Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 1. etape af Tour de Wallonie
22. juli 2017 14:21 af Emil AxelgaardFoto: Team Joker

Helt i tråd med, at årets løb byder på en hårdere rute end vanligt, indledes Tour de Wallonie med en etape, der allerede fra start kræver fokus fra klassementsrytterne. En hård finale i klassisk Fleche Wallonne-terræn og en afslutning på en stejl rampe i Marchin vil give den første indikation på, hvem der kan køre med om sejren i årets udgave af det belgiske etapeløb.

Ruten

Løbet er typisk blevet indledt med en sprinteretape, men helt i overensstemmelse med, at der generelt er tale om en langt hårdere rute end vanligt, skal klassementsrytterne denne gang være klar straks fra start. Således indledes løbet med en rigtig puncheuretape, der med det samme vil give en indikation på, hvem der kan vinde løbet.

 

Etapen fører feltet over 189,9 km fra Stavelot til Marchin, og det går op eller ned stort set hele dagen i helt klassisk Ardennerterræn. Det meste af dagen bevæger man sig mod vest og nordvest, men man slår flere krøller for at ramme de mange stigninger i regionen, hvoraf mange er kendt fra Fleche Wallonne. Efter en let stigende start venter den første spurt efter 27 km, og dernæst følger en kuperet fase, der undervejs byder på stigningerne Cotde Werbomont (4,7 km, 3,9%) og Cote de Warre (2,4 km, 4,7%) efter hhv. 54,3 og 94 km. Terrænet flader dernæst lidt ud i den næste fase, der byder på indlagte spurter efter hhv. 104,9 km og 139,6 km.

 

Etapen ændrer karakter efter den sidste spurt, hvor man rammer den kendte Cote de Bohisseau (2,6 km, 5,2%), der har top med 57,3 km til mål. Efter et lidt lette stykke venter dernæst Cote de Ben-Ahin (2,4 km, 6,2%), hvis top rundes med 34 km igen. Bare 3,7 km senere rammer man den afsluttende rundstrækning, og man skal derfor op over den ligeledes velkendte Cote d’Ereffe (2,4 km, 5,2%) for første gang med 13, 6km til mål. Kort efter passerer man målstregen, og etapen afsluttes nu med en omgang på den 10,4 km lange rundstrækning. Efter en nedkørsel skal man da igen op over Cote d’Ereffe, der har top med bare 3,2 km til stregen. Herefter følger et fladt stykke, inden en nedkørsel leder ned til det sidste sving med 1500 m igen. Den næste kilometer er dernæst flad, inden man rammer en 500 m lang rampe, der leder op til mål og stiger med ca. 10%.

 

Marchin har ikke tidligere været vært for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

Vejret

Der er udsigt til regnvejr senere på ugen, men starten bliver solrig. Der kommer dog skyer sidst på eftermiddagen, men det varslede regnvejr bør først komme efter etapens afslutning. Temperauren vil være 25 grader. Det vil være blæsende med en frisk vind fra sydvest. Det giver sidevind langt det meste af dagen. I finalen vil der være modvind på Cote d’Ereffe og derefter medvind på stykket tilbage til mål.

 

Favoritterne

Første etape af et etapeløb er altid en kompliceret affære, fordi det er uklart, hvem der skal tage ansvar. Det bliver specielt udtalt i et løb som dette, hvor der ikke er en oplagt storfavorit til start. Derfor så man eksempelvis i 2015, at et udbrud på 1. etape endte med at give Niki Terpstra en overraskende samlet sejr.

 

Kan noget tilsvarende ske denne gang? Det kan ikke udelukkes, men det synes usandsynligt. BMC, FDJ og Lotto Soudal er her alle i stærke opstillinger og må tro på, at de kan vinde. Derfor må man formode, at de tager ansvar og sikrer, at det hele skal afgøres på rundstrækningen. Undervejs vil den hårde sidevind helt sikkert kunne spille en rolle, og det kan ikke udelukkes, at det vil skabe splittelse. Det vil bidrage til at gøre løbet betydeligt hårdere, end ruten lægger op til.

 

Afslutningen i sig selv er ikke så svær, at sprintere, der specialiserer sig i at spurte op ad bakke, ikke kan være med. Etapen er imidlertid som helhed så hård, at det bør være en sag for Ardennerspecialister. Cote d’Ereffe er en perfekt affyringsrampe for et sent angreb, og det kan ikke udelukkes, at en lille gruppe af de stærkeste klatrere kan køre hjem i den svære finale, ikke mindst efter et hårdt løb. Klassementet er dog ikke sat, og derfor er det mest sandsynlige scenarium, at et yderst reduceret felt skal afgøre det i en spurt på rampen i Marchin, der er så stejl, at den bør passe bedst til puncheurs.

 

Tour de Wallonie er kendetegnet ved, at det er første løb for mange af rytterne. Derfor er deres form højst usikker, og det gør det altid til lidt af et lotteri at finde ud af, hvem der er kørende. De ved det også sjældent selv, da mange af rytterne ankommer direkte fra en træningslejr, ofte i højderne.

 

En af de ryttere, der har forberedt sig på anden halvdel af sæsonen, er Odd Christian Eiking. Nordmanden har længe været et stort talent, men han har haft det lidt svært for FDJ. I år er han imidlertid kommet efter det også uden for de norske løb og har bl.a. taget din første sejr i Boucles de l’Aulne. Han kørte også stærkt i Schweiz Rundt, og hvis han har bygget videre på det momentum, vil han være en af de store favoritter her. Han har et godt punch på en kort stigning, men der er ryttere, der er hurtigere end ham. Vi tror imidlertid, at løbet bliver så hårdt, at de hurtigste falder fra, og bl.a. Ardennerrytterne er der ikke mange, der kan slå ham i en finale som denne. Derfor tror vi på norsk etapesejr.

 

Som bekendt har vi udpeget Dylan Teuns som vores favorit til den samlede sejr. Belgieren viste med sin tredjeplads i Fleche Wallonne, at han er stærk på korte stigninger, men denne finale er dog nok lidt for let for ham. Som sagt tror vi imidlertid, at løbet bliver hårdt, og at det kun vil være de stærkeste klatrere, der vil overleve. Det vil være til Teuns’ fordel, og selvom en mand som Eiking på papiret er hurtigere, kan han sagtens slå ham i en finale som denne. I hvert fald viste han god form i onsdagens GP Cerami. BMC har også Loic Vliegen, der er hurtigere, men knap så klatrestærk som Teuns.

 

Løbets store joker er Jonathan Hivert. Er franskmanden i form, er han skræddersyet til et løb som dette, men det er nærmest som et lotteri at finde ud af, hvordan han er kørende. På sine gode dage er han i stand til at vinde et løb som dette, men langt det meste af tiden er han langt fra sit bedste. Han har altid haft det svært i varmen, og derfor kan det meget vel ende med, at han slet ikke er i spil til noget som helst, men rammer han formen, er løbet godt for ham. Han viste klassen tidligere i år i Tour de Yorkshire, hvor han sluttede på podiet, og han er specialist i at spurte op ad bakke. Kommer han med til stregen, bliver han meget svær at slå.

 

Xandro Meurisse er et af de store ardennertalenter. Han har allerede to gange været i top 10 i Tour of Britain og vundet kongeetapen i Dunkerque. Det vidner om, at han er stærk i dette terræn, og han har samtidig et fornuftigt punch, der gør ham i stand til at slås med de bedste i denne finale. Han har været ramt af helbredsproblemer, men viste i Luxembourg, at han har, hvad der skal til for at begå sig i denne type løb. Desværre skuffede han lidt i GP Cerami, og vier derfor usikre på hans form.

 

Veteranen Jelle Vanendert er ikke så stærk som tidligere, men han har i år faktisk kørt på et ganske fint niveau. Blandt andet blev han nummer 17 i Fleche Wallonne, og det er værd at huske på, at han tidligere har været på podiet i den belgiske klassiker. Hvis han er i form, er han derfor en naturlig kandidat til sejren. Han mangler spurtstyrke, men efter et hårdt løb har han en chance. Holdet har også Tosh van der Sande, der i år har klatret fremragende, men finalen er nok lidt for hård. Er han med til stregen, er han dog farlig.

 

Ag2r har en god duo i Samuel Dumoulin og Alexandre Geniez, men også deres form er usikker. Målbakken er god for Dumoulin, men resten af etapen kan vise sig at være for svær. Er han i storform, er det dog et godt løb for ham. Geniez har haft en svær sæson, men meldes nu tilbage. Han har brug for et hårdt løb, og han er faktisk ikke langsom på stregen, selvom finalen nok er lidt for hård.

 

Kan Bryan Coquard vinde etapen? Umiddelbart burde den være for vanskelig, men er han i storform kan det ikke udelukkes, at han kan sidde med. Da han er fransk EM-kaptajn, må formen formodes at være nogenlunde, og han er meget svær at slå i en spurt op ad bakke. Finalen kan dog vise sig at være en anelse for stejl. Juan Jose Lobato er endnu bedre til at spurte op ad bakke, men med mindre han er i sit livs form bør det blive for hårdt for ham.

 

Katusha stiller med Sven Erik Bystrøm og Matvey Mamykin. Kan Bystrøm komme med over stigningerne, er finalen ikke dårlig for ham, men vi tror trods alt, at det kan blive lidt for hårdt for nordmanden. Det gør det ikke for Mamykin, hvis han er i form, men han mangler måske eksplosiviteten til at gøre det færdigt.

 

Huub Duijn og Toon Aerts er begge bandt de bedste klatrere i dette terræn, men mangler måske eksplosiviteten til at gøre det færdigt. Den har Alex Kirsch, men finalen kan vise sig at være lidt for hård for ham. Det kan den også for Anthony Turgis, der ellers er en god afslutter på en bakke som denne.

 

Bakken er også god for Anthony Roux, men han kan blive tvunget til at arbejde for Eiking. Det samme kan klatreren Leo Vincent, der også har haft det lidt svært som professionel. Det har også tidligere U23-verdensmester Kevin Ledanois, der nu imidlertid skulle være kommet sig over sine helbredsproblemer.

 

Feltet.dks vinderbud: Odd Christian Eiking

Øvrige vinderkandidater: Dylan Teuns, Jonathan Hivert

Outsidere: Xandro Meurisse, Jelle Vanendert, Samuel Dumoulin, Loic Vliegen, Alexandre Geniez,

Jokers: Bryan Coquard, Matvey Mamykin, Huub Duijn, Alex Kirsch, Toon Aerts, Anthony Roux, Sven Erik Bystrøm, Anthony Turgis, Kevin Ledanois, Julien El Fares, Tosh van der Sande, Leon Vincent, Juan Jose Lobato

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger