Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Tour de Suisse Women

Optakt: 1. etape af Tour de Suisse Women

14. juni 2024 20:00Foto: Getty Images

Tour de Suisse Women indledes med intet mindre end løbets kongeetape. Med sine under 60 kilometer i længde bliver etapen højintens og af afgørende betydning for slutklassementet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens etape:

Fra Villars-sur-Ollon til Villars-sur-Ollon

Dato: 15. juni

Antal kilometer: 58,6

TV-dækning: Se oversigten her

 

Tour de Suisse Women 2024 åbner med et brag i form af løbets kongeetape. Ikke alene slutter etapen med en hård kategori 1-stigning og byder på over 1500 højdemeter, men etapen er kun 58,6 kilometer, så der kan ganske enkelt ikke nås en rolig mellemfase af løbet med et morgenudbrud ude foran.

 

 

 

Allerede fra start går det opad, først jævnt i godt tre kilometer, men så stejlt op i næsten 1800 meters højde med kategori 2-stigningen Col de la Croix, som i gennemsnit stiger 8,9 procent, men dog kun over 3,9 kilometer.

 

Fra toppen af følger en regulær nedkørsel med flere tekniske passager, inden landsbyen Les Diablerets indvarsler et let nedadgående dalstykke på lige veje, men de sidste ti kilometer gennem dalen, ned til byen Aigle, går stejlere nedad med enkelte skarpe sving.

 

Fra Aigle af følger ti kilometer på flad, lige vej, som også indeholder etapens enlige indlagte spurt. Med nu under 15 kilometer til mål rammes en kort, ukategoriseret stigning på 1,8 kilometer og 8 procent i snit fulgt af et par flade kilometer.

 

Med under ni kilometer til mål begynder så kategori 1-stigningen op til bjergspurten i Villars-sur-Ollon, som er målt til 7,3 kilometer og en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,1. Stigningen er overvejende jævn, men dog stejlest i begyndelsen og slutningen. Efter bjergspurten mangler endnu halvanden kilometers ukategoriseret stigning op til målstregen.

 

Favoritterne:

Der skal ikke herske tvivl om, at 1. etape bliver meget afgørende for slutklassementet i løbet. Der kan gøres store tidsforskelle igen på 2. etapes bjergenkeltstart, men 3. og 4. etape ligner ikke oplagt terræn for at vende klassementet på hovedet. Der er derfor lagt op til en kamp mellem løbets forhåndsfavoritter, som skal forsøge at vinde de eftertragtede podiepladser allerede på førstedagen.

 

I et ellers stærkt felt af bjergryttere skiller Demi Vollering (SD Worx) sig ud som den største favorit på en etape som denne. Hendes historik på bjergetaper, både i år og tidligere, røber en perlerække af sejre, så man kunne godt forestille sig hollænderen sætte det hele på plads ved at køre alene hjem som så ofte før. Skulle hun ikke være sluppet af med samtlige rivaler, har hun tilmed en spurt, der gør hende vanskelig at slå på målstregen for de fleste.

 

Vollering er dog ikke uovervindelig på bjergafslutninger, hvilket Évita Muzic (FDJ-Suez) beviste under Vuelta España i begyndelsen af maj. Her formåede den 25-årige franskmand at overspurte Vollering ganske klart på de sidste meter af 6. etape, men på deres tre øvrige dueller på bjergafslutninger i år har Vollering kørt alene hjem til sikre solosejre. Men skulle Muzic kunne holde Vollerings hjul helt til stregen, kan hun håbe på en gentagelse af Vuelta-triumfen.

 

Tidligere på sæsonen har Évita Muzic slået Demi Vollering. Foto: Unipublic/CXCLING

 

Ved flere lejligheder i 2023 var Katarzyna Niewiadoma (Canyon//SRAM Racing) største trussel imod Demi Vollering i de høje bjerge og slog også SD Worx-stjernen i direkte duel i dette års La Fléche Wallonne. Derfor kan også polakken drømme om sejr, hvis hun kan følge Vollering hele vejen op, ligesom Canyon//SRAM kan ende med et taktisk overtag i finalen, som kan hjælpe Niewiadoma. Holdet plejer i hvert fald at være garant for angreb.

 

 

Også Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) har efterhånden haft mange dueller med Vollering, også mange sejrrige, men ikke i de høje bjerge. Til gengæld råder Lidl-Trek over et andet af de bedste bud på at slå Vollering, nemlig Gaia Realini, og i dét taktiske spil kunne der opstå en situation, som de to italienere kan lukrere på. Her er Longo Borghini også hurtig på stregen, og så kan en sejr måske hentes.

 

Netop Gaia Realini (Lidl-Trek) har før været låst af at skulle hjælpe Longo Borghini, der også er en sikrere klassementssatsning med henblik på enkeltstarten. Hvis 40 kilo ”tunge” Realini har ramt sin topform, er hun så afgjort et oplagt bud på en bjergetape som denne, men det kræver, at hun ikke skal ofre sig for Longo Borghini.

 

Også Elise Chabbey (Canyon//SRAM Racing) skal trække de rigtige kort i det taktiske spil, hvis hun skal vinde. Hun får svært ved at følge de bedste, for ikke at tale om at slå dem i direkte duel, men hendes holds styrke i bjergene kan være den fordel, der tipper balancen, hvorfor hun måske kan slippe væk fra de øvrige favoritter. På stregen har hun også en vis hurtighed.

 

Yara Kastelijn (Fenix-Deceuninck) var den største positive overraskelse i Vuelta España, som også var hendes seneste løbsstart. Nu skal hun forsøge at finde samme niveau, men formår hun dét, kan hun følge de fleste i dette felt helt til dørs. Skal hun ligefrem vinde etapen, kunne det ske i et scenarie, hvor de større hold ikke kan enes.

 

Yara Kastelijn skal forsøge at fortsætte sin fremgang som klassementsrytter. Foto: A.S.O. / Charly Lopez

 

Den pålidelige Juliette Labous (Team dsm-firmenich PostNL) ligner et sikkert bud på top 10, men skal finde sit moment for ligefrem at vinde etapen. Det ville dog undre meget, hvis hun ikke sad med i den reducerede favoritgruppe til sidst, og så kunne der måske opstå en situation, hvor hun fik hul, og der muligvis var uenighed i gruppen bagved. Med sin begrænsede spurtstyrke skal hun dog helst alene hjem i dette selskab.

 

En etapeplacering i top 10 ville være et flot resultat for Marion Bunel (St Michel-Mavic-Auber93), der trods sine blot 19 år allerede har bevist et enormt potentiale. Hun sikrede sig en formidabel solosejr i bjergløbet Alpes Gresivaudan Classic 1. juni, så hvis formkurven ligefrem er opadgående, kan hun måske drømme om mere end top 10.

 

Antonia Niedermaier er Canyon//SRAM Racings tredje kort at spille ud på en etape som denne. Den 21-årige tysker har endnu ikke kunnet følge med de allerbedste opad, men hun har været så tæt på, at hun kan bruges taktisk på en bjergafslutning som denne, og så kan der åbne nye muligheder for stortalentet.

 

På bjergafslutningerne i Vuelta España var Kim Cadzow (EF Education-Cannondale) aldrig langt fra de bedste, så det bør hun også kunne være her. Omvendt var en niendeplads hendes bedste etapeplacering igennem løbet, så en markant forbedring heraf kræver endnu bedre bjergben og/eller taktisk snilde.

 

 

På et hvilket som helst andet hold ville Niamh Fisher-Black være et godt bud til denne etape, men SD Worx stiller op med en klar ambition om at vinde løbet samlet, og der er Demi Vollering unægteligt det sikreste bud. Det er derfor svært at se newzealænderen køre egen chance, men der skal ikke herske tvivl om den 23-åriges kvaliteter på en etape som denne.

 

Erica Magnaldi (UAE Team ADQ) har hentet mange flotte resultater i bjergrige løb, men kun en enkelt sejr i karrieren. Her får hun svært ved at fordoble det antal, men er hun på sit bedste, vil hun kunne blande sig med om topplaceringerne.

 

Cyklecross har sat et markant præg på moderne landevejscykling, så det ville nok være tåbeligt helt at ignorere Fem van Empel (Team Visma | Lease a Bike). Den blot 21-årige hollænder er nu dobbelt verdensmester i crossdisciplinen, men viste med en samlet 11. plads i sidste års Giro d’Italia stort potentiale som bjergrytter. Dette kan hun nu teste af i Tour de Suisse Women.

 

Det sidste favoritbud bliver en FDJ-Suez-rytter, nemlig Amber Kraak og desværre ikke den endnu formopbyggende Cecilie Uttrup Ludwig. Den 29-årige hollænder er ikke decideret bjergrytter, men kører dog så godt opad, at hun kan bruges af Muzic i det taktiske spil om etapesejren.

 

OBS: I skrivende stund - eftermiddag d. 14. juni - er det kun syv ud af 18 hold, der officielt har udtaget deres ryttere. Derfor kan der endnu forekomme ændringer i favoritvurderingen, men på dette fremskredne tidspunkt er ændringer efterhånden usandsynlige.

Demi Vollering
Évita Muzic, Katarzyna Niewiadoma
Elisa Longo Borghini, Gaia Realini, Elise Chabbey
Yara Kastelijn, Juliette Labous, Marion Bunel, Kim Cadzow
Antonia Niedermaier, Niamh Fisher-Black, Erica Magnaldi, Fem van Empel, Amber Kraak
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Suisse Women
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger