er en god temporytter, men han har vist været skadet, for han er taget af mange startlister på det sidste. Olav Kooij viste sidste år i ZLM Tour fine tempoevner, men denne er dog næsten dobbelt så lang, og det bør være for meget.

 

Lidl har Daan Hoole. Han viste i Giroen, at han er en af topfavoritterne, men Affini så ud til at have en lille overhånd på den flade enkeltstart. Distancen passer ham nok også dårligere, men sidste år blev han nr. 7 i Renewi Tour, lige bag Asgreen. Holdets anden topkandidat er Mathias Vacek. Han har forbedret sig helt vanvittigt på det sidste og har været flyvende på stigningerne i både Norge og Ungarn. Han er ingen ringe temporytter, men selvom han er tidligere juniorverdensmester, blev han kun nr. 15 på enkeltstarten sidste år. Han blev dog nr. 17 i det stærke felt i Algarve, og med den nuværende form tror jeg, at han brager en enkeltstart af - sin bedste indtil nu. Et tredje bud er Jasper Stuyven, der sidste år i Renewi Tour kørte sit livs enkeltstart, da han som nr. 4 slog både Asgreen og Hoole.. Det har han ikke gjort i dette løb endnu, men har han med Giroen i benene genfundet forårets form, har han en reel chance. Edward Theuns er også blevet ret tempostærk.

 

Lotto kommer med en topkandidat i Alec Segaert. Hans enkeltstarter er svingende, men han blev jo altså nr. 2 ved de belgiske mesterskaber bag Wout van Aert sidste år. I 2024 har han ikke kørt en rigtig enkeltstart, og hans udvikling er derfor umulig at vurdere. Han har en reel chance for at vinde, hvis han har taget et skridt siden sidste år. Et andet bud er Brent Van Moer, der pludselig genfandt sine tempoevner i Vallonien sidste år, men vi har ikke set dem siden. Logan Currie genfandt lidt af sine tempoevner i Dauphiné og blev nr. 11 på enkeltstarten sidste år. Endelig er der Jenno Berckmoes, der har været flyvende på det sidste, indtil han skuffede i Hageland. Han er slet ikke nogen elendig temporytter - blandt andet blev han nr. 21 i 2022 og er formentlig bedre nu - men det er svært at se ham være tempostærk nok.

 

Intermarché har Rune Herregodts, der skal forsøge at gentage sejren fra ZLM Tour. I dette felt er han en af de bedste temporyttere, som han viste med 9. pladsen i Algarve, men han har været i krise hele året. Jeg er ikke overbevist om, at han er kommet ud af den, for han blev sat i sidevinden i sidste uge, og tempofeltet var meget svagt. Laurenz Rex har ikke vist tempoevner, og vi så i ZLM Tour, at Mike Teunissen slet ikke er tempostærk nok længere.

 

Jeg er nødt til at rangere Jasper Philipsen ret højt. Sidste år forsøgte han slet ikke at køre klassement, men det bør han gøre i år. Gør han det, skal køre fuld gas denne gang, og han blev altså nr. 10 i UAE Tour i 2022 på en rute som denne, og i 2022 blev han nr. 16 i dette løb, hvor han smed 29 sekunder til Lampaert.

 

Total har Pierre Latour, der på papiret er en af de bedste temporyttere. Han er ikke som tidligere, men blev nr. 17 i Touren sidste år og vandt ”bjergenkeltstarten” i Rwanda i år. Denne rute passer ham dog ikke, og da han intet har vist i de to løb siden sin skade, er jeg ikke overbevist om formen. I gamle dage var Anthony Turgis en hæderlig temporytter, men det har vi ikke set i mange år, og generelt er han langt fra fordums styrke. Intet tyder på, at Dries Van Gestel , Thomas Gachignard eller Emilien Jeanniere vil blande sig fremme.

 

Israel-PT kommer med kometen Joe Blackmore, der er et helt åbent spørgsmål. Han har kun kørt to enkeltstarter i sit liv, og de er begge gået op ad bakke. Det vil være mærkeligt, hvis han med det samme brager en super enkeltstart af, men med ham ved man aldrig. Han ledsages af Riley Sheehan, men selvom han har kørt gode enkeltstarter i USA, skal man aldrig oversætte det til gode enkeltstarter her, og han synes slet ikke flyvende lige nu. Pier-André Coté har en ganske hæderlig enkeltstart, men hele vejen kommer han ikke, og Tom Van Asbroeck er også for temposvag og i øvrigt en skygge af sig selv.

 

 

Hos Ag2r er Sander De Pestel, der blev nr. 20 sidste år, nok det bedste bud efterfulgt af Damien Touzé og Pierre Gautherat i lyset af det, vi så i Provence. For Benoit Cosnefroy og Aurelien Paret-Peintre handler det om at begrænse tabet. Arkea skal håbe på, at Miles Scotson genfinder tempoevnerne, men han har ikke kørt en halvgod enkeltstart siden Schweiz sidste år, og Jenthe Biermans, der viste form i Hageland, blev nr. 11 på enkeltstarten i 2018. DSM har Patrick Eddy, der var i top 10 i ZLM Tour, mens TDT kan satse på Andreas Stokbro, der kørte en uventet god enkeltstart i Danmark sidste år, og som viste ganske fin form i Hageland. Her var Hartthijs de Vries flyvende, og han har også før kørt enkelte hæderlige enkeltstarter, som også Nicklas Amdi Pedersen har gjort det i Danmark, men han var ikke med fremme i Hageland. Polti skal vel håbe på Davide Bais, og så skal vi se, om kometen Pim Ronhaar, der bekræftede potentialet i Hageland, kan gøre det bedre end sidste års 43. plads. Også Quentin Bezza kan køre en fin enkeltstart.

 

BEMÆRK: Den endelige startliste er ikke kommet, men jeg venter ingen væsentlige ændringer. Jeg opdaterer i løbet af onsdagen.

 

OPDATERING: Den endelige startliste er kommet, og der var ingen væsentlige ændringer.

 

Feltet.dks vinderbud: Søren Wærenskjold

Øvrige vinderkandidater: Remi Cavagna, Josef Cerny

Outsidere: Kasper Asgreen, Edoardo Affini, Daan Hoole, Alec Segaert, Mathias Vacek

Jokers: Rune Herregodts, Ivan Romeo, Jasper Stuyven, Per Strand Hagenes, Rasmus Tiller, Logan Currie, Jasper Philipsen, Pierre Latour, Joe Blackmore, Edward Theuns, Carlos Canal, Jenno Berckmoes, Brent Van Moer, Alex Aranburu, Riley Sheehan, Sander De Pestel, Miles Scotson, Damien Touzé

 

Starttider

Du finder starttiderne her.

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Søren Wærenskjold
Remi Cavagna, Josef Cerny
Kasper Asgreen, Edoardo Affini, Daan Hoole, Alec Segaert, Mathias Vacek
Rune Herregodts, Ivan Romeo, Jasper Stuyven, Per Strand Hagenes, Rasmus Tiller, Logan Currie, Jasper Philipsen, Pierre Latour, Joe Blackmore, Edward Theuns, Carlos Canal, Jenno Berckmoes, Brent Van Moer, Alex Aranburu, Riley Sheehan, Sander De Pestel, Miles Scotson, Damien Touzé
Mick van Dijke, Pierre Gautherat, Benoit Cosnefroy, Aurelien Paret-Peintre, Olav Kooij, Jenthe Biermans, Quentin Bezza, Pim Ronhaar, Andreas Stokbro, Mathias Norsgaard, Mike Teunissen, Pier-André Coté, Laurenz Rex, Hartthijs de Vries, Nicklas Amdi Pedersen, Davide Bais, Jonas Abrahamsen, William Blume, Patrick Eddy, Martin Svrcek, Thony Turgis, Dries Van Gestel, Thomas Gachignard, Tom Van Asbroeck,
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger