Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Circuit Cycliste Sarthe

Optakt: 1. etape af Circuit Cycliste Sarthe

03. april 2017 22:58Foto: Sirotti

Helt traditionelt starter Circuit Cycliste Sarthe med en flad etape, der i langt de fleste tilfælde ender i en massespurt. Sidste år lykkedes det imidlertid et udbrud at snyde de hurtige folk, der ikke kunne enes om, hvem der skulle stå for jagten, men mon ikke de har lært lektien i år og vil arbejde for, at sprinterne kan komme til fadet.

 

Annonce

Ruten

Som altid starter løbet med en næsten helt flad etape. I år er det byen Pouzauges, der både agerer både start- og målby på førstedagen, hvor der skal tilbagelægges i alt 173,2 km. Første del af etapen består af en relativt flad rundstrækning primært i området syd for byen. Efter indlagte spurter efter hhv. 31,5 og 62,3 km når man imidlertid op nord for byen, hvor der er en anelse mere kuperet, og her venter tre små stigninger efter hhv. 88,5 km, 96,4 km og 119,7 km. Målstregen passeres første gang efter 121,6 km, efter at sidste pointspurt er kørt 7 km tidligere, og herefter afsluttes løbet med seks omgange på en 8,6 km lang rundstrækning. Den indeholder to små stigninger, men er i alt væsentligt flad. De sidste tre kilometer har nogle helt små bakker. En nedkørsel fører frem til de sidste 300 m, der stiger svagt.

 

Pouzauges har ikke været målby for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

 

Vejret

Rytterne har udsigt til perfekte betingelser. Ganske vist vil der være en del skyer ved middagstid, men mod slutningen burde det være solrigt med en temperatur på 15 grader. Der vil være en let vind fra nord, hvilket primært giver medvind på første del af etapen og modvind på anden del. På rundstrækningen vil der være sidemodvind på første halvdel og sidemedvind på anden halvdel.

 

Favoritterne

Første etape af Circuit Cycliste Sarthe har traditionelt været en sag for sprinterne, og årets udgave af etapen er helt klart også designet med de hurtige folk for øje. Sidste år lykkedes det imideltid overraskende Marc Fournier at opbygge sig et løbsafgørende forspring på 1. etape, hvor sprinterholdene kiggede alt for meget på hinanden. Et sådant scenarium kan naturligvis udspille sig igen i et løb, hvor der er meget små hold til start, men det mest sandsynlige er, at det hele ender i en massespurt.

 

Der er stort set ingen vind, og der er derfor ingen grund til nervøsitet blandt favoritterne. Det eneste, der kan true en spurtafgørelse er derfor, at sprinterholdende ikke kan finde ud af at samarbejde. Alle har imidlertid sidt års løb i frisk erindring, og derfor er der sandsynligvis mindre risikovillighed. Ganske vist vil de fleste kigge på Direct Energie, der skal dosere kræfterne med omhu, da de også har klassementsambitionerne, men sidste år smed man klassementet væk ved ikke at køre udbruddet ind. Også Movistar må være så opsatte på at vinde samlet, at de giver en hånd, hvis det bliver nødvendigt. Da også Cofidis, Androni og Wanty må formodes at gå efter en spurt, satser vi på, at det bliver en massespurt.

 

På papiret er Bryan Coquard feltets hurtigste mand, og efter en sløv start på sæsonen møder han op i god form. Han kørte således et fremragende Flandern Rundt og er derfor helt klart til start for både at sikre etapesejre og gå efter den samlede triumf. På papiret er der ingen i dette løb, der kan matche hans fart, men det store problem er positionering, der altid har været hans svaghed. Det bliver bestemt ikke nemmere i dette løb, hvor små hold gør det hele meget hektisk. Han har imidlertid forbedret sine evner voldsomt og gjorde det fint i de spanske løb tidligere på året. Samtidig har han Angelo Tulik til at køre lead-out, og han er vokset voldsomt med opgaven. Det er bestemt ikke en given ting, at Coquard vinder, men som løbets hurtigste mand skal han blot være i en nogenlunde position for at være svær at slå.

 

Coquard har ikke det bedste tog. Det har derimod Kenny Dehaes, der har både Dion Smith og specielt Danilo Napolitano til at køre sig frem. Belgieren viste sidste år, at han har farten til at vinde spurter på dette niveau, og han slog blandt andet Coquard i 4 Dage ved Dunkerque. Efter en svær start har han med tredjepladsen i Handzame Classic vist, at formen er opadgående. Da han både er hurtig og har et godt tog, er han måske manden, der kan slå Coquard.

 

Androni har et fremragende hold af sprintere med Marco Benfatto, Mattel Malucelli og Andrea Palini, der alle kan tage chancen på denne etape. Benfatto er klart nederst i hierarkiet, men det er åbent, hvem af Malucelli og Palini, der får chancen. Normalt vil Palini være øverst i hierarkiet, idet han har vist, at han kan blande sig med de allerbedste i spurterne og er fremragende til at positionere sig, hvilket er en stor fordel i disse hektiske finaler. Han har imidlertid haft en svær sæsonstart og valgte eksempelvis at gå i udbrud i fredags. Alligevel har han større erfaring og nok den største chance for at vinde. Malucelli har haft en fantastisk første sæson som professionel og viste senest storform i Coppi e Bartali og ved at sidde med i finalen i fredags. Han har vist, at han kan blande sig med folk som Viviani i spurterne og er et meget lovende talent. Den, der får chancen, har et fremragende hold til at køre for sig.

 

Cofidis stiller med sprintertalentet Clement Venturini, der sidste år fik sit store gennembrud og etablerede sig som en af de bedste i disse franske løb. Han fik sin første store sprintsejr i Østrig Rundt og var tæt på at slå Coquard i Route Adelié Vitré. Han er imidlertid netop startet efter sin cykel-crosssæson og har kun Julien Simon som lead-out man. På den anden side viste han fin for i den forgangne weekend. Tingene skal flaske sig for at vinde, men det er bestemt ikke umuligt for ham.

 

Lorrenzo Manzin har slet ikke indfriet det store potentiale og har kun én sejr som professionel. Han har imidlertid vist fremgang siden sidste års Vuelta, og i dette løb er han begunstiget af at have Kevin Reza og Arthur Vichot til at køre sig frem. Det er vigtigt i disse hektiske finaler og kan være det, der giver ham den længe ventede sejr.

 

Veranclassic er til start med Justin Jules, der i år har oplevet lidt af en renæssance. Han har vundet etaper i Tour La Provence og Tour de Normandie og viste forrygende form i weekenden i Volta Limburg Classic. Han har ikke et lead-out, men han er kendt for at være god i hektiske finaler. Det er netop det, der kendetegner dette løb, og giver ham gode chance.

 

Movistar er her primært for klassementet, men de vil helt sikkert også gå efter en spurtsejr med enten Daniele Bennati eller Carlos Barbero . Det er ikke på forhånd givet, hvem der får chancen, men umiddelbart bør man satse på Bennati i en flad spurt som denne. Italieneren viste sidste efterår, at han stadig er ganske hurtig, men han er til gengæld ikke i superform. Barbero er langt bedre kørende, men næppe hurtig nok til at vinde en flad spurt.

 

Ag2r stiller med Sondre Holst Enger, som normalt ville være en, der skulle holdes øje med i en spurt som denne. Han har imidlertid været elendigt kørende i år og er først for nylig begyndt at vise lidt takter. Samtidig har han ikke noget tog, og det er derfor tvivlsomt, om han kan leve op til sin status, specielt fordi en flad spurt som denne ikke er ideel for ham.

 

Endelig vil vi pege på Raymond Kreder. Hollænderen bankede på til en stor sejr først i 2016, men siden da har han ikke været på samme niveau. Det er tvivlsomt, om han kan vende tilbage til tidligere tiders styrke, men i et felt som dette bør han have en chance.

 

Også Roman Maikin, Alexey Tsatevich, Quentin Valognes, Armindo Fonseca, Mauro Finetto, Christophe Noppe og Jetse Bol kan tænkes at forsøge sig i en spurt, men de vinder næppe.

 

Feltet.dks vinderbud: Bryan Coquard

Øvrige vinderkandidater: Kenny Dehaes, Andrea Palini

Outsidere: Matteo Malucelli, Clement Venturini, Lorrenzo Manzin, Leigh Howard

Jokers: Justin Jules, Sondre Holst Enger, Daniele Bennati, Raymond Kreder, Carlos Barbero

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR