Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Tour de Slovaquie

Optakt: 1. etape af Tour de Slovaquie

14. september 2022 15:16Foto: Getty Images

Ethan Vernon var stærkeste mand i en total Quick-Step-dominans på prologen, og han har endda chancen for at fortsætte dominansen onsdag. Her venter nemlig den første af løbets to sprinteretaper, og på en helt flad rute vil det være en stor overraskelse, hvis ikke de hurtige folk skal til fadet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Tour de Slovaquie er generelt en fladere sag, og det kommer i den grad til udtryk på den første linjeløbsetape, der ikke har mange terrænmæssige udfordringer. Tidligt på etapen finder man en enkelt lille kategori 2-stigning, men ellers er det en dag, der går ad lange, lige og flade veje, hvor kun vinden måske kan forhindre sprinterne i at skulle spurte om sejren i løbets første massespurt.

 

Med en distance på bare 142,3 km er der tale om en kort sag, der fører feltet fra Samorin til Trnava. Fra start kører man mod nord, øst, sydøst og igen nord ad helt flade veje frem til dagens første spurt, som kommer efter 30,2 km. Det flade terræn fortsætter, når man herfra kører mod først nordøst og siden nordvest frem til udkanten af et kuperet område, der ligger vest for det hele flade område, hvor det meste af etapen finder sted. Her kører man kortvarigt mod vest ind i bakkerne via kategori 2-stigningen Cerveny Kamen (1,5 km, 6,3%), der har top efter 58,0 km, inden en nedkørsel leder mod sydøst og sydvest tilbage til fladlandet.

 

Læs også
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument

 

Herfra er resten af etapen helt flad. Man kører først mod øst og siden nordvest frem til dagens anden spurt, som kommer efter 83,0 km. Nu går det mod nordvest, nordøst og slutteligt sydøst ind til Trnava, hvor man efter 101,1 km krydser stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med en omgang på en 41,2 km lang rundstrækning i det helt flade område nord for byen. Først går det ad lange, lige og flade veje mod nordøst, nordvest og nord frem til etapens nordligste punkt. Herfra drejer man mod sydøst for ad køre ad en lang, lige og flad vej forbi dagens sidste spurt, som kommer efter 126, 3 km, inden det går mod sydvest tilbage til Trnava. Efter et sving med 7,4 km igen går det ad en lige og flad vej igennem to rundkørsler med hhv. 2300 m og 1700 m igen frem til et sidste venstresving bare 600 m fra stregen.

 

Etapen byder på i alt 662 højdemeter.

 

Trnava blev senest besøgt sidste år, hvor byen var mål for sidste etape, der efter noget udskilning på nogle tidligere bakker blev vundet i en reduceret massespurt af Itamar Einhorn foran Peter Sagan, der sikrede sig den samlede sejr, og Cees Bol. I 2017 var byen mål for de to sidste etaper. På 3. etape kørte Matej Mugerli hjem til en solosejr med 7 sekunder ned til feltet, og på 4. etape vandt Ivan Savitskiy en massespurt. Også i 2011 var byen mål for to etaper, der begge blev vundet af Maximiliano Richeze i massespurter. I 2019 var byen vært for de fælles nationale mesterskaber i Tjekkiet og Slovakiet. Hos slovakkerne vandt Jan Andrey Cully enkeltstarten og Juraj Sagan linjeløbet, mens det hos tjekkerne var Jan Barta, der vandt enkeltstarten, og Frantisek Sisr, der snuppede linjeløbssejren.

 

 

 

 

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Vejret

Efter den meget solrige start bliver det mere blandet onsdag. Det bliver tørt og overskyet, men også varmt med en temperatur på 23-24 grader. Der vil bare være en let vind (10-12 km/t), der under etapen vil dreje fra en østlig til en sydsydøstlig retning. Det giver generelt side- og sidemedvind frem til rundstrækningen, hvor der vil være sidemedvind på første halvdel og sidemodvind på anden halvdel. Det varer ved hele vejen, indtil man får direkte modvind over de sidste 600 m.

 

Favoritterne

Med seks mand i top 20 satte Quick-Step en streg under, at de er et af kun få stærke hold i dette løb, og de tog samtidig et skridt mod den samlede sejr, da Mauri Vansevenant og James Knox tabte ganske lidt til to af deres værste rivaler, Koen Bouwman og Johannes Staune-Mittet. De stærke holds overlegenhed kan måske også komme til udtryk i morgen, hvor løbet fortsætter med sin første sprinteretape.

 

Her burde de mindre hold dog kunne være mere med. Der er relativt mange kapable sprintere på kontinentalholdene, som på disse sprinteretaper har deres bedste chance for at lave et resultat. De skal til gengæld nok også indstille sig på, at de skal spurte, hvis de vil lave et resultat, for det er svært at tro, at etapen ikke ender i en massespurt.

 

De mange kontinentalhold vil formentlig slås om at ramme udbruddet, og det kan tage lidt tid, men når udbruddet er kørt, vil Quick-Step tage kontrol. Jeg vil forvente, at de får hjælp af Jumbo og Israel-PT, og på en dag med begrænset vind bør spurten aldrig komme i fare. Måske kan udbruddet endda blive hentet så tidligt, at der bliver mulighed for at gå efter bonussekunder i den sidste spurt, der kommer ret sent.

 

Selve spurten er ret tricky. Det er helt enkelt frem til svinget med 600 m igen, men her skal man til gengæld også sidde rigtigt. Sidder man langt tilbage her, er slaget tabt. Det burde også være muligt at køre et lead-out, hvis man går igennem med de to første mand, men den direkte modvind kan her være et problem, der kan koste, hvis man sættes bedst op.

 

Alligevel peger jeg på Ethan Vernon. Toget med Zdenek Stybar og Michael Mørkøv er slet og ret i særklasse i dette felt, og jeg bliver svært forundre, hvis ikke de vinder kampen om svinget. Det kan blive med Mørkøv først, men i den bedste af alle verdener går de tre mand igennem svinget. Vernon har spurtet lidt skuffende i år, hvor farten ikke har imponeret, men i dette felt burde den komme langt. Vi så trods alt, at han vandt i Catalonien, og i dag viste han fornem form. Med et godt lead-out fra Mørkøv tror jeg på anden sejr i træk.

 

Jeg tror, at Rudy Barbier er hurtigste mand, men han er svær at blive klog på. Han kører næsten aldrig løb, og vi aner ikke, hvor han står. Han spurter ret svingende, men den fart, han havde i Ungarn, var dybt imponerende, og spurter han på samme måde her, bliver han svær at slå. Hans hold har fart, men består af unge folk, så han vil være ret alene til sidst. Heldigvis er han en ørn i positionskampen.

 

David Dekker fortsætter sin nedtur, men i dette felt har han en god chance for at komme i gang igen. Desværre aner vi ikke, hvor han står efter Burgos-styrtet, men han kørte stærkt i dag. Han spurtede fremragende i UAE Tour sidste år, og siden dengang har han nærmest ikke spurtet. Farten bør række, men hanlider under et hold bestående af klatrere. Jeg frygter, at han er for ensom i denne tekniske finale, men han positionerede sig fornemt sidste år.

 

Gleb Syritsa er et ret ubeskrevet blad på dette niveau, men han har på lavere niveau flere gode spurtresultater. Vi så ham som en fremragende puncheur i Norge, men også på flad vej har han vist fart. Han viste også god form i dag, og selvom holdet ikke er imponerende, burde støtte fra Yevgeniy Gidich og Davide Martinelli være noget af det bedste, man finder i dette felt.

 

Læs også
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb

 

Bardiani har Luca Colnaghi, der ikke har haft den sæson, man havde håbet. Han har dog kørt ganske pænt i dette efterår med flere top 10-placeringer i løb, der er stærkere besat end dette. Han synes god i positionskampen, og det er vigtigt i denne tekniske finale, og han burde have en vis støtte fra Enrico Zanoncello, der bør være plan B.

 

Eolo startede sæsonen som lyn og torden med sejr til Giovanni Lonardi, men siden dengang har det været sølle. I dette felt bør han dog være en af de hurtigste. Desværre lider han under et svagt hold uden meget lead-out, og jeg frygter, at den positioneringssvage italiener vil sidde for ringe.

 

Volkerwessels kommer med Maikel Zijlaard , der er i storform. Det så vi i dag og med sidste uges to spurtsejre i Tjekkiet. I det hele taget har han spurtet godt i år, også i det stærkt besatte Olympia’s Tour. Han har tillige god støtte af Roel og Daan van Sintmaartensdijk. Sidstnævnte viste i ZLM Tour, at han også kan begå sig, men da det er Zijlaard, der har momentum, går de formentlig med ham.

 

Den anden rytter med momentum er Daniel Babor. Tjekken vandt to massespurter i Rumænien i sidste uge, og det vidner om form. Han har været mere svingende end Zijlaard, men formen er der, og et tog med Adam Toupalik og Dominik Neuman, der efter sidste uge må være plan B, ser godt ud.

 

Et andet stærkt tog er Human Powered Health. Pier-André Coté har været uhyre formsvag i nogen tid, men han burde kunne køre denne spurt. Et tog med Charles-Etienne Chretien, Nickolas Zukowsky og særligt Colin Joyce , der vil være plan B, kommer et stykke i dette felt, selvom Coté mangler noget fart.

 

Endelig vil jeg nævne Alan Banaszek og Filippo Fortin. Ingen af dem er så stærke som tidligere, men de er erfarne og kan være med i dette felt. Det viste Banaszek i sidste uge i Rumænien, selvom Babor havde en overhånd i deres dueller, og hans hold er stærkt. Fortin har ikke haft sit bedste år, men har stadig mange topplaceringer og en sejr, og han har en god lead-out man i Liam Bertazzo, der er erfaren i rollen.

 

Vi ved, at Andrea Peron kan gå i top 10 i dette felt, men ikke være med helt fremme. David Gonzalez vil spurte for Caja Rural, men han mangler både fart og positionering. Andre sprintere er Bartosz Rudyk, Bartlomiej Prok, Mika Heming, Tomas Barta, Tilen Finkst, David Per, Matus Stocek, Daniel Skerl og Tim Wollenberg.

 

Feltet.dks vinderbud: Ethan Vernon

Øvrige vinderkandidater: Rudy Barbier, David Dekker

Outsidere: Gleb Syritsa, Luca Colnaghi, Giovanni Lonardi, Maikel Zijlaard, Daniel Babor

Jokers: Pier-André Coté, Alan Banaszek, Filippo Fortin, Michael Mørkøv, Andrea Peron, David Gonzalez, Bartosz Rudyk, Bartlomiej Prok, Mika Heming, Tilen Finkst, Daan van Sintmaartensdijk, Tomas Barta

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Itamar Einhorns sejr fra 2021.

 

STREAM TOUR DE SLOVAQUIE OG TOUR DE LUXEMBOURG UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Ethan Vernon
Rudy Barbier, David Dekker
Gleb Syritsa, Luca Colnaghi, Giovanni Lonardi, Maikel Zijlaard, Daniel Babor
Pier-André Coté, Alan Banaszek, Filippo Fortin, Michael Mørkøv, Andrea Peron, David Gonzalez, Bartosz Rudyk, Bartlomiej Prok, Mika Heming, Tilen Finkst, Daan van Sintmaartensdijk, Tomas Barta
Enrico Zanoncello, Dominik Neuman, Colin Joyce, David Per, Matus Stocek, Daniel Skerl, Tim Wollenberg, Davide Martinelli, Yevngeniy Gidich, Alastair Mackellar, Adam Toupalik, Liam Bertazzo
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Okolo Slovenska
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?