Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 1. etape af Dubai Tour
31. januar 2017 10:47 af Emil AxelgaardFoto: ANSA - PERI / Dal Zennaro

Den første uge af februar er som vanligt en af de travleste i professionel cykelsport. Således går sæsonforberedelserne for alvor i gang, når der i løbet af ugen afvikles etapeløb i Australien, Dubai, Spanien og Frankrig. I stedet for at lave vores sædvanlige detaljerede optakter, vil vi hver aften lave en samlet optakt, hvor vi ser frem mod, hvad der venter dagen efter i de fire løb.

 

Mens Herald Sun Tour, Volta a la Comunitat Valenciana og Etoile de Besseges først starter onsdag, indledes Dubai Tour allerede tirsdag. Nedenfor kan du læse en analyse af 1. etape.

 

Husk, at du fra klokken 10.30 kan følge etapen på www.feltet.dk/live.

 

Dubai Tour - 1. etape

Ruten:

En af de mest spektakulære finaler i de første tre udgaver af Dubai Tour har været afslutningen på den kunstige ø, Palm Jumeirah, der allerede er blevet lidt af en klassiker for de store sprintere. I de forløbne år er etapen kommet på andendagen, men i år er den blevet flyttet til åbningen, hvor den vil markere en smuk indledning på løbet. Ruten er stort set uforandret i forhold til sidste år, og det meste foregår inde i storbyen. Kun kortvarigt bevæger man sig til udkanten for at besøge flere store sportsfaciliteter, og der er således ikke megen højdeforskel undervejs. For tredje år i træk vil etapen være relativt lang efter ønske fra rytterne.

 

Etapen går under navnet the Nakheel stage og starter som alle øvrige etaper foran Dubai International Marine Club i bykernen. De 181 km kan inddeles i to. Fra start begiver rytterne sig til udkanten af byen, hvor de besøger en række sportskomplekser og kortvarigt når ud i ørkenen. Undervejs dyster de om point i den indlagte spurt ved cykelbanen efter 77,3 km og ved Hamdan bin Mohammed bin Rashid sportskomplekser ved 105,6 km-mærket.

 

I anden del af etapen vender feltet tilbage til centrum, hvor de sidste kilometer holder sig inden for Dubai Marina. På vejen passerer de golfklubben, hvor den tredje spurt kommer efter 129,2 km, samt Dubai Motor City. Efter et par korte brostensstykker følger en stribe sving og nogle smalle passager, inden de når Palm Jumeirah-øen gennem den store tunnel. På selve øen kører rytterne mod øst, inden de foretager en U-vending med 3200 m til mål. De sidste 3 km foregår på en stor vej, der bøjer svagt til højre, og der er undervejs et par rundkørsler. Den sidste af disse kommer med 800 m, og herefter gælder det den 7 m brede opløbsstrækning, der som resten af etapen er helt flad.

 

I 2014 vandt Giant-Shimano kampen mellem de store tog og afleverede Marcel Kittel til sejr foran Peter Sagan og Taylor Phinney. I 2015 drog Elia Viviani fordel af et perfekt lead-out og slog Mark Cavendish i en duel, der gav ham sin første sejr for Sky. Viviani var igen hurtigst sidste år, hvor finalen i sidste øjeblik blev ændret, og et styrt i den sidste tunnel satte Marcel Kittel ud af spillet.

 

 

Vejret:

Tirsdag byder på perfekte forhold med høj solskin og en temperatur på 24 grader. Der vil være en let til jævn vind fra nordvest, hvilket hovedsageligt giver medvind på første del af etapen og siden modvind. I finalen vil der være modvind på vej ud mod Palm Jumeirah, mens der vil være sidevind, når de tager svinget efter tunnelen.

 

Favoritterne:

Etapen er som sagt en klassiker, der er blevet benyttet hvert eneste år. Sidste år blev den forlænget, og det gør den en anelse mere udmarvende. Det ændrer imidlertid ikke på, at det er en klassisk storbyetape, der er helt flad og skabt til høje hastigheder. Det korte besøg i ørkenen kommer så tidligt, at vinden næppe spiller nogen rolle, og da det tirsdag ikke bliver blæsende vil det næppe skabe lidt mere end lidt ekstra nervøsitet.

 

Der er således lagt op til en meget traditionel etape, hvor et udbrud tidligt etableres. Derefter vil Quick-Step og Dimenion Data tage kontrol og sikre, at der bliver skabt samling i tide. De tre spurter kommer langt fra start og mål og bør derfor blive vundet af udbryderne, men hvis gruppen består af færre end tre ryttere, kan vi vente, at sprinterne vil dyste om point og sekunder, specielt fordi der er så langt til mål, at der er god tid til at komme sig.

 

I sidste ende bør de ende i en stor massespurt, men historien viser, at vinden kan spille en stor rolle i finalen. Det er således typisk en stor spurt mellem de forskellige tog, der leder frem til tunnelen, idet det er vigtigt at være helt fremme, når de rammer øen. Her er der tit opstået huller, så hvis man har klassementsambitioner skal man holde sig til, mens sprinterne dyster om etapesejren. Tirsdag vil der være sidevind på øen, og det vil gøre det endnu vigtigere. Da det imidlertid ikke bliver meget blæsende, vil der næppe opstå den helt store ravage.

 

Med udsigt til en massespurt er det værd at notere sig, at finalen passer de virkelige powersprintere. Den er helt flad, og det sidste sving kommer langt fra mål. Vinden, der kommer fra venstre, bliver imidlertid en afgørende udfordring, og det vil være vigtigt at læse spurten rigtigt og positionere sig rigtigt. Dermed spiller lead-out som vanligt en vigtig rolle, specielt fordi det er vigtigt at være helt fremme, når man rammer tunnelen.

 

Marcel Kittel vandt denne etape i 2014, og han er vores favorit til at gøre det igen. Sidste år startede tyskeren som lyn og torden, motiveret af at gøre sine kritikere til skamme efter den elendige 2015-sæson. I år er han måske mindre ansporet af vrede, men der er ingen grund til, at han ikke skulle starte stærkt igen. Efter den flotte start på sæsonen havde han et svært Tour de France i 2016, og han har grund til at kæmpe for sin status i toppen af hierarkiet hos Quick-Step. Derfor vil det være en overraskelse, hvis han ikke igen er i god form.

 

Cavendish vandt ganske vist fire etaper i Touren, men det er stadig vanskeligt at argumentere imod, at Kittel er verdens hurtigste sprinter. Når det mislykkedes for ham i Frankrig, skyldtes det, at han havde det langt sværere end briten i de ekstremt kaotiske spurter. Han viste imidlertid i Giroen, at han er fuldstændig suveræn, når det alene handler om topfart, og selvom Cavendish ikke var til start i Italien, fik han trods alt Greipel til at ligne en juniorrytter.

 

Den meget lette etape passer perfekt til Kittels status som ren sprinter, og den lange opløbsstrækning er ideel. Dertil kommer, at han md Davide Martinelli, Matteo Trentin og Fabio Sabatini har det løbets stærkeste tog, og det vil ikke være en overraskelse, hvis Quick-Step dominerer i finalen. Afleverer de Kittel i front, bliver han umulig at slå, og han er derfor vores favorit.

 

Mark Cavendish er den store konkurrent, men modsat Kittel kan han ikke ventes at være i storform. Det er således værd at huske, at han havde en meget lang sæson, der først endte i Abu Dhabi sidst i oktober, og derefter fortsatte han med at træne frem mod seksdagesløbet i Gent. Derfor startede han først sin ferie, da alle andre var tilbage på cyklen.

 

Omvendt viser historien, at Cavendish altid er skarp fra start, og dertil skal lægges, at den lange sæson også kan benyttes som en god basis for resten af året. Selvom spurterne i Dubai passer ham mindre godt, har han vist, at han stadig har farten til at slå Kittel. Hans tog er ikke så stærkt som tyskerens, men han har med Bernhard Eisel, Ryan Gibbons, Reinardt Van Rensburg, Scott Thwaites og specielt Mark Renshaw stadig et af de bedste lead-outs. Med sidevinden er spurten svær at læse, men ingen kan som Cavendish analysere en finale korrekt. Kittel skal ikke lave mange fejl for, at Cavendish får ram på ham.

 

Dylan Groenewegen fik et regulært gennembrud i 2016, hvor han viste, at han er det næste store navn på sprinterscenen. I Eneco Tour dokumenterede han, at han kan vinde, selv når de bedste er til start, og i år er han oven i købet støttet af et endnu bedre tog, der i dette løb inkluderer Amund Grøndahl Jansen, Tom Leezer, Juan Jose Lobato, Timo Roosen og Maarten Wynants. Det vil således ikke være en stor overraskelse, hvis han kan drille Cavendish og Kittel i de flade spurter. Han er næppe helt så hurtig som de to giganter, men kan LottoNL-Jumbo fortsætte med at forbedre deres tog, er det ikke umuligt at slå dem.

 

Elia Viviani har vundet denne etape i de seneste to år, og det er ingen overraskelse. Italieneren er skabt til højhastighedsspurter som denne, og har i sådanne finaler slået både Kittel og Cavendish. Modsat rivalerne har han allerede kørt i San Juan, hvor han imidlertid ikke kunne slå det suveræne Quick-Step-tog. Tre andenpladser viste dog, at formen er fin, og selvom han måtte udgå med maveonde, må han være skarp. Problemet er, at Sky ikke har det bedste tog her, men i San Juan viste han, at han er blevet bedre til at positionere sig. Hvis Jonathan Dibben kan aflevere ham godt, er Viviani hurtig nok til at vinde.

 

John Degenkolb har før haft succes i dette løb. En powerspurt som denne passer ham fint, men etapen er alt for nem for den store tysker, der ikke er ren sprinter. På den anden side har Trek et solidt tog med Kiel Reijnen og Koen De Kort, der er en sublim lead-out man. Degenkolb har næppe farten til at vinde, men han bør være med i kampen om podiepladserne.

 

Jempy Drucker fik med etapesejren i Vueltaen endelig markeret sig som sprinter, og han er klar til at gå efter mere succes i 2017. Desværre er denne etape lidt for nem for luxembourgeren, der er mere klassikerrytter end typisk sprinter. Derfor er han næppe hurtig nok til at vinde, men han er en mester i at positionere sig, hvilket gør ham utrolig stabil. En podieplads er inden for rækkevidde.

 

Sacha Modolo var helt fantastisk i 2015, men det skyldtes primært det gode tog med Maximilano Richeze og Roberto Ferrari. Efter tabet af førstnævnte har han slet ikke været på samme niveau, hvilket skyldes, at italieneren mangler topfarten til at matche de bedste. I år er Simone Consonni blevet hentet til holdet, og han bør forbedre Modolos chancer. Den lette spurt passer ham slet ikke, men et godt lead-out kan brige ham på podiet.

 

Jakub Mareczko er et af de helt store sprintertalenter, men italieneren er ekstremt ustabil. Han positionerer sig elendigt, og derfor er han sjældent fremme i spurterne. Omvendt har han en forrygende topfart, og denne type meget lette etaper er skræddersyet til ham. Kan han for en gangs skyld få sig positioneret ordentligt, har han farten til at blande sig.

 

Daniele Bennati gør debut for Movistar, og han kan se frem til at få flere chancer i 2017. Han viste i Vueltaen, at han stadig kan begå sig i spurterne på højt niveau. Det er usikkert, om holdet satser på italieneren eller Carlos Barbero, men umiddelbart er Bennati den hurtigste. Etapen er for nem til, at han kan vinde, men han kan med sin store erfaring og evne til at læse spurten finde vej til top 5.

 

Endelig vil vi pege på Paolo Simion. Den unge Bardiani-sprinter gav prøver på sit talent i sin debutsæson, men skulle som regel arbejde for Nicola Ruffoni. I dette løb står han imidlertid i spidsen for de limegrønne, og den mulighed vil han være klar til at udnytte. Han er ganske god til at positionere sig og har farten til at blande sig.

 

Feltet.dks vinderbud: Marcel Kittel

Andre vinderkandidater: Mark Cavendish, Dylan Groenewegen

Outsidere: Elia Viviani, John Degenkolb, Jempy Drucker

Jokers: Sacha Modolo, Jakub Mareczko, Daniele Bennati, Paolo Simion

 

For nemheds skyld bringer vi her en oversigt over de ryttere, der ventes at blive støttet i en massespurt:

Quick-Step: Marcel Kittel

Aqua Blue Sport: Adam Blythe

Astana: Riccardo Minali eller Ruslan Tleubayev

Bahrain-Merida: Sonny Colbrelli eller Grega Bole

Bardiani CSF: Paolo Simion

BMC: Jempy Drucker

Movistar: Daniele Bennati eller Carlos Barbero

ONE: Steele Von Hoff

Dimension Data: Mark Cavendish

LottoNL-Jumbo: Dylan Groenewegen

Novo Nordisk: Quentin Valognes

Sky: Elia Viviani

Trek: John Degenkolb

UAE Abu Dhabi: Sacha Modolo

Landholdet fra De Forenede Arabiske Emirater: Ingen sprinter

Wilier Triestina: Jakub Mareczko

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Adriatica Ionica Race(2.1) 23/07-28/07

Grand Prix Cerami(1.1) 25/07

Prueba Villafranca-Ordizi...(1.1) 25/07

VOO-Tour de Wallonie(2.HC) 27/07-31/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

Vind en Garmin Edge 830 cykelcomputer - værdi af 3.199 kroner.