Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 1. etape af Colombia 2.1

12. februar 2019 13:15Foto: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto

Cykelsæsonen er for alvor ved at komme op i fart, og det bliver kun endnu mere intenst i denne uge, hvor der afvikles hele fire etapeløb samt to endagsløb på tre kontinenter. Et stjernebesat felt vil slås om hæder i Colombia 2.1, en spændende rute byder på uforudsigeligt fransk cykelløb i Tour La Provence, Tour of Oman skydes i Mellemøsten lørdag, i Spanien køres fra fredag etapeløbet Vuelta a Murcia og om søndagen den flade klassiker Clasica de Almeria, og den italienske sæson skydes søndag i gang med endagsløbet Trofeo Laigueglia. Hver dag vil du i en samlet artikel kunne læse optakter til den kommende dags etaper i ugens fire etapeløb.

Tirsdag gælder det 1. etape i Colombia 2.1, mens Tour La Provence indledes torsdag, Vuelta a Murcia skydes i gang fredag, og der tages hul på Tour of Oman lørdag.

 

Colombia 2.1 - 1. etape

Ruten

Efter en debutudgave, der bød på lutter linjeløbsetaper, bydes der i 2019 på en nyskabelse, når løbets allerførste tidskørsel skyder de seks dages festligheder i gang. Modsat sidste år, hvor den første halvdel af løbet var tilegnet de hurtige folk, skal klassementsrytterne denne gang være helt klar fra start, da der allerede på første dags 14 km lange holdløb i Medellins gader kan være vigtige sekunder at vinde. Holdene vil her blive sendt ud på en sand specialistrute, hvor feltets største maskiner med deres store power vil kunne hjælpe klatrerne med at gøre de første og måske afgørende forskelle i klassementet.

 

Den indledende etape byder på 14 km, der sender rytterne tur rundt i storbyen Medellin. Fra starten går det mod syd ad en ganske let faldende og lang, lige vej ned til en rundkørsel, hvor der vendes rundt. Herfra følges den samme, nu let stigende vej tilbage mod startområdet. Etapen fortsætter nu med en rundstrækning mod nord, der ligeledes er hovedsageligt flad, men som dog inkluderer en ganske lille kategori 4-stigning, der over 400 m stiger med 3,2% i gennemsnit og har top efter 10,2 km. Efter endnu en passage af startområdet afsluttes etapen med en tur mod vest ad en lige, flad vej, inden der foretages en U-vending og samme vej følges tilbage til start- og målområdet, hvor der venter en kompliceret finale med tre skarpe sving i rap lige inden mål.

 

Etapen byder på i alt bare 55 højdemeter.

 

Medellin blev ikke besøgt i forbindelse med den første udgave af løbet, men er ofte blevet besøgt af Vuelta a Colombia. Sidste år lagde byen tillige asfalt til de nationale mesterskaber, hvor Egan Bernal vandt enkeltstarten og Sergio Henao linjeløbet.

 

 

 

 

 

Vejret

En af fordelene ved at starte sæsonen i Colombia er, at der næsten er garanti for godt vejr. Også i år kan rytterne se frem til fine betingelser, idet der lægges ud med en pæn tirsdag. Ganske vist vil det være temmelig skyet, endda med en lille risiko for en tordenbyge først på eftermiddagen, men temperaturen vil med 29 grader være ganske behagelig. Der vil blot være en let vind fra øst, hvilket giver sidevind på stprt set hele ruten bortset fra på den sidste sløjfe, hvor der først vil være med- og siden modvind.

 

Favoritterne

Colombia er måske nok kendt som et bjergland, men store dele af Colombia 2.1 afvikles i fladlandet omkring storbyen Medellin. Det gælder også dette indledende holdløb, der ikke byder på mange klatremæssige udfordringer. 55 højdemeter over 14 km kan ikke skræmme mange professionelle cykelryttere, og det er således ikke terrænet, der vil volde problemer.

 

Derfor er der lagt op til en dag i store gear og med masser af watt, hvor specialisterne vil slikke sig om munden. Ruten er imidlertid også ganske teknisk med en del sving over den relativt korte distance, og det kan volde visse problemer for holdenes homogenitet. Grundlæggende er det dog en klassisk specialistrute for de hold, der virkelig bruger kræfter på at forfine deres evner i disciplinen.

 

Vejret kan altid spille en rolle på tidskørsler, og der er desværre en risiko på godt 25% for en tordenbyge for de sidst startende. Det kan volde visse problemer på en rute som denne, hvor farten i svingene på våde veje skal sænkes betydeligt, men forventningen er dog, at det bør være tørt for alle hold, der derfor burde have lige vilkår.

 

Holdløb er en meget speciel disciplin, der kræver megen specifik træning. Derfor ser man også altid, at særligt kontinental- og landshold, men også prokontinentalhold er helt uden chancer mod mandskaberne fra WorldTouren. Det vil også være tilfældet her, hvor de mange lokale hold har meget lidt erfaring med disciplinen, og reelt er det derfor kun de store hold, der har en chance. Det er derfor en meget kort favoritliste på en etape, hvor langt de fleste hold er chanceløse.

 

To af disciplinen magtfaktorer, Deceuninck-Quick Step og Sky, er til start, og selvom ingen af dem kommer i deres bedste opstilling til en etape som denne, er det da også disse, der fremstår som de klart stærkeste. I den ventede duel mellem de to giganter vil vi pege på belgierne som vores favoritter. Ganske vist er Bob Jungels holdets eneste specialist, men grundlæggende er der tale om et relativt homogent hold uden meget svage led. Julian Alaphilippe viste som bekendt skræmmende form i San Juan, hvor han knuste al modstand på den helt flade enkeltstart, og har dermed vist, at også han har masser af power. Iljo Keisse og Petr Vakoc er begge et par robuste fyre med god kraft på flad vej, og sprintere som Maximilano Richeze og Alvaro Hodeg kan ofte yde et pænt bidrag på et kort, fladt holdløb. Med et hold uden lette colombianske klatrere, der skal slæbes med rundt, har Deceuninck-Quick Step en god chance for en sejr at retfærdiggøre deres VM-titel.

 

Deres værste rivaler må som sagt være Team Sky. Briterne hører også til blandt de bedste i disciplinen, men heller ikke de er her i deres bedste opstilling. Jonathan Castroviejo og Chris Froome er ganske vist to af sportens store tempokonger, men særligt Froome ventes ikke at være i storform, og briten er bestemt heller ikke specialist på korte, flade tidskørsler. Det største problem er dog, at resten af holdet udgøres af spinkle klatrere, hvis bidrag vil være begrænset. Egan Bernal og Jhonatan Narvaez kan måske nok forsvare sig på en tidskørsel, men Ivan Sosa og Sebastian Henao vil have karakter af blylodder. Den form for dødvægt kan meget vel være det, der koster i den direkte kamp med Deceuninck-Quick Step.

 

Det er efterhånden mange år siden, at EF Education First var specialister i denne disciplin, og nu om dage er de faktisk blandt de ringeste WorldTour-hold. Til dette løb står de dog ganske stærkt med to specialister i Taylor Phinney og Lawson Craddock, der måske ikke er, hvad de var engang, men stadig hører til blandt de bedste i det generelt ret temposvage felt. Dertil kommer den nykårede colombianske mester Daniel Martinez, der har vist ganske gode evner i disciplinen, og dermed er det ”kun” Alex Howes, Nathan Brown og Rigoberto Uran, hvis tempoevner er forsvundet som dug for solen, der vil være svage led. Da Phinney ikke er ved fordums styrke, mangler de måske den helt store motor i Castroviejo-klassen, men med relativt mange tempostærke folk ligner EF de største trusler mod de to forhåndsfavoritter.

 

Movistar kan ikke være slemt begejstrede for beslutningen om at inkludere et holdløb. I 2015 nærmede de sig med en VM-bronze ellers eliten, men siden har stort set alle specialister forladt holdet. Her er de endda til start med et hold stort set udelukkende bestående af klatrere, og faktisk er det kun Marc Soler, der på den store scene i Europa har vist evner i disciplinen. Heldigvis er Winner Anacona i storform og kørte sit livs enkeltstart på den flade rute i San Juan, men derudover er der ikke meget at komme efter. Eduardo Sepulveda viste i Argentina, at hans tid som tempospecialist definitivt er ovre, og selvom Nairo Quintana og Richard Carapaz kørte pænt i San Juan og er i god form, vil det primært være holdets homogenitet og beviseligt gode kondition, der skal gøre det muligt at begrænse tabet til de tre favoritter.

 

UAE Team Emirates er et af de få hold, der faktisk har en specialist til start. Tom Bohli vil være guld værd på denne rute, og det er i høj grad ham, der skal bringe dem frem. Fernando Gaviria kørte dog så god en enkeltstart i San Juan, at også han burde kunne yde et væsentligt bidrag, ligesom man også kan have forventninger til sprinteren Sebastian Molano. Derimod har Oliveira Troia ikke vist meget i denne disciplin, og da klatrerne Cristian Munoz og Sergio Henao vil agere blylodder, er det i høj grad op til Bohli og Gaviria at redde dagen for araberne.

 

Blandt WorldTour-mandskaberne er Astana umiddelbart de svageste. Ganske vist blev Miguel Angel Lopez og Rodrigo Contreras hhv. nr. 2 og 4 på enkeltstarten ved de colombianske mesterskaber, men alene det forhold, at temposvage Lopez kunne vinde sølv, siger meget om niveauet i det løb. De er tillige omgivet af klatrestærke folk som Jan Hirt, Davide Villella, Nikita Stalnov og Hernando Bohorquez, der alle har enkeltstarten som en akilleshæl. Der er dermed hverken en stor motor eller stor bredde på Astana, og derfor kan det meget vel blive en svær start for kasakkerne.

 

Uden for WorldTour-kategorien kunne Medellin meget vel vise sig som de stærkeste. De er blandt de mere erfarne colombianske hold og har i Oscar Sevilla en relativt tempostærk kaptajn. Han støttes af Weimar Roldan og Walter Vargas, der begge har deres styrke i fladlandet, ligesom Fabio Duarte alene i kraft af sin erfaring vil være bedre end mange af de mere urutinerede colombianere. Naturligvis kommer de ikke i nærheden af de bedste, men et hæderligt resultat er inden for rækkevidde.

 

Måske kan Neri Sottoli også gøre det hæderligt. Med Liam Bertazzo på holdet har de en banespecialist, der kan styre tropperne, og Dayer Quintana, der er i fremragende form, har vel lært et og andet i tiden på Movistar. Resten af holdet er ikke skræmmende, men med en sprinter som Luca Pacioni og Etienne Van Empel og Sebastian Schönberger, der alle har en vis europæisk erfaring, kan de nok gøre det fornuftigt.

 

Endelig er der Italien. Holdet består for en stor dels vedkommende af unge talenter, men de har i Francesco Lamon og Michele Scartezzini to af landets førende banespecialister. Dertil skal lægges Attilio Viviani, der også har været i aktion i velodromerne, og den erfaring burde kunne hjælpe dem ganske meget i denne disciiplin.

 

Feltet.dks vinderbud: Deceuninck-Quick Step

Øvrige vinderkandidater: Team Sky, EF Education First

Outsidere: Movistar, UAE Team Emirates

Jokers: Astana, Medellin, Neri Sottoli, Italien

DEL
INFO
Colombia 2.1
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Fuzhou(2.1) 17/11-23/11

World Cup Koksijde(CDM) 24/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

CYKELHJELM? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG MANGE SPAR PENGE