Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 1. etape af Tour de l’Ain
09. august 2017 14:31 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Den kommende uge giver Vuelta-rytterne en sidste mulighed for at få løbsfart i benene, og det gør det til en hektisk tid med hele fem store etapeløb, BinckBank Tour, Arctic Race of Norway, det bjergrige Tour de l’Ain, Czech Cycling Tour og det nye Colorado Classic. Hver dag kan du naturligvis læse fyldige optakter til WorldTour-løbet i Holland og Belgien, men vi vil også hver dag have kortere optakter til etaperne i Frankrig og Norge.

Onsdag gælder det 1.etape i Tour de l’Ain, mens Arctic Race of Norway først starter torsdag.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de l’Ain og til Arctic Race of Norway samt til Colorado Classic.

 

Tour de l’Ain - 1. etape

Ruten

Efter prologen har den første linjeløbsetape som regel været helliget sprinterne, og det vil også være tilfældet i år, hvor 1. etape bare byder på en enkelt stigning. Dermed vil de hurtige afsluttere være ivrige efter at tage en tidlig sejr og måske få en dag i førertrøjen, inden det kuperede terræn venter senere på ugen.

 

I alt skal der tilbagelægges bare 141,1 km mellem Polliat og Trevoux, og de er stort set helt flade. Først køres der en omgang på en 26 km lang rundstrækning i det flade terræn syd for startbyen, inden man sætter kursen mod vest og siden sydvest med retning mod mål. Undervejs er det næsten helt fladt, og kun Cote de Sulignat, der er i kategori 4 og har top efter 59,8 km, vil teste rytterne svagt. Inden da kommer dagens spurt efter 55,7 km. Den anden halvdel af etapen er en anelse mere kuperet, men uden kategoriserede stigninger, inden man slår en lille sløjfe om målbyen og derefter kører ind til centrum, hvor stregen krydses efter 130,3 km. Etapen afsluttes med en omgang på en 10,8 km lang rundstrækning, der har to mindre bakker, men ender med en nedkørsel ned til de to sidste kilometer, der er helt flade. Der er to sving umiddelbart efter 2 km-mærket og dernæst yderligere en blød kurve bare 350 m fra stregen, der er placeret på en kun 4 m bred vej.

 

Trevoux var sidst vært i 2013, hvor Gianni Meersman vandt prologen i byen. Sprinterne kom til fadet i 2012 og 2010, hvor hhv. Yauheni Hutarovich og Romain Feillu var hurtigst. Sidste år vandt Amund Grøndahl Jansen en etape i Tour de l’Avenir i byen.

 

 

 

 

Vejret

Efter den regnfulde tirsdag venter en pæn onsdag med en blanding af sol og skyer samt en temperatur på 23 grader. Der vil være en let vind fra nordvest, hvilke giver sidemedvind på det meste af etapen, indtil man kort før rundstrækningen drejer ind i modvind. I finalen vil der være medvind frem til de sidste 3 km, hvor der vil være sidemodvind.

 

Favoritterne

Johan Le Bon levede til fulde op til sin status som den store prologfavorit og sikrede sig dermed for anden gang i år en førertrøje, efter at han også vandt prologen i Boucles de la Mayenne. Hans tid i fornt for løbet har dog en udløbsdato senest fredag, og i det store spil var det specielt interessant at notere sig, at Alexandre Geniez med en andenplads tilsyneladende er tilbage efter sit markante formdyk først på året, at Thibaut Pinot med en fjerdeplads konfirmerede sin status som løbets favorit, at Steven Kruijswijk er i storform forud for Vueltaen, idet en 11. plads på en så eksplosiv rute er langt over forventningerne, og at David Gaudu med en 14. plads også imponerede i en disciplin, der ikke passede ham.

 

Favoritterne skal dog nu overleve to flade etaper, inden de for alvor skal slås om sejren i bjergene, og i mellemtiden vil sprinterne stjæle rampelyset. Hele tre af dem, Juan Jose Lobato på 5. pladsen, Maxime Daniel på 7. pladsen og Nacer Bouhanni på 10. pladsen, slutte i top 10, og også Samuel Dumoulin har førertrøjen inden for rækkevidde i kraft af bonussekunder. Udsigten til en gul trøje vil anspore dem ekstra til at gå efter sejren, og derfor bør der være masser af interesse i at holde det samlet. Vi venter os derfor en relativt klassisk sprinteretape onsdag, hvor et tidligt udbrud vil blive holdt i snor. Cofidis vil forventes at gøre hovedparten af arbejdet, men det er tænkeligt, at LottoNL, Ag2r og måske Wanty, Fortuneo og Androni vil være klar til at give dem en hånd. Da der ikke er problemer med vinden, ligner det derfor en massespurt.

 

Rundstrækningen indeholder et par bakker, som det er svært at finde megen information om, men de synes at være hårde nok til at kunne skabe en smule udskilning. Det vil favorisere de mere hårdføre typer. Endnu vigtigere er det, at finalen er ganske teknisk og meget smal, og det betyder, at lead-out og positionering er vigtige end topfart.

 

Det forholder sig imidlertid sådan, at løbets klart hurtigste rytter også er den bedste til at positionere sig. Nacer Bouhanni er feltet eneste topsprinter og er samtidig en af de sprintere, der håndterer tekniske finaler allerbedst. Han viste med dagens 10. plads, at han er kommet ud af Touren i god form, og et par bakker i finalen er normalt kun til hans fordel. Samtidig har han i Geoffrey Soupe og Anthon Turgis det måske bedste tog, og han er tillige i særklasse hurtigste mand. Alt peger derfor på, at Bouhanni vil være i stand til at tage sejren, og han er derfor vores klare favorit.

 

Betydningen af positionering betyder, at hans værste rival meget vel kunne være Andrea Palini. Italieneren er ganske vist haft et skidt år, men siden Sibiu Tour i begyndelsen af juli har han været godt kørende. I de forløbne år har han flere gange blandet sig med de allerbedste WorldTour-sprintere, først og fremmest i kraft af sin gode positioneringsevne. I Trofeo Matteotti klatrede han samtidig ganske godt, og han burde derfor komme over bakkerne. Med Marco Benfatto, Francesco Gavazzi og Marco Frapporti ved sin side har han flere hurtige folk til at støtte sig, og han har således alle forudsætninger for at blande sig i kampen om sejren.

 

Egentlig er Danilo Napolitano udset til rollen som lead-out man i de fleste løb, men ganske ofte ender han alligevel med at skulle spurte. Han har flere gange vist, at han stadig er en glimrende sprinter, først og fremmest fordi han positionerer sig godt. I dette løb er han Wantys mand til de flade etaper, og han burde drage fordel af, at positionering er nøgleordet. Han har haft en lang skadespause, men var allerede i fremragende form i RideLondon Classic, og derfor burde han være med helt fremme.

 

Juan Jose Lobato viste i Tour de Wallonie, at han er feltets måske mest formstærke sprinter. På papiret er han også en af de hurtigste, men han er samtidig den ringeste til at positionere sig. Det betyder, at denne finale er alt andet end ideel, og risikoen for, at han er helt væk, er stor. Bakkerne kan dog måske hjælpe ham med at holde sig fremme på den smalle vej, og med Amund Grøndahl Jansen som lead-out har han lidt støtte, der måske endelig kan hjælpe ham med at bruge sin fine topfart.

 

Samuel Dumoulin er ikke ren sprinter og slet ikke den hurtigste i dette felt. Han er imidlertid en snu ræv, der er ganske god til at placere sig. Det er som sagt afgørende på denne etape og giver ham en reel mulighed for at slå de hurtigere folk. Bakkerne taler også til fordel for den klatrestærke Ag2r-veteran.

 

Maxime Daniel har i år endelig fået sit gennembrud. Egentlig har han mest imponeret på hårde etaper, men han har også flere gange været med fremme i spurterne. Dagens prolog vidner om, at han stadig er i god form, selvom han blev tvunget ud af Tour de Wallonie. Hans positionering har før været et problem, men han har forbedret sig markant og har Pierre-Luc Perichon og Anthony Delaplace til at hjælpe sig. Bakkerne taler også til hans fordel, og derfor kan han med lidt held sagtens ende med sejren.

 

Roubaix har hele tre hurtige folk til start, men det er Nicolas Vereecken, der har de bedste muligheder. Han viste god form i Route du Sud og GP Cerami og har før blandet sig i spurter på dette niveau. Jeremy Lecrocq har også vist sit store potentiale, men han synes desværre ikke at være i form, og det synes heller ikke Emiel Vermeulen at være.

 

Også Auber 93 stiller som altid med flere hurtige folk, hvoraf David Menut er det bedste bud. Han har været stabilt god hele året og er bedst i en spurt efter et hårdt løb. Derfor er bakkerne til fordel for den hurtige franskmand. Også Kevin Le Cunff og Anthony Maldonado kan være med fremme og drager fordel af stigningerne i finalen.

 

Også Ryan Anderson, Niels Eekhoff, Benjamin Giraud, Robert Kessler, Steven Tronet og Lukas Jaun kan tænkes at blande sig i spurten, men de er næppe i stand til at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Nacer Bouhanni

Øvrige vinderkandidater: Andrea Palini, Danilo Napolitano

Outsidere: Juan Jose Lobato, Samuel Dumoulin, Maxime Daniel

Jokers: Nicolas Vereecken, David Menut, Jeremy Lecrocq

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger