Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Gran Camiño

Optakt: 1. etape af Gran Camiño

24. februar 2022 13:56Foto: Unipublic / Photogomez Sport

Den første udgave af Gran Camiño er en uhyre kuperet affære, men feltets få sprintere kan drømme om en chance på løbets åbningsdag. Her skal der ganske vist klatres næsten 2000 højdemeter med en lang stigning i finalen, men hvis de få sprinterhold kan organiseres, og sidevinden ikke kommer i spil, burde en reduceret massespurt afgøre den første etapevinder i løbets historie.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

Ruten

Sprinterne har ikke megen grund til at rejse til Galicien i år, men de få, der alligevel har gjort det, kan til gengæld drømme om at komme i den første førertrøje. Det kræver dog, at de også kan klatre, for selvom åbningsetapen har en flad finale, skal der klatres næsten 2000 højdemeter undervejs. De er endda næsten alle koncentreret mod slutningen, hvor man skal fra kysten op i næsten 500 m højde, men da der mest er tale om lang og blød opkørsel, taler meget for, at de holdbare sprintere skal spurte om historiens første etapesejr i det nye løb.

 

Med en distance på 165,0 km er der tale om en relativt kort etape, der fører feltet fra O Porriño til den store kystby Vigo. Faktisk er startbyen bare en forstad til målbyen, og derfor består etapen af en tur rundt i området syd for dem. Fra start kører man mod nordøst og øst op og ned ad en lille bakke, inden det går fladt frem til den første spurt, som kommer allerede efter 9,2 km. Herfra får det ad en småkuperet vej mod syd, inden man rammer et næsten helt fladt område, der følges mod sydvest frem til byen Valenca.

 

Herfra går det videre mod sydvest igennem et lidt mere kuperet område, indtil man når ud til kysten i byen A Guarda, der ligger lige på grænsen til Portugal og nås efter 81 km. Nu gå det mod nord ad den lige kystvej, der modsat det meste af den galiciske kyst er helt flad. Mod slutningen følger man kysten mod vest og igen og nord og her bliver de et par mindre bakker, inden man når frem til byen Nigran, hvor dagens sidste spurt kommer efter 114,2 km.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Nu ændrer etapen imidlertid karakter. Her drejer man nemlig mod nordøst og øst for at køre ind i landet via kategori 3-stigningen Chandebrito (6,9 km, 2,8%), der starter med 2 km med ca. 5%, men derefter aldrig stiger med mere end 4%. Toppen rundes efter 124,0 km, men den efterfølges kun af en meget lille nedkørsel, der leder mod sydøst. Herfra går det mod nordøst igennem let stigende terræn, inden man drejer mod nord for at køre op ad kategori 3-stigningen Cuvi (2,2 km, 3,3%), der efter den første lette kilometer stiger med 6,3% over 500 m, inden den flader ud med 1,9% over de sidste 700 m frem mod toppen, som rundes efter 134,8 km i etapens højeste punkt 460 m over havets overflade.

 

Herfra resterer 30,2 km, som indledes med en ganske let nedkørsel, der leder mod nordøst, indtil den med slutningen bliver mere kringlet og stejlere frem mod kysten, som nås i byen Redondela efter 154 km. Herfra går de sidste 11 km med, at man kører mod vest og sydvest hen langs kysten igennem småkuperet terræn, der byder på to bakker med hhv. 11 km (700 m, 5,3%) og 7 km (500 m, 4,7%) igen. Efter den sidste af disse er det stadig småkuperet, idet det efter 3 km-mærket falder ned mod den sidste kilometer, der stiger med 1,0% i snit. Finalen er teknisk ukompliceret, da man drejer i en rundkørsel med 3,6 km igen, hvorefter man lige skal lige igennem yderligere to rundkørsler med hhv. 2900 og 950 m til mål.

 

Etapen byder på i alt 1951 højdemeter.

 

Vigo har kun to gange været mål for et stort cykelløb siden endagsløbet GP Ciudad de Vigo forsvandt efter 2006-udgaven. Det var først i 2007-udgaven af det portugisiske etapeløb GP Paredes Rota dos Moveis, hvor Mikel Gaztanaga spurtsejrede foran Pedro Soerio og Joaquin Sobrino, og senere samme år på 1. etape af Vueltaen, hvor Daniele Bennati spurtede sig til den første førertrøje foran Oscar Freire og Alessandro Petacchi.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

 

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

 

Vejret

Galicien kan være våd og blæsende, men torsdagen bliver kun præget af sidstnævnte. Der vil nemlig bare være få skyer og en temperatur på 17 grader, men der vil være en frisk vind (17-20 km/t) fra nord. Det giver sidemedvind over hovedparten af de første 81 km, indtil man får modvind op langs kysten til sidste spurt. Derefter vil der være sidevind frem til bunden af Cuvi, inden man får modvind frem til de sidste 11 km, hvor der vil være først side- og siden sidemedvind, indtil man får sidevind over de sidste 900 m.

 

Favoritterne

Som ved den overordnede optakt bliver det en mere skitseagtig gennemgang af favoritterne grundet de mange optakter, der skal skrives i denne uge.

 

Der er ikke mange sprintere i årets løb, og derfor kan det blive en smule tricky at finde ud af, hvem der skal føre på en etape som denne. Det så vi senest på 1. etape i Andalusien, og den slags pokerspil kan gentage sig her. Kun ét af de fire WorldTour-hold har en reel sprinter, og de små ProTeams vil ofte overlade ansvaret til de store hold. Bliver pokerspillet totalt, kan man ikke udelukke, at det blot bliver Movistar, der holder udbruddet i snor for ikke at smide klassementet, men jeg tror, at vi får samling.

 

Man må dog formode, at i hvert fald Magnus Cort har sat kryds ved denne etape, og derfor vil jeg tro, at EF vil tage kontrollen. En hektisk start bør være resultatet af den store tvivl, og det kan tage tid at få udbruddet etableret, men derefter vil jeg tro, at amerikanerne påtager sig ansvaret. Skal de lede efter allierede, ser Eolo, Bardiani og Caja Rural ud til at være mulige kandidater, men EF vil nok stå for hovedparten af arbejdet.

 

Vinden er en joker, men inde i landet er der næppe nok af den, og ved kysten er der først ren modvind, hvilket kun slår etapen ihjel. Det farlige punkt kommer over de sidste 11 km med side- og sidemedvind, og her kan den godt splitte, selvom vindens styrke er på grænsen til at være kraftig nok. Det er ikke umuligt, at det kan koste et par folk. Til gengæld er jeg ikke overbevist om, at stigningerne vil gøre så stor en forskel. Det er muligt, at EF eller Movistar vil lægge pres på, men den første er ret blød, og på den sidste vil der være ren modvind. Sene angreb bliver også svære grundet den direkte modvind på nedkørslen. Skal noget sådant lykkes, skal det nok ske på de små bakker til sidst, hvor jeg sagtens kunne se Movistar eller Israel-PT forsøge et eller andet, men hvis EF vil spurte, burde de kunne kontrollere indløbet. Selve spurten er helt enkel med kun et par rundkørsler, og grundet de få sprintere vil positionskampen være begrænset. Hurtigste mand har en god chance for at vinde.

 

Det er godt nyt for Magnus Cort, der som bekendt har det svært i positionskampen. Her burde han dog kunne holde sig til, også selvom hans støtte vil være begrænset på et hold, hvor James Shaw vel er eneste reelle lead-out man. Hans form var mangelfuld i Besseges efter sygdommen, men han har nu haft mange uger til at forbedre den. Terrænet bør ikke volde problemer, og på papiret må han i dette svage sprinterfelt regnes for hurtigste mand. Derfor tror jeg, at han tager årets femte danske UCI-sejr.

 

Manden, der kan slå ham på fart, må være Giovanni Lonardi. Han fik en stor skalp med den tidlige sejr i Valencia, men siden har det været åbenbart, at hans positionering halter. Her er positionskampen dog begrænset, og han har i Simone Bevilacqua en regulær lead-out man. Han er en tung fyr, der kan falde på bakkerne, men med modvinden burde han komme med hjem. Jeg er mere bekymret for friskheden og sidevinden.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Bakkerne er til gengæld til fordel for Filippo Fiorelli, der ikke får problemer med at overleve. Han er også god i positionskampen, og han har vist en hurtighed, der bør kunne bringe ham langt i dette felt. I Giovanni Visconti og Davide Gabburo har han også et par halvhurtige folk til at holde sig fremme, men hans form har hidtil ikke været imponerende.

 

Movistar må ventes at spurte med Gonzalo Serrano, der senest viste sin hurtighed i Andalusien, selvom det aldrig var i kamp om sejren. Han er ikke en klassisk sprinter, men i dette felt burde han kunne være, særligt når opløbet stiger, dog kun ganske lidt. Han viste i hvert fald overraskende god styrke i en stigende finale i England sidste år. Holdet har også Jose Joaquin Rojas, men det vil undre, hvis han pludselig spurter med om sejren.

 

Caja Rural har Orluis Aular, der viste fornem form i Murcia, hvor han til gengæld skuffede i spurten. Han har oftest haft det lidt svært i klassiske massespurter, men han var ganske stærk i en puncheurspurt i Andalusien sidste år. Denne er dog nok lidt for flad til, at han kan vinde.

 

Israel-PT har Mads Würtz Schmidt. Danskeren er bestemt ikke sprinter, men han burde i dette felt være konkurrencedygtig. Han testede sprinterbenene i puncheurspurten i Provence, hvor han manglede lidt fart, men klarede positionskampen så godt, at der i hvert fald kan være håb om et godt resultat.

 

Carlos Canal har ikke spurtet meget, men han testede sine sprinterben i Oman, hvor han gjorde det overraskende godt. Særligt imponerede han på stigningerne, og det halvhårde terræn bør stille ham bedre. Han var også stærk i positionskampen, hvor han har støtte af Antonio Angulo, men det vil undre, hvis han er hurtig nok til at vinde.

 

Hos Burgos har man Alex Molenaar og alternativer i Angel Fuentes og Juan Antonio Lopez Cozar, men de bør ikke kunne vinde i dette felt. Hos Kern Pharma vil man måske prøve med enten Diego Lopez eller Jordi Lopez, men de har kun begrænset sprintererfaring. Det samme gælder for Stephen Bassett og Kristian Aasvold på Human Powered Health. Så er der større grund til at have forventninger til kontinentalsprinterne Daniel Freitas, Cesar Martingil, Samuel Caldeira og måske Rafael Silva og Jose Goncalves, der bør kunne gøre det pænt i dette felt, men det vil undre mig, hvis de vinder.

 

Mine bedste bud til et sent angreb på bakkerne er Gonzalo Serrano og Mads Würtz Schmidt samt måske Jesus Herrada og Simon Geschke.

 

OPDATERING: Caldeira kommer ikke til start, hvorfor W52 er uden sprinter.

 

Feltet.dks vinderbud: Magnus Cort

Øvrige vinderkandidater: Giovanni Lonardi, Filippo Fiorelli

Outsidere: Gonzalo Serrano, Orluis Aular, Mads Würtz Schmidt, Carlos Canal

Jokers: Daniel Freitas, Cesar Martingil, Alex Molenaar, Jose Joaquin Rojas, Stephen Bassett

 

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

Magnus Cort
Giovanni Lonardi, Filippo Fiorelli
Gonzalo Serrano, Orluis Aular, Mads Würtz Schmidt, Carlos Canal
Daniel Freitas, Cesar Martingil, Alex Molenaar, Jose Joaquin Rojas, Stephen Bassett
Jordi Lopez, Diego Lopez, Angel Fuentes, Jose-Antonio Lopez-Cozar, Simon Geschke, Jesus Herrada, Antonio Angulo, Kristian Aasvold, Rafael Silva, Jose Goncalves
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Gran Camiño
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?