Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Giro d'Italia Women

Optakt: 1. etape af Giro d'Italia Women

07. juli 2024 07:00Foto: Trek-Segafredo

Den første lyserøde førertrøje i dette års Giro d'Italia Women skal uddeles til en tempostærk rytter, der kan mestre 1. etapes overvejende flade enkeltstart i Brescias gader.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens etape:

Fra Brescia til Brescia

Dato: 7. juli

Antal kilometer: 15,7

Etapestart: 11.35 (første rytter)

Etapeafgørelse: Ca. 14.25 (sidste rytter)

TV-dækning: Se oversigten her

 

De mange profiler med klassementsambitioner i dette års Giro d’Italia skal præstere fra første færd, idet løbets 1. etape er en 15,7 kilometer lang enkeltstart, hvor de tempostærke allerede kan tage tid på temposvage konkurrenter. Derudover er der selvfølgelig en lyserød førertrøje, der skal uddeles til dagens vinder.

 

De 15,7 kilometers enkeltstart er med start og mål i storbyen Brescia med en enkelt mellemtid efter 6,8 kilometer. Den køres på overvejende flade veje inde i selve byen, men byder dog også på en bakke op til byens slot efter en 12 kilometer, som er på 900 meter med en gennemsnitlig stigningsprocent på 4,7. Med undtagelse af nedkørslen herfra og en række rundkørsler er ruten ikke voldsomt teknisk, idet meget af den foregår frem og tilbage på samme, brede vej. I arrangøren RCS Sports system med at give stjerner efter sværhedsgrad/betydning har etapen fået tre ud ad de fem mulige.

 

 

 

Favoritterne

Det er ikke til at se uden om en vaskeægte enkeltstartsspecialist som Grace Brown (FDJ-SUEZ) på en overvejende flad rute som denne, selv om hun nu også kommer til at køre stærkt over bakken. I de sidste to år har hun kun været få sekunder fra at vinde VM-guld i disciplinen og vandt eksempelvis også den pandekageflade Tour of Scandinavia-enkeltstart ved Herning på en lignende distance. I denne sæson, der er hendes sidste som professionel, kan hun med en lyserød førertrøje sætte et endnu flottere punktum på karrieren efter også at have vundet Liège-Bastogne-Liège i foråret.

 

Superstjernen Lotte Kopecky (Team SD Worx-Protime) har selv talt sine chancer i løbets bjerge ned, da hun har haft OL som fokus i træningen i år, men tempokørslen kan ikke fejle noget. For nylig blev hun belgisk mester i disciplinen for sjette gang i træk imod lettere modstand end her, men på den afsluttende enkeltstart i sidste års Tour de France overgik hun akkurat Grace Brown. Hendes OL-udtagelse på tværs af discipliner tæller også enkeltstarten, så hun må helt bestemt at have trænet på tempocyklen i sin store OL-sæson.

 

Brodie Chapman (Lidl-Trek) har faktisk aldrig vundet en tidskørsel, men alene i år har hun hentet hele tre andenpladser og så lige en syvendeplads på bjergenkeltstarten i Tour de Suisse. Dermed har hun hævet sit niveau i kampen mod uret alene i forhold til sidste år, men det kunne godt ende med endnu en topplacering frem for den forjættede sejr.

 

På sine seneste seks enkeltstarter har Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) ikke været uden for top 5, hvilket vidner om hendes tårnhøje bundniveau i disciplinen, hvor hun er syvdobbelt italiensk mester. Bortset fra de italienske mesterskaber plejer hun ikke at vinde, men hun har ofte været tæt på at slå de ypperste specialister. Hvis alt klapper, er det derfor ikke utænkeligt, at hun ligefrem kan vinde her.

 

Det tempostærke Lidl-Trek har flere vinderkandidater. Foto: Lidl-Trek

 

Dette års italienske mester i enkeltstart blev Vittoria Guazzini (FDJ-SUEZ), efter Longo Borghini blev tildelt en tidsstraf. Forinden var Guazzini dog kun blevet slået med under et sekund, og hun har også en fjerdeplads fra VM 2022 som bevis på sine sublime tempoevner. Året efter blev hun dog kun nummer 32, ligesom hun til EM blev nummer 20, så niveauet er svingende. Men rammer den 23-årige italiener dagen, kan hun køre med om sejren.

 

Med sin klejne statur skulle man tro, at Juliette Labous især skulle vinde tid i bjergene, men hun er også en sublim temporytter, uanset ruteprofilen. At ligefrem vinde bliver ikke let, men der er dog tale om rytter, der sidste år blev nummer fem til VM og nummer seks på den afsluttende enkeltstart i Touren. I forhold til de mere robuste specialister kan hun vinde tid på bakken, så et topresultat er højst sandsynligt.

 

Med en 11. plads til VM i enkeltstart blev Antonia Niedermaier (Canyon//SRAM Racing) verdensmester i U23-kategorien og har senest bekræftet sit talent med en femteplads i samme disciplin i Tour de Suisse, dog på en bjergrute. Dermed har hun både evner som temporytter og hen over bakken, hvorfor hun her må drømme om at køre sig i ungdomstrøjen.

 

 

Regnbuestriberne er bevis på Antonia Niedermaiers VM-guld i U23-kategorien. Foto: Tour de l'Avenir Femmes

 

Kim Cadzow (EF Education-Cannondale) kan kickstarte et godt klassement med en af de stærke enkeltstarter, hun også har i sine talentfulde ben. Det er ikke mange tidskørsler, hun har nået i karrieren, men ottendepladsen i Tour of Scandinavia sidste år blev overgået af en tredjeplads i Tour de Suisse. Dette var ganske vist en hård bjergenkeltstart, men også på den flade indledning var hun blandt de hurtigste, og det kan hun også håbe på at være her.

 

I løbet af sin karriere har Lucinda Brand (Lidl-Trek) kørt masser af strålende enkeltstarter, men det har haltet en smule i år. Her er hun nemlig blevet nummer fem til de hollandske mesterskaber, inden hun i LOTTO Thüringen Ladies Tour måtte nøjes med en 14. plads, selv om hun var i glimrende form. Disse resultater har været under hendes standard fra 2023, hvor hun trampede sig til sin første sejr i disciplinen, men genfinder hun de takter, kan hun hente et topresultat her.

 

Kun 22-årige Lieke Nooijen kunne godt ligne en kommende enkeltstartsspecialist, efter hun i år har gjort store fremskridt i disciplinen. I hvert fald vandt hun sølv til mesterskaberne i kvindecyklings dominerende nation, Holland, og blev tidligere på året 3’er på en flad enkeltstart, hvor vinderen var en stjerne som Ellen van Dijk. Derfor bliver det spændende, hvad talentet kan drive det til her, hvor en ungdomstrøje kan være inden for rækkevidde.

 

Efter to års orlov er Ruth Edwards (Human Powered Health) tilbage på WorldTouren, men har ikke ligget på den lade side og har netop vundet det store etapeløb LOTTO Thüringen Ladies Tour. Undervejs blev hun nummer fire på løbets enkeltstart, og samme placering fik hun til de nationale mesterskaber i en så tempostærk nation som USA. Formen fejler i hvert fald ikke noget, og så kan profilen også fyre en god enkeltstart af her.

 

Et eventuelt klassement til Cédrine Kerbaol kan grundlægges allerede på 1. etape, hvor hun med sine tempoevner kan vinde tid på mange af sine konkurrenter. Selv om hun også kan sidde med i bjerge, er hun lidt af en specialist imod uret, blandt andet med et fransk mesterskab sidste år. I år blev det i stedet til en sølvmedalje, men hun har altså fortsat de fine tempotakter, hvad hun også bør gøre her.

 

Endnu en italiener på FDJ-SUEZ, Alessia Vigilia, kan drømme om en god præstation i hjemmebaneløbet, efter hun på lidt over et år har trådt sig til fire top 5-placeringer på enkeltstarter, der alle var på lignende distancer. Den seneste var en femteplads til det italienske mesterskab, hvilket vidner om, at hun ikke er en vinderkandidat her, men top 10 eller måske endda endnu en top 5-placering kan være et mål.

 

Agnieszka Skalniak-Sójka (Canyon//SRAM Racing) må leve med et lidt negativt klingende prædikat som svingende temporytter og er nok også bedst til helt korte prologer. På længere distancer kniber det mere med topresultaterne, men indimellem er der også her hul igennem til benene, og det har blandt andet indbragt en syvendeplads til sidste års VM. Derfor kan det ikke afskrives, at hun her kører et topresultat hjem.

 

Efter to vundne U23-europamesterskabstitler i enkeltstart har nu 24-årige Hannah Ludwig (Cofidis Women Team) endnu ikke indfriet dette potentiale, men er stadigvæk en dygtig temporytter. I år har tyskeren tre top 10-placeringer i kampen mod uret, og endnu et af disse kunne være et realistisk mål her.

Grace Brown
Lotte Kopecky, Brodie Chapman
Elisa Longo Borghini, Vittoria Guazzini, Juliette Labous
Antonia Niedermaier, Kim Cadzow, Lucinda Brand, Lieke Nooijen
Ruth Edwards, Cédrine Kerbaol, Alessia Vigilia, Agnieszka Skalniak-Sójka, Hannah Ludwig
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Giro d'Italia - Kvinder
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Vuelta a Castilla y Leon(1.1) 23/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

OL - Herrer (Enkeltstart)(JO) 27/07

OL - Herrer(JO) 03/08

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger