Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 1. etape af Østrig Rundt
03. juli 2017 12:45 af Emil AxelgaardFoto: ANSA - PERI / DAL ZENNARO

Oscar Gatto bekræftede den gode form, han viste i det nyligt overståede Tour de Suisse, ved at spurte sig til sejr på den meget specielle bjergprolog, og da holdets klassementsrytter, Miguel Angel Lopez, endda blev nummer 2, kunne Astana ikke have ønsket sig en bedre start. Nu håber de at fortsætte momentum med sprintertalentet Riccardo Minali, der er klar til at tage kampen op mod storfavoritten Elia Viviani, når løbet fortsætter med en rigtig boulevardspurt i Wien.

Ruten

Løbet har ofte ramt de høje bjerge tidligt, og meget tit har den store kongeetape til Kitzbüheler Horn ligget allerede på andendagen. I år udskyder man imidlertid de svære etaper til senere i løbet, og i stedet er det sprinterne, der kommer i aktion, når løbet usædvanligt tidligt besøger Wien allerede på 1. etape.

 

I alt skal der tilbagelægges 196 km mellem Graz og Wien, men da de kun byder på 799 højdemeter, er der tale om en relativt nem dag. Det meste af dagen køres i fladt terræn mod nordøst og nord, og kun midtvejs venter der en udfordring. Det er i form af kategori 2-stigningen Mönichkirchen (12 km, 3,7%), der har top allerede efter 87,1 km. Derefter venter en nedkørsel, inden det går helt fladt ind mod Wien. Her venter en ikke specielt teknisk finale med et sidste sving 2 km fra mål. Der er indlagte spurter efter 51,6, 119,6 og 163,6 km.

 

Wien er med på ruten hvert år, oftest som afslutning på sidste etape. Sidste år sluttede man på Kahlenberg i udkanten af byen, hvor Frederik Backaert sejrede. Året inden vandt Katusha en kort holdprolog, men inden da var det altid en massespurt i bymidten, der afsluttede løbet. De seneste vindere er Marco Haller (2014), Omar Bertazzo (2013), Daniele Colli (2012), Daniele Bennati (2011), Graeme Brown (2010), André Greipel (2009), Tom Boonen (2008), Gerald Ciolek (2007), Fabrizio Guidi (2006), Jochen Summer (2005), Ludo Dierckxens (2004) og Tom Steels (2003).

 

 

 

Vejret

Efter den flotte søndag står rytterne op til en våd morgen, men det ventes at klare op. Løbet burde slutte i solskin og temperaturer på 24 grader. Det vil være ret blæsende med en jævn til frisk vind fra nordvest, hvilket betyder sidemodvind stort set hele dagen.

 

Favoritterne

Med sejren til Oscar Gatto og andenpladsen til Miguel Angel Lopez var det en perfekt start for Astana, der ikke blot sikrede sig succes med etapesejr og førertrøje, men også fik placeret løbets største favorit til den samlede sejr helt fremme. Dermed er Lopez nu i den ideelle situation inden det første store slag på torsdagens kongeetape og fik tilmed vist, at det dumme styrt i Schweiz ikke har ødelagt topformen.

 

Inden dysten mellem favoritterne til den samlede sejr venter imidlertid tre relativt flade etaper, og der lægges ud med den nemmeste af dem alle. Etaperne til Wien slutter altid i en massespurt, og dette er muligvis den eneste chance for de rene sprintere i det kuperede østrigske løb. Derfor synes det usandsynligt, at etapen ikke ender i en dyst mellem de hurtige folk, ikke mindst fordi der er ret hård modvind det meste af dagen.

 

Derfor kan vi vente os et ret klassisk sprinterscenarium. Et tidligt udbrud vil blive etableret, og derefter vil Astana tage kontrol. Det italienske landshold vil hurtigt komme til undsætning, og det kan også tænkes, at Dimension Data, Gazprom-Rusvelo og Cofidis vil give en hånd. I den hårde modvind burde de uden problemer kunne skabe samling, og dermed er der lagt op til en rigtig boulevardspurt for de virkeligt hurtige i Wiens gader.

 

Der er ikke mange sprintere til start i årets løb, men en af de absolutte topsprintere er her dog. Elia Viviani - der i øvrigt pr. 1. august meldes på vej til UAE Team Emirates - er til start for det italienske landshold og er i særklasse feltets hurtigste mand. Ganske vist har han ikke sit sædvanlige tog til rådighed, men med folk som Andrea Vendrame, Vincenzo Albanese og specielt Manuel Belletti er han omgivet af masser af hurtige folk. Faktisk har holdet et af de bedste tog, og samtidig er en boulevardspurt som denne skræddersyet til Sky-stjernen. Den teknisk ukomplicerede finale mindsker risikoen for, at han bliver lukket inde, og efter en dag i modvind vil det i høj grad være et spørgsmål om topfart. Den har Viviani, der generelt har vist fremragende form på det sidste, og derfor er han vores store favorit til at løbe med sejren.

 

Hans værste rival kunne meget vel vise sig at være Ryan Gibbons. Den unge sydafrikaner har haft en drømmedebut på den professionelle scene med samlet sejr i Tour de Langkawi, hvor han viste stor stabilitet i massespurterne. Mere imponerende var det, at han var i top 10 i næsten alle spurter i Giroen, hvor han ellers ofte arbejdede for Kristian Sbaragli. Her er han holdets hovedmand og har endda større fra Youcef Reguigui som en kapabel lead-out man. Han er fremragende i positionskampen, og den evne kan sagtens give ham en stor sejr i den østrigske hovedstad.

 

Sammen med Viviani er det nok Riccardo Minali, der har den højeste topfart. Italieneren er et stortalent, der i de arabiske løb viste, at hans fart rækker til at matche de bedste i de helt rene massespurter som denne. Han har hidtil haft det svært i positionskampen, men i et felt med færre sprintere burde han have det nemmer, ikke mindst fordi Astana har et fint hold til at køre ham frem. Det hele afhænger af positioneringen. Kommer han fri, har han farten til at tage sejren.

 

Alexander Porsev ventedes at nå topresultater som førstesprinter for Gazprom-Rusvelo, men har haft en meget skidt start på året, hvor helbredsproblemer kostede ham Giroen. Nu synes han imidlertid at have ramt formen og vandt for nylig det russiske mesterskab. Det har givet ham selvtillid forud for dette løb, hvor han på papiret er en af de hurtigste. Han er fremragende til at positionere sig og har Ivan Savitskiy til at køre lead-out.

 

Det bliver meget interessant at se Clement Venturini i dette løb. Cykelcross-stjernen er en meget spændende rytter, der både kan spurte og klatre i småkuperet terræn. Han havde klart foretrukket en mere teknisk og hårdere finale, men han har i de franske løb vist, at han sagtens kan begå sig i rene spurter også. Han har nogle solide folk til at køre sig frem og bør være med langt fremme.

 

Filippo Fortin var for et par år siden et af de største italienske sprintertalenter, men det blev aldrig til det store. I år er han imidlertid kommet i gang igen og har leveret flere sejre i .2-løb. Dette er en stor chance for ham til at teste sig på højeste niveau, og han kunne ikke have ønsket sig en bedre finale. Han er helt ren sprinter og er som skabt til en boulevardspurt som denne.

 

Også Rok Korosec bliver spændende at følge. Sloveneren har i år været en af de mest stabile sprintere på kontinentalniveau og viste senest i Slovenien Rundt med tre top 10-placeringer, at han også kan begå sig i bedre selskab. Han synes at være god til at positionere sig og har gode chancer for et gennembrudsresultat.

 

Jason Lowndes har ikke haft det så nemt i Europa, men han er en ganske lovende, helt ren sprinter fra Australien. Samtidig har han støtte fra et ganske fint tog på Cycling Academy, der har flere hurtige folk. Det kan hjælpe ham i positionskampen, der hidtil har været hans svaghed.

 

Yannick Martinez er en af feltets mest ustabile ryttere, og det er efterhånden sjældent, at han blander sig i spurterne. I dette felt bør han imidlertid forsøge sig. Den flade finale er dog ikke ideel for ham. Også Florian Bissinger kan måske levere et topresultat.

 

Andrew Fenn, Andreas Hofer, Tim Ariesen, Jan Tratnik og Jhonatan Restrepo vil måske også blande sig i spurten, men de vinder næppe.

 

Feltet.dks vinderbud: Elia Viviani

Øvrige vinderkandidater: Ryan Gibbons, Riccardo Minali

Outsidere: Alexander Porsev, Clement Venturini, Filippo Fortin

Jokers: Rok Korosec, Jason Lowndes, Yannick Martinez, Florian Bissinger

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger