Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af Tour des Alpes Maritimes et du Var

Optakt: 1. etape af Tour des Alpes Maritimes et du Var

17. februar 2023 14:55Foto: Sirotti

Tour du Var starter altid med sin letteste etape, der af og til har givet en chance for sprinterne, og også i år åbnes der med den nemmeste dag. De hurtige folk kan her se frem til formentlig at skulle spurte om den første førertrøje, men da de sidste 1200 m stiger med 4% er der lagt op til en åben spurt, der kan appellere både til bakkestærke sprintere og puncheurs.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM VUELTA A ANDALUCIA, VOLTA AO ALGARVE OG TOUR DU VAR UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Er man sprinter har der kun sjældent været meget at komme efter i Tour du Var, men løbet starter altid med sin letteste etape, og den har af og til været for de hurtige folk. Sådan var det blandt andet sidste år, og sådan er det også delvist i 2023. Denne gang krydrer man dog finalen med to mindre bakker inden en finale, der over 1200 m stiger med 4%, men det er ikke noget, der kan afskrække de mest hårdføre sprintere med speciale i at spurte op ad bakke. Det er imidlertid også en mulighed for løbets puncheurs, der generelt har meget at komme efter i årets løb, og dermed er der lagt op til en herligt uforudsigelig åbning, der kan appellere til flere ryttertyper.

 

Med en distance på 187,0 km er der tale om en for løbet ret lang etape, der fører feltet fra Saint-Raphaël til Ramatuelle. Startbyen ligger helt nede ved den franske middelhavskyst, og her lægger man blødt ud ved at køre mod sydvest ned langs den helt flade kystvej frem til byen Saint-Maxime, der nås efter 24,5 km, idet man efter 16,6 km kører dagens første spurt. Her forlader man for første gang vandet for at køre mod vest ad en let stigende vej, inden det går mod vest op ad kategori 3-stigningen Col du Vignon (6,2 km, 4,4%), der er en ganske jævn stigning med top efter 39,7 km.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Efter bjergspurten følges et plateau mod sydvest, inden en kringlet nedkørsel leder mod sydøst tilbage til fladlandet, hvor man i byen Cogolin rammer en 62,5 km lang rundstrækning, hvor der skal køres næsten to omgange. Først går det mod sydøst ad en lang, lige og let stigende vej, der undervejs byder på dagens to sidste spurter, som kommer på samme punkt efter hhv. 69,5 km og 132,0 km. Umiddelbart herefter går det mod nordvest op ad en længere stigning, inden en teknisk nedkørsel leder mod syd ned til kysten. Herfra går det mod nordøst ad den meget snoede og undervejs ganske kuperede kystvej frem til byen La Croix-Valmer, der ligger på toppen af en bakke (2,4 km, 2,9%), idet man undervejs kortvarigt forlader kysten for at køre op og ned ad en lidt længere stigning. Slutteligt går det mod nord og nordvest ad en ganske kuperet vej tilbage til Cogolin.

 

På anden omgang kører man imidlertid ikke det sidste stykke. I stedet drejer man i La Croix-Valmer mod sydøst og senere øst, nord og nordvest for at køre ad en meget snoet og kuperet vej ind til målbyen. Først skal man naturligvis over bakken til La Croix-Valmer (2,4 km, 2,9%), der har top med 11 km igen, inden det gælder Col de Collebasse (1,2 km, 4,0%), hvis top rundes 5 km fra stregen. Slutteligt rammer man målbakken, der over 1200 m stiger med 4,0%, idet den er stejlest over de første 500 m efter den røde flamme, inden den flader lidt ud til sidst. Man drejer skarpt i en rundkørsel med 1300 m igen, og derefter er det en lige vej med en skarp kurve, der leder frem til stregen.

 

Etapen byder på i alt 1915 højdemeter.

 

Ramatuelle har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

STREAM VUELTA A ANDALUCIA, VOLTA AO ALGARVE OG TOUR DU VAR UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret                                                                                                             

Løbet har oftest fremragende vejr, og sådan er det også i år. Fredagen bliver helt skyfri med en temperatur ved starten på 14 grader, mens det vil være 12 grader ved målet. Vinden vil være svag til let (5-12 km/t) og komme fra syd. Det giver primært sidemodvind ned til rundstrækningen, hvor der først vil være sidemed- og siden sidemodvind. Slutteligt vil der være sidevind efter rundstrækningen, indtil man får medvind med godt 4 km, hvorefter der vil være først sidevind og slutteligt medvind på målbakken.

 

Favoritterne

I Tour du Var bliver etaperne altid vanskeligere og vanskeligere, men selvom man altså altid starter med den letteste, er det bestemt ikke altid, at sprinterne får en chance. Det bør de dog gøre denne gang. Meget passende for årets uhørt lette rute er åbningsetapen bestemt heller ikke den sværeste i løbets historie.

 

Nogen klassisk sprinteretape er det dog ikke. Det sikrer dels den stigende spurt, og det sikrer dels de sene bakker. Sidstnævnte er dog ganske bløde, og dem kan sprinterne sagtens overleve, men de vil trætte de tunge folk. Mere afgørende er det naturligvis, at de stiger til sidst. De fleste kan klare en 4%-spurt, men når vi taler om 1200 m, begynder længden at spille en rolle. Det er bestemt en ganske afgørende forskel, der tilgodeser de sprintere, der er specialister i at spurte på bakker, og det er bestemt også en spurt, der kan være hård nok til, at puncheurtyperne vil være med helt fremme, selvom de havde ønsket sig stejlere procenter.

 

Der bør heller ikke være den store tvivl om, at der skal spurtes. Det er den etape, sprinterne har sat kryds ud for, og jeg regner derfor med en rolig dag. Udbruddet kører formentlig næsten med det samme, og derefter vil jeg forvente, at Cofidis tager kontrol. De kan få hjælp af FDJ og Ag2r, og det bør være nok til at sikre, at vi får samling. Vinden er ganske ubetydelig på en flot dag, og den bliver altså heller ikke et tema.

 

I dette løb handler det om at være aggressiv, og derfor kan der sagtens komme angreb på de sidste bakker. De er dog så bløde, at det virker helt umuligt at komme væk, og snarere vil vi nok se, at nogle hold forsøger at gøre det hårdt. Her er Trek det mest oplagte bud, men det kunne også være DSM eller Arkea, hvis Nacer Bouhanni giver op på forhånd.

 

I sidste ende bør det blive en spurt. Den er ikke specielt kompliceret, da der kun er et sving i bunden af bakken, og derfor bliver positionering næppe altafgørende, selvom vejen bugter sig med et hårnålesving undervejs. Med den finale og med så kraftigt et stigende opløb, hvor der tillige er medvind over de sidste 500 m burde der være plads til at lade farten tale. Derudover bliver det en meget speciel spurt. Som nævnt i den store optakt betyder fraværet af bonussekunder og den lette rute, at løbet formentlig afgøres af placeringspoint. Det betyder, at det er helt afgørende for alle klassementsryttere at spurte, og derfor vil vi formentlig se, at mange hold spurter med flere mand. Det kan gøre det hele ret kaotisk.

 

Det er svært ikke at have Bryan Coquard som favorit. Franskmanden er specialist i denne slags spurter, som vi så med den overlegne sejr Down Under. Det var kun på ca. 3%, og denne finale er vanskeligere. Derfor bekymrer det mig lidt, at han skuffede så fælt i lørdags i en lignende finale. Her havde bakken dog en stejlere nedre del, og hele dagen havde været hård. Denne gang vil Coquard være mere frisk, og så burde denne bløde bakke ikke være for svær for ham. Han er altid usikker i positionskampen, men han har i Davide Cimolai og Piet Allegaert to af de eneste regulære lead-out men. Det bør sikre så god en position, at han kan tage sin anden sejr. Netop fordi alle klassementsrytterne skal spurte, forventer jeg også et topresultat fra Benjamin Thomas, der virkelig har fundet fart på det sidste og særligt står stærkt i en stigende finale. Med held i positionskampen er han i dette felt også hurtig nok til at vinde. Også formstærke Anthony Perez og Victor Lafay er hurtige nok til at ende langt fremme her.

 

Den største trussel er vel Sam Watson. Vi er stadig ved at lære ham at kende, men han burde som brostenstype være god i en spurt som denne. Særligt på 3. etape i Besseges viste han storform, og derfor burde denne mellemhårde finale være god for ham. Jeg vil stadig tro, at Coquard har en højere topfart, men vi ha aldrig set ham spurte på en bakke som denne tidligere, og han har positioneret sig godt. Her har han endda god hjælp fra Kevin Geniets, der slev kunne spurte her og vel er hans lead-out man. Jeg regner dog også Quentin Pacher som reel vinderkandidat i dette felt. Han skal have lidt held i positionskampen, men med de puncheurevner, han viste i Catalonien og Vueltaen, kommer han langt i denne finale, som dog gerne måtte have været stejlere. Jeg forventer også at se David Gaudu helt fremme - glem ikke hans sejr over Van Aert i Dauphiné - men jeg tror, at bakken er lidt for blød til, at han kan vinde. Det er den til gengæld ikke for Romain Gregoire, der burde være en reel vinderkandidat, men jeg tvivler på, at han får lov at spurte selv. Også Thibaut Pinot skal spurte, men han synes ikke at have fordums fart.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Ag2r har Clement Venturini, der jo netop har stigende spurter som sit speciale. Han synes dog at have tabt en del fart på det sidste, og hans gode positionering er helt væk. I dette felt bør han dog være en af de bedste, hvis han kan få sig anbragt godt med et hold, der ikke virker overbevisende. Det er sæsondebut, men efter en crosssæson kan han ikke være helt formsvag. På baggrund af det, vi så sidste år, er jeg bekymret for ham, men i dette felt bør han være topkandidat. Særligt hans 2. plads i Finistere giver håb, for den finale er hårdere end denne. Franck Bonnamour er også meget hurtig og må i denne finale regnes som ganske reel vinderkandidat. Også Felix Gall kan og skal spurte, men han kan ikke vinde.

 

Netop i Finistere blev Julien Simon nr. 1 og Sandy Dujardin nr. 3. Det vidner om, at Total har to gode kandidater. På disse lidt blødere procenter vil jeg tro, at de kører for Dujardin, og han er ret spændende. Vi er ved at lære ham at kende, men Finistere-resultatet giver løfter, og i dette løb har han slet og ret et fremragende lead-out, hvis de liner alle deres hurtige folk op foran ham. Så må vi se, hvor god han er blevet i denne slags finale med et år mere på bagen. Der er også en god chance for, at de begge spurter, og Simon vil være en god kandidat, selvom finalen gerne måtte være hårdere. Der er dog lidt usikkerhed om ham efter sygdommen, for selvom han var bedre i Besseges, er han næppe helt på toppen. Jeg vil også mene, at Anthony Turgis kan vinde denne spurt, men han har ikke rigtigt spurtet på det sidste, og det gør han næppe heller denne gang. Også Mathieu Burgaudeau kan spurte her, men den er nok lidt for let for ham, og det samme gælder for Alexis Vuillermoz. Valentin Ferron er også hurtig, men næppe nok til at vinde.

 

Som bekendt har jeg Mattias Skjelmose som favorit til den samlede sejr, og det skyldes blandt andet denne finale. Han viste sine puncheurevner sidste år i Giroen og Catalonien, og vi ved, at han er i fornem form. Bakken er måske en anelse for let til, at han for alvor kan tro på at slå sprinterne, men den er lang nok til, at jeg tror på, at det kan lade sig gøre. Hans gode våben er nemlig hans fornemme positionering og ikke mindst Alex Kirsch, der måske er feltets bedste lead-out man. Med ham ved sin side og med en bakke, der er så lang som denne, er det bestemt ikke umuligt, at han kan vinde.

 

Jeg er spændt på Andrea Piccolo. Vi er stadig ved at lære ham at kende, men hvor han ikke har imponeret i flade spurter, slog han altså Skjelmose i den hårde finale på 1. etape af Besseges. Det taler for, at dette er en god spurt for ham, og nu er han efterhånden ved at finde noget form. Desværre omgives han af et hold af klatrere, og jeg kan derfor være bekymret for hans positionering. Derudover skal Neilson Powless, Esteban Chaves og måske også den ret hurtige James Shaw holde sig til, men de kan ikke mere end det, selvom finalen er hård.

 

Arkea har Nacer Bouhanni. Naturlgvis kan vi ikke afskrive ham, for en formstærk Bouhanni har før gjott det godt i stigende spurter som denne. Problemet er naturligvis den meget lange skadespause, og nu mistede han fem træningsdage efter styrtet på Mallorca. For at vinde her skal han være ganske formstærk, og det er svært at tro, at han er formstærk nok. I stedet er holdets gode bud Kevin Vauquelin. Vi har i Luxembourg, Oman og Asturien set, hvor hurtig han er på flad vej, og han bør være endnu hurtigere på en bakke. Som for Skjelmose gælder, at den kan være lidt for let, en den har en længde, der gør det muligt, ikke mindst med Clement Russo som lead-out man, hvis ikke de mod forventning sætte Russo til at spurte selv. Clement Champoussin skal holde sig til, men er slet ikke eksplosiv.

 

DSM har Romain Bardet, der sidste år jo fandt en helt ny fart. På flad vej er han nok lidt overmatchet i dette selskab, men på denne bakke bør han være langt fremme. Han plejer at starte ret stærkt og er tillige god i positionskampen, men jeg tror, at bakken er for let til, at han kan vinde. Også Max Poole er hurtig og kan blande sig, hvis han får lov.

 

Q36.5 kommer med Matteo Moschetti, men trods sejren i Almeria er det svært for alvor at tro på, at han kan være med fremme her. Jeg finder et lille håb i hans ret chokerende 2. plads på Hatta Dam i 2019, men siden dengang har han tabt al holdbarhed, og jeg tror, at denne bakke er for lang. I stedet har de Alessandro Fedeli, der bestemt ikke er på toppen. Han er dog en god puncheur, og som vi så på 3. etape i Saudi Tour, er han også med sin nuværende form top 10-kandidat.

 

Hos Lotto så vi på Mallorca, at Lennert Van Eetvelt kan køre en god spurt her, men han kan næppe vinde. Hos Bingoal er det en god spurt for Marco Tizza, der genfandt noget fart i Saudi Tour, og med en 8. plads i spurten på sidste etape er han også top 10-kandidat her. Også Remy Mertz kan spurte i en finale som denne. Hos Uno-X skal de vel prøve med Jacob Hindsgaul eller Martin Urianstad.

 

Det er bestemt også værd at holde øje med Leopard. Sidste år imponerede Andreas Stokbro med en helt ny holdbarhed, og hvis han er i form fra start og klarer positionskampen, burde han have farten til at komme meget lang ti dette felt. Det er også en spurt, der er inden for rækkevidde for Romain Cardis, men han har virket formsvag. Hos Astana vil man prøve med Yevgeniy Gidich , men trods en god spurt i Argentina synes hans holdbarhed i dag at være for ringe. Andre, der kan spurte, er Samuel Leroux, Emmanuel Morin, Jonathan Couanon, Tristan Delacroix, Jean-Louis Le Ny og Paul Hennequin.

 

Læs også
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb

 

OPDATERING: Ved en fejl har jeg overset Lottos unge sprinter Jarne Van De Paar, der sensationelt blev nr. 3 på Mallorca. Vi skal stadig lære ham at kende, men når jeg studerer hans resultater, forventer jeg, at denne finale bliver lidt for hård.

 

Feltet.dks vinderbud: Bryan Coquard

Øvrige vinderkandidater: Sam Watson, Clement Venturini

Outsidere: Sandy Dujardin, Mattias Skjelmose, Julien Simon, Quentin Pacher, Andrea Piccolo

Jokers: Kevin Vauquelin, Benjamin Thomas, Franck Bonnamour, Anthony Turgis, Matteo Moschetti, Romain Bardet, David Gaudu, Romain Gregoire, Andreas Stokbro, Alexis Vuillermoz, Lennert Van Eetvelt, Marco Tizza, Alessandro Fedeli, Nacer Bouhanni, Jarne Van De Paar

 

STREAM VUELTA A ANDALUCIA, VOLTA AO ALGARVE OG TOUR DU VAR UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Bryan Coquard
Sam Watson, Clement Venturini
Sandy Dujardin, Mattias Skjelmose, Julien Simon, Quentin Pacher, Andrea Piccolo
Kevin Vauquelin, Benjamin Thomas, Franck Bonnamour, Anthony Turgis, Matteo Moschetti, Romain Bardet, David Gaudu, Romain Gregoire, Andreas Stokbro, Alexis Vuillermoz, Lennert Van Eetvelt, Marco Tizza, Alessandro Fedeli, Nacer Bouhanni, Jarne Van De Paar
Valentin Ferron, Mathieu Burgaudeau, Thibaut Pinot, Max Poole, Neilson Powless, Anthony Perez, Felix Gall, Yevgeniy Gidich, Romain Cardis, Clement Russo, Victor Lafay, Esteban Chaves, James Shaw, Remy Mertz, Jacob Hindsgaul, Martin Urianstad, Piet Allegaert, Rudy Molard, Kevin Geniets, Clement Champoussin, Davide Cimolai, Alex Kirsch, Samuel Leroux, Emmanuel Morin, Jonathan Couanon, Tristan Delacroix, Jean-Louis Le Ny, Paul Hennequin
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour du Haut Var
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?