Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 1. etape af Tour Colombia 2.1

Optakt: 1. etape af Tour Colombia 2.1

11. februar 2020 18:08Foto: Sirotti

Cykelsæsonen er for alvor ved at komme op i fart, og efter en hektisk uge skrues der ikke meget ned for tempoet i denne uge, hvor der afvikles hele tre etapeløb samt to endagsløb på to kontinenter. Et stjernebesat felt anført af de mange lokale stjerner vil slås om hæder i Tour Colombia 2.1, en spændende rute med en etape til Mont Ventoux byder et forrygende felt velkommen til Tour de la Provence, i Spanien køres fra fredag det to dage lange etapeløb Vuelta a Murcia og om søndagen den flade klassiker Clasica de Almeria, og den italienske sæson skydes søndag i gang med endagsløbet Trofeo Laigueglia. Hver dag vil du i en samlet artikel kunne læse optakter til den kommende dags etaper i ugens tre etapeløb.

Tiden rækker desværre ikke til at skrive detaljerede etapeoptakter til de tre etapeløb, men vi vil hver dag lave en oversigt, hvor vi gennemgår favoritter til den kommende dags løb. Derudover vil der naturligvis være samlede optakter til alle tre etapeløb og begge endagsløb. Foreløbig kan optakten til Tour Colombia 2.1 læses.

 

Tirsdag gælder det 1. etape af Tour Colombia 2.1, mens Tour de la Provence og Vuelta a Murcia først indledes hhv. torsdag og fredag.

 

Tour Colombia 2.1 - 1. etape

Ruten

Efter en debutudgave, der bød på lutter linjeløbsetaper, bød man i 2019 på en nyskabelse, da løbets allerførste tidskørsel skød de seks dages festligheder i gang og tog form af et kort fladt holdløb. Den model gentages i 2020, hvor klassementsrytterne atter skal være helt klar fra start, da der allerede på de 16,7 km i Tunjas gader kan være livsvigtige sekunder at vinde. Holdene vil her blive sendt ud på en specialistrute, hvor feltets største maskiner med deres store power vil kunne hjælpe klatrerne med at gøre de første og måske afgørende forskelle i klassementet.

 

Den indledende etape byder på 16,7 km, der sender rytterne tur rundt i Tunja, som i år er valgt som løbets centrum. Fra starten i 2701 m højde i byens centrum går det ad en lang vej med kun få sving mod nordøst ud af byzonen. Efter 5 flade kilometer begynder det langsomt at stige let over der følgende 3 km, hvorefter man vender rundt i det nordligste punkt for at køre tilbage mod sydvest. Her vinder man i alt 89 højdemeter, inden der følger et kort fladt stykke, hvorefter det falder let tilbage mod bycentrum, hvor de sidste 5 km er helt flade. Her følger man en lang, lige vej, indtil der kommer to skarpe sving til slut med hhv. 2700 og 1800 m igen, inden man rammer den helt flade opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt bare 138 højdemeter.

 

Tunja har ikke tidligere været besøgt af løbet, men er meget ofte med på ruten for Vuelta a Colombia. I 2016 og 2017 var byen vært for de nationale mesterskaber, der gav sejre til hhv. Edwin Avila og Sergio Henao. Det samme gjaldt helt tilbage i 2000, hvor også enkeltstarten blev afviklet i byen. Hect Valenzuela Chiran vandt linjeløbet, og Israel Ochoa Plazas vandt tidskørslen.

 

 

 

 

 

Vejret

Tirsdagens vejr er en perfekt afspejling af de næsten helt identiske forhold, der ventes at herske under hele løbet. Holdløbet vil således blive afviklet på en dag med kun få skyer og en behagelig temperatur på 20 grader. Det vil være relativt blæsende med en jævn til frisk vind fra sydøst og syd, og den kan tiltage en anelse i løbet af dagen. Det giver sidemedvind på den stigende første del og sidemodvind på turen tilbage mod Tunja, inden man får sidemedvind igen på de sidste 1800 m.

 

Favoritterne

Man kan diskutere visdommen i at have et holdløb i et løb med kun få WorldTour-hold og et hav af kontinental- og landshold. Disciplinen er nemlig så specialiseret, at selv prokontinentalhold kun sjældent har den store chance for at slås mod de store discipliner, og helt galt er det for de små mandskaber, der reelt er chanceløse. Lægger man dertil, at årets rute er ganske let efter colombiansk standard, bliver det overordentligt svært for ryttere fra mindre hold at være med i toppen af klassementet, da det praktisk talt er umuligt at indhente de relativt mange sekunder, der vil tabes allerede på første dag.

 

Holdløbet er nemlig en sag for specialister. 138 højdemeter over 16,7 km kan ikke skræmme mange professionelle cykelryttere, og det er således ikke terrænet, der vil udfordre rytterne på 1. etape. Her er der lagt op til en dag i store gear og med masser af watt, hvor specialisterne vil slikke sig om munden. Tidsforskellene mellem de bedste på så korte holdløb er altid beskedne, men som sagt er niveauforskellen mellem de små og store hold store. Heldigvis ser det ud til, at alle får nogenlunde ensartede betingelser, selvom vinden måske vil tiltage en anelse og give en fordel for de først startende. Lige nu er startlisten ikke kendt, men da det formodes, at de store hold starter sent, kan det heldigvis kun bidrage til måske at udligne forskellene lidt. Favoritholdene ventes at kæmpe på lige vilkår.

 

Som sagt kan vi med det samme udelukke sejre til de mindre hold, og dermed skal vi med det samme zoome ind på de seks WorldTour-hold. Normal ville det være en kamp mellem dem, men i virkeligheden kan vi være endnu mere specifikke. Det ligner nemlig en duel mellem EF Pro Cycling og Deceuninck-Quick Step, mens de øvrige fire hold kommer i svage formationer.

 

Her synes EF Pro Cycling at skille sig ud som favoritterne. Sidste år var det en overraskelse, at de vandt holdløbet, men det vil det bestemt ikke være i år, hvor de igen kommer med Lawson Craddock, Rigoberto Uran og Daniel Martinez, mens Nathan Brown, Alex Howes og Taylor Phinney er skiftet ud med Tejay van Garderen, Sergio Higuita og Jhonatan Caicedo. Det bliver truppen ikke umiddelbart ringere af. Både Van Garderen og Craddock kørte fremragende enkeltstarter i 2019, hvor særligt førstnævnte viste klassen med sin 2. plads i Dauphiné. Martinez kørte i top 10 på Vueltaens enkeltstart og har netop forsvaret sit nationale mesterskaber, og Uran, der ganske vist ikke ventes at være i form efter sin grimme skade, viste tegn på en renæssance med sin fornemme enkeltstart i Touren. Dermed er det kun Caicedo og Higuita, som skal slæbes med rundt, og i et felt, hvor antallet af specialister kan tælles på én hånd, fremstår EF som det klart mest specialiserede mandskab og dermed den klare favorit.

 

Rivalen må først og fremmest være Deceuninck-Quick Step. Sidste år stillede de til start som favoritter, men blev slået ganske klart af EF. I år møder de igen med Bob Jungels, Julian Alaphilippe og Alvaro Hodeg, men har skiftet Petr Vakoc, Iljo Keisse og Maximiliano Richeze ud med Jannik Steimle, Bert van Lerberghe og Mikkel Honoré. Det bliver de ikke nødvendigvis ringere af, men Jungels og til dels Alaphilippe, der ikke vil være begejstret for ruten, er de eneste specialister. Heldigvis har Hodeg og Van Lerberghe noget fart til den hurtige rute, og Steimle og Honoré har masser af power. De har ikke samme bredde i antallet af specialister som EF, men de har så meget kraft, at de burde kunne i hvert fald presse amerikanerne.

 

De øvrige WorldTour-hold er så fattige på specialister, at truslen mod de to store favoritter må komme fra Rally Cycling. Amerikanerne stiller nemlig med Colin Joyce, Rob Britton og Gavin Mannion, der alle var med helt i front på enkeltstarten i San Juan. Mannion og Britton er da også gode temporyttere, og Joyce burde med sin fart være god på denne rute. Resten af holdet udgøres af Robin Carpenter, der har masser af power, Nathan Brown, som har en vis erfaring fra EF, samt klatreren Kyle Murphy, der ikke kan bidrage med meget. Dermed ligner de et af de bedste hold i et felt, hvor de fleste trupper består af klatretyper.

 

UAE-Team Emirates er renset for specialister, men de kan blive hjulpet af, at Juan Sebastian Molano og Maximilano Richeze i hvert fald har noget fart til den flade rute. Særligt Richeze er med sin banebaggrund og fortid på Quick-Step ikke helt ringe i disciplinen. Resten af truppen består af klatrere, men i det mindste har Fabio Aru og Sergio Henao tidligere været på hold, der har kørt gode holdløb, hvilket giver en vis erfaring. Dermed bør de kunne begrænse tabet til favoritterne.

 

Normalt regnes Team Ineos som en gigant i disciplinen, men her handler det om at begrænse tabet. Egan Bernal er den eneste af de seks, der kører hæderlige enkeltstarter, men han er bestemt ikke fan af denne rute og viste sine begrænsninger, da han forleden blev slået af Nairo Quintana i kampen om sølvet ved de nationale mesterskaber. Resten af truppen består af klatrerne Richard Carapaz og Jhonatan Narvaez, der aldrig har kørt gode enkeltstarter, Leonardo Basso, der bestemt ikke er specialist, og Brandon Rivera, der mest har kontrakt, fordi han er Bernals ven. Derfor handler det om at begrænse tabet.

 

Movistar Team kører normalt også hæderligt i disciplinen, men også de er her uden specialister. Den eneste, der har kørt gode enkeltstarter, er Eduardo Sepulveda, men så sent som i San Juan viste han, at det er længe siden. Carlos Betancur kan forsvare sig, men er helt uden form, og derudover består truppen af klatrerne Carlos Verona, Matteo Jorgenson, Juan Diego Alba og Einer Rubio, hvoraf de tre sidstnævnte endda er helt grønne i disciplinen. Også for dem handler det om at begrænse blødningen.

 

Israel Start-Up Nation er det sidste WorldTour-hold, men også de er renset for specialister. Travis McCabe og Edwin Avila er ganske vist sprintere, men ikke den sprintertype, som kører gode holdløb, og derudover består holdet af klatrerne Patrick Schelling og Matteo Badilatti, hjælperytteren Daniel Turek og semisprinteren Itamar Einhorn. Det kunne ligne, at de er det svageste af de seks WorldTour-løb, selvom hierarkiet blandt de fire under de to store favoritter er ret flydende.

 

Ser man væk fra de større hold, må man formode, at Team Medellin kan forsvare sig. Sidste år var de ”best of the rest” bag WorldTour-holdene, og selvom de nok denne gang bliver slået af Rally, vil de formentlig være bedste kontinentalhold. Oscar Sevilla kørte senest en fornem enkeltstart i San Juan og vil være motoren, og Fabio Duarte og Robinson Chalapud har i det mindste også erfaring i disciplinen. Holdet er svagere end sidste år, men i dette felt bør de klare sig hæderligt.

 

En joker kunne være Rusland. Ganske vist kommer de ikke med deres mest kendte banespecialister, men de har Alexander Evtushenko, som har erfaring fra brædderne, hvor han gjort det godt ved EM. Han kørte senest en fornem enkeltstart i San Juan og synes i form. Også Kirill Sveshnikov, den meget lovende Lev Gonov, Ivan Smirnov og Savva Novikov kommer fra banen. Kan de præstere i højderne, og er de i form, bør de gøre fornuftigt.

 

Endelig burde også Colombia Tierra de Atletas, der har Darwin Atapumas erfaring fra BMC-tiden samt de relativt tempostærke Diego Camargo og Omar Mendoza, samt EPM-Scott, der sidste år med en tilsvarende trup gjorde det hæderligt, kunne forsvare sig.

 

Feltet.dks vinderbud: EF Pro Cycling

Øvrige vinderkandidater: Deceuninck-Quick Step, Rally Cycling

Outsidere: UAE-Team Emirates, Team Ineos, Movistar

Jokers: Israel Start-Up Nation, Team Medellin, Rusland, Colombia Tierra de Atletas, EPM-Scott

EF Pro Cycling
Deceuninck-Quick Step, Rally Cycling
UAE-Team Emirates, Team Ineos, Movistar
Israel Start-Up Nation, Team Medellin, Rusland
Colombia Tierra de Atletas, EPM-Scott, Androni, Bardiani
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

UAE Tour(2.UWT) 23/02-29/02

Tour du Rwanda(2.1) 23/02-01/03

Tour of Antalya(2.1) 20/02-23/02

UAE Tour(2.UWT) 23/02-29/02

Tour du Rwanda(2.1) 23/02-01/03

Omloop Het Nieuwsblad(1.UWT) 29/02

Tour de Taiwan(2.1) 01/03-05/03

Le Samyn(1.1) 03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY RACERCYKEL? SØG, FILTRER, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER