Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Deutschland Tour

Optakt: 1. etape af Deutschland Tour

25. august 2022 15:01Foto: Movistar Team

Filippo Ganna levede op til favoritværdigheden på prologen og kan skifte regnbuetrøjen ud med den røde førertrøje, og den burde hav have en god chance for at forsvare. Han fik nemlig distanceret de fleste sprintere tilstrækkeligt til, at de kan nå ham alene via bonussekunder, og det bliver dem, der ventes at skulle slås om sejren torsdag, selvom flere af dem kan få sig en grim overraskelse, når de rammer en stejl stigning i finalen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM VUELTA A ESPANA OG DEUTSCHLAND TOUR UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Tyskland er kendt for sin alenlange liste over topsprintere og for et terræn, der i store dele af landet er helt fladt, men det afspejles nu ikke i årets rute, at Tyskland er et sprinterland. Faktisk har arrangørerne været ganske dygtige til at finde småbakker på alle etaperne, og hvor 1. etape i de foregående tre udgaver har været en relativt sikker sag for sprinterne, er det hele meget mere kompliceret i år. Her lægges nemlig ud med en kuperet sag, der byder på to bakker inden for de sidste 35 km, og selvom der er lagt op til en spurtafgørelse, kan der sagtens være sprintere, som bliver overraskede over stejlheden af den sidste af de to stigninger.

 

I alt skal der tilbagelægges 171,7 km, der fører feltet fra Weimar til Meiningen. Allerede starten er ganske hård, da det hovedsageligt er stigende, mens man indledningsvist kører mod sydøst og sydvest frem til Blankenhain, der nås efter 13,9 km. Herfra er det trods en lille bakke til gengæld generelt faldende, når man kører mod syd ned til den første spurt, som kommer efter 32,3 km. Nu sætter man kursen mod sydvest for at køre ad en let stigende vej frem mod mere kuperet terræn.

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

Det tager man hul på, når man fortsætter mod sydvest op ad kategori 1-stigningen Oberweissbach Burg (6,2 km, 5,9%), der er en relativt jævn stigning med top efter 65,7 km. En nedkørsel leder nu mod vest, inden det går videre mod sydvest ad let stigende veje. Kort efter går det mod vest op ad endnu en bakke, denne gang kategori 2-stigningen Masserberg (5,2 km, 4,1%), der stiger med 5-6% over de sidste 1600 m, men ellers er ganske let.

 

Toppen rundes efter 85,1 km og leder frem til etapens letteste fase. Efter en kort nedkørsel går det nemlig mod sydvest ad en let faldende vej frem til byen Ehrenberg, der nås efter 110,3 km. Her drejer man mod nordvest for at køre igennem ganske fladt terræn med kun nogle småbakker, inden man fortsætter mod nordvest op ad kategori 2-stigningen Kühndorf (2,9 km, 3,9%), der er en blød og jævn opkørsel med top efter 139,9 km. De sidste 31,8 km indledes nu med en nedkørsel, der leder mod sydvest ned til den afsluttende rundstrækning, hvor man kører de sidste 1300 m af denne, inden man efter 148,2 km krydser stregen for første gang i forbindelse med dagens anden spurt.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på den 23,5 km lange runde. Den indledes ganske brutalt, når man efter et kort, fladt stykke, der leder mod sydvest, kører mod sydvest og vest op ad bakken Dreissigacker (2,5 km, 6,2%), på hvis top der er er en bonusspurt efter 152,5 km. De sidste 19,2 km indledes nu med en kort og let nedkørsel, der leder mod vest, inden det er stort set helt fladt, mens man kører mod nordvest og nordøst.

 

Nær rundstrækningens nordligste punkt følger en meget kringlet fase, hvor man skal rundt på en lille rundstrækning, inden man kører mod sydøst og syd tilbage til målbyen igennem fladt terræn, idet det dog stiger en anelse på tredjesidste kilometer og derefter falder let frem mod de sidste 1500 m, der er næsten helt flade, idet sidste kilometer stiger ganske let med 0,2%. Det sidste sving kommer med ca. 7 km igen, og derefter bugter vejen sig kun let, indtil man rammer den 500 m lange og 6 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 2108 højdemeter.

 

Meiningen har kun to gange tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i begge tilfælde i forbindelse med 2006-udgaven af det nu hedengangne Thüringen Rundfahrt, hvor Lars Boom om formiddagen vandt en enkeltstart foran Edvald Boasson Hagen og William Walker, inden Sören Hoffman om eftermiddagen i et rundstrækningsløb vandt en tremandsspurt foran Simon Geschke og Martin Mortensen.

 

 

 

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

 

 

 

 

STREAM VUELTA A ESPANA OG DEUTSCHLAND TOUR UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Sidste år var løbet en regnvejrsfest, men sådan er det bestemt ikke i år. Torsdagen byder kun på få skyer og en temperatur, der i målbyen topper på 29 grader, idet det dog bliver mere overskyet til allersidst. Vinden vil være let (10-14 km/t) og komme fra øst. Det giver sidevind frem til første spurt og derefter med- og sidemedvind frem til rundstrækningen. Her vil de være medvind på stigningen, mens der på nedkørslen vil være med- og sidemedvind. Derefter får man sidemodvind, indtil der vil være næsten ren sidevind over de sidste 5 km.

 

Favoritterne

Deutschland Tour har ry for at være et sprintervenligt løb. Det er logisk, når man ved, hvor stor en del af Tyskland der er flad, men i år har arrangørerne ikke været nådige. De har ganske vist designet to mulige sprinteretaper, men de er ganske seriøse og langt fra lette.

 

Det kommer til udtryk allerede på den første. Alene det forhold, at der er 2100 højdemeter, fortæller, at det ikke er den nemmeste etape, men heldigvis for sprinterne kommer mange af dem på etapens første halvdel. Anden halvdel er lettere, men der kommer trods alt to stigninger til sidst.

 

Den første af dem er ikke alt for svær, og den bør de fleste kunne klare, hvis tempoet er tilforladeligt. Det er stigningen med bonusspurten, der er problemet. I et løb, der må ventes at blive tæt, må vi antage, at klassementsrytterne vil kæmpe hårdt om sekunderne, og det betyder, at farten automatisk vil blive skruet i vejret. Vi taler om 2,5 km med 6,2%, og det er en ganske, ganske seriøs udfordring, særligt når der er medvind på opkørslen.

 

Læs også
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere

 

Der er dog ingen tvivl om, at sprinterne går efter det. Løbet har tiltrukket et hav af topsprintere, og hvis deres deltagelse skal have mening, skal de satse på denne etape. Jeg regner derfor med et klassisk forløb. Der vil formentlig være lidt kamp for de små hold om at ramme udbruddet, men når de er kommet afsted, vil Ineos tage kontrol. De vil formentlig få hjælp af Quick-Step og Lotto - samt Jumbo, hvis Olav Kooij føler sig frisk. Det bør være nok til at sikre, at udbruddet bliver hentet.

 

Sprinterne hjælpes af, at der ikke er mange, der har interesse i at gøre det hårdt. Det er vel primært Movistar og Bora samt måske endda EF, hvis de tror på en spurt med Sean Quinn eller Ruben Guerreiro. Særligt Bora, der er på hjemmebane, men uden en topsprinter, kunne sagtens tænkes at lægge et pres, ikke mindst nu hvor Marco Haller har vist storform. De kunne endda finde på at starte allerede på den første bakke, og gør de det, bliver det en hård dag, ikke mindst når der bliver kæmpet om bonussekunder.

 

Efter sidste stigning er der stadig 20 km med hovedsagelig modvind. Det bør derfor være umuligt for et udbrud at hold, så vi bør få en spurt. Spørgsmålet er bare, hvilke sprintere der vil falde af. Hvis Bora vitterligt går amok, kan vi sagtens få et forfølgelsesløb til sidst. Her hjælpes de sprintere, der måtte være sat af, heldigvis af, at holdene er små. Hvis Bora vitterligt vil køre klassement med halvdelen af deres hold, er der grænser for, hvor meget de kan føre, og så er chancen for en regruppering god. Omvendt er der også grænser for, hvor mange folk eksempelvis Quick-Step kan lade vente, hvis de har planer om at køre klassement med to mand.

 

Selve spurten er helt enkel. Det går ad en lang vej, der kun bugter sig let. Den er dog relativt smal, og da risikoen for at blive lukket inde således er ganske stor, vil et godt tog betyde en del. Samtidig er holdene små, og det kan godt nogle lidt kaotiske finaler, hvor man måske skal have lidt held med sin positionering.

 

Jeg vover pelsen og siger, at EF og Bora går til stålet og sætter sprinterne under pres på de sidste, og at vi derfor kommer af med de tunge sprintere. Jeg prøver derfor noget lidt atypisk, nemlig at pege på Max Kanter. Jeg har været svært imponeret over tyskerens holdbarhed i år, og jeg tror på, at han kan lukrere på et hårdt løb. Han har vist god form i Polen og senest i Hamburg, hvor han også kørte en god spurt i feltet. Kommer vi af med de hurtigste folk, burde der ikke være nogen i dette felt, han ikke kan slå. Hans hold er svagt, men han har positioneret sig som en drøm i år. Jeg tror på, at han med hjælp fra Bora og EF kan ende med at tage en meget vigtig sejr for det spanske hold.

 

Kommer Alexander Kristoff med over? Nordmanden er i uhyggeligt god form lige nu, men på så lange stigninger har han altid været ret tung. Han ligner et muligt offer, men med sin nuværende form står han trods alt med gode muligheder. Han har altid været uhyggeligt stærk i en spurt efter et hårdt løb, og det vil han meget vel kunne få her. Han har spurtet lidt svingende i år og blev slået af Kanter i Hamburg i søndags, men det er mest positioneringen, den har knebet med. Her hjælpes han godt af Sven Erik Bystrøm, der vil spurte, hvis Kristoff er faldet fra, og sidder han rigtigt, burde denne lange powerspurt passe ham som fod i hose.

 

Egentlig var Olav Kooij min favorit til denne etape. Hollænderen så meget klatrestærk ud i Polen og særligt i Danmark, men dagens styrt forandrer meget. Han er blevet syet i ballen og så temmelig forslået ud, men han skulle være i stand til at fortsætte. Derfor er det lidt gætværk, om han er klar eller ej, men den Kooij, vi så i Danmark, klarer formentlig bakke, og så har han i Tosh van der Sande og Mick van Dijke det næstbedste tog efter Quick-Step. Jeg tror stadig, at Jakobsen og Ewan har en højere topfart, men med et godt lead-out kan han slå dem - og er de faldet fra, vil han være hurtigst. Er han ikke klar, er Van Dijke formentlig plan B, men det skal nok være ret hårdt, hvis han skal kunne vinde.

 

Falder Jakobsen fra, har Quick-Step stadig Florian Senechal. Hans form er ukendt, men denne bakke burde han nok kunne klare. Kommer vi af med feltets tre supersprintere, er der ingen i dette felt, han ikke på en god dag kan slå. Han har i Yves Lampaert en fremragende lead-out man, og det kan hjælpe ham med også at slå folk som Kanter og Kristoff.

 

Kan Marco Haller gøre det igen? Vi ved, at han er i fremragende form, og det er netop derfor, jeg tror, at Bora vil lægge presset. Det er klart, at der er ryttere, der på papiret er hurtigere end ham, men nu har han to gange i år overrasket, først ved at slå Kristoff og Mads Pedersen i Norge og senest ved at slå Wout van Aert i Hamburg. Han har i Felix Grosschartner, Patrick Konrad og Nils Politt et ganske stærkt tog, og det kan være det, der giver ham endnu en sejr.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Selvfølgelig kan det også blive Fabio Jakobsen. Han virker i ganske god form, for trods uheld med styrt og defekt nåede han til mål med feltet i Hamburg, hvor han dog ikke kunne deltage i spurten. Han har dog ikke klatret stort på det sidste, hverken i Touren eller i Leuven, og mit gæt er, at han får det svært, hvis der køres stærkt. Hvis til gengæld han overlever, vil han være min favorit, da toget med Stan van Tricht, Lampaert og Senechal må være i særklasse.

 

Den anden supersprinter er Caleb Ewan , men også hans form er ukendt. Han blev opereret efter Touren og styrtede senest i Hamburg, og det er bestemt ikke ideelt. Vi ved, at en formstærk Ewan flyver på bakker, men at en formsvag Ewan bliver sat som den første, og jeg hælder nok desværre mest til det sidste. Sidder han der, er han til gengæld manden, der kan slå Jakobsen, men han lider under, at hans tog med Reinardt van Rensburg, der vil være plan B til en spurt, og Roger Kluge ikke har Quick-Steps klasse.

 

I Polen brød Jonathan Milan pludselig igennem som sprinter, da han kørte på podiet i de to spurter, han kørte. Han imponerede tillige stort med sin holdbarhed, særligt på 4. etape, men vi har også senere set, at den store italiener er så tung, at han kan komme til kort her. Hans overlevelse er ikke sikker, men han har en chance for at klare sig uden Ewan, Jakobsen og en forslået Kooij. Gør han det, viste han i Polen, at han kan vinde, men han vil få det svært i positionskampen, da Heinrich Haussler næppe overlever.

 

Jeg er lidt spændt på Kim Heiduk. Han har ikke fået mange chancer hos Ineos, men det gør han nu. Han spurtede lidt i Vallonien uden den store succes, men som U23 var han hurtig. Han har klatret fornemt, senest i Hamburg og Vallonien, og jeg giver ham en god chance for at komme med hjem. Et hold med klatrere er ikke ideelt, men han har trods alt Filippo Ganna som lead-out mand.

 

Naturligvis skal jeg også nævne Fernando Gaviria. Han har farten til at være med i kampen om sejren, men Jakobsen og Ewan er hurtigere. Han synes i rystende dårlig form lige nu, og jeg har svært ved at se ham i et felt uden Jakobsen, som han næppe slår. Alternativet er Felix Gross, men han er formentlig også for tung. Falder de fra, vil Alessandro Covi måske prøve, men han slår ikke sprinterne.

 

Som sagt tror jeg, at EF vil prøve at gøre det hårdt og gå efter en spurt med Sean Quinn, Ruben Guerreiro eller Alberto Bettiol. Mit gæt er Bettiol, der efter i dag står stærkest i klassementet, men det kan blive dem alle. Desværre tror jeg ikke, at etapen er hård nok til, at de kan vinde. DSM har Sam Welsford, men jeg har meget svært ved at se ham overleve, og det kan også blive svært for alternativet Marius Mayrhofer , der også mangler noget fart. Israel-PT har Oded Kogut, der næppe overlever, mens alternativet, Edo Goldstein, mangler fart. Hos Alpecin er det svært at se Jakub Mareczko overleve, men de har et spændende alternativ i formstærke Henri Uhlig, der har kørt gode spurter i år. Alternativt vil de køre for Alexander Krieger, hvis holdbarhed dog ikke er som tidligee. Falder alle fra, kan Tobias Bayer prøve. Ag2r har Lawrence Naesen , der ikke vinder, og falder han fra, bliver det ikke hårdt nok til, at Greg van Avermaet kan vinde. Hos Trek vil Mattias Skjelmose måske prøve, hvis det bliver meget hårdt, men farten rækker ikke i dette trods alt ret lette løb. B&B har tunge Jeremy Lecroq, men han overlever ikke uden Jakobsen, og jeg har svært ved at tro på alternativet, Alan Boileau. Endelig er der et par kontinentalsprintere i Tim Torn Teutenberg, Joshua Huppertz, Per Münstermann og Marcel Meisen, der kan prøve, hvis de overlever, men det ser svært ud for flere af dem, særligt Meisen.

 

Feltet.dks vinderbud: Max Kanter

Øvrige vinderkandidater: Alexander Kristoff, Olav Kooij

Outsidere: Marco Haller, Florian Senechal, Fabio Jakobsen, Caleb Ewan, Jonathan Milan

Jokers: Mick van Dijke, Fernando Gaviria, Alberto Bettiol, Sean Quinn, Ruben Guerreiro, Jeremy Lecroq, Henri Uhlig, Alexander Krieger, Reinardt van Rensburg, Sam Welsford, Jakub Mareczko

 

STREAM VUELTA A ESPANA OG DEUTSCHLAND TOUR UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Max Kanter
Alexander Kristoff, Olav Kooij
Marco Haller, Florian Senechal, Fabio Jakobsen, Caleb Ewan, Jonathan Milan
Mick van Dijke, Fernando Gaviria, Alberto Bettiol, Sean Quinn, Ruben Guerreiro, Jeremy Lecroq, Henri Uhlig, Alexander Krieger, Reinardt van Rensburg, Sam Welsford, Jakub Mareczko
Felix Gross, Lawrence Naesen, Marius Mayrhofer, Greg van Avermaet, Alessandro Covi, Stan van Tricht, Alan Boileau, Tobias Bayer, Tosh van der Sande, Sven Erik Bystrøm, Mattias Skjelmose, Edo Goldstein, Oded Kogut, Tim Torn Teutenberg, Joshua Huppertz, Per Münstermann, Marcel Meisen
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Deutschland Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?